Alimente acide versus alimente alcaline
Dimensiune font:
Toate alimentele contin elemente care formeaza aciditate si alcalinitate. Nu materia organic din aceste alimente este cea care lasa aceste reziduuri acide sau alcaline in organism. Materia anorganica sau mineralele genereaza aciditatea sau alcalinitatea lichidelor si tesuturilor din organism. Potasiul, sodiul, magneziul si calciul sunt considerate a fi acei electroliti capabili sa formeze mediu alcalin. Fosforul, sulful si manganul sunt elementele care genereaza aciditate.
Pentru a stabili daca un aliment este mai puternic formator de aciditate sau alcalinitate se pot folosi cateva procese. In general, daca un aliment contine elemente predominant generatoare de aciditate, se considera ca acel aliment induce aciditate. Reversul este si el valabil. Daca un aliment este compus din mai multe elemente care genereaza alcalinitate, atunci se considera ca acel aliment creeaza alcalinitate.
Titrarea este o metoda de laborator utilizata in masurarea aciditatii prin comparatie cualcalinitatea. Acest proces are doua etape. In primul rand, cantitatea adecvata de alimente este arsa pana la cenusa. Acest proces inlocuieste digestia. In al doilea rand, se adauga aproximativ un litru de apa distilata la 100 g din cenusa astfel obtinuta si se obtine o solutie. Solutia este apoi analizata pentru a determina proprietatile sale acide sau alcaline.
O alta metoda utilizata pentru determinarea aciditatii sau alcalinitatii unui aliment este analiza continutului sau de azot sau de protida (compusi chimici care contin o structura proteinica). Deoarece azotul are o influenta acida, toate alimentele bogate in proteine (bogate in azot) sunt considerate a forma mediu acid. Totusi, aceasta metoda este depasita si imprecisa, deoarece s-a demonstrate ca materiile vegetale furnizeaza mai mult azot si materii protidice decat carnea.
Dieta formata din 80% alimente alcaline si 20% alimente acide este esentiala pentru mentinerea
unei stari de sanatate excelente. Daca dieta contine 90% alimente care creeaza mediu alcalin, atunci va veti bucura de o sanatate incarcata de vibratii pozitive.
Alimente care formeaza mediu alcalin
Fructe: mere, caise, banane, cirese, nuca de cocos proaspata, coacaze,
curmale, smochine, grepfrut, struguri, guava, kumquat (Fortunella Crassifolia) - citric, lamai coapte, lamai verzi, mango, pepene - toate soiurile, nectarine, portocale, fructe de pasiflora, papaia, pere, piersici, ananas proaspat, rodii, fruct de cactus (Opuntia Phaecantha), stafide, capsuni, tamarind, mandarine, migdale.
Legume: anghinare, sparanghel, avocado, muguri de bambus, fasole verde, sfecla, ardei - toate culorile, broccoli, varza de Bruxelles, varza rosie si alba, morcovi, telina, conopida, castane, cicoare, arpagic, conopida Americana, porumb dulce, castravete, marar, stevie, vinete, usturoi, hrean, gulie, praz, laptuci, salata verde, bame, masline, ceapa, patrunjel, pastarnac, mazare, dovleac, ridichi, rubarba, varza acra, macris, spanac, germeni, dovlecel, cartof dulce, rosii - numai galbene, nap, creson, cartof alb.
Altele: cidru de mere, otet, lapte batut, zer crud, varec si alte alge comestibile, graunte
de amarant, lucerna, papadie, mei, quinoa, lapte crud, miso (germeni de soia gatiti la abur), melasa, ulei de masline, condimente naturale, ceai din plante si chinezesc, vin organic, iaurt din lapte crud.
Alimente care formeaza mediu acid
Bauturi alcoolice, anghinare, sparanghel - varf (numai alb), orz, banane verzi, fasole uscata, paine, prajituri, fursecuri, bomboane, branzeturi, ciocolata si cacao, cafea, cola si bauturi racoritoare, coloranti artificiali, condimente, porumb preparat, amidon de porumb, biscuiti sarati, creme de ou, produse lactate, sosuri de salata, gogosi, oua - albus, arome artificiale, produse din faina, fructe conservate, naut, tarate de grau, mamaliga, inghetata, dulceata, gem, linte,
maioneza, carne - inclusiv peste, moluste, scoici si carne de pasare, preparate cu ovaz, uleiuri
procesate, masline in saramura, nuci, paste fainoase, produse de panificatie, placinte, piper negru, prune, prune uscate, prajituri cu orez, orez alb si brun, sare, sifon, soia, produse din soia,
spaghete, zahar rafinat, tapioca, ceai indian, tutun, legume conservate, otet, iaurt.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau