IMG_9330

Dimensiune font:

VIDEO - Mihai Chirica: „Iaşul are, de la an la an, o provocare suplimentară”

| 03-03-2019 09:00

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica


- Domnule primar, se pare că veţi miza, în acest an, pe un buget de 820 milioane de lei. E mult, e puţin? Ce se poate face cu banii aceştia la un oraş ca Iaşul?

- Nu e puţin, dar nici nu e mult, având în vedere că Iaşul este un oraş care, de fiecare dată, de la an la an, are o provocare suplimentară. Cu cât înaintezi în implementarea unor proiecte, cu atât îţi dai seama cât de multe lucruri ai în plus de făcut şi asta se simte zi de zi. Ai săpat făcând o axă principală de străzi, îţi dai seama că toate străzile care derivă din strada principală trebuie făcute şi ele... Pe de altă parte, comparativ, văzând ce se întâmplă în alte municipii, chiar şi în municipii mari, nu suntem foarte, foarte pesimişti în privinţa bugetului. Bugetul consolidat, sigur, nu este de fiecare dată bugetul pe care noi îl consumăm în favoarea municipiului Iaşi, având în vedere şi toate celelalte instituţii care fac parte din structurile deconcentrate ale noastre, dar vom încerca să drămuim bugetul cu măsură, să poată acoperi toate lucrările pe care ni le-am propus.

 

 

Mizăm pe o implicare mai activă a populaţiei, a societăţii noastre, a ieşenilor”

 

 

 

- Ca în fiecare an, exceptând centrul, majoritatea străzilor, în special cele din cartiere, sunt pline de gropi, distruse... Care vor fi primele şantiere noi care se vor deschide în acest an?

 

- Este adevărat, însă străzile acestea sunt din ce în ce mai puţine. De câţiva ani am schimbat un pic strategia în acest sens, trimiţând investiţii majore în zonele de cartier. 80% din străzile pe care le-am abordat în ultimii trei ani sunt din zone de cartier, nu din zone centrale. Pe de altă parte, zona Bucium, zona Păcurari, mai nou zona Ţicău, zona Galata, zona Nicolina fac parte din obiectivele care vizează modernizarea unor străzi secundare. Zona Canta, zona Ciurchi, cartierul Tătăraşi, în ansamblul său, a fost abordat cu prioritate. Este adevărat, primăvara ne pune de fiecare dată probleme - şi cred că toată România şi este în aceeaşi situaţie, cu prezenţa gropilor în zonele cu asfalt vechi. Am spus-o şi o repet: odată cu terminarea sezonului rece vom avea foarte mult de muncă. Am lucrat şi în weekend-ul trecut, am fost prezenţi chiar cu echipe numeroase la stradă pentru a putea asfalta şi a curăţi străzile. Bineînţeles, anul acesta va fi unul mult mai bine organizat decât anii precedenţi, pentru că avem două structuri separate, una care se ocupă de comandamentul de iarnă, sub coordonarea Citadin SA, şi o alta care se ocupă de comandamentul de primăvară, sub coordonarea Salubris - una cu deszăpezirea, cealaltă cu curăţenia de primăvară. Mizăm pe o implicare mai activă a populaţiei, a societăţii noastre, a ieşenilor, astfel încât să finalizăm aceste acţiuni cât mai repede.

 

 

- Când vor începe lucrările la infrastructura străzilor prevăzute a fi modernizate în acest an?

 

- De săptămâna trecută, constructorii s-au apucat să facă investigaţiile pe strada Strugurilor şi stradela Strugurilor. Au început să săpe şi să verifice dacă are utilităţi, cum le fereşte, astfel încât să nu creeze probleme şi mai mari decât cele care sunt. Strada Strugurilor derivă din Tudor Neculai, e acelaşi lot de trei străzi... Apoi, s-a dispus punerea în executare a ultimelor lucrări pe şoseaua Naţională, pentru ultimul tronson, cel care face legătura cu Podul de Piatră şi, desigur, vom porni şi celelalte şantiere. De asemenea, am trimis o adresă comunei Miroslava, să semneze mai repede alături de noi protocolul privind rezolvarea accesului spre comuna Miroslava, să putem demara şi acele lucrări. Avem un pachet de străzi în zona Cazărmilor, zona Crucea Roşie, cum îi spunem noi, şi încă un pachet de douăzeci şi opt de străzi la proiectare, pe care în mai puţin de o lună le vom primi.

 

 

- În zona Aurel Vlaicu, Dancu sunt din ce în ce mai multe probleme cu străzile...

 

- Ţinem zona Dancu cât putem sub control. În acest sfârşit de iarnă am fost din nou acolo cu lucrările, chiar weekend-ul trecut. Face parte din programul de investiţii, documentaţia este finalizată, este în analiză şi aşteptăm să fie validată. Zona are o problemă ce ţine de lege, deocamdată - de la borna Iaşi pană la capăt sunt vreo 200 de metri şi trebuie să vedem cum reuşim să finanţăm şi această ultimă bucată. Ne-am văzut cu domnul primar săptămâna trecută şi căutăm o soluţie împreună.

 

 

- Câţi kilometri de străzi au fost finalizaţi în 2018?

 

- Practic şi fără să fiu subiectiv, în acest an finalizăm toate străzile începute în 2018, pentru că nici una nu a fost recepţionată şi mă refer şi la cele de tipul Teodor Paladi, Kogălniceanu, Ralet, strada Moşu, care începe acum, în primăvară, cele pe care le-am amintit până în momentul de faţă şi toată zona Bucium, unde sunt aproape douăsprezece străzi plus ce a rămas din Păcurari de finalizat, toate vor fi cu recepţie în acest an. Grosso modo cred că sunt peste 26 kilometri de străzi.

 

 

Municipalitatea le va oferi ieşenilor, în acest an, exact ceea ce îşi doresc”

 

 

 

- Rezultatele consultării publice privind elaborarea bugetului local nu lasă loc de echivoc: ieşenii vor, în majoritate covârşitoare, infrastructură, fluidizare trafic, modernizare transport public... Ce le poate oferi municipalitatea în acest an din toate acestea?

 

- Exact ceea ce îşi doresc, pentru că cea mai mare parte din buget va fi canalizată pe fluidizare trafic, transport public şi mijloace de transport în comun. Aproape 80% din lista de investiţii se va duce acolo, iar restul spre sănătate şi educaţie.

- Surprinzător sau nu, ieşenii nu prea mai sunt interesaţi de unele aspecte altădată primordiale: locuinţe, locuri de parcare sau siguranţă publică. Dacă ar fi să ne referim doar la locurile de parcare, are Primăria în vedere un plan în acest sens, pentru decongestionarea anumitor artere principale, cel puţin?

- Cea mai rezonabilă măsură pe care o poţi aplica în rezolvarea locurilor de parcare este scăderea parcurilor auto şi favorizarea transportului de mare capacitate. Nicăieri în lume nu s-a putut altfel. A dispărut un pic presiunea, dintr-un motiv cât se poate de simplu - nu am permis transformarea zonei centrale în haos, nici nu ne-am transformat în nişte vânători de amenzi, pentru a aduce şi mai multă rigiditate în relaţia dintre noi şi posesorii de vehicule.

- Dezvoltarea Iaşului va depinde, se pare, tot mai puţin de Executiv în viitorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene. Va reuşi Iaşul să se dezvolte mai rapid în noua formulă sau va fi ţinut iarăşi în loc de orgoliile politice?

- Având în vedere ce s-a întâmplat în ultimii 25-30 de ani în această zonă, mai rău de atât nu se poate! Acest oraş nu a avut în nici o perioadă o atenţie deosebită din partea Executivului şi trecem în revistă şi perioada Simirad, şi perioada Nichita, şi mai nou, de patru ani de zile, perioada de când sunt eu primar. Când a avut Iaşul un aport de finanţare din partea Guvernului care să ne fi atras atenţia? Niciodată. Tot prin eforturi proprii, tot printr-o muncă dusă asiduu în vederea atragerii de fonduri europene şi printr-o economie cât se poate de strânsă asupra cheltuielilor, astfel încât să creăm resurse de dezvoltare, numai asa vom reuşi.

 

 

Alianţa Moldova se Dezvoltă? Noi nu ne transformăm într-un guvern regional”

 

- Alianţa Moldova se Dezvoltă a trecut deja de chinurile facerii. Cu ce veţi începe, la modul concret, dezvoltarea acestei zone?

- Trebuie să aducem Alianţa Moldova se Dezvoltă exact acolo unde îi este locul şi legal şi moral. Noi nu ne transformăm într-un guvern regional şi nu vom încerca să preluăm sarcinile şi obligaţiile altor autorităţi publice, inclusiv a statului român prin Guvernul şi Parlamentul său. Vrem să devenim un partener real de analiză, de studiu şi de sprijin, în special pentru autorităţile statului şi cele ale Comisiei Europene, în sensul stabilirii celor mai rapide căi de implementarea a unor proiecte importante pentru Moldova: autostrăzi, drumuri rapide, extinderea reţelelor de furnizare de servicii publice, în special de gaze naturale. Este nevoie să abordăm din toate punctele de vedere problematica regiunii de Nord-Est.

- Primarii PSD din zonă sunt fie nemulţumiţi (cazul primarului municipiului Vaslui), fie nici nu vor să audă de Asociaţia Moldova se Dezvoltă, vezi cazul PSD-iştilor din Bacău, care califică alianţa drept „un exerciţiu de imagine şi de sorginte exclusiv liberală”. De ce nu au încăput social-democraţii în această construcţie?

- Nu a spus nimeni că nu au încăput, nu a spus nimeni că nu se mai poate înfiinţa încă o asociaţie, cu 7 sau 10 membri, iar la un moment dat să fuzionăm. Nu a respins nimeni în mod direct şi personal prezenţa oricărui partid. Cu mine nu a vorbit nici unul dintre cei care cred că sunt excluşi, deci este un aspect lipsit de fond. Singurii care au simţit nevoia de a se asocia cu noi sunt unii primari şi de origine liberală, şi din fostul Partid Democrat, dar şi ai PSD-ului, care au spus „da”. Atâta timp cât nu ne transformăm într-un vehicul politic de luptă, pe un front pe care nu-l putem prognoza astăzi, cu siguranţă vor veni să susţină demersurile noastre.

- Credeţi că Iaşul ar fi progresat mai mult, s-ar fi dezvoltat altfel sub o guvernare de dreapta? Îi vine Iaşului mai bine haina social-democraţiei sau credeţi că are nevoie de o nouă croială?

- A existat şi o guvernare de dreapta care a vitregit Iaşul, la fel ca şi guvernările de stânga. În ambele situaţii nu s-a întâmplat nimic rezonabil şi ar fi de-a dreptul minciună sfruntată să vină cineva să spună că pe vremea liberalilor era mai bine decât pe vremea PD-ului sau mai puţin bine decât pe vremea PSD-ului. Nu, de fiecare dată abordarea, din păcate, a fost aceeaşi, în condiţiile în care în anumite ipostaze am avut chiar pe o perioadă scurtă şi primul ministru. Nu a fost niciodată o abordare mai eficientă, dar asta nu ar trebui să descurajeze. Eu cred că o guvernare responsabilă, de orice culoare politică, este cea care trebuie să se potrivească Iaşului. Iaşul nu vrea să vadă alte regiuni sau oraşe sărăcite, nu vrea sa le vadă mai puţin dezvoltate decât este el. Iaşul nu vrea să se bucure de capra vecinului, ci pur şi simplu doreşte o abordare uniformă şi începem să socotim. Unde sunt cele mai multe stadioane din regiunile istorice ale României? Câte are Moldova? Să spună unul singur, care are mai mult de 10 mii de locuri construite în ultimii 30 de ani şi eu mă mut în oraşul respectiv din Moldova şi nici nu mai candidez la funcţia de primar, ca să nu-l sperii pe primarul care este acum acolo. Unde este sala de sport cea mai frumoasă din Moldova? Totul s-a concentrat în jurul actului de guvernare. Dacă în cea mai mare perioadă a timpului guvernarea s-a făcut de la centru şi mai ales dinspre zona de sud a ţării, acolo s-a construit stadion lângă stadion, sală de sport lângă sală de sport. A mai fost şi guvernarea domnului Boc, care a tras spre zona Ardealului două, trei obiective, în rest doar s-a cheltuit pe tot felul de chestiuni care nu au vizat dezvoltarea României!

 

 

Iaşul va trebui să aibă un stadion modern”

 

 

 

- Se intenţionează construirea unei Săli Polivalente la Uricani...

 

- Nu mi se pare greşit, dar mi se pare eronat gândit. Este nevoie de o sală de sport la Miroslava cum este nevoie de o sala de sport şi la Valea Lupului, şi la Holboca... Dacă îi adunăm pe toţi cei care sunt acolo, cu căţel, cu purcel, nu pot să umple o sală de 15 mii de locuri. Şi în dimensionarea unor obiective sportive se foloseşte tot ştiinţa de cate, deci nu îşi permite să construiască o sală de sport de 15 mii de locuri Bucureştiul, Clujul, Timişoara, Constanţa şi o să o facă cineva funcţională la Miroslava... Eu mă îndoiesc de pe acum. Este imposibil să ţii în stare de funcţionare o asemenea sală dacă nu poţi să îi asiguri numărul de spectatori necesari pentru a o amortiza. Aşa, să arunci cu banii ca în circul foamei din Bucureşti poţi să o faci oricând, oriunde, dar nu este eficient. Trebuie să gândeşti raţional ce îi trebuie Miroslavei, ce i se potriveşte Iaşului, ce i se potriveşte altei localităţi, indiferent unde se află ea în România.

 

 

- Cât priveşte ridicarea unui nou stadion la Iaşi...

 

- Iaşul va trebui să aibă un stadion modern. A devenit, să spunem, un obiect de investiţie de care Iaşul are nevoie ca şi cum are nevoie de staţie de epurare, de staţie de electricitate pentru furnizarea energiei electrice. La fel are nevoie şi de o infrastructură sportivă adaptată dimensiunii acestui oraş. Eu cred şi mărturisesc cu toată cunoştinţa mea de carte că nu putem aştepta la nesfârşit un guvern cât de cât aplecat asupra Iaşului, să vină să ne dea sală polivalentă şi stadion modern. Va trebui din acest an să le proiectăm şi să găsim finanţare noi, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, dar bazat pe nişte principii economice clare, iar noul obiectiv construit să se poată şi amortiza.

 

 

A consemnat Dan M.BREZULEANU

   • „Văzând ce se întâmplă în alte municipii, chiar şi în municipii mari, nu suntem foarte, foarte pesimişti în privinţa bugetului”.

  • „Eu cred că o guvernare responsabilă de orice culoare politică este cea care trebuie să se potrivească Iaşului. Iaşul nu vrea să vadă alte regiuni sau oraşe sărăcite, nu vrea sa le vadă mai puţin dezvoltate decât este el. Iaşul nu vrea să se bucure de capra vecinului, ci pur şi simplu doreşte o abordare uniformă”.

  • „Nu îşi permite Bucureştiul, Clujul, Timişoara, Constanţa să construiască o sală de sport de 15 mii de locuri şi o să o facă cineva funcţională la Miroslava... Eu mă îndoiesc!”

  • „Cred şi mărturisesc cu toată cunoştinţa mea de carte că nu putem aştepta la nesfârşit un guvern cât de cât aplecat asupra Iaşului, să vină să ne dea sală polivalentă şi stadion modern. Va trebui din acest an să le proiectăm şi să găsim finanţare noi.

Puncte difuzare "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi:


Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
COMPANIA NAŢIONALĂ de CĂI FERATE „C.F.R.” S.A. SUCURSALA REGIONALA C.F. IAŞI DIVIZIA A.S. C.V.A. Sediul: Iaşi, Piaţa Gării nr.1, cod 700090 organizează licitaţie publică, deschisă, cu strigare, în Sala de Consiliu a Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, din Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.2, joi, 06 august 2020, ora 11.00 pentru închirierea de LOCAŢII (spaţii şi terenuri) către persoane juridice (57 locaţii) în staţii şi interstaţii c f, pe raza Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, astfel: BACĂU, BARLAD, BUHĂIEŞTI, CIMPULUNG MOLDOVENESC, DORNESTI, FRASIN, HĂLĂUCEȘTI, IAŞI, LESPEZI DOLHASCA, NICOLINA, ORBENI, PAȘCANI, PIATRA NEAMŢ, RĂDĂUŢI, REBRICEA, ROMAN, SÎRCA, SOCOLA (Socola Triaj, Socola Marfuri), SUCEAVA, VASLUI si VATRA DORNEI Bai. Lista locaţiilor cu detalii privind amplasarea, suprafaţa, destinaţia/obiectul de activitate, tariful minim de pornire a licitaţiei, taxele necesar a fi achitate pentru participare la licitaţie, este afişată la intrare în sediul Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A sau poate fi accesată pe site-ul http://www.cfr.ro. Procurarea caietului de sarcini unde se regăsesc criteriile de selecţie şi admitere a ofertanţilor, preţul minim de pornire, perioada de valabilitate a contractelor de închiriere (maxim 5 ani) precum şi valoarea altor taxe ce trebuie achitate, depunerea documentaţiei necesare participării la licitaţie şi achitarea taxelor, se pot face până luni, 03 august 2020, ora 1200, la sediul Sucursala Regionala C.F. Iaşi – Divizia A.S C. V.A., Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.1, cam. 123 ( tel. 0232 215 600 centrala - int.123 149 sau 123 802 ).
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ONEȘTI organizează licitație publică deschisă cu oferta în plic închis. 1) Informații privind concedentul/locatorul: MUNICIPIUL ONEȘTI, reprezentat legal prin PRIMAR –Ing. Nicole Gnatiuc, cu sediul în B-dul Oituz, nr.17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032, Telefon: 0234/324.243, Fax: 0234/313.911, e-Mail: primarie@onesti.ro, www.onesti.ro având cont de virament nr. RO29TREZ06221A300530XXXX, deschis la Trezoreria Onești. 2) Informații privind obiectul concesiunii a) conform HCL nr. 39/20.02.2020, anexa nr. 1 (reluare procedură licitaţie): Nr. crt. 1.; Adresă amplasament: Bd. Oituz nr. 13, Mun. Oneşti; Suprafaţă mp: 46 mp; Preţ lei/mp/an: 100,00 lei; Durata ani: 20 ani; Destinaţia: Extindere spaţiu comercial. b) conform HCL nr. 121/29.06.2020, anexa nr. 1: Nr. Crt.; Adresă amplasament; Suprafaţă mp; Preţ lei/mp./an; Durata Ani; Destinaţia. 1. Bd. Republicii nr. 23, Mun.Onești, 35 mp, 90,00 lei, 20 ani, Extindere spațiu comercial; 2. Str. Pajura nr. 4, Mun. Onești, 8 mp, 30,00 lei, 20 ani, Extindere spaţiu comercial. 3) Informații suplimentare si Documentația de atribuire pot fi obținute: -în format tipărit la Serviciul Patrimoniu și Pază din cadrul Primăriei Municipiului Onești, etaj VII, cam. 703, în urma achitării contravalorii de 20 lei/exemplar (în numerar la casierie sau în contul RO33TREZ06121180250XXXXX –CUI 4353250 –beneficiar Municipiul Oneşti); -data limită pentru solicitarea clarificărilor: 30 iulie 2020, ora 15.00. 4) Informații privind ofertele -Data limită de depunere a ofertelor: 03 august 2020, ora 15.00; -Ofertele se vor depune într-un număr de 1 (unu) exemplare la registratura Primăriei Municipiului Oneşti, B-dul Oituz nr.17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032. 5) Data şi locul la care se va desfăşura şedinţa publică de deschidere a ofertelor: 05 august 2020, ora 11.00, la parterul Primăriei Municipiului Oneşti, la sala mică de şedinţe. 6) Denumirea, adresa, numărul de telefon, telefax și/sau adresa de e-mail a instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Oneşti; Adresa: Municipiul Oneşti, Str. Tineretului nr. 1 cod 601068, tel: 0234/311224, fax 0234/326170;email: jud-onesti-gref@just.ro
Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

VIDEO - MIHAI CHIRICA: „În competiția pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgență vor veni 19 mari companii”
11/05/2020 14:32

  - Domnule primar, numărul persoanelor infectate este intr-o usoară crestere in regiunea Moldovei... Ce ne poate aduce această perspectivă deloc imbucurătoare, mă refer la anuntatele măsuri de rel ...

INTERVIU - „Este important ca imunizarea populaţiei să nu se facă prin trecerea prin boală, ci prin vaccinare”
07/04/2020 22:10

  * dialog cu prof. univ. dr. Doina Azoicăi, coordonatorul disciplinei de Epidemiologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iasi, presedinte al Societătii Rom ...

INTERVIU îSoţii nu mai pot conveni divorţul doar prin încheierea unui acord de mediere
03/03/2020 20:42

Cuplurile care doreau să divorţeze şi aveau puse la punct toate aspectele legale, puteau apela la un mediator pentru o procedură simplificată. Însă, decizia de săptămana trecută a Înaltei C ...

„Va fi dificil ca oraşul să se dezvolte cu voturi pe criterii politice în Consiliul Local”
02/03/2020 00:00

- Domnule Botez, incheiaţi, in curand, un mandat de patru ani, care se adaugă celor 16 ani de activitate in slujba administraţiei ieşene. Dacă e să faceţi bilanţul acestor ultimi patru ani, cum i-a ...

10 REGULI de urmat în caz de CORONAVIRUS
25/02/2020 11:11

Departamentul pentru Situatii de Urgentă (DGSU) a transmis atentionări cu privire la posibila aparitie a Coronavirusului in Romania. "În materialele informative de mai jos, vă prezentăm măsuril ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!