Simona Halep, în optimi la WTA Washington - Victorie muncită, după un meci cu foarte multe erori

WTA   169,00

Dimensiune font:

| 01-08-2022 20:46

 Simona Halep a comis foarte multe erori (33!) în primul meci din sezonul american, Cristina Bucșa (123 WTA) a făcut tot ce a putut și a rezistat o oră și 20 de minute pe teren, dar diferența de valoare și-a spus până la urmă cuvântul și fosta lideră mondială s-a calificat în optimile turneului Citi Open de la Washington (WTA 250).

Simona Halep 
-ADVERTISEMENT- 

De știut:

  • Pentru calificarea în optimile turneului WTA de la Washington, Simona Halep va primi 4.100 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Pentru un loc în sferturi, Simona se va duela cu învingătoarea partidei dintre americanca Madison Brengle (61 WTA) și rusoaica Anna Kalinskaya (71 WTA).

Statistica partidei dintre Simona Halep și Cristina Bucșa

Ași: 4-0

Duble greșeli: 6-0

 

Puncte jucate cu primul serviciu: 45% - 74%

Puncte câștigate cu primul serviciu: 73% - 49%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 53% - 40%

 
 

Puncte de break convertite: 63% (5/8) - 60% (3/5)

Lovituri câștigătoare: 19 - 7

Erori neforțate: 33 - 30

Puncte câștigate: 67 - 49

Durată meci: 1h 20 min.

Simona Halep, traseul virtual de la Citi Open / WTA Washington

Turul I - 6-3, 7-5 vs Cristina Bucșa

Optimi - Madison Brengle / Anna Kalinskaya

Sferturi - Kaia Kanepi / Greet Minnen / Harriet Dart / Lin Zhu

Semifinale: Jessica Pegula / Venus Williams / Daria Saville / Clara Tauson

Finala: Emma Răducanu / Victoria Azarenka / Elise Mertens / Sofia Kenin.

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 7-5, în primul tur de la WTA Washington

Setul II

7-5 Simona servește bine și se apropie la două puncte de turul următor. Retur în fileu al ibericei - trei mingi de meci. Prima este ratată - a șasea dublă din meci. Cristina trimite în fileu și Simona se califică în optimi.

6-5 Scorul de pe tabelă pare să o fi trezit-o pe Simona - puncte spectaculos câștigat de sportiva noastră. Halep forțează, controlează schimburile și Cristina greșește. Banda fileului oprește mingea trimisă de iberică (15-40). După o scurtă bună, Cristina câștigă punctul cu un voleu. Break pentru Halep, care va servi din nou pentru victorie.

5-5 Eroare după eroare, Simona îi permite adversarei să se apropie (0-30). Departe de minge, Bucșa trimite afară. Nervii Simonei ies la suprafață: românca schimbă racheta, după ce a dat de pământ cu precedenta. Cristina returnează lung și Simona trimite în fileu - două mingi de break. Simona lovește foarte moale, mingea se oprește în fileu și Bucșa egalează.

5-4 Retur câștigător al Simonei (15-15). Urmat de unul trimis afară. Game în care Simona a jucat singură: ori a lovit decisiv, ori a comis erori. Bucșa rămâne în meci.

5-3 Încă un game încep cu o dublă de româncă. Cristina speră în continuare: 0-30. Forehand câștigător în lung de linie al fostei lidere WTA. Cădere inexplicabilă a Simonei, care încheie gameul cu încă o dublă.

5-2 Simona conduce cu 30-0 la retur, după a 15-a lovitură câștigătoare (iberica are doar 4). Halep se apără incredibil, o forțează pe adversară să mai lovească încă o dată și până la urmă Cristina cedează. Simona se impune la 0 la retur și va servi pentru calificarea în runda următoare.

4-2 Bucșa obține două mingi de break, după o dublă și mai multe erori ale Simonei. Prima este salvată cu un forehand în lung de linie. Cristina atacă pe serviciul secund, dar ratează ținta. Simona se trezește la timp, punct câștigat de lângă fileu. Simona revine de la 15-40 și își păstrează avantajul.

3-2 Un game de retur în care Simona a comis prea multe erori, Cristina rămâne aproape pe tabelă.

3-1 Încă o dublă greșeală a Simonei. Halep pare că nu-și mai găsește ritmul în aceste momente, dar un serviciu bun pune capăt seriei de puncte câștigate la rând de Bucșa. Iberica face pasul în teren, dar nu pune suficientă presiune și tot ea este cea care ratează lovitura decisivă. Al treilea as al Simonei. Minge trimisă în spatele liniei de fund de Cristina.

2-1 Simona joacă din ce în ce mai bine, Cristina nu mai este la fel de concentrată. Două puncte câștigate la rând de iberică, lucru care nu s-a mai întâmplat în ultimele gameuri. Un prim semn de frustrare al Simonei, care a comis două erori la rând.

2-0 Deplasare superbă a Simonei pe teren, care se apără excelent, trece în ofensivă și câștigă punctul cu forehandul. Cristina returnează în fileu, Simona confirmă avantajul.

1-0 Retur prea lung al Simonei. Cristina nu mai este la fel de precisă ca în primele gameuri ale partidei. Fără a forța, Halep mai obține două mingi de break. Bucșa trimite pe culoarul de dublu.

Setul I

6-3 Al doilea as al Simonei. Halep îi face un cadou adversarei. Încă două mingi de set pentru Simona. Bucșa trimite în fileu, Halep își adjudecă prima manșă.

5-3 Bucșa contează doar în momentul în care pune în teren primul serviciu. Cristina revine de la 0-30. Simona obține o minge de set. Simona se apără bine, dar Cristina a construit frumos punctul și l-a câștigat de lângă fileu. Sportiva care reprezintă Spania rezistă, își face serviciul și rămâne în set.

5-2 Halep și-a ridicat nivelul jocului, servește și primul as. Smash perfect al Simonei. Game bun de serviciu al Simonei, care se apropie de câștigarea primului set.

4-2 Simona atacă aproape de fiecare dată pe serviciul secund al adversarei: sportiva născută la Chișinău a câștigat un singur punct din această postură. Simona forțează returul pe primul serviciu, dar ratează lovitura. Break la 15 reușit de Simona.

3-2 Cristina pierde un schimb pe mijlocul terenului. Game câștigat rapid de Simona, după mai multe erori ale adversarei.

2-2 Bucșa stă bine în puncte, Simona comite prea multe erori. Retur aproape de linia de fund al Simonei, Cristina reacționează prea târziu. Din apropierea fileului, Simona caută colțul terenului, dar ratează de puțin execuția. Încă un rever imprecis al Simonei. Serviciu bun al ibericei.

2-1 Cristina câștigă câteva puncte spectaculoase și obține rapid trei mingi de rebreak. Lovitură ratată complet de Simona, Bucșa recuperează.

2-0 Bucșa începe bine gameul, profită și de o eroare a Simonei. Cristina stă surprinzător de bine în raliurile lungi. Forehand superb în lung de linie al Simonei (30-30). Halep revine de la 0-30 și face break.

1-0 Meciul a început cu Simona la serviciu. Un prim retur ratat de Bucșa. Simona face o dublă greșeală. Un schimb mai lung se termină cu o minge trimisă în fileu de Cristina. Reverul Simonei lovește banda fileului, dar mingea aterizează până la urmă în terenul adversarei. Halep închide gameul cu un serviciu bun.

Partida va începe undeva în jurul orei 19:05.

În calificările turneului de la Washington, Cristina a trecut de Kimberly Birrell (Australia, 345 WTA), scor 6-3, 3-6, 7-6, și de Caty McNally (SUA, 174 WTA), scor 1-6, 6-4, 7-5.

Simona Halep și Cristina Bucșa nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.

​Cine este Cristina Bucșa

Cristina s-a născut la i ianuarie 1998, la Chișinău (Republica Moldova), iar din 2015 reprezintă Spania. Este antrenată de tatăl Ion și locuiește și se pregătește în Cantabria. Până acum, a adunat 253 de victorii în întreaga carieră și a înregistrat 157 de înfrângeri.

Are în palmares 4 titluri ITF (trei pe hard și unul pe zgură), iar în acest an s-a calificat pe tablourile principale de la Australian Open și Roland Garros.

În prezent, Bucșa ocupă poziția 123 în ierarhia mondială. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 120 WTA, poziție pe care a ocupat-o săptămâna precedentă. De-a lungul timpului a strâns din tenis $596,345.

Lista capilor de serie de la Citi Open 2022

1. Jessica Pegula

2. Emma Răducanu

3. Simona Halep

4. Victoria Azarenka

5. Elise Mertens

6. Kaia Kanepi

7. Mayar Sherif

8. Clara Tauson.

Citi Open 2022: Distribuția punctelor și a banilor

Turul I: $2.835 / 1 punct

Turul II: $4.100 / 30

Sferturi: $6.200 / 60

Semifinale: $11.000 / 110

Finalistă: $19.750 / 180

Câștigătoare: $33.200 / 280.

City Open de la Washington va avea loc în perioada 1-7 august. Turneul face parte din categoria WTA 250. Premiile totale sunt în valoare de $251.750.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cupa României numai cu jucători români
16/05/2024 06:48

După multi ani, o echipa de Liga a doua a castigat Cupa Romaniei. După multi ani, la Hunedoara renaste un centru fotbalistic care reia entuziasmul epocii Lucescu, cel care a lansat o generatie si un model. S ...

Moştenitorii lui Diego Maradona îşi reclamă drepturile asupra Balonului de Aur furat de la tatăl lor
16/05/2024 00:14

Cei cinci moştenitori ai fostului fotbalist argentinian Diego Maradona incearcă să anuleze vanzarea şi să recupereze Balonul de Aur caştigat de tatăl lor in 1986, cand acesta a fost declarat cel mai bun ...

Simona Halep a primit un nou wildcard. Turneul la care va evolua românca după Paris
15/05/2024 22:38

     Organizatorii turneului WTA 125 de la Rabat din Maroc i-au oferit un wildcard Simonei Halep. Romanca va lupta acolo pentru a fi in formă excelentă la Roland Garros şi eventual l ...

Ce se schimbă la EURO 2024? Șeful de la UEFA anunță: „Arbitrii își vor explica mai mult deciziile. Dar vor vorbi doar cu căpitanii”
14/05/2024 14:40

 Roberto Rosetti, 56 de ani, actualul director al Comisiei pentru arbitri UEFA, a explicat azi pentru public ce se va schimba la EURO 2024. Într-un articol scris de el pe site-ul forului continental, ...

Împlinirea unui vis - Echipa feminină CSM Iaşi 2020 a promovat în Liga Florilor la handball
13/05/2024 00:21

* finalul meciului decisive, cu Activ Prahova Ploieşti, a fost dramatic. Cu zece secunde inainte de sfarşit, la scorul 24-24,  Mitrache inscrie, dar arbitrii nu acordă golul pentru călcarea semicerculu ...

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2025
12/05/2024 20:00

Naţionala Romaniei a ratat calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2025, după ce a fost invinsă de echipa Cehiei, cu scorul de 29-20 (15-9), duminică, la Brno, in manşa secundă a baraju ...

Politehnica Iași - un campionat în 90 de minute
12/05/2024 06:00

* astă seară, incepand cu ora 21,30, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, ACSM Politehnica Iaşi - ACS Petrolul 52 Ploiesti, in ultima etapă a play-out-ului SuperLigii la fotbal Poli Iasi ...

Pugilistul Mihai Leu, transportat de urgență la București. Se află în grija medicului Irinel Popescu
11/05/2024 18:29

Mihai Leu are de dat o nouă luptă. Însă nu pe circuit de raliu sau pe ringul de box, unde a obtinut performante notabile pentru Romania. Sportivul a suferit o interventie chirurgicală la Hunedoara, d ...

Poli Iași crede în minuni!
11/05/2024 06:00

Iesenii sunt in viată, desi salvarea directă de la retrogradare nu depinde doar de ei. Pentru a infăptui ceea ce, in urmă cu două etape, părea imposibil, formatia ieseană este obligată să spulbere Petr ...

Handbal feminin - Începe Turneul pentru promovarea în Liga Florilor
10/05/2024 07:27

Turneul final al Diviziei A de handbal feminin pentru promovarea in Liga Florilor debutează astăzi, vineri, 10 mai, la Iaşi şi va continua pană duminică. La start se vor alinia cele mai bune opt formaţii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei