default

Dimensiune font:

Alimente acide versus alimente alcaline

| 23-10-2012 20:30

Toate alimentele contin elemente care formeaza aciditate si alcalinitate. Nu materia organic din aceste alimente este cea care lasa aceste reziduuri acide sau alcaline in organism. Materia anorganica sau mineralele genereaza aciditatea sau alcalinitatea lichidelor si tesuturilor din organism. Potasiul, sodiul, magneziul si calciul sunt considerate a fi acei electroliti capabili sa formeze mediu alcalin. Fosforul, sulful si manganul sunt elementele care genereaza aciditate.

 

Pentru a stabili daca un aliment este mai puternic formator de aciditate sau alcalinitate se pot folosi cateva procese. In general, daca un aliment contine elemente predominant generatoare de aciditate, se considera ca acel aliment induce aciditate. Reversul este si el valabil. Daca un aliment este compus din mai multe elemente care genereaza alcalinitate, atunci se considera ca acel aliment creeaza alcalinitate.

 

Titrarea este o metoda de laborator utilizata in masurarea aciditatii prin comparatie cualcalinitatea. Acest proces are doua etape. In primul rand, cantitatea adecvata de alimente este arsa pana la cenusa. Acest proces inlocuieste digestia. In al doilea rand, se adauga aproximativ un litru de apa distilata la 100 g din cenusa astfel obtinuta si se obtine o solutie. Solutia este apoi analizata pentru a determina proprietatile sale acide sau alcaline.

 

O alta metoda utilizata pentru determinarea aciditatii sau alcalinitatii unui aliment este analiza continutului sau de azot sau de protida (compusi chimici care contin o structura proteinica). Deoarece azotul are o influenta acida, toate alimentele bogate in proteine (bogate in azot) sunt considerate a forma mediu acid. Totusi, aceasta metoda este depasita si imprecisa, deoarece s-a demonstrate ca materiile vegetale furnizeaza mai mult azot si materii protidice decat carnea.

 

 

 

Dieta formata din 80% alimente alcaline si 20% alimente acide este esentiala pentru mentinerea

 

unei stari de sanatate excelente. Daca dieta contine 90% alimente care creeaza mediu alcalin, atunci va veti bucura de o sanatate incarcata de vibratii pozitive.

 

Alimente care formeaza mediu alcalin

 

Fructe: mere, caise, banane, cirese, nuca de cocos proaspata, coacaze,

 

curmale, smochine, grepfrut, struguri, guava, kumquat (Fortunella Crassifolia) - citric, lamai coapte, lamai verzi, mango, pepene - toate soiurile, nectarine, portocale, fructe de pasiflora, papaia, pere, piersici, ananas proaspat, rodii, fruct de cactus (Opuntia Phaecantha), stafide, capsuni, tamarind, mandarine, migdale.

 

 

 

Legume: anghinare, sparanghel, avocado, muguri de bambus, fasole verde, sfecla, ardei - toate culorile, broccoli, varza de Bruxelles, varza rosie si alba, morcovi, telina, conopida, castane, cicoare, arpagic, conopida Americana, porumb dulce, castravete, marar, stevie, vinete, usturoi, hrean, gulie, praz, laptuci, salata verde, bame, masline, ceapa, patrunjel, pastarnac, mazare, dovleac, ridichi, rubarba, varza acra, macris, spanac, germeni, dovlecel, cartof dulce, rosii - numai galbene, nap, creson, cartof alb.

 

 

 

Altele: cidru de mere, otet, lapte batut, zer crud, varec si alte alge comestibile, graunte

 

de amarant, lucerna, papadie, mei, quinoa, lapte crud, miso (germeni de soia gatiti la abur), melasa, ulei de masline, condimente naturale, ceai din plante si chinezesc, vin organic, iaurt din lapte crud.

 

 

 

Alimente care formeaza mediu acid 

 

Bauturi alcoolice, anghinare, sparanghel - varf (numai alb), orz, banane verzi, fasole uscata, paine, prajituri, fursecuri, bomboane, branzeturi, ciocolata si cacao, cafea, cola si bauturi racoritoare, coloranti artificiali, condimente, porumb preparat, amidon de porumb, biscuiti sarati, creme de ou, produse lactate, sosuri de salata, gogosi, oua - albus, arome artificiale, produse din faina, fructe conservate, naut, tarate de grau, mamaliga, inghetata, dulceata, gem, linte,

 

maioneza, carne - inclusiv peste, moluste, scoici si carne de pasare, preparate cu ovaz, uleiuri

 

procesate, masline in saramura, nuci, paste fainoase, produse de panificatie, placinte, piper negru, prune, prune uscate, prajituri cu orez, orez alb si brun, sare, sifon, soia, produse din soia,

 

spaghete, zahar rafinat, tapioca, ceai indian, tutun, legume conservate, otet, iaurt.

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

VIDEO Nelu Tătaru AVERTIZEAZĂ: 'În acest moment suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoaşe'
13/07/2020 23:45

 Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că in acest moment ”suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoaşe”, in privinţa cazurilor de COVID-19, iar acest lucru se datorează neresp ...

Raed Arafat le-a prezentat senatorilor informații CUTREMURĂTOARE: 'Trei pacienţi uşor asimptomatici în Bucureşti au refuzat internarea, starea lor s-a agravat'
13/07/2020 18:17

 Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că definiţia clară a bolnavilor asimptomatici este o problemă, arătand că i-au fost aduse la cunoştinţă tr ...

În plină pandemie, Arhiepiscopia Târgoviștei a trimis la mare copiii dintr-un centru social
13/07/2020 18:12

 Desi este incă stare de alertă, iar Romania se află si ea in plină pandemie de coronavirus, Arhiepiscopia Targovistei a trimis la mare mai multi copii de la un centru social.       ...

O asistentă medicală din Sibiu, reinfectată cu COVID, a murit
13/07/2020 18:04

 Un cadru medical de la Spitalul Clinic Judetean de Urgentă din Sibiu, reinfectat cu coronavirus, a ajuns intr-o stare gravă pe sectia de ATI a spitalului, iar ulterior a decedat.      ...

Holera, boala care s-a oprit inexplicabil
13/07/2020 15:48

Pornită din India de langă Calcutta, prima pandemie de holeră din istorie a „măturat' zone intinse ale Asiei, Africii si Orientului Mijlociu in perioada 1817 – 1824, ucigand aproape un milion de ...

FOCAR de coronavirus la IPJ Cluj: 14 polițiștii infectați. Toți șefii sunt sănătoși
13/07/2020 14:19

 E focar de CORONAVIRUS la IPJ Cluj, acolo unde mai multi politisti au fost diagnosticati pozitivi. Un număr de 14 politisti de la IPJ Cluj au fost confirmati cu noul coronavirus. A inceput o anchet ...

DERAPAJ GRAV Directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara AMENINȚĂ cetățenii: Avem și lumânări. Nu te poți lupta cu prostia
13/07/2020 14:16

 Discursurile medicilor din linia 1 scapă de sub contro. Seful DSU Raed Arafat amenintă romanii spunandu-le că medicii vor alege din moare si cine trăieste dacă numărul cazurilor de coronavirus crest ...

Cum se transmite virusul   SARS COV 2
13/07/2020 14:01

Între timp, 456 de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 au fost inregistrate in ultimele 24 de ore, in conditiile in care au fost făcute putin peste 8.600 de teste. Cele mai multe cazuri au fost confir ...

ULTIMĂ ORĂ 413 cazuri NOI de coronavirus în România/ Peste 500 de asimptomatici s-au EXTERNAT la cerere
13/07/2020 12:59

 Numărul cazurilor de coronavirus continuă să rămană ridicat in Romania. Grupul de Comunicare Strategică a făcut publice datele privind ultimele 24 de ore.   Pană astăzi, 13 iulie, pe ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!