chirica

Dimensiune font:

VIDEO MIHAI CHIRICA-„Corect ar fi să facă fiecare demnitar ceea ce am făcut eu: totul la vedere!”

| 23-06-2019 16:44

 

* dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi

- Domnule primar, nu cred să existe ieşean care să nu ştie că aţi dobândit în ultimul timp câteva bunuri imobiliare - locuinţe şi terenuri, unele înscrise chiar pe numele copiilor dumneavoastră. Cât adevăr şi câtă minciuna există în campania aceasta de presă referitoare la averea acumulată de dumneavoastră în ultimii ani?

- Toată averea mea a făcut dintotdeauna obiectul unei prezentări publice şi nu am făcut o împărţire a averii după criterii subiective, legate de ascunderea ei sau alte chestiuni de această natură. Pur şi simplu, bunurile pe care eu le-am deţinut şi le deţin ca şi bunuri personale sunt trecute în fişa de avere. Apartamentul din Iaşi, de pe Bulevardul Independenţei, terenul de la Bârnova şi terenul de la Neagra Şarului, din judeţul Suceava, aceste bunuri vin din anii 2004, 2008, 2011, înainte de a fi în funcţie de demnitate publică. Casa în care locuiesc fetele mele provine dintr-o căsătorie anterioară şi făcut obiectul unei hotărâri judecătoreşti de partaj, iar eu, în consens cu fosta soţie, am decis să o dăm celor doi copii ai noştri, celor două fete. În ceea ce priveşte ultima declaraţie de avere, a fost la fel, foarte transparentă, pentru că sursele de venit au fost declarate în perioada 2017-2018 şi bunul cumpărat cu banii deţinuţi a fost trecut în declaraţia de avere din 2019, aşa cum s-a prezentat în perioada prevăzută de lege. Deci 2017, 2018 ca sursă de venit şi 2019 ca şi bunuri achiziţionate şi nu a fost decât una dintre cele mai transparente modalităţi de punere a averii pe masă, cum se spune, pentru un demnitar public. Mai ales că am şi depus şi am obţinut certificat de urbanism pentru demolarea casei existente pe acel teren, nici pe departe o vilă, şi am cerut publicarea certificatului de demolare pentru că aşa mi s-a părut corect.

Le-am demonstrat tuturor că sunt un om corect”

- De ce aţi trecut, totuşi, toate bunurile acestea pe numele copiilor?

- Pentru că ele au fost achiziţionate prin decizia părinţilor ca să rămână copiilor, pentru că a făcut obiectul unui partaj pentru divorţ... Fosta soţie s-a recăsătorit şi bunurile au rămas protejate ca şi bunuri ale copiilor, pentru că şi eu sunt o persoană vulnerabilă în faţa divinităţii şi trebuia să am conştiinţa împăcată că în urma mea nu îmi rămân copiii pe drumuri, motiv pentru care am renunţat la partea care mi se cuvenea în favoarea copiilor, ceea ce mi se pare corect din punct de vedere al unui părinte.

 

 

CITIŢI ŞI https://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/exclusiv-pasarela-verde-in-podul-de-piatra--217460858.html EXCLUSIV Pasarelă verde în Podul de Piatră!

 

 

 - Sunt la mijloc adevăruri care pot genera acţiuni penale în toate aceste...

- Nu sunt, pentru că toate aceste averi pe care le deţin au fost declarate public şi nu îmi fac nici cea mai mică grijă, nu am nicio emoţie din acest punct de vedere.

- Diferite surse afirmă că Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat după apariţia în presă a articolelor acestea privind cumpărarea unor imobile pe numele copiilor dumneavoastră şi a deschis un dosar penal... Cât adevăr este la mijloc, în condiţiile în care DNA nu a dat un comunicat oficial asupra acestui fapt?

- Nu există nicio informaţie care să confirme acest lucru, pe de o parte... Pe de altă parte, nici eu, în calitate de demnitar, să spunem, nu am fost solicitat în scris sau sub altă formă să dau informaţii către această instituţie. Sigur că da, nu am nici cea mai mică emoţie nu numai din partea DNA, ci a oricărui Parchet sau a oricărei alte instituţii care vrea să cunoască aceste lucruri în amănunt, căci le stau la dispoziţie. Personal, am discutat cu Agenţia Naţională de Integritate asupra modalităţii de afişare a declaraţiei de avere în perioada prevăzută de lege şi au dat precizări suplimentare că tot ceea ce am făcut este absolut corect şi este în conformitate cu prevederea legii.

- Cum credeţi că au primit ieşenii aceste veşti despre averea dumneavoastră? Cât de mult v-au afectat dezvăluirile acestea?

- În primul rând, m-au afectat doar din privinţa faptului că le-am demonstrat tuturor celor care au scris că sunt un om corect. Totuşi, nu au prezentat ştirea ca fiind pe această direcţie, de la un om corect, deşi nu a fost nimic senzaţional în aceată poveste. Nu există niciun dubiu privind sursele de finanţare ale acelui teren. Deci, în declaraţiile publice, repet, din 2017, 2018 este vorba despre tranzacţionarea unui teren care este al mamei mele, respectiv al părinţilor mei, care sunt bunicii fiului.

- E un lucru care poate fi ca un semn de întrebare... De ce aţi decis aşa?

- Dintr-un singur motiv: atât eu, cât şi soţia mea am considerat că este corect ca fiul nostru, Ştefan, fiind singurul fiu din această căsnicie, să primească ceea ce de drept i se cuvine. Mai mult, decizia bunicii, care a devenit tutorele copilului, a fost că nu dă adulţilor, că dă doar copiilor, pentru că ei sunt cei care vor urma din această succesiune firească de generaţii. E absolut rezonabil! De altfel, şi noi, în calitate de copii, nepoţi, am avut acelaşi tratament din partea bunicilor noştri sau a părinţilor noştri.

...dorinţa de răzbunare a celor din PSD şi PNL ”

- Ce a schimbat campania aceasta în cariera dumneavoastră politică?

- Nu a schimbat nimic! Voi rămâne în continuare consecvent pe principiile pe care le-am enunţat de la început. Totul transparent, totul pe faţă, totul la vedere şi cu această ocazie fac un apel la toţi demnitarii să încerce să facă cum fac eu: totul la vedere! Nu este posibil să avem demnitari în posturi de conducere de ani şi ani de zile, de zeci de ani, unii dintre ei, în posturi de directori sau deputaţi - sau cumulat, şi de directori şi de deputaţi, cum îl avem de exemplu şi pe Marius Bodea, care după atâţia ani a acumulat venituri şi declară că locuieşte pe o motocicletă. Nu se poate aşa ceva, adică este ceva ascuns acolo, este ceva nefiresc, nu a existat nicio investiţie din fişa lui de avere pe care să o fi făcut. Înseamnă că banii sunt undeva, ascunşi... Corect ar fi să facă fiecare demnitar ceea ce am făcut eu: totul la vedere!

- Din punct de vedere politic, credeţi că au avut vreun rol rezultatele ultimelor alegeri parlamentare asupra dezvăluirilor în cauză?

- Da, a avut un rol pentru că nu sunt elemente de noutate. Toate dezvăluirile care s-au făcut nu au amintit vreodată de faptul că eu am declarat - în declaraţiile de avere din 2017, despre existenţa unor venituri ale noastre, ale familiei, dar nu a scris nimeni despre asta. S-a mai punctat, tangenţial, prin iunie, când se depun declaraţiile de avere... şi cam atât. Rezultatul alegerilor a fost unul dezastruos, în special pentru două partide - PSD şi PNL, care au obţinut cele mai mici scoruri din istoria lor în municipiul Iaşi - 14 procente PSD şi 18 PNL. Mai ales în PNL, în condiţiile în care era în trend şi ar fi avut toate şansele să scoată un scor istoric, a fost supărător. Acest lucru, desigur, a stârnit pe de o parte invidia, iar pe de o altă parte dorinţa de răzbunare a celor din PSD şi PNL, mai ales în condiţiile în care PNL anunţase remanierea din temelii a organizaţiei municipale, în special a Partidului Naţional Liberal din Iaşi.

- O răzbunare...

- Rezultatul dezastruos la alegeri, faptul că i-am penalizat prin vot pentru ceea ce au făcut împotriva ieşenilor, a deranjat, iar acest lucru l-am spus public de fiecare dată, şi faptul că am rămas şi independent, în acelaşi timp, deci o ţintă care era vulnerabilă şi rămâne vulnerabilă în faţa oricărui partid, atâta timp cât te manifeşti într-un mod independent, determină şi această ofensiva mediatică... Dar ne întoarcem la fundamentul acestei ofensive: există vreun dubiu asupra surselor de venituri prin care am achiziţionat, pentru Ştefan, pentru copil, acel teren? Nu ar trebui să fie.

- De ce?

- Este în declaraţia de avere din 2017 o sumă de bani declarată în urma nunţii dintre mine şi actuala soţie, în declaraţia din 2018 o altă sumă rezultată în urma petrecerii de botez a copilului şi completarea de 70 de mii de euro care provin din vânzarea unui teren ce a valorat 100.000 de euro, pe care bunica o dă pentru terenul copilului şi devine tutorele de drept al acestuia, aşa cum spune legea. Deci, nu există nici cea mai mică, să spunem, emoţie din punct de vedere legal şi moral faţă de acest lucru. A doua chestiune: era corect să ţin totul ascuns, aşa cum face marea majoritate a oamenilor politici, fără să declare aceste lucruri şi să apară bunuri pe numele bunicilor, nepoţilor şi mai ştiu eu căror veri din nu ştiu care ţări? Nu mi se pare nici asta corect, pentru că era deajuns unul singur, care ar fi participat ori la nuntă, ori la petrecerea de botez a copilului, şi care să spună „da, am fost la petrecerea primarului Chirica şi i-am dat dar pentru copil un leu”, iar în declaraţia mea de avere să nu fi apărut acel leu, dar să mai apară alţii 100 care să spună acelaşi lucru... Nu este corect, trebuie pus totul pe masă şi arătat exact aşa cum a fost. Nu îţi convine când devii tirul mediatic al unor trusturi de presă, dar până la urmă adevărul iese la lumină.

ANI mi-a răspuns că nu există indicii către un posibil conflict de interese”

- Ce sfaturi aţi primit în ultima perioadă de la prieteni, ce mesaje aţi primit din diferite alte medii?

- Foarte împărţite, cele mai multe dintre ele ale celor care mă cunosc, dar şi a celor care nu mă cunosc... Majoritatea îmi spun să îmi văd de drumul meu de primar al Iaşului şi să îmi duc proiectele la bun sfârşit, pentru că aşa este în lumea de astăzi... Toată lumea atacă pe toată lumea şi, sigur că da, ceea ce poate reprezenta un dubiu trebuie să rezolve instituţiile care se ocupă de acest lucru. Nu facem justiţie la televizor, ci facem justiţie cum trebuie făcută, dintotdeauna, în acest stat.

- Deci, Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie nu vă investighează, să înţelegem?

- Eu am vorbit personal la ANI chiar în ziua în care media a dat ştirea cum că ar fi apărut o investigare ANI, mi-a răspuns doamna inspector care se ocupa de Primărie că nu au de ce să facă lucrul ăsta, pentru că nu este niciun indiciu care să ducă spre un posibil conflict de interese în ceea ce priveşte situaţia mea de avere sau starea de integritate, în general.

- Aţi primit vreun răspuns de la DNA referitor la o eventuală anchetă?

- Nu am primit răspuns, dar au făcut un comunicat chiar în cursul zilei de ieri (miercuri – n.r.), prin care au spus că nu au emis nicio dispoziţie în ceea ce priveşte începerea unei anchete care să vizeze declaraţia de avere a primarului Mihai Chirica. Apoi, repet, am vorbit personal cu inspectorul de integritate care are în fişa postului Primăria Municipiului Iaşi, dacă exista necesitatea transmiterii vreunui document sau altă stare de fapt care ar fi necesară în privirea unor aspecte legate de integritare. Răspunsul a fost că nu este cazul, tot ce ne trebuie avem deja, pentru că au fost declarate şi postate şi dacă o să fie nevoie, la timpul potrivit, ne va anunţa din timp. Deci, nu există, în momentul de faţă, nicio astfel de acţiune.

Dan M.BREZULEANU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. BARNAR GRUP S.R.L., cu sediul în Sat Holda, oraș Broșteni, nr. 43, cătun Barnar, camera 2, jud. Suceava, C.U.I. RO 23279681, nr. de înregistrare în Registrul Comerțului J33/299/2008, numit potrivit Încheierii de ședință nr. 393/2017 din data de 30.06.2017, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 5528/86/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 28.11.2019, ora 12.00, a următorelor active: Nr. Activ - Denumire şi descriere active - Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.) Activ 1 Utilaje de lucru prelucrare lemn compuse din: Linie de debitat buşteni, Wood-Mizer, tip LT 300S, seria 012007 54 B1.02; Gater universal tip RP50, an fabricaţie 1992; Bandă tăiere (bandă transportoare), Doma; Maşină de calibrat (marca Maweg, tip SE 2, serie 202056 7879, an fabricaţie 1972); Maşină de ascuţit+accesorii (Wood Mizer); Maşină de rosturi în coadă, Leone; Motoferăstrău Sthil; Motoferăstrău Sthil; Circular radial; 144.200,00 lei, 72.100,00 lei. Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 27.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activului scos la vânzare este cuprinsă în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 27.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore de la primirea dovezii de achitare). Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: # 0755132475; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Com-Beton S.A. Iași, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, Auto Remat S.R.L., cu sediul în mun. Iași, Bd. Chimiei, nr. 14, C1, parter, jud. Iași, C.U.I. 7168576, nr. de înreg. în Registrul Comerțului J22/436/1995, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în data de 04.12.2019, ora 13.00, a următoarelor active: Nr. Activ - Denumire și descriere active - Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 24.1 Teren în suprafață totală de 6.922,46 mp, construcții, amenajări și bunuri mobile aferente, proprietatea Com–Beton S.A., situat in intravilanul municipiului Iaşi, b-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iaşi, după cum urmează: 1. Teren în suprafață măsurată de 4.875,00 m.p., provenit din imobilul cu nr. cds. 4520/6 al C.F. 128833/mun. Iaşi, împreună cu următoarele construcții, amenajări și bunuri mobile: clădire birouri; centrală termică; rezervor; groapă var; depozit var și vestiare (demolat); magazine (demolat);stație mortare (demolat); platformă zona de birouri (nr. inv. 1004); toalete ecologice (nr. inv. 10346, 10347) şi alte bunuri mobile. 2. Cotă parte indiviză de 481,46 m.p. (22,27% din terenul în suprafață de 1.323 m.p., provenit din imobilul cu nr. cds. 4520/6 al C.F. 128833/mun. Iaşi, 11,52% din terenul în suprafață de 562 m.p., identificat cu nr. cds. 4520/3 al C.F. 128903/mun. Iaşi, cu destinație drum și 27,62% din terenul în suprafață de 442,12 m.p., identificat cu nr. cds. 128834 al C.F. 128834/mun. Iaşi. 3. Teren în suprafață de 1.566 m.p. identificat cu nr. cds. 4520/1 al C.F. 128901/mun. Iaşi, ocupat de o construcție (bloc de locuințe P+4E) ce nu este proprietatea societății și nu face obiectul vânzării. 3.708.053,41 lei, 1.670.000,00 lei; Activ 24.2-3 Proprietate imobiliară compusă din: Activ 24.2 - Teren în suprafață totală de 5.717,53 m.p., proprietatea Com–Beton S.A., situat in intravilanul municipiului Iaşi, b-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iaşi, după cum urmează: 1. Teren în suprafață măsurată de 5.325,00 m.p., provenit din imobilul cu nr. cds. 4520/6 al C.F. 128833/mun. Iaşi. 2. Cotă parte indiviză de 321,80 m.p. (24,32%) din terenul în suprafață de 1.323 m.p., provenit din imobilul cu nr. cds. 4520/6 al C.F. 128833/mun. Iaşi. 3. Cotă parte de 70,73 m.p. (12,59%) din terenul în suprafață de 562 m.p., identificat cu nr. cds. 4520/3 al C.F. 128903/mun. Iaşi, cu destinație drum. Activ 3 - Stație preparare asfalt WIBAU, fixă, tip S25 300, serie fabricație 113271, an fabricație 1968, proprietatea Auto Remat S.R.L., montată pe proprietatea Com Beton SRL din mun. Iași, bld. Chimiei, nr. 14, jud. Iași și modernizată în anul 2009. 3.743.831,33 lei, 1.992.453,00 lei; Activ 24.3 Activ 24.3 -Teren in suprafață totală măsurată de 12.555,40 m.p., construcții și amenajări aferente, proprietatea Com Beton S.A., după cum urmează: 1. Teren în suprafață măsurată de 5.754,00 m.p., provenit din imobilul cu nr. cds. 4520/6 al C.F. 128833/mun. Iaşi, ocupat de următoarele construcții: - ateliere,-929,64 m.p.; ateliere - 534,75 m.p.; ateliere și magazii,-254,36 m.p.; amenajări ale terenului (platformă atelier electric-nr. inv. 10349); 2. Teren în suprafață de 4.184,48 m.p., situat în intravilanul mun. Iaşi, b-dul Chimiei-Depozit Socola Poligon 1B, judeţul Iaşi; 3. Teren în suprafaţă de 1.753,97 m.p., situat în intravilanul mun. Iaşi, b-dul Chimiei-Depozit Socola Poligon II, judeţul Iaşi; 4. Cotă parte indiviză de 862,95 mp (53,41% din terenul în suprafață de 1.323 m.p., provenit din imobilul cu suprafata totala măsurată de 17.277 m.p. (din acte: 17.040 m.p.) cu nr. cds. 4520/6 al C.F. 128833/mun. Iaşi și 27,82% din terenul în suprafață de 562 m.p., identificat cu nr. cds. 4520/3 al C.F. 128903/mun. Iaşi, cu destinație drum. 7.108.923,76 lei, 2.843.570,00 lei; Activ 13 Teren arabil în suprafață de 2.121,00 m.p. situat în extravilanul satului Pădureni, oraşul Mărăşeşti, jud. Vrancea, neîmprejmuit, învecinat cu drum, teren proprietatea primăriei și proprietatea Melinte Maria pe două laturi, utilități, pretabil pentru activitati agricole si posibil construcții rezidențiale. Amplasat în cvartal 36, parcela 186, CF nr. 750/N a loc. Mărăşeşti, jud. Vrancea (nr. C.F. nou 52359/oraş Mărăşeşti), având nr. cds. 918N. 76.000,00 lei, 13.000,00 lei; Activ 25 Bunuri mobile situate în mun. Iași, B-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iași, compuse din: Echipament tipografie, Echipament tipografie Korad, Echipament procesare tipografică, Echipament procesare tipografică, Roland VP 540, Aparat automat indosariat, Laminator Roll Lam E 160c. 42.700,00 lei, 17.080,00 lei. Descrierea activelor este pur comercială și nesusceptibilă de a crea obligații în sarcina vânzătorului. Persoanele interesate au posibilitatea de a se informa cu privire la componența activelor din publicația de vânzare ce se găsește pe site-ul www.insolventa.ro, secțiunea Vânzări. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 03.12.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 03.12.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro, e-mail secretariat@insolventa.ro și la numerele de telefon: fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473.
LEXINSOLV I.P.U.R.L. Suceava, lichidator judiciar desemnat în dosar nr. 4520/86/2014 al Tribunalului Suceava, scoate la vânzare prin licitaţie publică, individual, bunuri imobile și mobile aparţinând debitorului S.C. MICA INDUSTRIE ȘI PRESTĂRI SERVICII S.R.L., cu sediul în oraș Cajvana, nr. 1996, jud. Suceava, CUI 756668, aflat în procedura falimentului prevăzută de Legea nr. 85/2006, constând din: Activul format din teren curți-construcții în suprafață totală de 7.331 mp, din care 2.500 mp cu nr. cadastral 1557 înscris în cartea funciară nr. 30457, 4.831 mp cu nr. cadastral 30429 înscris în cartea funciară nr. 30429 a comunei cadastrale Cajvana, pe care sunt amplasate un număr de 10 construcții cu nr. cadastral 1557 – C1, 30429 – C1, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, C9, situat în oraș Cajvana, nr. 1996, jud. Suceava, prețul de pornire al licitațiilor publice fiind de 1.417.550 lei, exclusiv TVA; Bunurile mobile proprietatea debitorului S.C. MICA INDUSTRIE ȘI PRESTĂRI SERVICII S.R.L. Cajvana, din care o parte sunt evaluate ca materiale refolosibile, Autoturism Skoda Fabia, nr. înmatriculare SV99MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 1.930 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară Mercedes Benz Sprinter 208 D KA, nr. înmatriculare SV90MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 2.436 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară Dacia furgon, nr. înmatriculare SV06SXI, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 1.379 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară Gaz Gazelle, nr. înmatriculare SV97MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 3.447 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip FT85CF 380, nr. înmatriculare SV94MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 7.170 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Schwartzmuller SPA 3E EURO, nr. înmatriculare SV80HXX, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.170 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip FT85CF 380, nr. înmatriculare SV95MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 8.410 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Schwartzmuller SPA 3E EURO, nr. înmatriculare SV80HXU, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.170 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip FT85CF 380, nr. înmatriculare SV98MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 9.582 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Schwartzmuller SPA 3E EURO, nr. înmatriculare SV88MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.170 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Kogel, tip SN 24P 100/1060, nr. înmatriculare SV83MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 6.848 lei, exclusiv TVA; Linie de panificație, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 31.825 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară Mercedes Benz Sprinter, nr. înmatriculare SV91MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 1.724 lei, exclusiv TVA; Autoutilitară MAN 19362, nr. înmatriculare SV02ZDC, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 6.319 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip TE85XC/CF 85 380, nr. înmatriculare SV93MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 6.319 lei, exclusiv TVA; Autotractor DAF tip FT85.430 380/4X2, nr. înmatriculare SV07FGY, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 6.319 lei, exclusiv TVA; Semiremorcă Schwartzmuller SPA 3E EURO, nr. înmatriculare SV88MPS, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.170 lei, exclusiv TVA; IFRON D204, preț de pornire al licitațiilor publice în sumă de 5.285 lei, exclusiv TVA. Prețurile de pornire reprezintă 50% din valorile stabilite prin rapoartele de evaluare existente la dosarul cauzei. Licitaţia va avea loc la data de 27.11.2019, ora 11:00, la sediul LEXINSOLV I.P.U.R.L. din mun. Suceava, str. Zamcei, nr. 5, jud. Suceava. În vederea participării la licitaţie, licitatorii au obligaţia de a depune 10% din preţul de pornire al licitaţiei în contul de lichidare judiciară nr. RO42BTRLRONCRT00W6312002 deschis la Banca Transilvania pe numele debitorului S.C. MICA INDUSTRIE ȘI PRESTĂRI SERVICII S.R.L. Cajvana. În caz de neadjudecare licitaţia publică se va repeta în aceleaşi condiţii în data de 20.12.2019 ora 11:00. Prezenta publicaţie de vânzare constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în dosarul în cauză. Informaţii suplimentare la sediul lichidatorului judiciar sau la tel./fax 0230/551784, 0745635896, e-mail: lexinsolv@yahoo.com, www.lexinsolv.ro.
Spitalul din Buhuşi va avea o denumire nouă
22/11/2019 06:33

    Ministerul Sănătăţii a dat aviz favorabil in ceea ce priveşte schimbarea denumirii Spitalului Orăşenesc Buhuşi. Unitatea se va numi „Prof. dr. Eduard Apetrei” şi va avea şi ...

„Spectacolul nu este cel de pe scenă, e cel din mintea şi din sufletul publicului”
22/11/2019 06:28

  Prezent la Iaşi, ca amfitrion la Gala Scriitorilor, actorul Adrian Păduraru a acceptat să răsfoim impreună şi albumul carierei sale, să aruncăm o privire şi asupra scenei, dar şi pe platourile ...

Ieşean condamnat la... dezalcoolizare, după ce şi-a bătut mama
22/11/2019 00:20

* judecătorul a dat şi un ordin de protecţie care prevede evacuarea fiului din locuinţă, păstrarea unei distanţe de minim 50 de metri faţă de mamă, interzicerea oricărui contact cu ea, inclusiv telef ...

Efectele schimbărilor climatice se fac prezente şi la Iaşi
22/11/2019 00:15

* temperatura medie a aerului inregistrată in oraşul Iaşi este mai mare cu cel puţin 1gradeC decat la periferie În cadrul conferinţei „Confortul şi disconfortul termic in climatul urban&rdquo ...

Extinderea Palas intră în faza dezbaterilor publice
22/11/2019 00:00

Modificările propuse la ansamblul Palas vor fi dezbătute public pe 4 decembrie, a anunţat Primăria Iaşi. În acelaşi timp, o altă dezbatere, pentru extinderea Palas in zona Sf. Andrei, a f ...

Sute de posturi libere în administraţia ieşeană
22/11/2019 00:00

Indiferent de ce ar susţine unii, atat la Consiliul Judeţean, cat şi la Primăria Iaşi, există deficit de personal. Este unul dintre motivele pentru care cele două instituţii scot lunar la concurs ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Accident feroviar la Iacobeni
21/11/2019 22:18

 Traficul feroviar a fost blocat  in urma coliziunii a două autotrenuri pe raza comunei Iacobeni, a informat purtătorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Găleată. Nu sunt victime, dar unul dintre ...

Înecat în râul Bârlad
21/11/2019 20:37

    Detasamentul de Pompieri Barlad a intervenit cu o autospecială si un echipaj specializat pentru degajarea unei persoane decedate. Trupul neinsufleţit a fost descoperit in albia raului Barlad, ...

  O viitoare mămică, victima unui incendiu
21/11/2019 20:32

  O femeie, de 39 de ani, din Boghicea, insărcinată in 36 de săptămani, a suferit arsuri de gradul II pe fată, gat si abdomen. Un echipaj de ambulantă de la Roman a răspuns solicitării prin 112, i ...