Cum găsești un telefon furat sau pierdut

IPhone  100

Dimensiune font:

| 20-07-2021 08:50


 

 Șansele de a găsi telefonul pierdut sau furat scad pe măsură ce trece timpul, însă dacă ești prevăzător și ai grijă să ți-l protejezi din timp, recuperarea smartphone-ului ar putea fi mai rapidă decât te-ai fi așteptat. Ce faci însă dacă nu ți-ai luat nicio măsură de protecție și ajungi în situația în care vrei să-ți găsești telefonul furat ori pierdut și nu știi de unde să începi? Există mai multe soluții care îți pot fi de ajutor:

 

Cum găsești un telefon furat sau pierdut, fără GPS

Un lucru extrem de important este să te miști rapid după ce ai descoperit că telefonul a fost furat sau pierdut. Indiferent dacă vorbim de un smartphone cu GPS pornit sau un telefon fără această tehnologie, este foarte important să cunoști în prealabil codul IMEI. Nu ai notat codul IMEI al telefonului? Nu-i nimic, există mai multe modalități prin care îl poți afla.

Cum poți afla codul IMEI al telefonului

Codul IMEI al telefonului poate fi aflat în mai multe moduri. Primul dintre ele este chiar din telefon prin tastarea codului *#06# pentru apelare, în setările legate de telefon, dar și în interiorul telefonului, sub baterie. Dacă ai pierdut însă telefonul, poți verifica și cutia în care a venit acesta. Codul IMEI va fi trecut pe cutie, dar și pe factura smartphone-ului. 

Cine poate localiza un telefon după codul IMEI

Singura metoda prin care poți localiza un telefon pierdut sau furat pe baza codului IMEI este să contactezi autoritățile. Este necesar însă să ai actele care dovedesc că ești proprietarul dispozitivului. Apoi, trebuie să aștepți ca un judecător să aprobe cererea de localizare. Operatorul de telefonie poate să blocheze dispozitivul pe baza codului IMEI, ceea ce va împiedica restarea acestuia de către persoana care l-a furat.

Poliția are o bază de date a telefoanelor furate sau pierdute, în funcție de aceste coduri IMEI, așa că va fi ușor ca autoritățile să te contacteze, în cazul în care vor recupera telefonul.

Cum găsești un telefon furat sau pierdut, cu GPS

Pentru un smartphone performant există câteva alternative pentru recuperarea device-ului dacă acesta nu a fost deja închis sau resetat. Vom analiza în funcție de sistemul de operare.

Localizare iOS

Dacă ți-ai pierdut sau ți-a fost furat un iPhone, iar telefonul se află în aria GSM, atunci el poate fi localizat cu funcția preinstalată de către Apple, Find my iPhone. Fie cu ajutorul unui alt dispozitiv Apple, fie printr-un browser, poți localiza rapid telefonul.

Există însă și cazuri în care acest lucru este imposibil: dacă telefonul este oprit, dacă bateria e epuizată, dacă au trecut mai bine de 24 de ore de când locația a fost trimisă către Apple sau dacă ai folosit deja funcția „Erase iPhone”, care șterge tot conținutul și setările telefonului, astfel încât nimeni să nu aibă acces la datele confidențiale sau sensibile din telefon. Există și alte aplicații care funcționează similar.

Gadget Track
iHound
iLocalis
iCaughtU
Phone Tracker for iPhones
GPS TRACKER
GPS Tracks

Localizare Android

Dacă ai un telefon cu Android, atunci acesta poate fi localizat în cazul în care a fost pierdut sau furat. Este însă necesar ca telefonul să fie pornit și conectat la un cont Google, să fie conectat la internet și să aibă pornită locația. De asemenea, trebuie să fie activată aplicația Find my Device.

Find My Device

În orice browser de internet poți vedea ultima locație a telefonului când a fost activă dacă aplicația Find my Device este activată. Tot în aplicație poate trimis un semnal care să facă telefonul să emită un sunet timp de 5 minute, chiar dacă acesta este pe modul silențios. De asemenea, se poate deconecta de la contul de Google și pot fi șterse datele din telefon. Există și alte aplicații utile pentru cazul în care telefonul este furat sau pierdut.

Where’s my droid
SeekDroid Lite
Google Maps Timeline
Lost Android

Localizare HarmonyOS

Noul sistem de operare de la Huawei țintește să înlocuiască Android pe telefoanele companiei din China. Pentru pierderea telefonului însă, soluția oferită este aceeași ca în cazul telefoanelor cu Android. Diferența este legată de conectarea la un cont Huawei Cloud.

Localizare BlackBerry

Pentru utilizatorii săi, BlackBerry oferă soluția „BlackBerry Protect” pentru localizarea unui telefon pierdut sau furat. Avantajul pe care îl oferă aceștia este posibilitatea ca locația să fie vizibilă pe site-ul aplicației de protecție, chiar dacă telefonul are localizarea prin GPS oprită.

Localizare Windows

Indiferent de sistemul de operare de pe telefon, localizarea acestuia se face cel mai ușor printr-un device cu Windows pe site-ul oferit de Apple, Google (Android), Huawei sau BlackBerry.

Alte aplicații pentru localizarea telefoanelor pierdute sau furate

Cea mai bună metodă pentru recuperarea unui device pierdut este să te asiguri că ai ales mai multe variante de localizare a lui. Pe lângă cele oferite de producători, poți să alegi și una dintre variantele existente în magazinul de aplicații.

FollowMee GPS Location Tracker
CocoSpy Cell Phone Tracker
Life360
Family Locator
iSharing: Find Friends, Family
Safe365
TrackView
iTrack
Fone Home
Signal Flare
Anti-Theft Avast
Prey Anti-Theft
Mobile Spy

 

Setări recomandate de Vodafone pentru găsirea unui telefon pierdut sau furat

În cazul unui telefon pierdut sau furat este foarte important să acționezi rapid. Am scris aici despre primele lucruri pe care trebuie să le faci dacă ți-a fost furat sau ți-ai pierdut telefonul. 

Un prim pas pentru a te asigura că telefonul nu va putea fi folosit pentru apeluri, date mobile sau mesaje, este să soliciți suspendarea temporară a cartelei prepaid sau a abonamentului. Astfel, vei putea primi apeluri și mesaje pe telefonul pierdut, însă cel care l-a sustras nu va putea efectua niciun apel, nu va putea folosi datele de trafic mobil și nici nu va putea da SMS-uri.

Situații în care nu mai poți găsi un telefon pierdut sau furat

Din păcate, șansele de a recupera un telefon mobil sunt destul de mici. Un olandez a făcut un experiment pentru a arăta ce se întâmplă cu un telefon mobil furat, instalând o aplicație cu care a putut să controleze telefonul după ce nu l-a mai avut în posesie.

Dacă telefonul pierdut sau furat este închis, dus într-o țară unde codul IMEI nu poate duce la blocarea telefonului sau este resetat la setările din fabrică, atunci devine imposibil ca proprietarul să-l mai recupereze.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cercetătorii transumaniști lucrează la crearea de embrioni umani cu ADN provenind de la doi bărbați
27/03/2024 14:02

Oamenii de stiintă sunt "tot mai aproape" de a crea embrioni umani folosind ADN-ul a doi bărbati si nicio femeie. Cercetările sunt efectuate de oamenii de stiintă de la Oregon Health & Science University (O ...

Roboții românilor vor lucra în 2.500 de magazine online
26/03/2024 04:48

  O echipă de tineri romani, fondatorii unei companii de tehnologie, a conceput cinci roboţi pe bază de Inteligenţă Artificială (AI), care pot munci non-stop in funcţii de manager de brand, agent d ...

23 martie - Ora Pământului
23/03/2024 10:55

Desfăşurată in ultima sambătă a lunii martie, pe 23 martie 2024, Ora Pămantului (Earth Hour) este cunoscută pentru momentul "stingerea luminilor", la care au participat oameni din intreaga lume ...

De ce a fost anulată lansarea navei spațiale rusești Soyuz cu câteva secunde înainte de decolare
22/03/2024 00:15

Joi era programată lansarea unei nave spatiale rusesti Soyuz spre Statia Spatială Internatională (ISS). Cu cateva secunde inainte de decolare, aceasta a fost anulată, iar echipajul, format dintr-un rus, un ...

Chinezii pregătesc o lege privind utilizarea Inteligenței Artificiale
21/03/2024 11:54

Academicieni chinezi au prezentat la Beijing o propunere pentru o lege privind inteligenţa artificială (AI) menită să reglementeze utilizarea acestei tehnologii in gigantul asiatic, informează EFE. Proiec ...

DEZASTRU! Au piat Facebook și Instagram!
05/03/2024 18:40

Mai multe servicii apartinand companiei Meta, cele mai importante fiind Facebook si Instagram au devenit inaccesibile pentru foarte multi utilizatori in această după amiază, 5 martie, in jurul orei 17.30. ...

Schimbări majore la WhatsApp: Ce vor putea face utilizatorii
29/02/2024 14:02

WhatsApp a adăugat recent patru noi optiuni de formatare a textului, pentru a imbunătăti experienta utilizatorilor in comunicare. Aceste optiuni includ posibilitatea de a crea liste cu marcaje si numerotări ...

Polistirenul NU arde. Diferența față de vata minerală
24/02/2024 10:43

Odată cu incendiul din Valencia, a reajuns in spatiul public ipoteza conform căreia focul s-ar fi intins rapid din cauza anvelopării cu polistiren. Întretinerea arderii de către polistirenul folosit ...

ChatGPT a luat-o razna. A început să emită cuvinte fără niciun înțeles
22/02/2024 13:20

Foarte populara interfaţă a inteligenţei artificiale (AI) generative ChatGPT, care a făcut cunoscută această tehnologie, a luat-o razna timp de mai multe ore şi le-a răspuns utilizatorilor prin fraze f ...

 Oamenii autotrofi. O viață în simbioză cu energia solară
22/02/2024 09:30

Într-o lume in care consumul excesiv de resurse naturale si poluarea au devenit o amenintare reală pentru mediul inconjurător, oamenii au căutat mereu modalităti de a trăi mai sustenabil. Un grup de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei