UtilDeco - Calificare GRATUITĂ, angajare ASIGURATĂ

advertorial1
advertorial2

Dimensiune font:

| 11-02-2021 09:32

 

Fiecare dintre noi are uneori nevoie de o șansă de valorificare a talentelor, a priceperilor sale, are nevoie de încurajare și de o motivație pentru a-și găsi calea în viață. Pentru unii dintre noi, o astfel de șansă este realmente un start în viață, mai ales când șansa înseamnă un loc de muncă prin care se poate obține un câștig care poate susține demnitatea fiecărei persoane, iar priceperea în meserie să aducă și repectul celor din jur. Ei bine, UtilDeco și-a asumat o astfel de misiune prin care vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități și le oferă mai mult decât un loc de muncă. Le oferă o calificare care le poate deschide multe drumuri în viață. „Cea mai mare provocare nu este să-ți găsești un loc de muncă, ci să-ți menții locul de muncă. Pentru o persoană cu dizabilitate, care nu a lucrat niciodată și care poate nu a finalizat nici 8 clase și nu are o calificare, gândul că ar putea avea un loc de muncă rămâne, de cele mai multe ori, doar un vis! Însă, noi la UtilDeco, am observat, în cei peste 12 ani în care lucrăm pentru integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități, că acestea pot fi angajați de succes, prin transformarea dizabilității în abilitate. Am reușit să angajăm în propria organizație sau pe piața muncii, peste 200 de persoane cu dizabilități, în special tineri, a rememorat Angela Achiței, manager UtilDeco și antreprenor social, câteva episoade derulate la începutul proiectului. Succesul lor a depins foarte mult de pachetul de servicii oferit de UtilDeco - testarea abilităților (fiind foarte important de știut ce calități native sau talente are persoana pentru a găsi cel mai potrivit loc de muncă, apoi consiliere și orientare profesională urmată de calificare la locul de muncă, însoțire la interviu, angajare și jobcoaching între 3 și 6 luni. „Suntem ca un părinte care își susține copilul, îl încurajează și mediază problemele care pot interveni”, zâmbește Angela Achiței, iar privirea i se strecoară către încăperile de unde se aude murmurul celor angajați. Foarte serioși și devotați, își văd fiecare de lucru pentru ca finalul să fie unul perfect. Ei știu că resursele sunt prețioase și trebuie valorificate cât mai bine. De priceperea lor depind și viitoarele comenzi care le asigură salariile.

Calificare GRATUITĂ, angajare ASIGURATĂ

UtilDeco este o întreprindere socială de inserție, autorizată și ca unitate protejată. În prezent, 32 de persoane sunt angajate aici, din care 17 cu dizabilități și sunt în continuare posturi disponibile. Calificam GRATUIT persoane cu dizabilități în vederea angajării în atelierele UtilDeco sau pe piața muncii, în următoarele meserii: legător manual, mașinist în legătorie mecanică, ambalator manual, confecționer textile, călcător interfazic textile și ajutor maistru croitor. Ne vom strădui, ca în final să găsim locuri de muncă pentru toți cei care fac această calificare la noi!, a mai spus antreprenorul social.

Până în prezent, peste 1.000 de persoane au urmat cursurile la UtilDeco, din care peste 200 au fost cu dizabilități. Cursul durează minimum 40 de ore. „Noi investim integral profitul în incluziunea profesională a persoanelor cu dizabilități și, din acest motiv, cursurile noastre sunt gratuite, fac parte din misiunea socială asumată!”, am mai aflat de la managerul UtilDeco.

UtilDeco este familia mea”

Cât despre cei care au obținut o calificare în urma cursurilor de la UtilDeco, reacțiile sunt pe măsura sprijinului primit în a-și consolida, prin pricepere și utilitate, locul în comunitatea Iașului. Nu mi-am închipuit niciodată că voi învăța să fac legătorie și să lucrez în serviciul de arhivare documente. Provenind într-o casă de copii, m-am gândit că doar strada mă va primi cu brațele deschise. Anul acesta fac 10 ani de când sunt angajat la UtilDeco. Ei sunt familia mea!”, a recunoscut, cu emoție, C.P., un angajat care în urmă cu zece ani nu prea vedea nicio șansă în a-și găsi un loc de muncă. „Am învățat croitorie la școala profesională. Cineva mi-a zis că UtilDeco mă poate ajuta. Am participat la un curs aici, iar când m-au invitat să particip la un interviu de angajare, am zis că nu e adevărat. Am reușit și acum am peste patru ani de când lucrez aici – calc, cos nasturi și ajut la împachetat”, a spus mândră A.D., o tânără integrată în misiunea UtilDeco. Ce poți să mai spui când vezi că eforturile sunt răsplătite cu zâmbete sincere din partea unor oameni pentru care șansa nu este deloc un cuvânt peste care trec ușor și pe care îl însoțesc mereu cu o mulțumire.

După cum se vede, UtilDeco transformă dizabilitatea în abilitate și persoanele cu dizabilități în angajați de succes! Dacă ai curaj și crezi în tine, echipa de la UtilDeco te așteaptă să te cunoască și poți face primul pas cu un telefon 0371/780737 interior 4 sau prin e-mail contact@jobdirect.ro.

Maura ANGHEL

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:24

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
E3 Spedition-Transport GmbH angajeaza
28/07/2021 11:44

E3 Spedition-Transport GmbH angajam SOFERI PROFESIONISTI pentru transporturi internationale, permis de conducere C+E. Program de munca flexibil, Salar pana la 3000 € brut. Angajare cu contract in Ger ...

Preţurile cafelei, la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. Cauzele ce au dus la explozia prețurilor
28/07/2021 10:49

Preţurile cafelei au atins cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, din cauza ingheţului care pune in pericol culturile din Brazilia, transmite Reuters. Preţurile boabelor de cafea arabica au crescut cu ...

,,Cresterea competitivitatii SC Cosmo Vital Europa SRL prin achizitionarea de echipamente tehnologice si programe informatice in vederea realizarii de noi servicii, de intretinere si repararea autoveh
28/07/2021 10:06

Titlu proiect: ,,Cresterea competitivitatii SC Cosmo Vital Europa SRL prin achizitionarea de echipamente tehnologice si programe informatice in vederea realizarii de noi servicii, de intretinere si repararea au ...

 Preţurile cafelei au atins cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, din cauza îngheţului care pune în pericol culturile din Brazilia
28/07/2021 09:41

Preţurile cafelei au atins cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, din cauza ingheţului care pune in pericol culturile din Brazilia, transmite Reuters si news.ro. Preţurile boabelor de cafea arabica a ...

Număr record de contracte de muncă, în ultimele două luni
28/07/2021 09:15

    De la inceputul anului pană in prezent, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000, mai mult de un sfert dintre acestea fiind semnate in ultimele două luni Minsitrul Mun ...

Producătorii agricoli vor împărți 38 milioane de euro
28/07/2021 09:00

  Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă lansarea, la sfarşitul lunii iulie, a primelor sesiuni din acest an finanţate din fonduri europene nerambursabile, disponibile prin Pr ...

De frica urșilor, ciobanii nu mai vor să iasă cu oile la pășunat
28/07/2021 08:45

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, sustine că, de teama urşilor, este „din ce in ce mai greu” pentru crescătorii de animale să găsească ciobani care să meargă cu oil ...

Euro a scăzut, după două luni, sub 4,92 lei
28/07/2021 08:44

    Cursul euro a scăzut ieri, după mai bine de două luni, sub pragul de 4,92 lei. Odată atins ultimul record de 4,9283 lei, in data de 14 iulie, leul a cunoscut nouă sedinte consecutive de apr ...

Posibile restricţii de circulaţie cauzate de caniculă
27/07/2021 16:45

CNAIR informează transportatorii rutieri asupra posibilelor restricţii de circulaţie care vor fi instituite, ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie ...

Primarul din Roşia Montană, după includerea sitului în patrimoniul UNESCO: „E o decizie defavorabilă pentru comunitate şi pentru ţară”
27/07/2021 14:50

Primarul din Roşia Montană, Eugen Furdui, a declarat marti, 27 iulie, că decizia UNESCO de a include Roşia Montană in patrimoniul mondial este defavorabilă pentru comunitate şi pentru Romania şi nu aduc ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei