1sate marti1
1sate marti4
1sate marti
1sate marti curca
1sate marti doroftei

Dimensiune font:

Ruginoasa va fi talismanul României în Norvegia! Şansa pe care Ionuţ Panţîru n-a avut-o! De ce campionii României nu au vreo şansă la Iaşi!

| 15-05-2019 15:19

 

Prima ediţie a „Cupei Satelor” la fotbal s-a încheiat la doi paşi de Constanţa cu succesul răsunător al comunei Ruginoasa, campioana Iaşului şi a Regiunii Nord-Est. Scopul ambiţioasei competiţii ce a adunat la start peste 15.000 de copii din toată ţara a fost să dea o şansă şi talentelor din mediul rural, însă nu la asta s-a rezumat totul, sugestiv fiind ce a rostit delegatul unei echipe la festivitatea de premiere: „Nu pot explica bucuria unui copil care pentru prima oară în viaţa lui a văzut marea. Despre asta este vorba la Cupa Satelor...”.

Faza naţională a competiţiei rezervată echipelor Under 13 (au fost admise şi fete Under 15) s-a desfăşurat în comuna Cumpăna, situată în apropierea Constanţei, într-un complex sportiv de excepţie, inaugurat cu ocazia turneului final. „Măcar o comună din fiecare judeţ din ţară ar trebui să aibă un astfel de complex”, ne-a declarat Dănuţ Nechifor, primarul Ruginoasei, cel care de ani de zile susţine activitatea echipei ce acum este campioana României.

 

Citeşte şi: UPDATE Ruginoasa este campioana României după ce a câştigat finala „Cupei Satelor” la fotbal!

 

Grupa pregătită cu multă pricepere de Constantin Cernăuţeanu a etalat un fotbal încântător, mulţi dintre copii sărind în ochii specialiştilor prezenţi. Doi dintre ei au primit şi premii speciale. Iulian Curcă a fost desemnat cel mai bun jucător, iar Florin Doroftei a fost golgheterul turneului final, el înscriind unicul gol al finalei disputată în compania gazdelor de la Cumpăna şi la care a asistat şi Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. „Nu-mi aduc aminte să fi primit vreun gol în timpul regulamentar, de când a început faza judeţeană şi încheind cu marea finală. Acest lucru cred că spune câte ceva despre nivelul la care a ajuns echipa în cei şase ani de când este pregătită. Toată comuna este fericită”, a continuat Nechifor, care nu se mulţumeşte doar cu trofeul cucerit: „Foştii mari internaţionali prezenţi la turneul final mi-au spus că n-au văzut niciodată aşa o posesie la o echipă de această vârstă. Sper ca talentele noastre să nu se piardă. Am fost deja întrebaţi de câţiva dintre ei şi probabil vor primi oferte bune. Îi vom mai ţine un pic împreună şi apoi le vom da drumul să plece unde va fi mai bine pentru ei”.

 

Citeşte şi: EXCLUSIV Legionarul din Copou! Kinetoterapeutul de la CSM Poli Iaşi cu 5 ani petrecuţi în cea mai temută armată din lume!

 

În afară de Curcă (a participat în aprilie la un trial pentru lotul naţional Under 13 al României şi a fost unul dintre remarcaţi) şi Doroftei, au mai atras atenţia şi Dan Nechifor, Denis Panciuc, Ionuţ Oloeru, Adrian Olteanu, precum şi portarul Cătălin Axinia. „Aş fi fericit ca aceşti copii să aibă viitor la Iaşi, dar la ora actuală nu-şi vor găsi loc. Nu există interes pentru copii şi juniori la nivelul echipei de seniori de la CSM Politehnica Iaşi. Când ajung la 17-18 ani, talentele locale sunt date la o parte”, a mărturisit Dănuţ Nechifor.

Marele premiu pentru Ruginoasa este că va însoţi echipa naţională a României la meciul pe care îl va susţine pe 7 iunie, la Oslo, cu Norvegia, în preliminariile EURO 2020. „Este ceva extraordinar. Copiii vor călători în charter-ul cu care echipa naţională va efectua deplasarea, iar în Norvegia vor juca un meci cu o echipă locală de aceeaşi vârstă. Vor fi momente unice pentru ei, iar acum ne ocupăm de formalităţile pentru această deplasare”, ne-a mai spus primarul Ruginoasei.

Festivitate cu Mihai Pintilii

Ruginoasa va fi talismanul echipei naţionale a României în Norvegia”, ne-a declarat ieşeanul Ciprian Paraschiv, directorul de dezvoltare din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, cel care a fost manager de proiect la „Cupa Satelor”. „Ideea îi aparţine preşedintelui Răzvan Burleanu. Încă din 2014 ne gândim la acest proiect, n-a fost deloc uşor să punem în mişcare toată ţara, dar a ieşit o competiţie de toată frumuseţea. Ne gândim să organizăm până la plecarea în Norvegia o festivitate la primăria din Ruginoasa, poate reuşim să-l aducem şi pe Mihai Pintilii”, a adăugat Ciprian Paraschiv, bunicii lui Pintilii fiind din Ruginoasa.

 

Citeşte şi: Politehnica Iaşi domină campionatele feminine de rugby în 7! În competiţia junioarelor activează încă două formaţii din judeţul Iaşi!

 

Şansa pe care Panţîru n-a avut-o!

Şansa pe care o au acum copiii din Ruginoasa n-a avut-o cu ani în urmă actualul fotbalist de la CSM Politehnica Iaşi, Ionuţ Panţîru, cel care s-a născut în satul Stânca (comuna Comarna) şi a copilărit la Moşna, bătând mingea pe tăpşan. „Eu am ajuns în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv Iaşi şi abia atunci am început să joc fotbal organizat. Cupa Satelor este o competiţie benefică, sunt multe talente în mediul rural care merită o şansă. Mulţi copii talentaţi s-au pierdut pentru că n-a avut cine să-i vadă. Eu am mers singur la Iaşi, dacă nu o făceam eram şi acum la sat”, a menţionat Panţîru.

Reamintim lotul cu care Ruginoasa a devenit campioana României: Cătălin Axinia, Eduard Toma - portari, Iulian Curcă, Alin Bostan, Marian Condac, Florin Mocanu, Daniel Nastase, Adrian Olteanu, Denis Panciuc, Dan Ovidiu Nechifor, Marian Tărăboi, Ionuţ Oloeru, Florin Doroftei, Florin Huţanu, Ionuţ Tîgîţă şi Iustin Stănescu - jucători de câmp.

Spuneam la început de bucuria unui copil care pentru prima oară în viaţa lui a văzut marea. Oare câţi copii din acest lot au mers vreodată cu avionul? Dar cu un charter? Cam asta-i „Cupa Satelor”! Dragoş GAŞPAR

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
ULTIMA ORĂ Simona Halep anunță că SE RETRAGE, dacă iese din Top 10: 'Am 24 de ani de tenis...'
29/05/2020 20:39

Simona Halep, numărul 2 in clasamentul WTA, a anunţat intr-un interviu că se va retrage din activitate in momentul in care va ieşi din top 10 mondial, dar a subliniat faptul că 2-3 ani va mai putea să joa ...

Planul UEFA pentru incheierea sezonului in Champions League
29/05/2020 16:40

 UEFA analizeaza posibilitatea finalizarii actualei editii a Ligii Campionilor in Germania, dupa ce competitia fanion a cluburilor europene a fost intrerupta in luna martie, in faza optimilor de final ...

Optimism într-un club sufocat de datorii!
29/05/2020 12:11

La o săptămană după ce a organizat, in aer liber, conferinţa de presă ce a prilejuit prelungirea contractului antrenorului Mircea Rednic pană la finalul actualului sezon, gruparea ieşeană a fost reprez ...

Rasturnare de situatie in cazul Ianis Hagi: Anuntul facut de Gica Popescu
29/05/2020 09:14

 Gica Popescu a vorbit despre situatia transferului lui Ianis Hagi. Desi in presa s-a scris faptul ca, dupa acest transfer, la Viitorul Constanta vor ajunge 680 de mii de euro, prese ...

Doar o secţie de la cluburile ieşene de seniori reia antrenamentele pe 1 iunie!
28/05/2020 11:19

Mult discutatele eliminări de restricţii incepand cu 1 iunie sunt aşteptate cu sufletul la gură de intreaga mişcare sportivă. În afară de formaţiile de fotbal din Liga 1 şi cateva din eşalonul s ...

Alte patru prelungiri în Copou! Neclaritate în privința lui Omoh
27/05/2020 20:20

Citeste si: Şanse practic nule să mai ajungă Marian Rada in Copou!   Asa cum deja v-am mai informat, imprumuturile lui Tarnovanu, Horsia si Serban, toti de la FCSB, erau rezolvate de cateva zile, ...

Şanse practic nule să mai ajungă Marian Rada în Copou!
27/05/2020 18:13

Antrenorul Mircea Rednic a tot spus de cateva săptămani că are nevoie de incă un antrenor secund care să-l ajute la pregătirile efectuate in grupuri de cate patru jucători, iar acum cateva zile, cu prile ...

Milioanele de la Consiliul Local Iași nu pot fi folosite pentru actualele restanţe salariale de la CSM Politehnica Iași!
26/05/2020 15:32

Antrenorul Mircea Rednic a semnat la mijlocul săptămanii trecute prelungirea contractului scadent la 30 iunie 2020 pană la sfarşitul actualului sezon, dar n-a ezitat să precizeze ce anume l-ar determina s ...

A doua săptămână de chin la CSM Politehnica Iași!
25/05/2020 11:06

Trupa lui Mircea Rednic intră de astăzi in a doua săptămană de pregătire şi de stat in cantonament la hotelul „Il Primo”. Rezultatele celei de-a doua testări pentru COVID-19, desfăşurată ...

Rednic este al Iaşului doar până la finalul sezonului! Ce vrea ca să semneze mâine pentru măcar încă un sezon!
22/05/2020 12:08

Antrenorul Mircea Rednic a semnat joi prelungirea contractului său cu CSM Politehnica Iaşi pană la sfarşitul actualului sezon, aşa cum in precedentele două zile iscăliseră Frăsinescu şi A. Cristea, re ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!