„ Când ajuți, te bucuri. Îți faci și ție o bucurie. Te ajuți și pe tine să-ți zâmbești”

ofelia

Dimensiune font:

| 08-06-2020 21:43

 Timp de două luni, la Iași s-a derulat una dintre cele mai mari campanii de solidaritate. Intitulată #Împreună, campania a ajuns la zeci de bătrâni și sute de copii care au primit, prin intermediul comunității, alimente de strictă necesitate, prduse de igienă și dezinfectante. Cei mici au primit inclusiv jucării și dulciuri pentru că micuții asta așteaptă, bucurie. Echipei de organizare, perfect coordonată de către Geanina Enache și Irina Obrocea, s-au alăturat mulți oameni, fiecare cu donații ori cu inițiative inedite, unul dintre ei fiind Ofelia Cozma, care a avut idei dintre cele mai faine, de la vândut bujori, cafea, melci, în atragerea donatorilor. Am stat de vorbă cu Ofelia și am aflat câtă bucurie poate aduce în viața unui om un astfel de demers, inclusiv pentru cei care se implică, nu doar pentru beneficiari.

 - Ai participat de curând la o campanie foarte frumoasă, dedicată copiilor și bătrânilor în nevoie. Este vorba despre #Împreună, un demers social foarte ambițios. Ce te-a determinat să te alături echipei?

- Campania #Împreună se derula deja de vreo lună atunci când am decis să mă alături. Mă prinsese, ca pe mulți oameni, cu multe lucruri strâmbate de o realitate nouă și împărțită între multe griji și probleme. Și tocmai pentru că mă simțeam neputincioasă, acel #Împreună m-a făcut să nu mă mai gândesc că nu pot da cât aș vrea, ci să consider pic-ul meu important, dacă îl alătur altor cât mai multe pic-uri, de la cât mai mulți oameni.

- Care au fost principalele tale atuuri în atragerea donatorilor?

- Cel mai mult cred că a contat SINCERITATEA. Am povestit pas cu pas ce idei îmi mai veneau. Oamenii cred că au încredere în mine fiindcă, de-a lungul timpului, s-au convins că nu fac nimic nici de dragul popularității, nici al modei, ba chiar fac și spun și lucruri care, uneori displac, pentru că incomodează, dar pe care eu le consider sănătoase bunului mers. Oamenii s-au convins, de-a lungul timpului, că sunt un om principial. Apoi, SIMPLITATEA. Postam frânturi din mesaje, astfel făcându-i să simtă că orice ajutor contează și este foarte important, să nu se scuze sau să le fie jenă că nu au decât sume mici, nici dacă nu pot dona deloc. Au susținut moral, cu mesaje și gânduri bune, ce povesteam că facem și am dat bucuria asta de la unul la altul. BUCURIA. Când ajuți, te bucuri. Îți faci și ție o bucurie. Te ajuți și pe tine să-ți zâmbești.

- Cum i-ai simțit pe oameni? Ce au spus când le-ai propus să fie parte a campaniei? - Oamenii sunt așa ca noi, altruiști și fundamental buni. Mulți nu știu cum să facă unele lucruri și pentru că sunt complicate. Cred că ce am spus la întrebarea anterioară, a fost decisiv. Am simțit atâta energie bună, a fost o acțiune win-win, ne luam unii de la alții bucuria de a oferi în zâmbet în disperare. Știi că sunt oameni care mai trimiteau câte 15 lei, câte 30, la câteva zile? Fiindcă mai veneam cu o ghidușie simpatică, ba un bujor, ba o cafea, ba un mesaj. Chiar și melci s-au vândut la București și banii au venit aici. A fost ca o joacă de o lună, cu mesaje, carioci, semne de carte, plâns bun, flori, râs, poze, emoții, în care nu era nici o regulă, orice era permis, oricât de puțin, bani sau produse, haine sau jucării. Aproape o sută de donații de la oameni care, în marea majoritate, nu te cunosc, arată că oamenii vin spre tine, atunci când știi să îi privești drept în ochi și le spui: am nevoie de voi.

- Ai întâmpinat și piedici probabil, dar le-ai depășit. Care crezi ca este cel mai vulnerabil punct al unei campanii sociale?

- Dacă e să mă gândesc la cum simțeam eu, cred că asta ar fi: te gândești că nevoia e mare, iar tu ești mititel și n-ai cât au alții, nu poți dona sute de lei, nu poți cumpăra multe lucruri. Și atunci, dintr-un soi de teamă de-a fi caraghios, treci mai departe. Am făcut asta eu însămi de multe ori. Mai poate fi și situația în care intenția bună ți-a fost răsplătită cu un reproș, altă dată. Și mai este și dinamica unei campanii. Crește, apoi stă pe un platou, după care începe să scadă, să-și piardă din interes. Este punctul la care simți că nu mai poți spune în mod repetat ceea ce deja este știut, că devii plictisitor și că insistând, oricum nu mai rezolvi mare lucru, deși nevoile de acoperit sunt permanente, nu doar la zile importante.

-  Ești cunoscută pentru lucrul tău cu cei mici, în organizații, ești un influencer. Care crezi ca este principala ta calitate și cum poate folosi celor din jur?

- Coerența, bunătatea și eleganța. Am zis trei, nu pot departaja una. Consider că acestea mă definesc și mi-au adus mare parte din simpatia și din credibilitatea de care mă bucur. Cu toate că uneori mi-au adus și neajunsuri, am ales să merg înainte în felul ăsta în care m-am format și în care mă simt vie. Mai cred că și aspectele triste pot fi abordate cu grație și cu spirit. Iar oamenii răspund. Mulți oameni îmi scriu, de mai mulți ani, cum au schimbat ceva la ei, în obiceiurile lor sau al copiilor lor, în casă sau aiurea, după ce m-au întâlnit, citit, aflat, privit. Or, ăsta cred că este un rost al meu: să modelez asperități, să le arăt oamenilor că la ei e alegerea de a se lamenta sau a căuta soluții, de a vedea nuferii sau noroiul, de a ține culoarul de alergare, fiindcă s-ar putea ca, la final, să aibă surpriza plăcută să vadă că au câștigat cu toții.

A consemnat Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei S.C. SONIC MEDIA S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 3173/103/2014 aflat pe rolul Tribunalului Neamț-Secţia II civilă, de contencios administrativ și fiscal, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei S.C. SONIC MEDIA S.R.L.: 1. Activ 1 – Bun mobil - Autovehiculul special N1G SNG Toyota Hillux (DSNG), nr. înmatriculare NT-10-GIG, dotat cu echipament telecomunicaţii prin satelit, parțial descompletat – Preț de pornire 70% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 81.200 Lei (exclusiv TVA); 2. Activ 2 – Bunuri mobile – Preț de pornire 70% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în data de: 20.03.2020 respectiv 03, 17 și 30.04.2020 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Grigore Ureche, nr. 3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr. 4, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO10PIRB2400776376001000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Grigore Ureche, nr. 3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr. 4, Jud. Iaşi, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei Old Age S.R.L., dosar nr. 5193/99/2015 (290/2015) aflat pe rolul Tribunalului Iași, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 85/2014 vinde prin licitatie publica cu strigare urmatoarele active: Bun imobil – situat in Comuna Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași, format din: Teren intravilan in sup. de 1.976 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala cu s.c. de 681,33 mp și C2 platforma betonata (padoc) cu s.c. de 488,15 mp; Cota indiviza din teren in suprafata de 810,62 mp. Pret de pornire – 18.000 Euro (exclusiv TVA).Bun imobil – Proprietate industriala situata in Comuna Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași, formata din: Teren intravilan in sup. de 4.065 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala (grajd nr. 4) cu s.c. de 383,88 mp, C2 – platforma betonata (padoc) cu s.c. de 227,21 mp și C3 – magazie cu s.c. de 17,82 mp;Teren intravilan in sup. de 2.712 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala cu s.c. de 685,44 mp, C2 – platforma betonata (padoc) cu s.u. de 422,46 mp și C3 – hala cu s.c. de 695,86 mp; Cota indiviza din teren in suprafata de 810,62 mp. Pret de pornire - 114.660 Euro (exclusiv TVA). Bunuri mobile de natura de natura echipamentelor tehnologice și mijloacelor de transport, astfel: Denumire activ / Valoare de pornire la licitatie (Lei–fara TVA) Masina de facut porumb siloz in vid SEKO SAMURAI 5 400/50, 92.153lei ; Combina recoltat porumb siloz FERABOLI model 976, 14.286 lei; Semanatoare plante paioase GASPARDO NINA model 400-29 ROWS, 8.000 lei; Semanatoare plante prasitoare GASPARDO model DORADA SP-6R, 19.268 lei; Masina de infoliat baloti rotunzi FERABOLI model RAPID 1, 17.916 lei; Combina DEUTZ-FAHR model 5485 HT, 204.412 lei; Presa balotat baloti rotunzi FERABOLI model ENTRY 120, 5.500 lei; Cositoare FERABOLI model VITTORIA FD 4, 6.702 lei; Masina de imprastiat ingrasaminte lichide ZACCARIA model ZAM C/10, 30.159 lei; Masina de erbicidat CAFFINI STARTER TSD 22, 25.133 lei; Prasitoare GASPARDO model HL DT 8R-5MDD, 6.500 lei; Rezervor carburant cu pompa 9000 L model DT090-5K, 3.000 lei; Cultivator cu fertilizare Mecanica Ceahlau, 6.002 lei; Turbojet cu presiune BOSCH AQT 35-12; 231 lei; Aparat spalat cu jet KARCHER HD9/19M, 923 lei; Compresor aer 1.477 lei; Suflanta aer model CTE 063 M6 CD, 692lei; Masina de imprastiat ingrasamant Mecanica Ceahlau, 554 lei; Balanta electronica, 162 lei; Masina de erbicidat MIL 502, 1.016 lei; Masina cusut saci, 1.526 lei; Cantar electric, 370 lei; Cultivator tractat MA/AG model CULTIRAPID CTRI 50/2Q, 41.888 lei; Autotractor RENAULT PREMIUM, 10.860 lei; Autoutilitara FURGON MERCEDES BENZ SPRINTER 311CD, 3.720 lei; Autoutilitara DACIA LOGAN PU PACK CONF.,3.000 lei. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 02, 09, 16, 23.02.2023 respectiv 02, 09, 16 și 23.03.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putand participa orice persoana fizica sau juridica. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@ gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV I.P.U.R.L., lichidator judiciar al debitoarei ARVI AGRO S.R.L., dosar nr. 10161/99/2017 (609/2017) aflat pe rolul Tribunalului Iasi, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitatie publica cu strigare urmatoarele active: Denumire active/ Valoare de pornire la licitatie (lei – fara tva). autoturism peugeot partner - 2006, 7.331 lei; autoturism peugeot partner - 2006, 3.666 lei; autoutilitara mercedes actros - 1999, 58.651 lei; autoturism volvo s60 - 2011, 21.994 lei; autoturism dacia duster - 2016, 26.882 lei; autoturism toyota avensis - 2011, 14.663 lei; autoturism volskwagen polo - 2015, 24.438 lei; electrostivuitor jungheinrich efg dh 15 - 1996, 2.444 lei; electrostivuitor jungheinrich le - ac 18 - 2006, 9.775 lei; manipulator manitou mt 732 - 2013, 141.740 lei; manipulator manitou mt 732 - 2016, 151.516 lei. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 02.02.2023, 02.03.2023, 06.04.2023 respectiv 11.05.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iasi, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iasi, putand participa orice persoana fizica sau juridica care va depune cerere de participare la licitatie insotita de: dovada achitarii taxei de participare in cuantum de 2.000 lei, la care se adauga T.V.A.; dovada achitarii garantiei de participare la licitatie in cuantum de 10% din pretul de pornire al licitatiei care se va achita in contul deschis pe numele debitoarei Arvi Agro S.R.L. Garantia nu este purtatoare de T.V.A.; actele de identificare a persoanei juridice/fizice, imputernicire pentru persoana care reprezinta societatea cu mentiunea ca are mandat de a licita indiferent de suma, stampila. Taxa de participare se va achita in contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar si va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Casa Muzeelor
27/01/2023 13:08

Vineri, 27 ianuarie 2023, la Casa Muzeelor din Iasi va fi marcată Ziua Internatională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, printr-o editie specială a clubului de carte „Reading is cool 4 teens&rdq ...

Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Palas Iaşi, 27 ianuarie 2023
27/01/2023 11:46

Palas le propune iesenilor, o expozitie inedită, unde vor putea să admire unele dintre cele mai importante specii de reptile de pe glob. Expuse in terarii speciale, concepute astfel incat să reproducă fidel ...

UAIC are o nouă stațiune studențească, la Gălănești – Suceava
27/01/2023 10:33

  Preluat in administrare de Filiala Iasi a Academiei Romane, prin Hotărăre de Guvern, in anul 1996, imobilul denumit Hanul Brădet, compus din cabană P+1 si clădirile existente (depozit materiale, ce ...

Costel Alexe-Peste 50 de proiecte de hotărâre au fost votate în plenul CJ Iași/VIDEO
27/01/2023 10:25

  Consiliul Judetean Iasi a aprobat, astăzi, in sedintă ordinară, noile organigrame pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Maternitatea ”Cuza Vodă” si Spitalul de Boli Infectioase &l ...

Hoţ de buzunare, prins de un copil de cinci ani
27/01/2023 09:59

Cand i-a văzut cum străbat pasarela Alexandru cel Bun, mergand agale, sporovăind şi ţinandu-se de mană, Viorel R. a fost sigur că Ana-Maria N. (17 ani) şi frăţiorul ei, Vlăduţ, in varstă de numai c ...

Generația Z, tinerii crescuți cu telefonul în mână
27/01/2023 09:51

Născuti in lumea internetului, Generatia Z, asa cum sunt cunoscuti cei veniti pe lume in perioada 1997 si 2012, se caracteriează printr-o nevoie maximă de libertate. Sunt curiosi, preferă comunicarea inform ...

Poliția nu reușește să pună în aplicare peste 150 de mandate de arestare!
27/01/2023 09:31

Emanuela Fayaleh se ascunde de peste două decenii Campioana absolută in materie este Emanuela Fayaleh, acum in varstă de 55 de ani. Ieşeanca evită capturarea incă din 2001, deşi are mandat de urmărire ...

 Patru din zece ieșeni nu au medic de familie
27/01/2023 09:31

Potrivit datelor Casei de Asigurări de Sănătate Iasi, la sfarsitul anului trecut erau asigurate si inscrise la medicul de familie 683.430 de persoane. Din totalul populatiei, 210.404 minori sunt asigurati me ...

 Migrația personalului medical ia amploare
27/01/2023 09:31

Fenomenul migraţiei personalului medical a inceput să capete iar amploare in ultima perioadă. Dacă pană acum rezidenţii şi tinerii specialişti erau cei mai dispuşi să işi caute de lucru in ţări sau ...

Decizia luată de directorul Spitalului Suceava, după ce şefa Secţiei de Oncologie a fost arestată pentru că lua șapgă pe bandă rulantă
27/01/2023 08:55

 Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Alexandru Calancea, a declarat, joi, că tot personalul unităţii medicale va fi reinstruit pentru standardul anti-mită, după ce săptămana t ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei