Bucătăria este una dintre cele frecventate spații ale unei case iar pe lângă faptul că aici petreci timpul gustând preparate delicioase alături de familia ta, timpul pentru a găti este de asemenea unul destul de lung pe care îl petreci tot aici.
Dacă ești pasionat de gătit, cu siguranță vrei să ai parte de timp de calitate, atunci când gătești și, evident, să te bucuri de cele mai bune rezultate, în fafurie.
Cu toate că pare cam dificil să ai parte de o bucătărie profesională chiar la tine acasă, iată că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a găti preparate savuroase și aspectuoase ca la restaurant.
În plus, tot mai mulți oameni aleg să gătească acasă, încă din timpul pandemiei. Să nu mai vorbim și despre economia pe care o faci, atunci când alegi să prepari chiar tu mâncarea pentru cei dragi.
Asigură-te că ai spațiu suficient
O bucătărie profesională vine la pachet cu câteva echipamente care să te ajute să gătești mai repede și să eficientizezi timpul de gătite. Asta presupune că ai nevoie de spațiu pentru pregătirea mâncării, pentru depozitare și pentru gătit.
Unul dintre cele mai folosite spații, atunci când gătești este chiar blatul din bucătărie sau spațiul de lucru, unde, clar ai nevoie de suficient loc. În cazul în care aici ai depozitat prea multe electrocasnice s-ar putea să nu mai ai spațiu suficient pentru gătit.
Așadar asigură-te că nu îți limitezi acest loc și că le găsești electrocasnicelor tale, precum filtru de cafea, prăjitor de pâine etc, un spațiu dedicat lot.
În cazul în care spațiul din bucătărie îți permite, crează o insulă pe care să o folosești strict la preparare.
Creează un circuit perfect
Atunci când îi vedem pe bucătarii profesioniști cum se mișcă în bucătărie, avem impresia că au toate la îndemâna lor. Ei bine, de fapt, chiar asta se întâmplă. Pentru că bucătăria lor este crează în funcție de principiul ”Triunghiului de lucru”.
În momentul în care începi să gătești, nu trebuie să pierzi timp fugind la frigider și alergând mereu după alte ingrediente într-un dulap de pe hol.
Așadar ține totul cât mai la îndemână și asigură-te că îți ții toate ustensilele la îndemână, dar și că frigiderul și restul vaselor de care ai nevoie sunt cât mai aproape de spațiul tău de gătit.
Menține totul organizat
Bucătăriile profesionale sunt perfect organizate iar ca în oricare alt domeniu, organizarea este un must și atunci când vine vorba de gătit.
Bucătarii profesioniști știu mereu unde le sunt ustensilele de lucru, ingredientele și echipamentele de care au nevoie și le mențin în cea mai bună ordine, dar și aproape de ei.
Adu cât mai aproape de spațiul tău de gătit tot ce știi că folosești foarte des și mută acele lucruri pe care le folosești ocazional, în dulapuri mai înalte sau în altă parte.
Alege să te folosești inclusiv de suporturi pentru ustensilele tale, precum sunt cuțitele și menține-ți frigiderul, dulapurile, condimentele și oalele organizate.
Folosește-te de instrumente profesionale
Un bucătar cu adevărat profesionist se folosește de ustensile care îl ajută cu adevărat să aducă calitate și desăvârșire în preparatele sale și nu face excepție. Așadar, asigură-te că folosești
cutitul bucatarului pe care îl găsești pe
Maranc.ro, că acestea sunt durabile și de calitate și că vor face ca gătitul să fie plăcut și ușor.
În plus, acele ustensile profesionale vor aduce mereu un plus de eleganță în bucătăria ta dar îți vor da și încrederea că știi ce faci.
Alege și echipamente de calitate, precum frigiderul, mașina de spălat vase și cuptorul și ai grijă la podeaua din bucătărie, să fie una antialunecare.
Pentru a crea o atmosferă și mai frumoasă în bucătăria ta, nu uita să aerisesti constant și să te asiguri că ai lumină suficientă, în special atunci când gătești.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau