Festivalul Inimo: „Părintele Damaschin e lecţia pe care n-o vedem”

1inimo2
1inimo3
1inimo4

Dimensiune font:

| 22-08-2022 09:06

La sfârșitul săptămânii trecute, în Copou a fost spectacol, voie bună, bucurie, dar mai ales mii ieşeni cu inimi mari. Aşa putem spune despre oamenii care au decis să se distreze, dar şi să facă o faptă bună.

Îla sfârșitul săptămânii trecute, în Copou a fost spectacol, voie bună, bucurie, dar mai ales mii ieşeni cu inimi mari. Aşa putem spune despre oamenii care au decis să se distreze dar şi să facă o faptă bună. Cu ajutorul celor care au venit pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iaşi, pentru a lua parte la Festivalul Inimo, 10.288 de copii sărmani vor pleca la şcoală cu hăinuţe noi, încălţăminte bună dar şi cu rechizite şi ghiozdane la fel de noi.

„Circulă o vorbă care, paradoxal, e şi adevărată. Educaţia e salvarea acestei ţări. Tocmai de aceea 10.228 de copii, datorită vouă, în această toamnă vor merge la şcoală complet echipaţi. Pe lângă asta, părintele Dan Damaschin mai are aici, în Iaşi, două centre de excelenţă, iar al treilea este pe drum. Va funcţiona din această toamnă. Aici învaţă 90 de copii. Ei primesc casă şi masă, plus alţi 20 de bursieri în oraş. Zic că merită aplauze. Mulţumesc, Iaşi, pentru povestea asta! Cu siguranţă la anul vor fi 15.000 de copii. Trebuie doar să ieşim din rând şi să abandonăm confortul, propriul nostru confort. Aici, în Iaşi, este dovada că se poate. O dovadă pentru care eu tot spun: România, te iubesc! Mulţumesc, Iaşi, pentru experienţa asta! Împreună am început o experienţă tare frumoasă”, a spus jurnalistul Alex Dima.

Smiley şi-a întrerupt concertul pentru a spune cât de mult aprecizăt iniţiativa preotului Dan Damaschin de a organiza un festival al familiei, şi de a ajuta peste 10.000 de copii să meargă la şcoală cu haine, rechizite şi ghiozdane noi. Celebrul artist a menţionat că astfel de gesturi pot fi făcute oricând de fiecare dintre noi, chiar şi la o scară mai mică. „Pentru tot efortul ăsta pe care îl face părintele Damaschin, şi bănuiesc că sunt o grămadă de oameni în jurul lui, merită toată aprecierea noastră. Merită urmat acest exemplu de fiecare dintre noi. Nu neapărat pentru 10.000 de copii, dar măcar pentru unul. Cred că dacă am face fiecare câte un efort pentru cineva de lângă noi, atunci lumea asta ar fi mai bună, ar deveni mai bună. Am vedea schimbări cu adevărat dacă nu am aştepta de la alţii", a afirmat Smiley în timpul concertului susţinut la festivalul Inimo.

Un mesaj profund şi emoţionant a avut şi omul de televiziune Dan Negru. Săracule! E o vorbă pe care o aud de multe ori. Sărăcia a devenit batjocora unor influenceri sau vedete. În lumea civilizată există campanii împotriva sărăciei. Noi o privim cu aroganţa roabelor cu şampanie din cluburile de fiţe. L-am întâlnit în aceste zile, la Iaşi, pe părintele Damaschin. Sunt mii de copii amărâţi, de familii nevoiaşe care-i poartă recunoştinţa. Părintele Damaschin e lecţia pe care n-o vedem”, a spus Dan Negru.  

Pe aceeaşi scenă au urcat şi cei de de la trupa Vunk, surorile Beregoi, iar în cursul zilei cei care au venit pe stadionul Emil Alexandrescu au avut ocazia să-i asculte pe Mioara Velicu, artiştii de la Rapsozii Botoşanilor şi Fanfara de la Chetriş.

Seara a fost închisă de DJ Mandu. Direcţia 5, Damian Drăghici, Andra şi ansamblul etno-folcloric Plăieşii, au venit la rândul lor să cânte gratuit pentru a-i ajuta pe copiii sărmani.

„Noi cinstim familia, cinstim viaţa şi copiii”

În ultima zi de festival pe scena de pe stadionul Emil Alexandrescu au urcat nazdrăvanii de la Gaşca Zurli, artiştii de muzică populară Laura Lavric, Gelu Voicu şi Carmen Macovei. În cursul serii au susţinut recitaluri The Motans, Feli, Connect-R şi Ştefan Bănică jr.

Festivalul Inimii înseamnăo serie de evenimente şi manifestări artistice care sunt organizate de preotul Dan Damaschin, parohul bisericii din incinta celei mai mari maternităţi din zona Moldovei, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”.

Spre deosebire de alte festivaluri care sunt organizate în ţară, intrarea la Festivalul Inimo a fost gratuită. Accesul s-a făcut în baza unei invitaţii primite în schimbul unei donaţii.

Cu banii strânşi, preotul Dan Damaschin, prin Asociaţia Glasul Vieţii, va achiziţiona îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi ghiozdane pentru 10.228 de copii. De câţiva ani buni, preotul Damaschin are în grijă câteva mii de copii care provin din familii fără posibilităţi financiare. În fiecare vară el duce în tabără la mare peste 1.600 de copii. Dar acţiunile lui de caritate nu se opresc aici. Ele se fac şi de Paşte, de Crăciun şi odată cu începerea anului şcolar. Lumea vine în număr mare la noi la festival. Vin râuri, râuri. Acum nu ştiu să spun dacă o fi fluviu de oameni, dar e un număr impresionant de persoane care vin zilnic la evenimentele organizate de noi. Este un eveniment unic, dat fiind că noi cinstim familia, cinstim viaţa şi copiii. Pe de altă parte, nu doar ne simţim bine, ci facem bine. Toţi cei care vin aici nu au venit doar să se distreze, ci să ajute şi un copil sărman care fără ajutor nu ar putea merge la şcoală. Cu banii de la toţi cei care donează, după ce vom achita câteva cheltuieli inerente, îi vom pune deoparte şi vom ajuta cât de mulţi copii putem”, a spus preotul Dan Damaschin.

La festival au venit familii întregi, dar şi bunicii şi-au însoţit nepoţii la spectacolele de pe Stadionul „Emil Alexandrescu”. Printre ei şi doamna Mariana şi nepoatele sale. Una dintre ele e în scaun cu rotile. Cu toţii s-au bucurat alături de ceilalţi ieşeni de spectacolul susţinut de surorile Beregoi. Pentru că ştim ce înseamnă greutăţile vieţii am venit să donăm şi noi nişte bănuţi. Nepoatele se vor distra iar noi vom fi alături de ele şi, la rândul nostru, ne vom simţi şi noi bine. Ar trebui să fie mai multe astfel de evenimente pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în necaz. Am fi cu toţii mai buni”, a spus doamna Mariana.

Chiar dacă, de azi, spectacolele caritabile nu mai sunt, fiecare dintre noi poate face în continuare donaţii pentru copii şi nevoiaşi fie la biserica de la Maternitatea „Cuza Vodă”, fie la Asociaţia Glasul Vieţii. Laura RADU

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

23:59

 

Lichidatorul judiciar desemnat prin Ȋncheierea nr. 40/18 noiembrie 2022, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secţia Civilă, în dosarul nr. 2183/89/2022, privind debitoarea S.C. PADINCOM S.R.L. Vaslui, având C.U.I. 16445021, sediul social în mun. Vaslui, str. Căpitan Filote Claudiu, bl. 448, sc. A, et. 3, ap. 15, jud. Vaslui, număr de ordine în registrul comerţului J37/358/2004, notifică deschiderea procedurii simplificate de faliment, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este de 23.12.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 19.01.2023. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 03.02.2023. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 23.01.2023, ora 1200 la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SONIC MEDIA S.R.L.–societate in faliment, dosar nr. 3173/103/2014 aflat pe rolul Tribunalului Neamt-Sectia II civila, de contencios administrativ si fiscal, in temeiul dispozitiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitatie publica cu strigare bunuri mobile – Pret de pornire 40% din valoarea de piata stabilita prin Raportul de evaluare nr. 169/10.10.2018. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 15,22,29.12.2022 respectiv 05.01.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iasi, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iasi, putand participa orice persoana fizica sau juridica care va depune o oferta care va contine: cerere de participare la licitatie; dovada achitarii taxei de participare de 100 lei, fara TVA; dovada achitarii cautiunii de 10% din pretul de pornire al licitatiei, suma care se va achita in contul colector RO10PIRB2400776376001000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; actele de identificare a persoanei juridice/fizice, imputernicire pentru persoana care reprezinta societatea cu mentiunea ca are mandat de a licita indiferent de suma, stampila. Taxa de participare se va achita in contul deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar si va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Iaşul s-a înfrăţit cu oraşul Netanya, din Israel
06/12/2022 23:59

    Aflat in vizită in Israel, primarul Mihai Chiirca a semnat acordul de infrăţire intre municipiul Iaşi şi oraşul Netanya impreună cu primarul acestei localităţi, doamna Miriam Feirberg-I ...

06/12/2022 23:59

 Marţi, 6 decembrie a.c., magistraţii de la Tribunalul Iaşi au dat verdictul intr-un caz de omor ce a oripilat locuitorii comunei Cotnari. E vorba de crima comisă, in data de 10 mai, de Mitruţ Mihăil ...

Coronavirusul nu se dă plecat
06/12/2022 23:59

În ultimele 24 de ore, in judetul Iasi au fost confirmate 19 cazuri de  coronavirus, cu 12 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat Institutul National de Sănătate Publică (INSP). În ...

Lucrările de pe axa Iaşi – Suceava declanșează un nou război între partenerii de guvernare
06/12/2022 23:59

  Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, senatorul Maricel Popa, a susţinut ieri că pe şantierul drumului Iaşi - Suceava mai mult se stă decat se munceşte. Potrivit parlamentarului, lucr ...

Controverse la Aeroport
06/12/2022 23:59

Directorul General Romeo Vatră a prezentat, pe santierul unde se construieste noul terminal, etapele parcurse de la momentul inceperii lucrărilor, in luna octombrie, pană in prezent. În continuare se l ...

Aproximativ 130.00 de pensionari ieşeni vor primi pensii majorate
06/12/2022 23:59

De la inceputul anului viitor, punctul de pensie va creste cu 12,5% pentru totii pensionari din Romania. Noua valoare a punctului de pensie va fi de 1.784 de lei, iar la Iaşi vor beneficia de indexare in jur d ...

Inginer silvic, şef de district, inculpat pentru furt de arbori tăiaţi fără drept şi fals intelectual
06/12/2022 23:59

 Despre inginerul Vlăduţ Apetrei, şeful Districtului Silvic nr.II Răducăneni umblă, de mai mulţi ani, vorba că face diverse matrapazlacuri şi bagă la greu bani in buzunar, folosindu-se din plin d ...

Lipsa medicamentelor pune în pericol bolnavii
06/12/2022 21:49

  De parcă suferinta nu le este de ajuns, bolnavii din Romania sunt in pericol si din cauza lipsei multor medicamente. De cateva luni sunt probleme in aprovizionarea cu medicamente necesare in afectiunil ...

 „Adevărata problemă a sistemului medical este subfinanțarea, nu accesul la servicii”
06/12/2022 20:54

  Ministerul Sănătăţii a afirmat, ieri, că serviciile medicale ambulatorii trebuie să rămană cat mai accesibile pacienţilor şi va susţine acest lucru in discuţiile cu Casa Naţională de Asigu ...

Accident rutier în Bogdănești, cu două victime. Acestea au fost transportate la spital
06/12/2022 18:33

 In cursul zilei de azi, 6 decembrie a.c., pompierii băcăuani au fost solicitati să intervină in localitatea Bogdănesti, in urma unui apel care anunta producerea unui accident rutier.    D ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei