1poli deschidere
1poli1
1poli2
1poli3

Dimensiune font:

EXCLUSIV Legionarul din Copou! Kinetoterapeutul de la CSM Poli Iaşi cu 5 ani petrecuţi în cea mai temută armată din lume!

| 04-05-2019 11:22

 

Kinetoterapeutul Nicolae Michilin a ajuns acum un an la CSM Politehnica Iaşi, dar primul său meci pe banca tehnică putea fi şi ultimul * dintotdeauna a fost un rebel, mai mereu i-a plăcut să-şi trăiască viaţa pe o lamă de cuţit * la chiar primul meci a avut propriul meci şi nu cu oricine din propria echipă, ci cu însuşi căpitanul de atunci, Andrei Cristea, după ce acesta i-a aruncat câteva vorbe care l-au scos din pepeni * Nicu, aşa cum îi spun fotbaliştii, a ajuns la 37 de ani, iar viaţa sa se împarte înainte şi după cei cinci ani fabuloşi petrecuţi în Legiunea Străină!

 

Nicolae Michilin recunoaşte că nu i-a fost prea dragă şcoala. „Sora mea era bună la învăţătură, iar părinţii voiau ca şi eu să fiu la fel. Mie mi-a plăcut mai mult sportul, dar n-am fost lăsat să mă dedic total deoarece trebuia să fiu mult mai atent cu şcoala”, spune Nicu, cel care în adolescenţă făcea parte din anturajul unei generaţii de excepţie a rugby-ului ieşean, cu Todiraşc, Cuzic, Spiridon, Mocanu, Negoiţă, Costache şi Ursu în prim-plan.

Viitorul său însă nu-l vedea în România şi a decis să se înroleze în Legiunea Străină după ce a vrut să dea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), dar părinţii l-au forţat să meargă la Institutul de Ştiinţe Economice (ISE), unde era sora sa studentă. „Mi-a spus un prieten să mergem în Legiune, mie mi-a surâs ideea, dar până la urmă el n-a mai mers...”, aşa că Nicu a plecat în Franţa în 2003 doar cu hainele de pe el şi cu 500 de euro în buzunar ca să poată trece graniţa. S-a înghesuit într-un microbuz până la Centrul de recrutare de la Strasbourg fără să ştie limba franceză!

A fost supus acolo la o serie de teste medicale, vreo patru săptămâni. „Cele mai riguroase au fost la dantură. Fără dinţi aproape perfecţi nu eşti primit. În afara danturii era obligatoriu ca şi picioarele să fie foarte bune, pentru a putea căra echipamentul”.

 

Nu ştia ce a semnat!

 

Patruzeci dintre candidaţii care au trecut testele medicale au fost urcaţi în tren şi duşi cu trenul la Aubagne, lângă Marsilia, la Centrul general de recrutare, unde Nicu a mai stat încă cinci săptămâni. În fiecare săptămână erau tot alte teste, iar în ultima a fost interviul „Gestapo”, în genul interogatoriilor de la Poliţie, bazat mult pe întrebări psihologice. „Te luau de când te-ai născut şi până ai ajuns în Legiune”. A trecut cu bine şi „am semnat un contract, fără să ştiu la ce m-am angajat din moment cu nu ştiam limba”.

 

Citeşte şi: Măsuri fără precedent la CSM Politehnica Iaşi!

 

Au urmat patru luni şi jumătate de instrucţie lângă Toulouse, în care destui dintre candidaţi au cedat. „Am stat o lună la o fermă unde dormeam două-trei ore pe noapte. Ne ţineau nemâncaţi, nici nu dormeam, dar făceam marşuri de câte 10-15 kilometri. Nu m-am gândit niciodată să renunţ”, a menţionat Nicu, cel care ar fi vrut să meargă la Liceul Militar, dar n-a putut pentru că din clasa a IV-a n-a mai avut 10 la „Purtare”. „Eram mai nebunatic de mic...”.

 

Cum era să moară de măcar două ori!

 

Avea 21 de ani, dar era mult prea hotărât să-şi atingă scopul. A dus totul cu bine la capăt, aşa că a început să se deruleze contractul semnat pe cinci ani (2003-2008). Pentru că a fost printre cei mai buni din seria sa a avut dreptul să-şi aleagă arma la care urma să activeze pe perioada contractului. A ales să meargă la un regiment de genişti, nu l-a tentat să ajungă la paraşutişti, acolo unde ar fi devenit „soldatul universal”.

Acomodarea în cadrul regimentului a durat două luni şi apoi a fost repartizat în una din cele şase companii ale regimentului. „Primul an a fost mai dificil, am nimerit într-o secţiune mai grea. Aveam colegi nu neapărat rasişti, dar la început, biban fiind, prindeam cele mai grele servicii de gardă sau la bucătărie. Orice se întâmpla rău eu eram vinovat! Rolul nostru în misiuni era să dezamorsăm minele antipersonal şi antitanc. Am fost de două ori câte patru luni în Djibouti, un punct strategic la intrarea în canalul Suez. Am fost două luni în Liban şi şase luni jumătate în Coasta de Fildeş, unde eram căşti albastre, pentru menţinerea păcii. Am confiscat arme de la rebeli şi le-am distrus, dar am şi construit un teren de sport la o şcoală”.

 

Citeşte şi: Situaţia jucătorilor aflaţi la final de contract cu CSM Politehnica Iaşi

 

De măcar două ori era însă să-şi piardă viaţa. „Prima dată a fost la instrucţie, când unui coleg i s-a descărcat arma la nici jumătate de metru de mine, eu fiind în dreapta lui. El era mai traumatizat, nici n-a rămas în Legiune. Apoi era să mor când am făcut o formă foarte gravă de malarie în Coasta de Fildeş. Am avut temperatură 42 de grade, m-au dus la spital cu elicopterul, am stat mult în perfuzii, dar am scăpat. Am avut şi un conflict armat în Coasta de Fildeş, unde am securizat o bază militară într-un sat. Eram doar 15 şi a venit un regiment de senegalezi în ajutorul nostru pentru a ne scăpa de rebelii ce au tăbărât peste noi. Eram depăşiţi numeric şi nici nu eram chiar foarte bine pregătiţi pentru aşa ceva. Din regimentul nostru au fost colegi care au murit în Kosovo sau în Afganistan, alţii s-au sinucis pentru că n-au făcut faţă presiunii”, îşi aminteşte kinetoterapeutul de la CSM Poli Iaşi.

 

S-a opus Legiunii!

 

Planurile sale nu s-au potrivit însă la milimetru. „Voiam să ajung cât mai repede sergent. Salariul era mai mare, puteam sta în oraş, puteam să-mi cumpăr maşină fără să cer voie căpitanului. Mi-au promis că voi ajunge sergent în trei ani jumătate, în urma unui stagiu de opt luni. S-a schimbat însă căpitanul, iar cel nou n-a vrut să mă mai trimită la stagiu. M-am supărat. Apoi mi-am cerut actele să-mi iau naţionalitatea franceză. Ei mi-au plătit toate stagiile de specializare şi deveneam rentabil dacă mai semnam pe alţi 5 ani. M-au constrâns să semnez pe măcar încă 3 ani ca să-mi dea cetăţenie. În ultimele opt luni de serviciu, la o permisie în ţară, mi-am cunoscut viitoarea soţie şi m-am decis să mă retrag”.

Fiind medaliat ONU pentru misiuni cu risc mare de pericol, Nicu a primit cetăţenie franceză şi a mai stat şase ani în Franţa, timp în care s-a însurat, a călătorit şi a lucrat în diverse domenii, ca bodyguard în club sau şofer pe camion, în Legiune luându-şi toate permisele, în afară de cel pentru motocicletă. „Am terminat caporal, banii s-au dus, iar de la 50 de ani voi primi o rentă de 250 de euro la pensia pe care o voi avea. Eu sunt rezervist, dacă Franţa intră într-un conflict mă poate chema. Am semnat că nu am voie să antrenez trupe de mercenari, că nu pot divulga tipurile de arme pe care le-am învăţat şi nici alte secrete. Nu regret nimic. M-a liniştit mult Legiunea, am învăţat să-mi păstrez calmul. Am avut bătăi cu arabi, cu chinezi, nu suntem toţi la fel, dar acum am câte un prieten prin fiecare colţ al lumii. Oamenii pe care i-am cunoscut sunt cea mai mare bogăţie”.

 

Mereu ţintind mai sus!

 

În 2014 s-a hotărât să revină în România şi să se apuce de şcoala pe care şi-o dorea el în adolescenţă. A urmat Kinetoterapie în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, iar acum parcurge ultimul an al masteratului în Traumatologie Sportivă. Înainte de a ajunge la echipa de fotbal a lucrat un sezon cu antrenorul Rareş Puni la formaţia de volei Penicilina Iaşi, iar episodul cu Cristea a fost ceva singular. „Nu prea ştiam eu cum e la fotbal, eram obişnuit cu dialogurile cu fetele de la volei”, a adăugat Nicu. A doua zi după incident a mers să-şi prezinte demisia, dar a fost sfătuit de antrenori şi jucători să nu renunţe. Scuzele reciproce au condus la o împăcare firească, iar Nicolae Michilin, tatăl a două fetiţe, continuă să ţintească tot mai sus. „Sigur că printre variantele de viitor se numără reîntoarcerea în Franţa. Poate îmi voi găsi acolo o echipă mai mare, poate îmi voi deschide propriul cabinet de recuperare sportivă. Până atunci însă vreau să ajut cât pot de mult echipa de fotbal”, a mai spus Nicolae Michilin, el deja ţintind ca nu peste mult timp să fie mai cunoscut drept un foarte bun kinetoterapeut decât pentru cei 5 ani fabuloşi petrecuţi în Legiunea Străină! Dragoş GAŞPAR

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
COMUNA ION NECULCE, cu sediul în strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, CUI 4541050, telefon/fax 0232/710880, 0232/710780, email: achizitii@primaria-ionneculce.ro, anunţă: Organizarea unei licitaţii deschise la sediul Comunei Ion Neculce din strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, în data de 15.03.2019. Obiectul licitaţiei îl constituie ÎNCHIRIEREA PĂŞUNII aflată în domeniul privat al comunei Ion Neculce în suprafaţă de 323,3466 ha. Închirierea se poate face pe tarla şi parcele, conform anexei. Durata minimă a închirierii este de 7 (şapte) ani. Documentaţia de atribuire, în vederea participării la licitaţie (aprobate prin H.C.L. nr. 19/28.02.2019), poate fi solicitată de la autoritatea contractantă Comuna Ion Neculce, prin înaintarea unei solicitări în acest sens, achitând suma de 50 lei de la caseria Primăriei Ion Neculce. Documentaţia de atribuire se pune la dispoziţie celor interesaţi pe suport hârtie/ suport magnetic, după achitarea taxei de 50 lei, de către compartimentul de achiziţii. Clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi solicitate cel mai târziu până la data de 05.04.2019. Persoanele interesate vor depune la sediul Comunei Ion Neculce actele doveditoare privind calităţile cerute ofertanţilor, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute în documentaţia de atribuire. Garanţia de participare este de 150 lei şi se achită la casieria Primăriei Ion Neculce. Ofertele se vor primi într-un exemplar original, introdus într-un plic închis şi sigilat, până la data de 09.04.2019, ora 09.00 inclusiv, la sediul Comunei Ion Neculce. Plicurile conţinând ofertele se vor deschide la data de 09.04.2019, ora 10.00, la sediul Comunei Ion Neculce. Instanţa competentă în soluţionarea litigiilor apărute Tribunalul Iaşi, adresa Palatul de Justiţie din Iaşi: România, Iaşi, judeţul Iaşi, strada Elena Doamna, nr. 1A, cod poştal 700398, telefon 0232/260600, 0232/248000, 0332/403666. Informaţii suplimentare vor fi solicitate la sediul Comunei Ion Neculce sau la nr. de telefon 0232/710880. Prezentul anunţ cu privire la licitaţia publică pentru închirierea păşunii va fi transmis spre publicare la data de 01.04.2019. Primar, Valeanu Gheorghe
Arătaţi că voi sunteţi cei mai buni din play-out! Dinamo Bucureşti - CSM Politehnica Iaşi (ora 21:00)
22/05/2019 14:45

  Trei etape au mai rămas de disputat din play-out, primele două urmand să fie susţinute in deplasare de trupa lui Flavius Stoican. Astăzi, de la ora 21:00, CSM Poli Iaşi se va confrunta cu liderul ...

Din atatea biciclete de oras, care este cea mai potrivita pentru tine?
22/05/2019 10:06

  Indiferent ca esti o fire sportiva sau nu, cu o bicicleta de oras vei reusi sa faci fata mai usor provocarilor zilnice. Dar, din atatea biciclete de oras, de unde stii care este cea mai potrivita pentru ...

Simona Halep incearca o performanta unica in istoria recenta de la Roland Garros
22/05/2019 08:09

 Simona Halep a inceput pregatirile la Roland Garrospentru o reusi o performanta unica in istoria recenta a turneului de Grand Slam din capitala Frantei. Sportiva noastra va incerca, incepand ...

Campionatul s-a terminat, dar nu de tot...
22/05/2019 00:00

  Acesta este paradoxul unei dispute, divizată in două părţi inegale, ca număr de participante. Play-off-ul s-a incheiat, ştim campioana, ştim şi podiumul, care nu o cuprinde şi pe Craiova, şti ...

Un fotbalist aflat in atentia selectionerului Romaniei a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare
21/05/2019 22:44

 Un fotbalist aflat pe lista selectionerului Romaniei, Cosmin Contra, a fost condamnat in Italia la doi ani de inchisoare cu suspendare. Sentinta este de la prima instanta, potrivit presei din ...

Gareth Bale (Real Madrid):
21/05/2019 21:15

 "Noi, jucătorii, suntem niste roboti". Aceasta este afirmatia oferită de Gareth Bale intr-un interviu oferit celor de la BT Sports Films, citat de as.com.   Jucătorul lui Real Madrid, ...

Botosaniul castiga la Sibiu si trimite Hermannstadtul la retrogradare
21/05/2019 21:11

 FC Botosani s-a impus la Sibiu, in fata celor de la Hermannstadt, iar gazdele sunt tot mai aproape de retrogradarea din Liga 1. Pe noul stadion din Sibiu, Hermannstadt a sperat ca va obtine u ...

ULTIMA ORĂ După ce Gabriela Firea a anunțat că nu îi dă salariu mai mare, Cristina Neagu a decis la ce echipă va juca
21/05/2019 19:44

Căpitanul naţionalei de handbal feminin, Cristina Neagu, a decis să-şi continue cariera la nivel de echipă de club la CSM Bucureşti. ”Am ales cu sufletul şi am semnat prelungirea”, a declarat ...

Săptămână de foc!
21/05/2019 15:52

  Trupa lui Flavius Stoican pleacă dimineaţă la Bucureşti, unde maine, de la ora 21:00, in contul etapei a V-a, antepenultima a returului play-out-ului Ligii 1, se va confrunta cu Dinamo, formaţie ca ...

Cele mai mari emotii din acest an: Pe ce loc risca sa ajunga Simona Halep dupa Roland Garros
21/05/2019 07:21

 Roland Garros este fara niciun dubiu cel mai important turneu la care Simona Halep va participa in acest an. Sportiva noastra are de aparat 2.000 de puncte WTA de anul trecut, ...