Un nou final în corzi!

1poli

Dimensiune font:

| 27-10-2020 12:13

Trupa lui Daniel Pancu a suferit şi în etapa a VIII-a a Ligii 1 o înfrângere umilitoare, pierzând cu 0-4 (0-0), în deplasare, cu codaşa Astra Giurgiu, formaţie care din precedentele meciuri se alesese cu doar un punct! Ca şi runda precedentă, la acel 1-4 din Copou cu Sepsi, Pancu s-a confruntat cu multe probleme de lot, practic primind doar două „întăriri”, Calcan şi Zajmovic, dar care nu s-au numărat printre titulari. Au lipsit în continuare Axinte - Mihalache, Frăsinescu, Breeveld, Vanzo, Mensah (toţi cu probleme de ordin medical, pe lângă acestea Mihalache ispăşind şi a doua etapă din cele opt de suspendare primite pentru eliminarea cu CS Universitatea Craiova, din runda a VI-a) şi R. Popa (care va avea drept de joc abia anul viitor).

Fără a avea totuşi prea mult de ales, Pancu a fost nevoit să-l titularizeze din nou pe închizătorul De Iriondo pe post de fundaş central lângă Baxevanos, iar pe Onea l-a avansat la mijloc. Tânărul fundaş dreapta, care se plânsese înainte de joc de probleme musculare, a rezistat doar două minute, fiind înlocuit cu Calcan, prilej cu care Pancu a umblat şi la sistemul de joc. Calcan a jucat mai avansat, în preajma lui A. Cristea, iar Passaglia şi F. Cristea au fost mijlocaşii centrali încadraţi de regulă de Platini şi Popadiuc. CSM Poli a atacat fără menajamente, iar Platini a avut la prima bară mingea pe cap la 6 metri, dar a trimis spre colţul lung, însă Lazar a devenit încă din sezonul trecut un portar care nu putea fi prea uşor surprins. Formaţia ieşeană şi-a făcut un obicei din a începe jocurile în forţă, şi-a împins adversara spre propria poartă, dar Calcan n-a fost în stare în minutul 17 să „înţepe” de la 6 metri balonul bine centrat de F. Cristea!

Gafe inadmisibile!

CSM Poli Iaşi nu avea însă forţa să continue în acelaşi ritm, aşa că Astra a echilibrat disputa, însă fără să ameninţe poarta apărată de maghiarul Bosz, aflat la primul său meci sub culorile ieşene. Eliminarea lui F. Cristea din minutul 30 pentru un fault asupra lui V. Gheorghe a determinat „sacrificarea” lui A. Cristea. În locul său a fost introdus Atska, albanezul fiind trimis lângă Passaglia, iar cel mai avansat om ieşean a fost Platini, în timp ce Calcan a jucat în banda dreaptă.

 

Citește și: Aţi trezit codaşa! Astra Giurgiu - CSM Politehnica Iaşi 4-0 (0-0)!

 

Jocul echipei ieşene a redevenit avântat până la pauză, dar nu şi-a păstrat din caracteristici şi în primele minute ale actului secund, în care Montini a ratat două bune oportunităţi de a deschide scorul. În ambele situaţii a fost vizibilă fragilitatea apărării ieşene, totul pornind de la stoperi! Restabilirea egalităţii numerice prin eliminarea lui V. Gheorghe în minutul 57 l-a determinat pe Pancu să forţeze câştigarea disputei. L-a trimis pe teren pe Zajmovic să joace atacant central, l-a scos pe Popadiuc, Platini a revenit pe post de mijlocaş dreapta, dar după aceste mutări apărarea a fost şi mai neglijată! Inevitabilul s-a produs în minutul 62, când, în urma unui corner executat de Budescu de pe stânga, Atska, poziţionat prea departe de Baxevanos, a sărit pe sub minge, iar stoperul advers Găman, despre care trebuia să se ştie cât de periculos este la fazele fixe, a reluat imparabil cu capul, de la 4 metri, din faţa fundaşului central grec!

CSM Poli a început să caute egalarea şi a dominat jocul pentru că Budescu nu participa deloc la faza defensivă. N-a avut însă suficientă claritate în atac, aşa că situaţiile în care Lazar să fie pus în dificultate au fost rare. Portarul de la Astra s-a remarcat cu un plonjon spectaculos la lovitura liberă executată de Calcan, dar mai ales când i s-a opus lui Atska în minutul 80, albanezul nefiind în stare să-l învingă nici de la 4 metri!

Sfert de oră de coşmar!

Atacurile erau purtate însă fără a mai ţine prea mult cont de apărare, iar Astra a aşteptat minute în şir ocazia potrivită şi a pornit pe contraatac în minutul 83, purtat 3 contra 2. Fundaşul stânga Buşu nu poate fi de data aceasta acuzat că s-a retras greoi, iar Bruno, fundaşul dreapta de la Astra, a sprintat irezistibil şi a pasat spre centru. De Iriondo a respins anapoda, mai bine zis a corectat calitatea pasei lui Bruno şi i-a aşezat lui Crepulja mingea pentru şut, acesta a trimis de la 15 metri, dar acelaşi 

argentinian, aflat la pământ, a oprit balonul cu mâna. Budescu era pe teren pentru a transforma penalty-ul acordat şi apoi a fost înlocuit pentru a nu mai exista emoţii la poarta lui Lazar.

CSM Poli Iaşi a picat definitiv şi a mai încasat două goluri până la final, însă reproşurile nu pot fi îndreptate doar spre stoperi, responsabili fiind şi Lopes Cabral, depăşit prea uşor de Radunovic la al treilea gol, Passaglia, care nu s-a prea deranjat să-l incomodeze pe Wuthrich, care a înscris de la 12 metri, precum şi Buşu, care nu doar că a fost depăşit lejer de Merloi, dar l-a mai şi faultat inutil în careu, iar Radunovic a stabilit din penalty scorul final în minutul 90+2!

Scor fără îndoială nedrept faţă de aspectul disputei, mai ales că iar au fost primite trei goluri în ultimele minute, cam cum s-a petrecut şi în deplasarea cu FC Botoşani, din etapa a II-a. Astra însă chiar era o echipă ce putea fi învinsă în ciuda consistentei liste ieşene de jucători indisponibili, însă uriaşele gafe din apărare, inadmisibil la nivelul Ligii 1 să se repete atât de des, au atârnat şi în acest meci mult prea greu! Echipa nu are suficientă forţă nici să înscrie cât să le compenseze şi nici să ţină jocul cât mai departe de propria poartă! Deşi a coborât pe locul 12, situaţia din clasament nu este disperată, dar nicidecum prea liniştitoare! Dragoş GAŞPAR

 

Sursa foto: ProSport

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:07

BANCUL ZILEI

05:48

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Moment istoric - Primul meci de la Euro 2020 la București (programul zilei)
13/06/2021 10:15

 Bucurestiul este aproape să intre in istorie, Austria - Macedonia de Nord fiind prima partidă ce se va disputa la Euro 2020, pe National Arena. Ziua incepe insă cu un duel de gală, intre Anglia si Cro ...

Euro 2020: Belgia, primul loc în Grupa B (3-0 vs Rusia) /
13/06/2021 00:08

 Reprezentativa Belgiei a urcat pe primul loc in Grupa B, după ce a invins selectionata Rusiei, sambătă, la Sankt Petersburg, scor 3-0. Golurile au fost inscrise de Lukaku ('10, '88) si Meunier ('34) ...

Euro 2020: Danemarca, marcată de prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren, a fost învinsă de Finlanda
12/06/2021 23:21

 Vizibil marcati de momentul dramatic petrecut in prima repriză (prăbusirea lui Christian Eriksen pe teren), jucătorii Danemarcei au pierdut primul meci disputat la Campionatul European, sambătă, la C ...

Euro 2020: record uluitor in meciul de deschidere. Niciodata nu s-a mai intamplat asta cu Italia
12/06/2021 10:49

 Reprezentativa Italiei a invins, vineri, la Roma, cu scorul de 3-0 (0-0), selectionata Turciei, in primul meci de la Campionatul European din 2020. Golurile au fost marcate de Demiral '53 (autogol), ...

Euro 2020: Tara Galilor, singura nationala fara selectioner. Antrenorul a agresat doua femei si risca inchisoarea
12/06/2021 10:40

Tara Galilor, nationala care va debuta sambata la Euro 2020, e singura selectionata de la acest turneu final care nu are pe banca selectionerul in functie, fiind pregatita de un interimar, Robert Page. In acte ...

Novak Djokovic, victorie memorabilă cu Rafael Nadal la Roland Garros: Sârbul explică cum a reușit să-l bată pe
12/06/2021 10:29

 Rafael Nadal a suferit doar a treia infrangere in istoria participărilor la Roland Garros, ibericul fiind invins după un meci memorabil de Novak Djokovic. Semifinala de la Paris a fost una de povestit n ...

Euro-2020: Programul partidelor de sâmbătă
12/06/2021 10:08

   Euro 2020 a inceput in fortă, cu Italia zdrobind Turcia la scor de neprezentare. A doua zi a turneului final aduce trei meciuri tari, Belgia - Rusia, Danemarca - Finlanda si Tara Galilor - Elveti ...

Euro 2020: Italia, victorie zdrobitoare în meciul de deschidere (3-0 vs Turcia)/ VIDEO
12/06/2021 07:02

 Desfăsurarea partidei dintre Turcia si Italia: Final de meci la Roma. Turcia vs Italia 0-3 '90+2 Chiellini intervine incredibil in fata lui Yilmaz si respinge in corner. '90 Dervisoglu il faulte ...

Ce post tv va transmite in urmatorii cinci ani turneul de tenis de la Roland Garros in Romania
11/06/2021 21:24

Federatia Franceza de tenis si Discovery s-au inteles in privinta transmiterii urmatoarelor cinci editii de Roland Garros. Cele doua parti au semnat un contract prin care turneul de Grand Slam de la Paris se v ...

CUTREMUR în Italia, înainte de debutul Euro 2020: Un fotbalist vândut recent de Juventus a fost arestat pentru VIOL
11/06/2021 20:45

Mijlocaşul echipei italiene de fotbal Genoa, Manolo Portanova, a fost plasat in arest la domiciliu, impreună cu alte două persoane, sub acuzaţia de viol, a declarat vineri o sursă judiciară pentru Reuters ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei