Ospăț cu cel mai otrăvitor pește din lume.

Untitled

Dimensiune font:

| 05-05-2022 17:15


Cei mai multi oameni nu iau in calcul faptul ca moartea poate deveni o realitate a mesei lor, insa pentru cei care incearca Fugu trebuie luata in calcul. Fugu este un peste japonez care contine suficienta otrava pentru a ucide 30 de persoane. Bucatarii care pregatesc aceasta delicatesa japoneza scumpa se pregatesc intensiv perioade lungi de timp. Nu te speria! De cele mai multe ori nu se intampla nimic.

Fugu este un fel de mâncare japonez preparat din pește balon și savurat în lunile de iarnă. Peștele este, de obicei, tăiat în felii subțiri ca de napolitană și servit sub formă de evantai ca sashimi. În unele restaurante, poți comanda un întreg meniu derivat din fugu, ce conține cel puțin șase feluri de mâncare individuale.

Fugu, cuvântul japonez pentru acest pește, înseamnă porc de râu. Totuși, indiferent de cât de drăguță pare această bestie cu ochi mari, adevărul este că acesta este unul dintre cei mai otrăvitori pești din lume. Este foarte important să iei în considerare factorul de risc. Dacă peștele nu este preparat corespunzător, otrava neurotoxică este eliberată în carnea sa și există un risc crescut de deces în rândul celor care mănâncă această carne. Otrava este de o mie de ori mai puternică decât cianura și nu se știe nici un antidot care să îi anuleze efectele.

În Japonia, peștele balon a fost savurat timp de secole. Încă de la sfârșitul secolului al XVI-lea, guvernul japonez a impus în mod repetat și apoi a ridicat interdicții cu privire la pescuirea peștelui balon. Interdicția de a mânca ficat de pește, deseori considerată cea mai gustoasă parte a peștelui, este încă valabilă pentru că aceasta este cea mai otrăvitoare parte.

Astăzi, fugu preparat din pește pescuit în sălbăticie este o delicatesă în Japonia. Bucătarii care prepară fugu trebuie să studieze timp de trei ani înainte de a primi licența de a găti peștele. Există și ferme de pește fugu specializate și certificate, unde experți profesioniști curăță peștele. Odată ce animalul este curățat de otravă, peștele poate fi vândut, chiar și consumatorilor obișnuiți care vor să îl gătească acasă.

Japonezii nu par a fi afectați de reputația otrăvitoare a peștelui balon, națiunea consumând aproximativ zece mii de tone de fugu în fiecare an. Ocazional, apar decese cauzate de consumarea peștelui fugu, dar acest lucru se întâmplă, de obicei, când oamenii prind animalul în sălbăticie, fără a urma pașii necesari pentru a putea fi consumat în siguranță.

Știai că...
În 2009, oamenii de știință au creat primul pește balon neotrăvitor. Totuși, varianta sălbatică, toxică rămâne cea mai populară opțiune în Japonia.

Cum se prepară fugu
Arta preparării peștelui fugu nu are nimic de-a face cu fierberea peștelui, ci mai degrabă cu curățarea acestuia. Părțile necomestibile trebuie îndepărtate de părțile comestibile cu precizie, asigurându-se că părțile toxice și cele netoxice nu intră în contact niciodată unele cu celelalte. O singură picătură de otravă ar omorî treizeci de persoane.

Maeștrii fugu încep prin așezarea peștelui pe un fund de tăiat, punând deoparte două recipiente, rezervate pentru părțile otrăvitoare și neotrăvitoare. Mai întâi este tăiat capul, apoi este îndepărtată pielea. La final, urmează etapa cea mai importantă și cea mai riscantă a preparării: îndepărtarea ovarelor și intestinelor.

Odată ce toate părțile tonice sunt scoase, peștele este pregătit pentru uz culinar. Felii subțiri sunt tăiate pentru sashimi, învelite în aluat și prăjite pentru tempura, sau fierte la foc mic într-o tocană.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Budincă din cozonac
10/05/2024 12:45

Ce facem cu cozonacul rămas după Pasti? Îl transformăm intr-o budincă savuroasă, usor de preparat. Astfel, evităm risipa alimentară si ne bucurăm de un dulce rapid si delicios. Pentru această Bu ...

Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
08/05/2024 16:21

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, peste si alte preparate din carne. Este folosi si pentru marinarea diferitelor tipuri de carne si este recunoscut ca fiind un ...

Stufat de miel, rețetă de primăvară
08/05/2024 15:05

Stufatul este una dintre cele mai apreciate mancăruri de primăvară. Fie că este preparat cu pui sau miel, stufatul este un fel de mancare scăzută, gătită din carne, ceapă si usturoi verde. Si pentru c ...

Vită Stroganoff, rețeta care a uimit lumea
06/05/2024 15:33

Numele ei se traduce “vita Stroganoff” sau Beef Stroganoff si este un mare clasic al bucatariei ruse (Gowjadina Stroganow), adoptat de Haute Cuisine, constand din fasii de carne de vita sau vitel ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
06/05/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Drobul de miel, tradiție și gusturi de la lume adunate
06/05/2024 11:30

În inima traditiei pascale, drobul de miel străluceste ca un simbol al bucuriei si abundantei. De la cele mai simple retete transmise din generatie in generatie pană la reinterpretări moderne, acest pr ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
06/05/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
06/05/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

Cozonaci generoşi din cuptoarele de aur
06/05/2024 09:06

Cozonacul nu-i treabă uşoară şi trebuie să fii mare meşteră ca să iasă bun. „Totul depinde şi de gospodină. Nu trebuie să te zgarceşti cand pui ouă; apoi, trebuie să ai şi smantană bună, ...

Marinada perfectă pentru friptura de miel
05/05/2024 10:30

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care es ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei