FOTO/Rețete de post - Borș rusesc
Dimensiune font:
Borșul rusesc este o adevărată delicatesă, foarte bun în perioadele de post.
Ingrediente
500 g boabe fasole înmuiate în apa minim 12 ore
1 sfecla roșie medie
1 jumătate varza medie
1 morcov
3 cartofi
1 ceapa
3/4 pahar ulei
3 linguri sos roșii (roșii pasate)
600 ml borș
pătrunjel verde
sare
Instrucțiuni
Boabele de fasole se scurg de apa în care au stat la înmuiat, se clătesc și se pun la fiert. Când apa în care fierbe fasolea începe să clocotească, trebuie scursă și schimbată cu alta fierbinte. În timp ce fierbe fasolea, după ce am schimbat apa, se curata sfecla roșie, se da prin răzătoare și se pune în oala cu fasole, să fiarbă împreună. Se taie varza fideluță și se călește în ulei până se înmoaie. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă varza călită și morcovul ras. Spre final, adaugăm cartofii curățați și tăiați cubulete. Ceapa se taie solzișori și se pune la foc, într-o tigaie cu ulei. Când aceasta devine transparenta se adaugă sosul de roșii, se amesteca bine și se pune în oala. Se adaugă borșul încălzit și se potrivește de sare. La final, se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.
Boabele de fasole trebuie să fie puse în apa cu o seara înainte să pregătim borșul, pentru a fierbe mai ușor. Cantitatea de fasole indicata mai sus (500 g) reprezintă fasolea cântărită după ce a stat la înmuiat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau