Alimente acide versus alimente alcaline

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 20:30

Toate alimentele contin elemente care formeaza aciditate si alcalinitate. Nu materia organic din aceste alimente este cea care lasa aceste reziduuri acide sau alcaline in organism. Materia anorganica sau mineralele genereaza aciditatea sau alcalinitatea lichidelor si tesuturilor din organism. Potasiul, sodiul, magneziul si calciul sunt considerate a fi acei electroliti capabili sa formeze mediu alcalin. Fosforul, sulful si manganul sunt elementele care genereaza aciditate.

 

Pentru a stabili daca un aliment este mai puternic formator de aciditate sau alcalinitate se pot folosi cateva procese. In general, daca un aliment contine elemente predominant generatoare de aciditate, se considera ca acel aliment induce aciditate. Reversul este si el valabil. Daca un aliment este compus din mai multe elemente care genereaza alcalinitate, atunci se considera ca acel aliment creeaza alcalinitate.

 

Titrarea este o metoda de laborator utilizata in masurarea aciditatii prin comparatie cualcalinitatea. Acest proces are doua etape. In primul rand, cantitatea adecvata de alimente este arsa pana la cenusa. Acest proces inlocuieste digestia. In al doilea rand, se adauga aproximativ un litru de apa distilata la 100 g din cenusa astfel obtinuta si se obtine o solutie. Solutia este apoi analizata pentru a determina proprietatile sale acide sau alcaline.

 

O alta metoda utilizata pentru determinarea aciditatii sau alcalinitatii unui aliment este analiza continutului sau de azot sau de protida (compusi chimici care contin o structura proteinica). Deoarece azotul are o influenta acida, toate alimentele bogate in proteine (bogate in azot) sunt considerate a forma mediu acid. Totusi, aceasta metoda este depasita si imprecisa, deoarece s-a demonstrate ca materiile vegetale furnizeaza mai mult azot si materii protidice decat carnea.

 

 

 

Dieta formata din 80% alimente alcaline si 20% alimente acide este esentiala pentru mentinerea

 

unei stari de sanatate excelente. Daca dieta contine 90% alimente care creeaza mediu alcalin, atunci va veti bucura de o sanatate incarcata de vibratii pozitive.

 

Alimente care formeaza mediu alcalin

 

Fructe: mere, caise, banane, cirese, nuca de cocos proaspata, coacaze,

 

curmale, smochine, grepfrut, struguri, guava, kumquat (Fortunella Crassifolia) - citric, lamai coapte, lamai verzi, mango, pepene - toate soiurile, nectarine, portocale, fructe de pasiflora, papaia, pere, piersici, ananas proaspat, rodii, fruct de cactus (Opuntia Phaecantha), stafide, capsuni, tamarind, mandarine, migdale.

 

 

 

Legume: anghinare, sparanghel, avocado, muguri de bambus, fasole verde, sfecla, ardei - toate culorile, broccoli, varza de Bruxelles, varza rosie si alba, morcovi, telina, conopida, castane, cicoare, arpagic, conopida Americana, porumb dulce, castravete, marar, stevie, vinete, usturoi, hrean, gulie, praz, laptuci, salata verde, bame, masline, ceapa, patrunjel, pastarnac, mazare, dovleac, ridichi, rubarba, varza acra, macris, spanac, germeni, dovlecel, cartof dulce, rosii - numai galbene, nap, creson, cartof alb.

 

 

 

Altele: cidru de mere, otet, lapte batut, zer crud, varec si alte alge comestibile, graunte

 

de amarant, lucerna, papadie, mei, quinoa, lapte crud, miso (germeni de soia gatiti la abur), melasa, ulei de masline, condimente naturale, ceai din plante si chinezesc, vin organic, iaurt din lapte crud.

 

 

 

Alimente care formeaza mediu acid 

 

Bauturi alcoolice, anghinare, sparanghel - varf (numai alb), orz, banane verzi, fasole uscata, paine, prajituri, fursecuri, bomboane, branzeturi, ciocolata si cacao, cafea, cola si bauturi racoritoare, coloranti artificiali, condimente, porumb preparat, amidon de porumb, biscuiti sarati, creme de ou, produse lactate, sosuri de salata, gogosi, oua - albus, arome artificiale, produse din faina, fructe conservate, naut, tarate de grau, mamaliga, inghetata, dulceata, gem, linte,

 

maioneza, carne - inclusiv peste, moluste, scoici si carne de pasare, preparate cu ovaz, uleiuri

 

procesate, masline in saramura, nuci, paste fainoase, produse de panificatie, placinte, piper negru, prune, prune uscate, prajituri cu orez, orez alb si brun, sare, sifon, soia, produse din soia,

 

spaghete, zahar rafinat, tapioca, ceai indian, tutun, legume conservate, otet, iaurt.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei