Lider parlamentar rus: 'În România s-a pornit scenariul ucrainean din 2004'
Dimensiune font:
Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Duma de Stat a Rusiei, Leonid Sluţki, a comparat vineri anularea alegerilor prezidențiale din România cu „modelul scenariului ucrainean din 2004”.
Leonid Sluţki este liderul Partidului Liberal Democratic din Rusia (LDPR), considerat ultranaţionalist, care a fost condus de Vladimir Jirinovski până la moartea acestuia în 2022 şi care este aliniat Kremlinului.
„În mod evident, Occidentul şi apropiaţii săi de la Bucureşti nu s-au putut împăca cu alegerea poporului român în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi au pornit scenariul ucrainean din 2004”, a scris politicianul pe canalul său de Telegram, făcând aluzie la protestele de stradă cunoscute sub numele de „revoluţia portocalie” care l-au adus la putere la Kiev pe liderul prooccidetal Viktor Iuşcenko.
Conform lui Leonid Sluţki, Călin Georgescu cu greu poate fi numit un candidat pro-rus, pentru că el apără interesele naţionale, în opoziţie cu agenda agresivă a Washingtonului şi Bruxelles-ului.
"Georgescu însuşi a respins în mod repetat legăturile cu Rusia, asigurând că îi pasă doar de problemele României şi de 'pacea mondială'. Nu există niciun motiv să nu credem acest lucru. Cu siguranţă, Rusia nu a intervenit în alegerile din România, la fel cum nu a intervenit nici în alegerile din Republica Moldova, la fel cum nu a intervenit nici în alegerile din Georgia şi America. Noi respectăm şi apărăm principiile non-interferenţei în afacerile statelor suverane”, susţine Sluţki.
Cu vorbele lui Lasconi
„Chiar şi adversarul lui Georgescu, candidatul pro-occidental Lasconi, a declarat că democraţia în România 'a fost călcată în picioare' după decizia Curţii Constituţionale a ţării. Într-adevăr, o acţiune grosolană, foarte grosolană a occidentalilor de teama sosirii unor noi politicieni rezonabili precum Fico şi Orban. O adevărată agonie înainte de colapsul inevitabil al ordinii mondiale unipolare”, a conchis politicianul rus, referindu-se la premierii slovac şi ungar, consideraţi apropiaţi de Moscova.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau