Tichetele de masă sunt suficiente numai pentru 7% din angajații români

Programul FOOD

Dimensiune font:

| 24-10-2022 11:51


Potrivit sondajului anual „Barometru FOOD”, realizat în cadrul proiectului FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand), 9 din 10 angajati români folosesc tichetele de masă pentru prânz, fie că aleg să cumpere alimente pentru a-și pregăti ei masa acasă, cumpără mâncare de la restaurant sau comandă online, însă numai 7% din ei spun că suma acordată sub formă de tichete de masă le ajunge pentru o lună întreagă.

Barometru FOOD 2022 ne arată că inflația a avut un impact major asupra deciziei de cumpărare a angajaților români și asupra calității alegerilor lor. Cele mai mari creșteri de prețuri au fost resimțite la produsele alimentare pentru 86% dintre angajații respondenți.

În România, 9 din 10 angajati folosesc tichetele de masă pentru prânz, fie că aleg să cumpere alimente pentru a-și pregăti ei masa acasă, cumpără mâncare de la restaurant sau comandă online, valoarea actuală a tichetelor de masă fiind mai eficient utilizată în acest mod. Întrebați cum gestionează banii acordați sub formă de tichete de masă, 81% dintre ei au răspuns că folosesc toată suma înainte de finalul lunii și doar 7% dintre ei au spus că suma acordată sub formă de tichete de masă le este suficientă pentru o lună întreagă.

Pentru 20% dintre angajați principalul beneficiu al tichetelor de masă este faptul că reprezintă o soluție practică pentru un prânz servit în oraș sau acasă, prin care își pot asigura o masă completă și echilibrată. În ceea ce privește obiceiul de a comanda mâncare online, peste 80% dintre angajații români se așteaptă ca restaurantele să își dezvolte oferta de mâncare la pachet și metodele de livrare.

95% dintre proprietarii români de restaurante consideră că sistemul tichetelor de masă are un impact pozitiv asupra activității lor pentru că, prin acceptarea tichetelor de masă ca modalitate de plată, atrag noi clienți (80%) și beneficiază de promovarea afacerii lor (50%). În ceea ce privește obiceiurile alimentare, proprietarii de restaurante au sesizat o creștere de 28% pentru cererea de preparate sănătoase.

3 din 5 operatori români de restaurante spun că o ofertă cu preparate sănătoase ar fi apreciată de clienți, iar 68% consideră că aceste preparate sunt la fel de gustoase precum alte variante mai puțin sănătoase, iar jumătate dintre ei afirmă că pregătirea preparatelor sănătoase este mai dificilă. 40% dintre proprietarii de restaurante și-au modificat deja obiceiurile și furnizorii pentru a putea oferi produse mai sănătoase și preparate cu mai multe ingrediente de la furnizori locali. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

SC Intellink SRL: Proiect: GREENE 4.0 – Increasing knowledge capacity and skills for manufacturing and technology companies to assess, plan, adopt and implement sustainable business models
29/02/2024 08:59

                                          Proiect sustinut din fonduri acordate prin Mecanismul Financia ...

Ministerul de Finanțe va folosi scannere în lupta cu frauda
29/02/2024 00:23

Portul Constanţa va avea două scannere operaţionale pană la finalul acestui an, din cele 26 de sisteme noi de scanare cu care vor fi dotate in următorii ani birourile vamale de frontieră, a anunţat minis ...

 Fructele și legumele, îmbibate cu „poluanţi eterni”
28/02/2024 11:30

Tot mai mulţi „poluanţi eterni” (PFAS) sunt prezenţi in fructele şi in legumele din Europa. Potrivit mai multor ONG-uri, prezenţa pesticidelor care conţin aceste substanţe chimice a explodat ...

 „Unele meserii vor dispărea, dar munca noastră se va uşura şi va fi mai bine plătită”
28/02/2024 11:10

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat in Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a anuntat că MMSS incearcă să introducă anul acesta, impreună cu partenerii sociali, cu confederaţiile sindicale şi ...

 Guvernul lucrează la o nouă reformă fiscală
28/02/2024 11:09

Ministerul Finanţelor lucrează la diferite scenarii ale reformei fiscale cerute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar adoptarea ar trebui să aibă loc cel tarziu in 2025, a declarat secretar ...

Radierile și înmatriculările auto trec în online!
28/02/2024 08:08

Camera Deputaţilor a adoptat, marti, un proiect de lege care prevede crearea unei aplicatii prin care cetătenii care doresc să inmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze u ...

România nu mai produce nimic, cumpărăm pâine congelată din Ungaria
28/02/2024 07:40

In ultimii patru ani, sub guvernarea sărăciei PSD-PNL, pretul painii in Romania a crescut in mod alarmant, dublandu-se. Acest fenomen nu este doar un indicator al inflatiei galopante, ci si o consecintă dir ...

Ce se alege de România după alegeri. Anunțul îngrijorător al unor profesori de economie clujeni
27/02/2024 14:23

Economia Romaniei este amenintată de deficitele excesive, iar singura solutie la indemana Guvernului, pe termen scurt, este cresterea taxelor si a impozitelor. Aceasta e concluzia unei echipe de profesori ai F ...

Adevăratul dezastru produs de COVID 19 a fost ținut secret! Statul a plătit 2% din PIB ca afacerile să nu dea faliment
27/02/2024 13:49

Companiile din Romania au beneficiat de ajutoare de stat plătite in cursul anului 2023 in valoare totală de circa 29,5 miliarde lei, aproximativ 2% din Produsul Intern Brut anual, a anuntat marti Guvernul. ...

COMUNICAT DE PRESĂ „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Numele proiectului de investiție: ’’Modernizarea si retehnologizarea Pepinierei Silvice Soloneț Nume beneficiar: Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA București – Sucursala Dir
27/02/2024 09:15

 COMUNICAT DE PRESĂ „PNRR: Fonduri pentru Romania modernă si reformată!” Numele proiectului de investitie: ’’Modernizarea si retehnologizarea Pepinierei Silvice Solonet ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei