Alcalin vs acid. Revoluţia salatelor
Dimensiune font:
* dieta alcalină implică un consum zilnice de alimente al căror pH este mai mare de 7
Din categoria alimentelor alcaline fac parte castraveţii, salata verde, ceapa, usturoiul, conopida, broccoli, spanacul, fasolea verde, mazărea verde, ţelina, varza, prazul, morcovii, dovleceii, napii, ridichile, pătrunjelul, mărarul, ardei, roşiile şi tot ce este verde (bogat în clorofilă). Putem adăuga lămâile, avocado, grapefruit, rubarba, pepenele verde, soia, fasolea, hrişca, quinoa.
Din categoria alimentelor acide fac parte carnea (de porc, vită, pui, oaie, curcan), laptele, iaurtul, brânza, băuturile carbogazoase, alcoolul, zahărul, prăjiturile, oţetul, uleiul rafinat, mâncarea tip fast food.
Nu trebuie să excludem total alimentele acide, ci doar să fim atenţi să nu depăşească 25 la sută din total alimentelor consumate într-o zi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau