Spațiile comune de la bloc! Ce nu au voie să depoziteze proprietarii
Dimensiune font:
Spațiile comune de la bloc reprezintă de multe ori motiv de ceartă și conflict cu vecinii. Unele obiecte sunt interzise de depozitat, iar altele pot fi lăsate doar în anumite condiții. Pe lângă sancțiunile legale, Asociațiile de Proprietari au dreptul să impună reguli interne și amenzi suplimentare. Iată ce nu au voie să depoziteze proprietarii. Vecinii pot face reclamație.
Spațiile comune de la bloc!
Persoanele care locuiesc la bloc trebuie să țină cont de respectarea regulilor când vine vorba de folosirea spațiilor comune. Anumite zone din interiorul blocului și de pe casa scării trebuie să rămână libere pentru a permite accesul în situații de urgență. Legea interzice clar folosirea spațiilor comune precum scările, holurile, subsolurile sau podurile pentru depozitarea obiectelor care pot obstrucționa căile de acces sau de evacuare. Cei care încalcă regulile riscă amenzi uriașe cuprinse între 2.500 și 5.000 de lei.
Totodată, majoritatea Asociațiilor de Proprietari stabilesc regulamente interne care interzic explicit depozitarea bunurilor personale în spațiile comune de la bloc. Important de știut este faptul că Poliția Locală poate interveni și aplica sancțiuni conform legii. Locatarii trebuie să aibă în vedere faptul că depozitarea bicicletelor pe casa scării sau în alte zone comune poate fi considerată o faptă ilegală și un abuz de folosire a spațiului public, pentru care se aplică sancțiuni drastice.
De ce sunt interzise florile pe scara blocului
Multe persoane care locuiesc la bloc pun plante în ghiveci pe scara blocului din dorinţa de a înfrumuseţa spaţiul. Din păcate, acest gest poate fi sancţionat de primărie sau de asociaţie dacă unul dintre vecini face plângere. Puține persoane știu că florile în ghiveci nu au ce căuta pe scara blocului dacă unul dintre vecini este nemulţumit de prezenţa lor. Mai exact, dacă un locatar face plângere la asociaţie sau la primărie spunând că florile fac mizerie pe casa scării sau obstrucţionează evacuarea rapidă a locuitorilor în caz de urgenţă, persoana care le-a aşezat pe spaţiul comun poate fi amendată. Amenda pentru această încălcare a legii este de 400 de lei.
Totodată, românii care locuiesc la bloc și își decorează balconul cu tot felul de flori la ghiveci trebuie să respecte mai multe reguli. În caz contrar, riscă să fie sancționați cu amenzi mari, iar în unele cazuri se poate ajunge și la închisoare. Asociația de Proprietari are dreptul să interzică sau să limiteze numărul de plante dintr-un balcon, mai ales dacă florile la ghiveci pot cauza accidente și reprezintă un pericol pentru ceilalți.
Românii care nu respectă aceste reguli când își pun ghivece cu flori în balcon trebuie să știe că vor primi amendă contravențională de până la 1.500 de lei. În cazuri grave, cum ar fi rănirea unei persoane, se va aplica legea din Codul Penal: vătămarea corporală din culpă. Locatarii trebuie să aibă în vedere și regulile privind folosirea spațiilor comune de la bloc. Anumite obiecte nu pot fi depozitate în aceste spații pentru că pot reprezenta un pericol pentru ceilalți proprietari. Cei care nu respectă legea riscă amenzi uriașe din partea Poliției Locale, dar și sancțiuni din partea Asociației de Proprietari.
Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!
Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.
Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.
► Intră pe canalul nostru oficial:
⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.
Adauga comentariul tau