Grau – tratamente naturiste grau
Dimensiune font:
Grau – tratamente naturiste grau
Denumire stiintifica grau: Triticum vulgarae
Denumire populara grau: arnaut
Denumire stiintifica grau:
Triticum vulgarae, fam, gramineae
Denumire populara grau:
arnaut, grau alb, grau carnau, grau de primavara, grau de toamna, grau rusesc, hulca, lesita
Tratamente naturiste cu grau:
- graul constituie baza unei alimentatii naturiste
- graul este indicat in toate afectiunile cronice, degenerative, in toate tulburarile vegetative, sterilitate, afectiuni neurologice, endocrine, digestive, renale, hepatice, cardiace
- pentru a profita de proprietatile lui, graul trebuie conservat sub forma de terci din uruiala de grau integral, paine neagra si grau incoltit
- reteta universala: 100 g de grau incoltit trecut prin masina, 25 g de miere, 25 g de nuci, si 500 g de fructe – o masa pentru hepatici si biliari
- pentru copii – zilnic – o lingurita de grau incoltit
- taratele de grau – foarte bogate in vitamine, enzime, saruri minerale, oligolelemente si fibre vegetale – sunt recomandate zilnic 3 lingurite inmuiate 8-10 ore in apa, fie in adaos cu alte preparate, fie cu miere
- zeama de tarate – bogat mineralizanta si alcalinizanta - este preferabila apei in repaosuri alimentare
- graul fiert, plus fasole plus orez, plus morcovi toate fierte separat, apoi puse in cuptor si preparate cu condimente – masa de pranz
- in obezitate se recomanda inlocuirea totala a graului preparat (paine, fiert) cu grau incoltit sau terci de cereale
-abcese -cataplasmă de făină cu apă călduţă sau pâine neagră muiată în apă sau lapte.
- Acnee -se fac comprese cu apa în care au fiert seminţele.
- Afecţiuni cardiace-grâu încolţit cură de lungă durată.
- Afecţiuni cutanate-pudraje cu amidon.
- Afecţiuni endocrine-grâu încolţit.
- Afecţiuni hepatice-cură de grâu încolţit.
- Afecţiuni neurologice-cură de grâu încolţit.
- Afecţiunile sistemului nervos vegetativ- grâu germinat.
- Amenoree-grâu încolţit şi seminţe fierte.
- Anemie-grâu încolţit sau seminţe.
- Boli intestinale-grâu încolţit.
- Cancer-grâu încolţit.
- Colită de putrefacţie-tărâţe de grâu.
- Constipaţie-tărâţe de grâu.
- Demineralizare- seminţe.
- Depresie-grâu încolţit.
- Digestie dificilă-tărâţe.
- Dismenoree-grâu încolţit.
- Dureri de cap-tărâţe sau cataplasme cu făină cu oţet aplicate local.
- Eczeme uşor zemuinde- apă de pe seminţe fierte. Epidermofiţie- băi cu tărâţe.
- Eriteme generalizate-băi cu tărâţe.
- Erizipel-cataplasme cu făină.
- Furuncule-aluat dospit aplicat cald pentru colectare.
- Gută-germeni de grâu, tărâţe de grâu în alimentaţie.
- Hipertensiune arterială-tărâţe sau germeni de grâu.
- Ihtioză-băi cu tărâţe.
- Impetigo- făină.
- Impotenţă- grâu germinat,
- Infecţii cutanate purulente- cataplasmă cu făină.
- Intertrigo-băi cu tărâţe. Iritaţiile pielii-făină pudraje- băi cu tărâţe.
- Leziuni inflamatorii-băi cu tărâţe. Litiaze biliare-germeni de grâu şi tărâţe în alimentaţie.
- Migrene-germeni de grâu.
- Obezitate-tărâţe de grâu în alimentaţie.
- Opăreli-băi cu tărâţe.
- Panariţiu-cataplasme cu făină cu apă călduţă.
- Prostatită- grâu germinat
- Psoriazis-băi cu tărâţe.
- Renale (diferite afecţiuni) ceai de pe seminţe fierte mult.
- Reumatism-băi de tărâţe sau consumul grâului încolţit.
- Sterilitate-grâu încolţit. Surmenaj-seminţe în alimentaţie sau grâu încolţit.
- Tromboflebită-cură de grâu încolţit.
- Tulburări vegetative-grâu încolţit.
- Tumori cu diferite localizări-grâu încolţit şi cataplasme cu făină muiată în apă caldă sau pâine muiată în apă sau lapte se aplică local.
- Urticarie-băi cu tărâţe.
- Vitalitate scăzută-cură de grâu încolţit.
Se poate de asemenea folosi sucul de mlădiţe verzi. Se va culege grâul atunci când frunza este de doar 10 cm. Se va trece apoi prin storcătorul de fructe împreună cu puţină apă. Se poate să se folosească apoi aşa cum este sau în combinaţie cu diferite alte sucuri din alte fructe sau legume. În special este bine să fie asociată cu sucul de morcovi.
Se mai poate face apoi o tinctură sau cu suc filtrat din care se va face o parte de suc şi o parte de alcool alimentar de 40 de grade. Se va lua o linguriţă diluată la o cană de 3 ori pe zi. Acesta se poate folosi chiar în cure de foarte lungă durată.
De asemenea se poate face tincturi şi din grâu încolţit care sunt foarte eficiente.
Mod de preparare grau
- Făină de grâu se pune sub formă de pudraje pe răni.
- Făină de grâu –se face un aluat cu apă şi se aplică pe răni.
- Din făină de grâu se extrage amidonul care se foloseşte la diferite preparate cosmetice sau la tratamentele afecţiunilor dermatologice în special.
- Tărâţe de grâu-se poate să se macine şi se consumă în curele de slăbire sau se face borş util şi el în multe afecţiuni. Se pot lua în funcţie de toleranţă, între 1-6 linguri pe zi, sau chiar mai mult dacă se suportă bine acest simplu tratament.
- Pulbere de tărâţe de grâu- 1-2 linguri pe zi luate cu apă sau se pun în mâncare la anemii, colite, constipaţie, obezitate, dereglări ale sistemului digestiv.
- Grâu încolţit se va lua câte o lingură de trei ori pe zi în diferite afecţiuni. Această cantitate însă se poate mări tot în funcţie de toleranţa individuală.
- Suc din mlădiţe tinere de grâu. Se va lua câte 20 ml de 3 ori pe zi în cure de 20-30 zile. Sunt bune mlădiţele cât timp sunt verzi, însă se pot cultiva şi în ghivece, chiar iarna.
Graul in traditia populara
Cu făina de grâu amestecată cu smântână, untură şi diferite plante se făceau unsori, legături şi oblojeli pentru bube, buboaie, umflături, etc. La “băşica cea rea” se puneau legături cu făină de grâu, borş şi gândaci de turbă pisaţi şi descântaţi.
Cu tărâţe se făceau legături la scrofule, la scrântituri, contra durerilor de piept, pântece, etc. Se mai folosea la ceaiuri contra tusei, cu zahăr şi gălbenuş de ou proaspăt se lua contra răguşelii. Cu tărâţe şi flori de fân se făceau scăldători contra răcelii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau