Maricel Popa, declarații despre spitalul mobil de la Leţcani! VIDEO

iasi  consiliul-judetean-iasi

Dimensiune font:

| 19-07-2020 10:45

 

Declaratia lui Maricel Popa

V-am invitat  pentru a puncta câteva aspecte importante în legătură cu spitalul mobil Covid de la Lețcani.

Am pornit de la ideea de a face un spital suport pentru bolnavii de Covid astfel încât celelalte spitale ieșene să poată trata fără restricții ceilalți bolnavi din întreaga zonă a Moldovei. Să nu uităm că majoritatea spitalelor din Iași au caracter regional. Reamintesc că spitalul va avea capacitatea de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă.

Concret,

  1. Am intrat în linie dreaptă în ceea ce privește livrarea modulelor și a echipamentelor medicale. Au sosit în această săptămână o parte a containerelor din secțiunea care formează partea de terapie intensivă și echipamentele medicale de radiologie.
  2. În același timp, mai există pe traseu un convoi format din 20 de tiruri care transportă ultimele module din aceeași secțiune.
  3. Estimăm că până miercuri - joi le vom avea pregătite pentru operațiunile vamale.
  4. Instalarea secțiunilor B și C a fost deja finalizată.Spitalul mobil de la Leţcani se ridică cu viteaza melcului "șchiop"

 Așa cum deja cunoașteți reprezentanții firmei din Turcia sunt deja la Iași și se ocupă de instalarea și montarea spitalului, unul dintre ei fiind prezent aici.

Cititi si: Spitalul mobil de la Leţcani se ridică cu viteaza melcului "șchiop"

Asta este starea de fapt. Nu avem nimic de ascuns. Întreaga procedură  fost transparentă. Până pe 30 iulie ar trebui să avem spitalul instalat.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am fost susținuți de autoritățile statului, care din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fie direct interesate de soarta spitalului. Acest guvern demonstrează în continuare că siguranța românilor nu este una dintre prioritățile lui.

Nu aş fi vrut să ajungem aici. Am tot tăcut până acum, însă ultimele evenimente şi acţiuni ale unora m-au determinat să spun lucrurilor pe nume.

Sunt indignat de tupeul liberalilor care permanent au denigrat munca noastră în legătură cu spitalul.

Mai mult, astăzi,  PNL Iaşi convoacă, fără să întrebe pe nimeni de la CJ sau de la Euronest, o conferinţă de presă în incinta parcului unde va fi instalat spitalul.

Domnilor, acolo nu este casă fără stăpân. Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă chemi presa la Leţcani.  Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar și tehnice și nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. 

Acolo nu sunt copaci de tăiat și nici capre negre de împușcat.

Să faceţi ce, la Leţcani, domnilor?

Să verificaţi spitalul lu’ Popa?

Vă garantez că se va face. O să vă invit la inaugurare. La fel cum îi voi învita şi pe ministrul sănătăţii, dar şi pe prefect.

Sunt siderat că prefectul apolitic al Iaşului a acceptat să participe la o astfel de mizerie politică. Noi, când am avut prefect am respectat principiile. Nu cred că l-a văzut nimeni pe Marian Şerbescu la vreun eveniment politic sau în vreo acţiune oficială organizată de PSD.  Tupeu fantastic pentru PNL la Iaşi!

Nu pot să cred cum ministrul sănătăţii, când are atâtea griji pe cap, vine la Iaşi în campanie electorală.

Domnule Tătaru! Bucureştiul este acum pe locul 1 în ţară la numărul de cazuri şi nu aveţi spitalele mobile funcţionale. La Elias aveţi un spital cumpărat din donaţiile românilor şi dvs nu îl autorizaţi. NU vă este ruşine să veniţi la Iaşi să faceţi conferinţă de presă alături de ministrul Drujbă? 

Nu vă este ruşine să veniţi la Iaşi când nu aveţi nici alte spitale mobile comandate de Guvern sau ISU funcţionale? (Suceava, Bacău, Braşov, Timişoara, Constanţa)

Oameni buni! M-am săturat. Am tăcut pentru că îmi tot spuneau colegii să nu zic nimic pentru că nu luăm autorizaţia. Să nu zic nimic pentru că nu facem vama. Să nu zic nimic pentru că nu ne vor ajuta.

Am tăcut şi ei ce au făcut? Şi-au bătut joc până acum de toată munca noastră.

Vă dau exemple clare:

  1. La nivel național sunt mai multe astfel de spitale în diferite etape de achiziție sau instalare, însă niciunul nu este funcțional. Iar ministrul sănătăţii vine la Iaşi să mă tragă pe mine de urechi. Culmea tupeului.
  2. Deși am făcut toate demersurile necesare pentru a deconta spitalul din banii europeni primiți de Guvern special pentru tratarea Covid am fost excluși din pix, fără nicio explicație plauzibilă. Cine ne-a exclus? Guvernul lui Alexe şi a lui Tătaru! Şi acum vin să mă certe. Să le fie ruşine!
  3. Nu am primit sprijin din partea statului român în relația cu Bulgaria și Turcia. Parte dintre probleme puteau fi rezolvate pe cale diplomatică. De exemplu, toate transporturile au avut caracter comercial și nu medical, fapt care a întârziat procedurile de livrare. Primul transport a durat 14 zile. Aproape incredibil. Cine ne putea ajuta? Guvernul lui Alexe şi a lui Tătaru! Dar ce au făcut? Nimic. Organizează azi conferinţă de presă la Leţcani. Câtă ipocizie.
  4. Aproape la fiecare transport de module sau echipamente am fost întârziați de instituțiile vamale. Știți foarte bine cât am așteptat împreună la Lețcani sosirea echipelor vamale pentru primul transport. Și asta în condițiile în care toate procedurile și documentele erau în regulă. Recent, două tiruri cu echipamente medicale de radiologie au stat 7 zile în vamă până să li se permită descărcarea, din cauza unor motive puerile, de interpretare a legii în funcție de interese de moment. Cine ne putea ajuta? Guvernul lui Alexe şi a lui Tătaru! Dar ce au făcut? Nimic.
  5. Să nu uităm de campania denigratoare dusă de un grup de interese care a avut grijă să sădească suspiciune în rândul firmei producătoare existând chiar informații, precum că, persoane din Iași ar fi încercat să contacteze în numele Euronest pe reprezentanții turci. Aștept cu interes rezultatul anchetei realizate de procurori la plângerea facută de noi.

Pe cine susţine la CJ acel grup de interese? Pe Costel Alexe. Îi las să vină ei. Să facem România liberală. Dar asta vor primi ieşenii. Tupeu, aroganţă, minciuni, vorbe şi nu fapte! Asta înseamnă Costel Alexe şi BZI.

  1. De asemenea, mai reamintesc și modul în care unii se chinuie să transforme spitalul într-un vehicul strict electoral uitând că unitatea medicală este pentru salvarea de vieți și nu pentru voturi. Din momentul în care am anunţat că fac spitalul, Costel Alexe vorbeşte doar de tunuri financiare.

Eu nu sunt ca tine, domnule ministru Drujbă. Eu fac spitalul pentru ieşeni.Nu ca să iau vreun peşcheş. Degeaba vrei să îţi acoperi lipsa de realizări de la minister aruncând cu noroi în mine. Nu vei reuşi. Am dus 1 miliard de euro în 4 ani în Iaşi şi voi face şi acest spital.

Indiferent că vrea sau nu Costel Alexe, indiferent că vor sau nu liberalii de la Bucureşti.

Spitalul este un obiectiv atât de important pentru sănătatea tuturor, încât nu este loc de scandal și circ politic.

Atât aș vrea să îl mai întreb pe domnul ministru al sănătății. Cu 900 de cazuri pe zi își permite să vină în campanie electorală la Iași?

Să le fie ruşine pentru ceea ce au plănuit azi la Leţcani!

Să le fie rușine că nici acum în ceasul al 12 lea ceas nu înțeleg că viețile omenești sunt mai presus de interesele electorale meschine.

Sunt convins că vom mai avea piedici din partea acestor oameni. Ei sunt cei care pun zi de zi instituțiile statului să lucreze împotriva noastră.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
ATN Show, nou concept de spectacol marca Ateneul Național din Iași
16/05/2024 15:01

 Iesenii sunt invitati marti, 21 mai, de la ora 19.00, in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” al Ateneului iesean, la cel mai nou proiect de improvizatie intitulat ATN Show, cu alte cuvinte ...

„Recital Classic”, prima ediție la Petran Music School
16/05/2024 14:39

Petran Music School, impreună cu Asociatia Excelentă pe Portativ si Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi organizează prima editie a „Recitalului Classic”, un eveniment dedicat dez ...

Povestea genții Lady Dior, spusă la Iași
16/05/2024 14:27

Cea de-a patra editie a Romanian Creative Week (RCW), cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE, transformă clădirea-monument Baia Turcească, ridicată la finele secolului XIX si recent rea ...

Lotul „Mavromati” nu scapă de arestul la domiciliu
16/05/2024 12:24

Fostul manager al Spitalului Judeţean „Mavromati” din Botosani, medicul Monica Adăscăliţei, rămane in arest la domiciliu pentru incă 30 de zile. Aceeaşi decizie a fost luată şi in cazul a i ...

COMUNA FĂLCIU, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului  „Înființare centre sociale pentru persoane vârstnice în comuna FĂLCIU, județul VASLUI
16/05/2024 10:46

   COMUNICAT DE PRESĂ   Data: 16.05.2024  COMUNA FĂLCIU, in calitate de beneficiar, anuntă finalizarea proiectului  „Înfiintare centre sociale pentru perso ...

COMUNA FĂLCIU, beneficiar, anunță finalizarea proiectului „construire corp nou și dotare Liceu Tehnologic „DIMITRIE CANTEMIR”, comuna FĂLCIU, județul VASLUI”
16/05/2024 10:35

  COMUNICAT DE PRESĂ Data: 16 mai 2024 COMUNA FĂLCIU, ÎN CALITATE DE BENEFICIAR, ANUNTĂ FINALIZAREA PROIECTULUI „CONSTRUIRE CORP NOU SI DOTARE LICEU TEHNOLOGIC „DIMITRIE CANTEMI ...

CJ Iași insistă să preia proiectul Variantei Ocolitoare de la Podu Iloaiei
16/05/2024 08:55

* pe langă Varianta de Ocolire Podu Iloaiei, Consiliul Judetean Iasi a cerut Ministerului Transporturilor incheierea unor acorduri de parteneriat care să faciliteze realizarea prin ADI „Iasi Infrastruct ...

Sume record investite în modernizarea reţelelor de gaze și electricitate din Moldova
16/05/2024 08:52

* in parteneriat cu autoritătile locale, au fost infiintate 14 distributii de gaze naturale, pe o lungime de 110 km, in zeci de localităti din judetele Iasi, Bacău, Suceava , Botosani * anul trecut a fost de ...

Expoziție de produse alimentare tradiționale, în week-end, în Parcul Expoziției
16/05/2024 08:24

Iesenii sunt invitati in perioada 17 - 19 mai, in Parcul Expozitiei, la o expozitie de produse alimentare  traditionale, ecologice, montane si artizanale, organizată de Primăria Municipiului Iasi (PMI), ...

ApaVital și-a cumpărat instalație de tratare a nămolurilor, pentru a produce energie!
16/05/2024 08:12

* valoarea totală a contractului, care se va derula pe o perioadă de 27 de luni, este de 68,4 milioane de lei * lucrările vor fi proiectate astfel incat instalatia să utilizeze energia termică in scopuri t ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei