Constantin Brehnescu: „Tot timpul am vrut să joc, să fiu în teatru”!

default

Dimensiune font:

| 26-02-2015 05:30

  Actor păpuşar, regizor şi scenarist cu un palmares impresionant, Constantin Brehnescu este omul care poartă cu sine nici mai mult, nici mai puţin decât şase decenii din istoria teatrului ieşean, cariera sa „confundându-se” cu mare parte din existenţa Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul”.

Născut la Iaşi, pe 29 decembrie 1934, Constantin Brehnescu şi-a început activitatea ca actor, în 1951, de atunci până în anul 2000 fiind angajat al Teatrului de păpuşi Iaşi – instituţie ce avea să-şi schimbe titulatura în Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul”.

A fost o prezenţă activă şi în timpul construcţiei noului sediu al Teatrului pentru Copii şi Tineret de la Iaşi (1977 - 1987) şi s-a implicat în înfiinţarea şi pregătirea unei trupe de teatru pentru copii şi tineret în Siria (1975). A participat la numeroase colocvii internaţionale de teatru, în Rusia, Georgia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Franţa, Austria, Italia (1971 - 1992), iar între 1999 şi 2004 a colaborat cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, susţinând cursuri pentru disciplina „Arta mânuirii păpuşii şi marionetei”. A colaborat, de-a lungul anilor, cu Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” şi Opera Română Iaşi, cu teatrele de păpuşi din Botoşani, Bacău, Alba-Iulia, Braşov, Brăila, Galaţi, cu Teatrul „Fantasio” Constanţa şi Teatrul Municipal Focşani.

Printre creaţiile cele mai longevive semnate Constantin Brehnescu se numără „Peştişorul de aur” (1988), „Amintiri din copilărie” (1989), „Cenuşăreasa” (1997), „De ziua lui Pinocchio” (1997) – spectacole aflate încă pe afişul Teatrului „Luceafărul”. După recentele „Fram, ursul polar” şi „Motanul încălţat”, „Povestea unui om leneş” va avea premiera duminică, 1 martie. O avanpremieră cu public este programată chiar pentru această seară, de la ora 18.30. Îl puteţi vedea, alături de actori, şi pe Constantin Brehnescu.

 

- Teatrul „Luceafărul” va aniversa, pe 1 martie, 65 de ani de existenţă, marcând această sărbătoare cu o premieră. De ce „Povestea unui om leneş”?
- Spectacolul are la bază un text de Ion Creangă, 1 martie fiind şi ziua în care s-a născut marele nostru povestitor. Am adunat în acest scenariu şi alte texte celebre ale lui Creangă, inclusiv din manualul lui de citire, iar istorisirea aceasta se numea în varianta originală „Povestea unui om grozav de leneş”. Vezi bine, Creangă ştia că orice om are şi momente de lene, de relaxare... Sper ca noul spectacol să bucure spectatorii mici şi mari, să-l redescopere pe Creangă.


- Ce număr ar purta acest spectacol, în cariera regizorului Constantin Brehnescu?
- E greu de spus, pentru că au fost perioade în care am făcut şapte-opt spectacole pe stagiune... Şi nu cred că e cazul să le numărăm, dar poate o să mă gândesc odată la treaba asta. Să vă spun o poveste, că tot suntem la teatru! Cică un miriapod a fost întrebat: „Din zecile de picioare pe care le ai, când mergi care e piciorul cu care începi? Dar al doilea?” Miriapodul zice: „Nu mi-a trecut prin cap să le număr şi nici nu ştiu pe care îl mişc prima dată... Ia să văd!”... Şi când a început să meargă, gândindu-se la toate astea, s-a împiedicat şi a căzut lat!


- Dar din cei 65 de ani pe care îi aniversează Teatrul „Luceafărul”, câţi sunt „ai dumneavoastră”?
- Să tot fie vreo 60!... Eu am venit la Teatrul pentru copii odată cu clasa lui Manole Foca, în '53 – '54. Am venit să văd cum joacă şi am rămas. Mergeam, elev fiind, la Ateneul Tătăraşi, unde era o echipă de elevi mai şi studenţi, unde făceam spectacole. Eram atras de lumea teatrală. Am desenat întotdeauna bine, încă din şcoală am început să fac şi câţiva bani, publicând caricaturi în Flacăra Iaşului. Mai târziu, la Teatru, am început să fac scenografii. A venit Manole Foca şi mi-a zis: „Măi băiete, eu sunt în vârstă, dispar, tu să faci regie”! Şi asta am făcut, m-am pregătit, am făcut regie, am umblat toată lumea.

- Care au fost evenimentele majore în viaţa Teatrul pentru copii din Iaşi?
- Totul a pornit de la un teatru mărunt, de păpuşi, înfiinţat de Iosif Ligeti, care a venit la Teatrul Naţional Iaşi ca regizor şi a montat o serie de spectacole, dar a făcut şi acest teatru după modelul vienez. Primul sediu a fost chiar în casa unde locuia Ligeti, pe Cuza Vodă, o casă veche care mai este şi acum, lângă Maternitatea Cuza Vodă... Ştiu asta tot de la cei mai în vârstă decât mine... Apoi a fost sediul din Boltă, de pe bulevardul Independenţei, unde era şi Stomatologia. Primul eveniment important din viaţa teatrului a fost venirea domnului Manole Foca şi aducerea unor profesionişti în viaţa teatrului. Când s-a desfiinţat Conservatorul ieşean, a fost o nenorocire pentru suflarea moldovenească, însă atunci au venit la Teatrul pentru copii câţiva actori tineri şi studenţi care nu au mai plecat la Bucureşti să-şi dea examenul de stat. Manole Foca a format o echipă cu care a pornit la drum.

- V-aţi căsătorit cu Natalia Dănăilă, cea care a fost directorul teatrului şi căreia i se datorează în mare parte construirea actualului sediu al Teatrului...
- Am ajutat-o cât am putut ca acest teatru să capete altă valoare, altă consistenţă. În 1972, când a venit la conducerea teatrului Natalia Dănăilă, şi-a dorit să facă mai mult decât un teatru de păpuşi, cu adresabilitate pe categorii diferite de vârstă, de la preşcolari şi şcolari, la adolescenţi şi tineri. Bucureştiul avea două teatre ca să acopere această gamă de public: „Ţăndărică” - teatru cu păpuşi, şi „Ion Creangă” – cu actori. Iaşul nu putea să viseze că guvernul timpului avea să realizeze două astfel de teatre la Iaşi. Natalia Dănăilă a muncit enorm, a diversificat repertoriul, trupa, colaboratorii. A chemat cei mai buni regizori din ţară, scenografi, muzicieni.

Manole Foca avea o vorbă care mă obsedează şi acum: „Măi băieţi, nu cereţi niciodată ceva fără ca lumea să cunoască valoarea voastră. Nu cere, până nu arăţi ce poţi face!”. În martie 1973, la un an de la venirea ei în funcţia de director, Natalia Dănăilă a obţinut de la Bucureşti titulatura de Teatru pentru Copii şi Tineret, ceea ce însemna şi o altă schemă de personal. După vorba lui Manole Foca, am dovedit ce putem. Aici au pus în scenă Cătălina Buzoianu, Anca Ovanez, Petre Bucur şi multe ale mari valori ale teatrului românesc.

În 1977, după ce s-a cutremurat clădirea şi a căpătat un X mare pe faţadă, ceea ce însemna că rezistenţa ei era „zero”, era nevoie de o altă sală. Natalia Dănăilă a luptat cu forurile – uite cum sună! Erau alte timpuri, e greu de înţeles acum care erau relaţiile cu instituţiile. Totul se decidea de sus, totul era planificat. A reuşit ca această clădire să fie ridicată. A durat zece ani, a fost foarte greu. La Bucureşti, forurile superioare de partid nu ştiau că la Iaşi se construieşte un teatru, ci o sală de spectacole pentru copii, pentru Cântarea României. 

Era Ion Iliescu prim-secretar. Natalia Dănăilă l-a chemat la sala aceea, din Boltă, care stătea să cadă. El cu zâmbetul lui, privea şi tăcea. Câţiva subalterni ai lui au zis, ei, nu-i nimic, dăm un şpriţ de var şi se rezolvă! Natalia Dănăilă, un om care ardea, pur şi simplu, a zis: „Da, sigur, bem un şpriţ şi jucăm! Dar cum adun eu aici 100 de copii, să le risc viaţa? Cine îmi garantează viaţa copiilor? Nu a noastră, a copiilor!” Iliescu, tot zâmbitor, n-a zis nimic. I-a telefonat după câtva timp şi au venit aici, pe locul unde e acum Teatrul «Luceafărul». Era o pajişte, pe care păştea un cal. Şi Iliescu a zis: «Am fost la Bucureşti şi m-am zbătut să realizez în Iaşi trei obiective: Maternitatea Cuza Vodă, Liceul de Artă şi o sală, pentru copii. Pentru Cântarea României, unde copiii să se poată desfăşura»”. Nu puteau să-i spună „teatru”. I-ar fi sărit căciula în cap lui Ceauşescu!

 

S-a dat o sumă de 10 milioane. Cu banii aceştia se putea face o sală mică, un dreptunghi cu un mic hol în faţă. Vă imaginaţi ce bătălie a fost mai departe... Se spune că un teatru se construieşte odată la 100 de ani. S-a construit. În 1987, când a fost dat în folosinţă, teatrul acesta era unic în ţară.

- Care a fost perioada pe care aţi resimţit-o ca fiind cea mai dificilă pentru teatru?
- La începutul anilor '80, când Ceauşescu a decretat autofinanţarea instituţiilor de cultură, a fost o perioadă grea pentru toate teatrele. Atunci aveam foarte multe turnee, deplasări, pentru că trebuia să ne asigurăm salariile. Din 14 oameni, formam trei trupe, care plecau în oraşe diferite, ca să adune bani. „Ne vom apuca să facem sicrie. Se vând mai repede decât spectacolele de teatru”, spunea Mircea Radu Iacoban. O trimitere elocventă la condiţia artei, pe atunci.


- Ce înseamnă „teatru” pentru dumneavoastră?
- Viaţa mea toată am dedicat-o teatrului, încă din copilărie. La sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, când veneau armatele sovietice peste noi, am fost refugiat cu familia, undeva lângă Timişoara, la Giarmata, un sat nemţesc. Aveau sală de spectacole şi bazin de înot! Acolo am avut prima mea întâlnire cu trupa Teatrului Naţional din Iaşi, care era în pribegie, ca şi noi. Locuiam foarte aproape de sala respectivă şi stăteam pe lângă uşi, când jucau. Într-o zi, cum eram adunaţi vreo câţiva băieţi, a venit o cucoană fardată, ceea ce însemna că era actriţă. S-a uitat la noi şi i-a căşunat pe mine:

„Măi băiete, tu vrei să vezi spectacolul ăsta?” Da, tanti! „Vino cu mine!” M-a dus în cabina actorilor. Acolo, toţi se boiau la oglinzi. Am văzut un om imens, cu barbă roşie, cu voce de bas. Era Costache Sava. M-au murdărit cu nu ştiu ce pe faţă, mi-au pus nişte zdrenţe. „Când te strâng de mână, poţi să ţipi?” Pot! „Să plângi şi să spui aşa: Mamă, vreau acasă! Poţi?” Spun!... S-a săltat cortina, a venit şi m-a luat de mână partenerul meu de joc. Era celebrul Constantin Ramadan, unul din marii actori ai scenei Teatrului Naţional. Pe atunci juca şi Miluţă Gheorghiu... Ei, nu te sperii când auzi numele astea? Eu nu m-am speriat. Probabil că ideea asta mi-a intrat în creier, că tot timpul am vrut să joc, am vrut să fiu în teatru”!
Gina POPA

Discipol al profesorului şi regizorului Manole Al. Foca - întemeietor al Teatrului de păpuşi din Iaşi, Constantin Brehnescu face parte din generaţia care a scris istoria teatrului pentru copii din Iaşi. În 1956, tânărul actor cucerea Premiul I pentru interpretarea rolului principal din „Punguţa cu doi bani” la Festivalul naţional al Teatrelor de păpuşi, confirmând, doi ani mai târziu, cu un rol principal în „Dănilă Prepeleac”, premiat în aceeaşi reuniune festivalieră. În 1982, a obţinut Premiul I pentru spectacolul „Cine-i oare Făt-Frumos?”, la Festivalul Naţional de Teatru, iar în 1996, Premiul special al juriului pentru spectacolul „De ziua lui Pinocchio”, la Festivalul „Gulliver” Galaţi.

Printre titlurile spectacolelor realizate în viziunea sa regizorală, prezentate în ţară şi în străinătate, se numără „Chiriţa în Iaşi” (1967), „Tartatin şi Tarascon la vânătoare de lei” (1968), „Punguţa cu doi bani” (spectacol pentru aer liber, jucat la Festivalul teatrelor de la Veneţia în 1974, şi în Iordania – 1976). Tot în 1974, spectacolele sale „Bing-Bang-Bing” şi „Albă ca Zăpada” au fost jucate în Franţa, Germania, Belgia, Austria şi India.

Citiţi şi:

 Premieră la aniversarea Teatrului „Luceafărul”: „Povestea unui om leneş”

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:11

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei