Șapte sfaturi rapide pentru începători în patiserie

cozonac

Dimensiune font:

| 20-01-2023 17:15

 Intrarea în bucătărie este una dintre cele mai interesante experiențe. Ai la dispoziție un număr infinit de rețete, metode și ingrediente, iar oportunitățile de a crea ceva spectaculos sunt infinite!

Indiferent dacă ești un profesionist cu experiență sau un începător în bucătărie, sentimentul pe care îl ai când creezi un preparat delicios pe care îl împarți cu familia și prietenii este ceea ce face ca ciocolata și patiseria să fie atât de satisfăcătoare. 

Așadar, pentru a potoli emoțiile intratului în bucătărie, am compilat șapte sfaturi grozave pentru a te ajuta în drumul tău spre cea mai bună performanță în materie de patiserie.

1. Investește în echipamentul potrivit

Un echipament nou, nouț și strălucitor... Adică, cui nu-i place să facă cumpărături! Cu toate că, atunci când ești la început, este dificil să știi de ce echipament ai nevoie și, cu o întreagă categorie de articole din care să alegi, s-ar putea să ai nevoie de câteva sfaturi prietenoase de la un expert în domeniu. Așadar, iată patru echipamente fără de care nu vei putea trăi:

·         Un set de cântare digitale - Cele cu baterii sunt bune

·         Un termometru digital - Nu trebuie să fie neapărat scump, dar poate elimina o mulțime de presupuneri din munca ta de patiserie

·         Pungile de unică folosință - Sunt excelente pentru a le avea la îndemână și sunt ultra-igienice

·         duză de pipetă rotundă simplă și o duză de pipeta cu stea - Sunt uimitor de versatile și aplicațiile creative sunt infinite

2. Cu ce ingrediente încep?

Este o întrebare pe care o pun frecvent începătorii, așa că, pentru a nu mai fi atât de greu de ghicit, am compilat o listă de ingrediente pentru cumpărături rapide și ușoare.

Idei prajituri artizanale

Articolele de bază de avut mereu în cămară:

·         Făină

·         Ciocolată albă, cu lapte și neagră

·         Pudră de cacao de bună calitate

·         Gelatină

·         Pastă de boabe de vanilie

·         Smântână cu 35% grăsime 

·         Unt nesărat

·         Praf de copt

·         Lapte

·         Zahăr

·         Zahăr pudră

·         Esențe (de vanilie, rom)

3. Păstrează-ți mintea deschisă

Fii deschis să înveți totul și distrează-te făcând asta! Știm că sună absolut clișeic, dar este adevărat. Pe măsură ce te vei scufunda în rețetă după rețetă, vei întâlni o varietate de metode minunate, așa că, acolo unde este posibil, încearcă diferite tehnici și vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine. 

Ai răbdare cu tine însuți și nu te speria dacă o rețetă precizează ceva diferit de cealaltă, totul face parte din proces. Și ține cont de vechea zicală: omul cât greșește învață. Iar repetarea tehnicilor, din nou și din nou, te va ajuta să le stăpânești cu adevărat.

4. Descompune rețeta

Atunci când te apuci pentru prima dată de o rețetă, un sfat excelent este să desfaci etapele. Citește instrucțiunile, pas cu pas și vezi ce elemente poți face în avans.

Unele elemente din rețete pot fi făcute din timp și pot fi păstrate la temperatura camerei, refrigerate sau congelate – așa că profită din plin atunci când ai ocazia! Vei avea ceva mai mult timp la dispoziție și rețetele vor părea floare la ureche dacă le poți împărți pe parcursul unei zile sau două.

5. Cunoaște-ți cuptorul

Acum, când spunem asta, nu ne referim la a-l scoate la o întâlnire sau la a-i pune cinci întrebări rapide. Dar este practic să cunoști toate dedesubturile cuptorului tău de acasă și modul în care acesta funcționează. Fă câteva cercetări și află dacă cuptorul tău este un cuptor cu convecție sau convențional. 

Reține totuși că fiecare cuptor este diferit, indiferent dacă este unul convențional sau cu convecție. Un sfat bun este să îți inspectezi cuptorul cu 5 minute înainte de terminarea temporizatorului. În acest fel îți poți da seama dacă cuptorul tău este unul rapid sau lent.

Sfat: Cuptoarele convenționale sau tradiționale sunt de obicei setate cu 10-20 de grade mai sus decât cuptoarele cu convecție/cu ventilator. 

6. Lucrează cu ouă la temperatura camerei

Ouăle sunt folosite în atât de multe aplicații diferite și sunt incredibil de versatile în patiserie, așa că îți garantăm că aceste sfaturi următoare îți vor fi super utile pe termen lung. 

Folosește întotdeauna ouă care au fost păstrate la temperatura camerei! Oamenii întreabă adesea de ce aluatul lor de tort cu ciocolată s-ar putea să se fi închegat și de multe ori este din cauză că nu lucrează cu ouă la temperatura camerei. 

Este un sfat simplu și util să scoți ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a plănui să lucrezi cu ele în produse de patiserie. Sau, pentru un rezultat și mai bun, încălzește-le într-o baie de apă până când ajung la temperatura camerei. 

De asemenea, prin păstrarea albușurilor la temperatura camerei, vei obține o aerisire mai bună și albușuri bătute cu un plus de volum. 

7. Sfaturi pentru o patiserie perfectă

Dacă vrei să creezi niște tarte delicioase și delicioase, cunoașterea sfaturilor și trucurilor pentru a face o patiserie perfectă este cheia! 

Când întinzi aluatul, asigură-te că este bine răcit înainte de a începe. Stropește uniform suprafața de lucru cu o făină simplă.

Pentru a face munca mai ușoară, poți alege un făcăleț cu rulmenți cu bile, astfel încât mânerul să se miște separat de rolă.

Șterge ușor făina de pe spațiul de lucru și de pe suprafața de patiserie și rulează aluatul ușor, încet – nu încerca să îl întinzi cu forța. La fiecare două sau trei rulări, schimbă ușor poziția aluatului pe spațiul de lucru și mai presară ușor cu făină, dacă este nevoie.

În cele din urmă, întinde aluatul până la grosimea dorită, ținând cont de faptul că patiseria se va ridica ușor când va fi coaptă.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Budincă din cozonac
10/05/2024 12:45

Ce facem cu cozonacul rămas după Pasti? Îl transformăm intr-o budincă savuroasă, usor de preparat. Astfel, evităm risipa alimentară si ne bucurăm de un dulce rapid si delicios. Pentru această Bu ...

Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
08/05/2024 16:21

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, peste si alte preparate din carne. Este folosi si pentru marinarea diferitelor tipuri de carne si este recunoscut ca fiind un ...

Stufat de miel, rețetă de primăvară
08/05/2024 15:05

Stufatul este una dintre cele mai apreciate mancăruri de primăvară. Fie că este preparat cu pui sau miel, stufatul este un fel de mancare scăzută, gătită din carne, ceapă si usturoi verde. Si pentru c ...

Vită Stroganoff, rețeta care a uimit lumea
06/05/2024 15:33

Numele ei se traduce “vita Stroganoff” sau Beef Stroganoff si este un mare clasic al bucatariei ruse (Gowjadina Stroganow), adoptat de Haute Cuisine, constand din fasii de carne de vita sau vitel ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
06/05/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Drobul de miel, tradiție și gusturi de la lume adunate
06/05/2024 11:30

În inima traditiei pascale, drobul de miel străluceste ca un simbol al bucuriei si abundantei. De la cele mai simple retete transmise din generatie in generatie pană la reinterpretări moderne, acest pr ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
06/05/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
06/05/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

Cozonaci generoşi din cuptoarele de aur
06/05/2024 09:06

Cozonacul nu-i treabă uşoară şi trebuie să fii mare meşteră ca să iasă bun. „Totul depinde şi de gospodină. Nu trebuie să te zgarceşti cand pui ouă; apoi, trebuie să ai şi smantană bună, ...

Marinada perfectă pentru friptura de miel
05/05/2024 10:30

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care es ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei