"Pasiunea de a oferi nu o poţi cumpăra de la magazin"

default

Dimensiune font:

| 02-09-2016 12:40

Pentru mulți dintre săracii Iașului, Bogdan Tănasă înseamnă ultima salvare * acolo unde autoritățile locale ar trebui să își facă datoria dar închid ochii, acolo unde sistemul social este defect și acolo unde speranța și-a dat ultima suflare apare numele omului din spatele proiectului Casa Share * nu doar construiește case, dar are grijă de educația copiilor și sănătatea celor vârstnici, pe care îi vizitează săptămânal * „România nu este pregătită pentru un politician cu dorințele care le am eu de la politică”este convins omul care salvează viețile familiilor nevoiașe * iubit de o țară întreagă dar contestat de cei care îi poartă invidie, Bogdan Tănasă a povestit din culisele proiectului, jocurile politice din jurul său și cum autoritatea locală ține progresul în loc

 

 

Bogdan, prin proiectul Casa Share ai ajuns la un număr de zece locuinţe construite pentru familii cu o situaţie materială extrem de precară. Cum a început totul?

Să povestesc de prima casă. Citeam presa locală despre un caz al unor şase fraţi părăsiţi de mamă, trăiau într-un bordei, în comuna Vlădeni, satul Broşteni. I-am arătat soţiei, care pregătea copilul pentru grădiniţă. Îi spun, uite ce e aici, adună toate jucăriile! Aveam jucării strânse pe care le duceam la grădiniţă, am zis că trebuie să le dăm acelor copii abandonaţi. Era în luna decembrie, chiar înainte de Crăciun. Am luat maşina de la firmă, sacii cu jucării şi am plecat la copii.

Nu ai aşteptat prea mult până să începi primele lucrări...

Iniţial am vrut să le repar casa, să fac o sobă nouă, izolaţie, pentru că era în câmp, venea apa peste ei, era jale acolo. Nu aveau căldură în casă. Am luat materiale să fac sobă nouă, dar când am dărâmat-o pe cea veche, s-a dărâmat jumătate de tavan, pentru că era pus un căprior pe sobă. Am zis: OK, cât costă să facem o casă? Mi s-a spus că în jur de 7.000 de euro. Aşa că ne-am apucat să facem prima casă, pe 16 decembrie 2014, iar pe 29 ianuarie 2015 am dat casa gata. O lună şi jumătate, având în vedere că era iarnă. Am ajuns să fim certaţi de preotul din sat, că de ce am lucrat de Crăciun. Muncitorii erau din sat, plătiţi, desigur!

Nu te-ai oprit doar la o casă. Cum a continuat proiectul?

Au rămas materiale de construcţie de la prima casă în hală, la fabrică la mine. Mă întrebam ce să fac, să le dau cuiva? Dacă le vinde pe băutură, cine ştie? Am zis, hai mai facem o casă! De data asta a fost în Popricani, la o familie care a rămas fără acoperiş din cauza vântului. Aveau patru fete. Când făceam casa cu numărul doi, nu aveam unde duce copiii pe timpul lucrărilor. Casa tatălui meu, din Popricani, era cam departe. Am sunat la mătuşa lor, care era chiar vecină, şi nu i-a luat.

Din păcate, unul din factorii sărăciei în zona noastră este ura în mediul familial. Cum ai reuşit să rezolvi situaţia?

Salvarea a venit de la un vecin, care era tot de la casa de copii, pe care îl cunoşteam, şi i-a luat la el. A dormit pe jos toată perioada de aproape două luni şi i-a lăsat pe copii să stea în pat, pentru că avea o singură cameră. Când am terminat casa numărul doi, a venit un prieten de-al meu din Anglia, Dave, să ofere nişte biciclete copiilor. A rămas şocat de condiţiile în care cele patru fete au stat în timp ce se construia casa doi. A fost impresionat de gestul băiatului care a dormit pe jos şi a zis că trebuie îi facem casă şi lui. Aşa a început casa trei.

În proiectele tale, ai întâmpinat probleme cu administraţia locală?

La prima casă, în Vlădeni, primarul mi-a spus că are conturile blocate, bani nu sunt, dar mi-a dat utilaje, oameni cu care să lucrez, ce a putut. La alte primării, de exemplu la Popricani, am făcut casele, dar nu au energie electrică, stau la lumânare. Ştiţi problema acolo, sunt cartiere fără curent electric. Abia anul acesta, după presiunea mediatică, se trage energie electrică. La Miroslava, niciun ajutor. S-au promis nişte bani, nu s-au mai dat. Primarul a aflat de la angajaţii din primărie cu ce mă ocup, apoi şi-a schimbat atitudinea. La Miroslava a fost un caz special, tatăl lucra în străinătate pe 100 de euro, îi luau românii (angajatorii lui – n.r.) 70 de euro şi el rămânea cu 30 de euro. Acum, amândoi părinţi sunt în ţară şi lucrează aici, aproape de copii.

Casa Share nu înseamnă doar construirea unor case pentru familii nevoiaşe, ci grija constantă ca acele familii să aibă o viaţă mai bună şi copiii să fie educaţi. Cum se întâmplă acest lucru?

Sunt copii buni la învăţătură, printre cei pe care i-am întâlnit. Dau un exemplu la casa şase, din Prisăcani, satul Moreni. Este o poveste foarte interesantă acolo, cu doi copii abandonaţi de mamă. Au crescut cu tatăl, care a fost arestat apoi pentru viol. Copiii au fost duşi la centru, în Tătăraşi, dar nu au stat acolo, au fugit la bunica şi de acolo au fugit înapoi la casa părintească, deşi se dărâma pe ei. Fata avea 10 ani, băiatul 14 ani, creşteau singuri. Noi le-am făcut o cameră, nu am reuşit mai mult, pentru că nu era casa lor, iar locuinţa se afla sub sechestru. Băiatul a terminat şcoala cu media 8,33. Mama s-a întors din Italia şi a luat custodia lor. A luat fata înapoi în Italia şi pe băiat l-a lăsat aici. M-am dus eu cu el să-l înscriu la liceu.

Ai avut un caz special, aproape unic, cunoscut de noi ca fiind „copilul cu oasele de sticlă”. Care este situaţia lui în prezent?

Băiatul este premiant acum în clasa întâi. Nu poate merge la şcoală, aşa că vine învăţătorul la el acasă. El este din satul Popricani, tatăl are două joburi, mama e casnică. Din păcate, la Iaşi, medicii nu pot decât să-l opereze, pentru că are oasele foarte moi, însă am reuşit să găsim tratament la Bucureşti, la un medic care se ocupă cu aşa ceva. Trebuie să-i facă patru operaţii, îi bagă un telescop mecanic în os, iar când creşte osul, creşte şi telescopul. Numai 100 de euro e transfuzia, odată la patru luni, pe o perioadă de ani de zile, plus costurile cu drumul, pe care îl asigur eu, iar la fiecare operaţie cheltuiesc 2.000 de lei. Toată lumea mă întreabă de ce am nevoie de aşa mulţi bani când merg la Bucureşti şi uite că de asta îmi trebuie.

Poţi face o casă, în prezent, doar din donaţii, mai ales că numele tău are rezonanţă în toată ţara şi o susţinere masivă din partea celor care apreciază munca ta?

Nu poţi face o casă doar din donaţii, dacă nu ai un schelet cu care să începi proiectul. Casa Share e un proiect făcut pe un schelet din prieteni apropiaţi, cu un statut social bun. Fiecare participă cu ce are în domeniul lui. Dacă nu ai acest schelet, rişti să dai speranţe unei familii şi vezi apoi că nu poţi să o termini.

Ceea ce poate unii nu ştiu este că tu pui mult accent pe educarea copiilor din proiectele tale şi ai programe pentru motivarea lor...

Ce m-a supărat cel mai tare este că nu am avut sprijin la Popricani să fac o grădiniţă after school şi cantina de săraci. La ţară este o problemă foarte mare cu trimiterea copiilor la şcoală. Dacă eu făceam after school acolo, copiii erau motivaţi să vină şi era convenabil şi pentru părinţi, pentru că ofeream şi masă caldă copiilor. Aşa, copiii ar fi avut ocupaţie şi nu ajung delicvenţi. Am făcut cerere la primărie, nu mi s-a aprobat un teren. În centru, costă foarte mult. Aşa pot lua un teren ieftin la margine, dar e departe de casele copiilor. Nu am avut niciun sprijin de la primăria Popricani. Cu banii cu care voiam să fac acest proiect, am realizat Casa Share numărul zece, de la Vlădeni. Aveam totul pregătit să fac acest proiect la Popricani, dar nu s-a vrut.

Ai avut probleme similare şi la alte primării?

Am ajuns ca, atunci când merg la o primărie, cel mai mare ajutor pe care să-l primesc este nu să sper că mă ajută, ci să nu-mi bage beţe în roate. Gândeşte-te la ce mentalitate am ajuns noi, în ţara noastră, eu merg să ajut, nu să-mi fac o afacere. În sistemul de asistenţă socială trebuie mai multă implicare, trebuie mers pe teren mai mult, nu mai trebuie să se dea bani aiurea pentru cei care nu muncesc. Trebuie făcute programe reale, nu gen dă buletinul, semnează aici, am făcut nu ştiu ce curs, s-au luat bani europeni şi gata, am făcut programe cu asistenţă socială la comună. Ar trebui să se implice mai mult biserica în educarea comunităţii.

Te-ai gândit la un moment dat să renunţi? Acum două luni, pe reţelele de socializare au apărut unii contestatari nemulţumiţi de ceea ce faci şi înţelegem că ai fost reclamat la instituţii de control…

Am fost contestat pentru că locuinţele mele nu au fost făcute după norme, asta după o analiză pe reţelele de socializare, nu în teren, şi că nu ar fi rezistente la cutremur. Păi dacă ceea ce construiesc eu nu este rezistent la cutremur, atunci cocioabele în care trăiau oamenii ăştia erau rezistente? Am fost criticat de modul cum aleg cazurile. Vreau să se ştie că, atunci când aleg o familie, mă uit atent la toate aspectele. Verific dacă părinţii nu sunt beţivi, dacă vor să muncească, dacă cei mici merg la şcoală, cum sunt văzuţi în sat. Supărarea celui care m-a reclamat peste tot a venit pe fondul că s-a oferit la un moment dat să-şi promoveze un proiect personal, însă eu aveam pe cineva care îmi făcea proiectele. Am dat recent declaraţii la Poliţie, iar asta pentru că vreau să fac un bine în ţara asta.

Şi totuşi, ai mers mai departe. Care a fost motivul?

Am stat deoparte două luni, am fost plecat şi am înţeles că lipsea ceva. Nu există alt sentiment. Pasiunea de a oferi nu o poţi cumpăra de la magazin. Asta o primeşti după ce mergi la acele familii, de la copii, când vezi că schimbi ceva în societatea în care va trăi copilul tău.

 

 

Ai fost curtat de partide politice. Cum ai reuşit să faci faţă presiunilor?

Nu există omul politic Bogdan Tănasă. Au existat tatonări, au fost oferte, mai ales în perioada alegerilor din iunie. Mi-au scris oamenii pe Casa Share, îmi spuneau să fac ceva mai mult pentru comunitate. Momentan, ca om politic nu pot face mai mult decât ce fac acum. Provin din business, ştiu realitatea, sunt bine ancorat în realitate. Lumea nu este pregătită pentru un politician cu dorinţele care le am eu de la politică. Cum ar fi să mă duc eu, cu dreptatea înainte, când ceilalţi, imediat te mătrăşesc, pentru că au propriile interese? În primul rând, aş strica un proiect. Casa Share ar muri, aşa că am spus nu la toată lumea şi am continuat să fac ce ştiu eu mai bine. Am fost contactat de un nume mare de la Bucureşti, înainte de alegeri. Eu eram la un caz în Ciurea, şi am spus că nu pot să vin la întâlnire pentru că bătrâna avea nevoie de mine. Ştiţi ce mi-a spus? Să o las acolo că e mai importantă întâlnirea. Este un vid imens de politicieni corecţi.

 

Când mai reuşeşti să ai timp pentru familie şi cât de mult contează sprijinul familiei în proiectele tale?

Dimineaţa merg la fabrică, când am producţie, apoi merg pe la şantiere, să văd ce mai trebuie. Cu familia mă văd seara, cu soţia, cu copilul, cam aşa decurge o zi. Dacă nu eşti sprijinit de familie, nu faci nimic. Băiatul meu, care a fost cu mine la fiecare casă, a învăţat singur ce înseamnă situaţia celorlalţi copii, iar acum două săptămâni a spart puşculiţa şi a zis: «Tati, dăm de aici şi copiilor de la Casa Share!» Soţia m-a susţinut foarte mult, dar vede supărarea mea din cauza necazurilor care vin din răutatea şi frustrarea oamenilor, din cauza piedicilor autorităţilor. Din păcate, este o mentalitate asimilată acestei zone. Trebuie să fie schimbări în mentalitate la nivel de conducere, dar şi la nivelul media.

 

Casa Share e un proiect făcut pe un schelet din prieteni apropiaţi, cu un statut social bun. Fiecare participă cu ce are în domeniul lui”-  Bogdan Tănasă

 

 

 

 

INTERVIU în exclusivitate cu unul dintre cele mai tinere genii ale lumii

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:11

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei