Bolile cardiovasculare, tot mai prezente în rândul tinerilor
Dimensiune font:
Bolile cardiovasculare sunt tot mai prezente în rândul tinerilor, susțin cadrele medicale. Acest fenomen, care devine tot mai îngrijorător, este explicat de specialiști și este pus în special pe seama unui stil de viață nesănătos. Băuturile energizante, stimulatoare, atrag copiii ca un magnet, iar acestea reprezintă un pericol uriaș pentru sănătate.
„O problemă importantă o reprezintă consumul băuturilor stimulatoare, a băuturilor energizante, care atrag foarte mulți tineri, chiar copii și adolescenți. În timp, aceste produse conduc la tulburări de ritm cardiac. O parte din vină o poartă și părinții care le oferă bani din care îşi cumpără, de multe ori, astfel de produse care afectează sănătate, în loc să le pună pachețel la școală”, a precizat dr. Constantin Iordache, medic primar cardiolog.
Conform cadrelor medicale, hipertensiunea arterială este o afecțiune care este tot mai prezentă în rândul tinerilor, dar mai ales în rândul celor care se confruntă cu probleme cu greutatea. „Hipertensiunea este prezentă la tineri de toate vârstele, dar mai ales la cei obezi sau supraponderali. Dacă această greutate a corpului este controlată şi revine la normal, hipertensiunea va fi şi ea vindecată. De multe ori, copiii stau cu telefonul într-o mână şi cu sandwich-ul în cealaltă. Astfel, faptul că nu mai fac mișcare, sport și sunt preocupați doar de tehnologie este un lucru îngrijorător, deoarece acest lucru poate conduce la afecțiuni cardiovasculare”, adaugă medicul ieșean.
O tânără din Iași a decedat într-un tramvai
O tânără de 24 de ani a murit, marţi, după ce ar fi suferit un infarct în timp ce se afla într-un tramvai, în municipiul Iaşi. Ea urcase în mijlocul de transport în staţia din Piaţa Unirii, iar după doar câteva minute i s-a făcut rău. Tânăra a fost resuscitată de o persoană aflată în zonă, după care a fost preluată de către un echipaj SMURD. Medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi, a declarat că inima tinerei a fost repornită, dar activitatea cardiacă a rămas una redusă. Ea a decedat ulterior, la spital. „Necropsia va arăta exact ce s-a întâmplat. Am avut foarte puţin timp la dispoziţie în care activitatea cardiacă a fost prezentă pentru a putea stabili un diagnostic precis. Am iniţiat o investigaţie prin computer tomograf pentru a verifica posibilitatea unei disecţii de aortă. Avea o activitate cardiacă redusă, iar inima s-a oprit din nou. Am efectuat resuscitarea pentru a treia oară, însă, din păcate, nu am mai reuşit să o salvăm”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași. Cristian ANDREI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau