Primul obstacol pentru Rednic în calea cupelor europene!

1Mircea Rednic

Dimensiune font:

| 11-02-2020 15:27

 

Ieri a fost efectuată tragerea la sorţi a partidelor din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României la fotbal, jocuri ce se vor disputa în perioada 3-5 martie, cu începere de la ora 14:30, cu excepţia celor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior. CSM Politehnica Iaşi se va confrunta, acasă, cu Universitatea Craiova, formaţie care nici nu concepe să nu se califice în semifinale. „Mi-aş fi dorit o confruntare cu FCSB, pentru a aduce cât mai mulţi spectatori în Dealul Copoului, acesta fiind unul dintre obiectivele mele. Craiova este o echipă puternică, titrată, dar şi Iaşul îşi doreşte Cupa României”, a declarat preşedintele executiv Ciprian Paraschiv. Reamintim că şi antrenorul Mircea Rednic a spus recent că îşi propune să ducă Iaşul încă din acest an în cupele europene, aşa că Universitatea este un prim obstacol în calea obiectivului pe care şi l-a propus.

Directorul sportiv al „U” Craiova, Ovidiu Costeşin, a declarat că întâlnirea cu CSM Poli Iaşi este cel mai echilibrat meci al acestei faze a competiţiei, dar a precizat că formaţia sa putea să aibă un adversar şi mai dificil. „Ţinând cont de adversar, cred că e cel mai echilibrat joc din sferturile de finală. Cred că se putea să picăm şi mai bine, dar se putea şi mai rău. Acum ne aşteaptă şi o deplasare lungă. Noi ne doream să jucăm cu FCSB, pentru că este cel mai puternic adversar rămas în competiţie şi am fi avut ocazia să jucăm la Craiova meciul. Decât să jucăm cu FCSB în finală pe Arena Naţională, ar fi fost mai uşor să jucăm pe Ion Oblemenco. Dar, după cum am spus, se putea şi mai rău decât Iaşi. Adică se putea să avem o deplasare la Sfântu Gheorghe, unde era chiar mai dificil decât la Iaşi. Dar asta e, dacă vrem să câştigăm Cupa trebuie să învingem toate echipele. Are mai puţină importanţă cu cine am căzut acum în Cupă”, a afirmat el.

Celelalte trei confruntări din sferturile Cupei României sunt Clinceni - Dinamo, Hermannstadt - FCSB şi Petrolul (Liga a II-a) - Sepsi.

Simplu foc de paie

Menţionăm că formaţia ieşeană va primi vizita Universităţii şi sâmbătă, de la ora 20:00, în cadrul penultimei etape a sezonului regular în Liga 1, după ce duminică a pierdut şi a doua partidă oficială a anului, fiind înfrântă tot în minutul 85 şi în deplasarea cu Sepsi Sf. Gheorghe (0-1), aşa cum păţise şi la începutul săptămânii trecute, în Copou, cu FC Viitorul (1-2)!

Antrenorul de la CSM Poli Iaşi nu i-a avut la dispoziţie pe Platini şi Passaglia, ambii fiind suspendaţi, iar faţă de primul său joc oficial pe banca Iaşului l-a titularizat în poartă pe Târnovanu, iar ca fundaş central pe Frăsinescu alături de Klimavicius, aşa că A. Radu a revenit fundaş stânga. L-a trimis din primul minut pe Breeveld la închidere alături de argentinianul De Iriondo, dar şi pe A. Cristea în atac împreună cu Omoh. Şi-a dispus jucătorii în sistemul său, preferat, 4-4-2, ba chiar i-a permis o oarecare libertate lui Omoh într-un debut de joc în care fotbalistul venit în această iarnă din Suedia l-a angajat bine pe A. Cristea, după ce Breeveld a interceptat o pasă greşită la mijlocul terenului, dar atacantul ieşean a intrat în unghi, iar şutul său a fost respins de portarul Niczuly.

Începutul meciului a fost însă foarte dârz de ambele părţi, formaţia ieşeană încercând să ţină piept intrărilor gazdelor la limita regulamentului. Jocul a fost fragmentat de faulturi, au fost acordate trei cartonaşe galbene în doar zece minute, însă CSM Poli a ieşit din acest joc până la jumătatea reprizei. Sepsi a căpătat un plus de curaj şi a început să preseze, alternând pasele între linii cu asalturile purtate pe benzi. Au apărut faze fierbinţi la poarta lui Târnovanu, dar au fost rezolvate ori de tânărul portar ce aparţine acum de FCSB, ori Frăsinescu a intervenit decisiv.

Formaţia ieşeană n-a mai contat însă în atac, pierzând repede posesia şi din cauza presingului practicat de elevii antrenorului Leo Grozavu. Mijlocaşii laterali Chacana şi Horşia au făcut schimb de benzi la mijlocul reprizei, dar CSM Poli a continuat să încerce să iasă din apărare cu mingi lungi pentru atacanţi, care foarte rar au ajuns la destinaţie.

Nedumerire

Au fost însă şi câteva faze care s-au stins prea repede pentru că jucătorii încă nu se simt între ei, dar una dintre ele, chiar în debutul actului secund, a fost închegată, când Omoh a centrat în careu de pe stânga, A. Cristea a prelungit cu capul la bara a doua, acolo unde se afla Breeveld, dar acesta a reluat de la doi metri în portar! Eventualul gol ar fi fost anulat însă pe motiv de ofsaid, deşi mijlocaşul era în poziţie regulamentară.

Tot Sepsi a deţinut controlul disputei, dar CSM Poli s-a blocat mult mai bine în apărare, aşa că a rezultat un fotbal modest de ambele părţi. Rednic l-a scos pe A. Cristea în minutul 55 şi l-a trimis pe teren pe Luckassen, însă prezenţele ieşene în apropierea careului advers au rămas la fel de rare. Şi intensitatea atacurilor celor de la Sepsi a scăzut considerabil, chiar şi concentrarea lor, dar Luckassen n-a fost în stare să profite în minutul 82 de gafa fundaşului stânga Fl. Ştefan. S-a trezit cu mingea la picior în careu, dar n-a ştiut ce să facă şi Niczuly i-a confiscat-o! Onea tocmai intrase în locul lui Horşia şi a jucat fundaş dreapta, Grădinaru a avansat mijlocaş, în timp ce Chacana trecuse iar pe stânga şi CSM Poli încerca să dea lovitura decisivă. A fost însă surprinsă pe contraatac în minutul 85, când, la o acţiune „3 contra3”, L. Fulop a şutat din careu la colţul lung, Târnovanu a reuşit să respingă, dar atacantul central Safranko a reluat în plasă de la 6 metri, din faţa lui A. Radu, în timp ce Klimavicius avea alte preocupări, iar Frăsinescu era la mijlocul terenului, dar n-a reuşit să stopeze faza.

Omoh a avut posibilitatea egalării în minutul 90+3, dar a executat pe lângă poartă o lovitură liberă de la 22 de metri, iar Rednic le-a reproşat băieţilor săi după meci că au fost surprinşi prea uşor la faza golului. Are dreptate, dar rămâne nedumerirea că nici măcar în ultima parte a jocului cu Sepsi, la fel ca la cel cu FC Viitorul, când a şi recunoscut că a greşit, nu l-a trimis pe teren pe stoperul Mihalache când duminică încă era 0-0, cel care a demonstrat că poate evolua cu succes, mai ales în jocurile din deplasare, şi în faţa liniei de patru fundaşi... Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Fotbal pentru porumbei! Universitatea Cluj – Poli Iași 1-0 (0-0)
25/04/2024 11:57

Ajunsă din urmă in clasament de FC Botosani, ambele cu cate 21 de puncte pe locurile de baraj la diferente subtiri fată de Dinamo (20) si FCU Craiova (19), ocupantele locurilor direct retrogradabile, era de ...

Cea mai bună marcatoare a Ligii I de baschet joacă la CS Politehnica Iași!
24/04/2024 09:35

Cu ceva mai multă atentie, formatia feminină de baschet CS Politehnica Iasi, pregătită de antrenoarea Emilia Marian, putea evita locul 8, ultimul, in Liga I, chiar dacă a parcurs abia primul sezon de la re ...

VIDEO Lionel Messi o duce pe Inter Miami pe primul loc - Două goluri și o pasă decisivă
21/04/2024 12:15

 Inter Miami a urcat pe primul loc in Conferinta de Est din MLS, după ce Lionel Messi a inscris două goluri in victoria obtinută in fata echipei Nashville SC, scor 3-1, pe stadionul din Fort Lauderdale. ...

Istvan Kovacs, de la Barcelona - PSG, direct în Copou!
20/04/2024 06:00

* FC Politehnica Iasi – FC Voluntari, astăzi, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi, partidă contand pentru etapa a 5-a a play-out-ului SuperLigii la fotbal Poli s-a culca ...

Irina Bulmaga şi Miruna Lehaci participă la Campionatul European
19/04/2024 07:32

Cele două şahiste ale clubului CSM Iasi 2020 se numără printre cele aproape 200 de jucătoare din 35 de ţări care vor evolua la a 24-a editie a Campionatului European de sah feminin – senioare 2024. ...

Handbal feminin, Divizia A - Turneul final va avea loc la Iași
19/04/2024 07:24

Municipiul Iaşi va fi gazda Turneului final al Diviziei A de handbal feminin pentru promovare in primul eşalon, in perioada 10-12 mai, a hotărat federaţia de specialitate. Echipa CSM Iaşi 2020 este califi ...

FC Politehnica Iași, rătăcită în căutarea imposibilului
19/04/2024 04:01

* Politehnica Iasi – FC Voluntari, sambătă, 20 aprilie, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” * fotbalistii din Copou se află intr-o situatie cu adevărat dramatică, avand nevoie ...

A fost aprinsă flacăra la Olimpia antică pentru Jocurile de la Paris 2024
16/04/2024 19:46

Flacăra sacră a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a fost aprinsă marti in Olympia, Grecia, locul de nastere al Jocurilor antice. Ceremonia a fost inspirată de obiceiurile din antichitate si marcată de me ...

ACS USV Iași câștigă în minutele de prelungire derby-ul cu CSM Pașcani, scor 2-1 (1-0)!
16/04/2024 14:11

Atmosferă cu mult peste pretentiile unui meci din Liga a IV-a a judetului Iasi, chiar dacă duminică a fost vorba despre marele derby dintre ACS USV Iasi si CSM Pascani, primele două clasate, contand pentru ...

Poli Iași, ucisă sub Arcul de Triumf
14/04/2024 21:39

* Dinamo – Poli Iasi 1-0, in runda a patra a play-out-ului SuperLigii la fotbal * Poli mai are de disputat cinci partide si are nevoie de 14 puncte pentru a ssalva categoria * evident, doar rigorile matem ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei