ApaVital și-a cumpărat instalație de tratare a nămolurilor, pentru a produce energie!
Dimensiune font:
* valoarea totală a contractului, care se va derula pe o perioadă de 27 de luni, este de 68,4 milioane de lei * lucrările vor fi proiectate astfel încât instalația să utilizeze energia termică în scopuri tehnologice și pentru încălzirea localurilor tehnice
Una dintre priorităţile permanente ale conducerii ApaVital SA o reprezintă reducerea efectelor nocive pentru mediul înconjurător a nămolurilor care rezultă în urma epurării apelor uzate.
Pentru rezolvarea acestei probleme deosebit de importante, compania urmează să achiziţioneze în perioada următoare o instalație ultramodernă de valorificare energetică a nămolurilor rezultate în urma tratării apei la stațiile de epurare din judeţul Iaşi, în cadrul unui proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru perioada 2014-2020, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) al Uniunii Europene. Contractul de lucrări privind realizarea instalației de uscare și valorificare a nămolului, cu o capacitate de 25.792 tone/an, a fost semnat de ApaVital SA cu Asocierea ARCIF AG SRL (lider al asocierii) – Arcon AG SRL (asociat) – Romtim Instal SRL (asociat) – Tehnoterm SRL (asociat) – Dinamic Construct SRL (asociat), cu subcontractant Marco Polo Engineering GMBH.
Valoarea totală a contractului, care se va derula pe o perioadă de 27 de luni, din care 6 luni sunt alocate pentru etapa de proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, este de 68.415.000,00 de lei fără TVA. După finalizarea lucrărilor, urmează o perioadă de testare și de punere în funcțiune a instalaţiei, care va dura 3 luni. „Lucrările vor fi proiectate astfel încât instalația de valorificare energetică a nămolurilor să funcționeze fără un consum adițional de combustibil și să utilizeze energia termică în scopuri tehnologice și pentru încălzirea localurilor tehnice. Nu în ultimul rând, se urmărește obținerea unui volum redus de deșeu, reprezentat de cenușă, fără germeni patogeni și un conținut de carbon total organic (COT) mai mic de 3 la sută”, a declarat Mihail Doruș, directorul general al ApaVital SA.
Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Iași are o valoare de peste 504 milioane de euro fără TVA şi este finanţat cu un procent de 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat și 2% de la bugetul local. Cofinanțarea de 6% este asigurată printr-un credit contractat de ApaVital SA de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau