Campionatul Mondial de Esports se va desfăşura în cadrul Digital Throne, la Iaşi

default

Dimensiune font:

| 27-04-2023 16:39

Campionatul Mondial de Esports se va desfăşura în cadrul Digital Throne, la Iaşi, în perioada 24 august şi 4 septembrie, eveniment care ar urma să lanseze la nivel internaţional strategia municipiului de a deveni o capitală globală a sportului digital, artei, educaţiei şi divertismentului.

 Potrivit organizatorilor, Campionatul Mondial de Esports va fi o competiţie de amploare în cadrul căreia peste 700 de jucători din peste 120 de ţări vor concura pentru premii totale de 500.000 de euro.

"Sunt iubitor şi practicant de sport. Ca primar promovez în special sportul de masă, dar sunt deschis la schimbare şi la alte forme de sport. Sunt onorat că sunt atât de mulţi oameni din domeniile digital şi esports prezenţi astăzi la Iaşi, ceea ce confirmă că viziunea noastră de a ne axa pe zona digital, gaming şi esports este una corectă. Un eveniment de o asemenea amploare nu va fi uşor de organizat, mai ales că ediţia din 2023 este prima demarată şi organizată de o municipalitate. Astfel, suntem prima primărie care demarează şi se implică în organizarea unui asemenea proiect. Ne aşteptăm ca Iaşiul să aibă o vizibilitate importantă la nivel internaţional, iar industria ospitalităţii şi întreaga comunitate să aibă de câştigat. Ca de obicei, ne vom strădui să fim gazde bune, astfel încât toţi cei care vor veni sau vor afla despre Iaşi să vorbească despre noi ca despre o adevărată capitală", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Mihai Chirica.

Mihai Chirica şi Sebastian Burduja au semnat un protocol de colaborare între Primăria Municipiului Iaşi şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării în vederea organizării Campionatului Mondial de Esports.

"Iaşiul este exemplu de viziune, de vector de dezvoltare pentru o întreagă regiune şi este un exemplu de asumare. Nu sunt multe comunităţi în România care să îşi fi asumat organizarea unui asemenea eveniment, iar ieşenii şi autorităţile locale merită tot respectul românilor. Cred că ceea ce experimentează Iaşiul de câţiva ani de zile reprezintă un exemplu pentru România. Iaşiul, Clujul, câteva alte oraşe din România au crescut economic în ultimul deceniu mai mult decât Singapore în perioada de boom. Dacă Iaşiul este capitala Moldovei, pot spune că este şi capitala României digitale şi capitala României viitorului prin asumarea organizării acestui Campionat de Esports", a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Esports, Vlad Marinescu, a declarat că pentru participarea la acest eveniment sunt calificate deja 109 ţări.

"Mă bucur foarte tare că putem să arătăm lumii că Iaşiul va fi capitala Esports organizând acest megaeveniment. Deja avem peste 2 milioane de oameni care au început să se califice pentru acest eveniment în stagiul competiţiilor naţionale. Săptămâna viitoare începem calificările continentale. Mă bucur să vă spun că avem deja 109 ţări calificate la acest eveniment cu care vom doborî toate recordurile", a punctat Vlad Marinescu.

Organizatorii evenimentului au anunţat că pe lângă cel mai mare campionat de esports organizat vreodată în România, Iaşiul va găzdui în acest an şi două summituri importante despre domeniul sporturilor electronice: summitul românesc, care va avea loc în luna iunie, şi cel european, organizat de European Esports Federation, care se va desfăşura spre sfârşitul anului.

De asemenea, în cadrul conferinţei au fost comunicate intenţia administraţiei Iaşi şi discuţiile avansate cu Federaţia Europeană de Esports de a muta sediul federaţiei la Iaşi, începând din 2024.

"Viziunea noastră despre Iaşi ca oraş digital şi centru de esports şi gaming se conturează din ce în ce mai bine. Ar fi pentru prima dată când România găzduieşte o competiţie de o asemenea amploare. Şi organizăm prima ediţie a Digital Throne, care cuprinde Campionatul Mondial de Esports, pe care dorim să-l dezvoltăm pe mai mulţi ani", a declarat şi viceprimarul Daniel Juravle.

Potrivit organizatorilor, înscrierile pentru echipele şi jucătorii care vor să reprezinte România la Campionat încep de marţi şi se fac accesând site-ul www.digitalthroneiasi.com. Perioada de desfăşurare a calificărilor naţionale se desfăşoară după următorul program: PUBG Mobile (5 - 14 mai), Counter Strike: Global Offensive (5 - 14 mai), Mobile Legends: Bang Bang (5 - 14 mai), eFootbal (5 - 14 mai), Tekken 7 (5 - 14 mai). Datorită statutului României de ţară gazdă organizatoare a Campionatului, câştigătorii români ai calificărilor naţionale vor juca direct la turneul final de la Iaşi.

Premiile competiţiilor de CS:GO, Dota 2 şi Mobile Legends: Bang Bang sunt în valoare de 100.000 de dolari pentru fiecare joc, după cum urmează: locul 1 - 50.000 dolari, urmat de locul 2 în valoare de 30.000 dolari şi locul 3, de 20.000 de dolari.

Pentru competiţia de PUBG Mobile valoarea totală a premiilor este de 80.000 de dolari, echipa câştigătoare obţinând 40.000 dolari, iar echipele de pe locurile 2 şi 3, 24.000 dolari, respectiv 16.000 dolari.

De asemenea, valoarea premiilor de la competiţia feminină de CS:GO, unul dintre cele mai mari prize pools oferite în cadrul unei competiţii de esports dedicate femeilor, este de 80.000 de dolari.

Totodată. competiţiile de eFootbal şi Tekken 7 oferă la rândul lor premii în valoare totală de câte 40.000 de dolari.

Organizatorii campionatului care urmează să se desfăşoare la Iaşi susţin că echipele care vor reprezenta România în cadrul competiţiilor de Dota 2 şi CS:GO Female sunt deja formate în jurul unora din cei mai valoroşi jucători români de esports la aceste jocuri.

"Echipa ce va reprezenta România la competiţia de Dota 2 este condusă de către Omar "w33" Aliwi, jucător născut şi crescut în România, finalist al celei mai mari competiţii de esports din lume, The International. Reprezentativa României de Dota 2, condusă de Omar Aliwi, este compusă din Angel "Flash" Niamtu, Daniel "kaan" Heisu, Radu Ionuţ "bnc" Muşat şi Mihai "Cancel" Antonio. Cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume la ora actuală, românca Ana Dumbravă, va fi căpitana reprezentativei feminine de CS:GO a României, compusă din Lavinia "Icy" Banica, Melissa "meli" Aylin, Ramona "ratons" Dodu şi Emilia "Emmy" Gratie", susţin organizatorii.

Organizat în perioada 24 august - 4 septembrie, Digital Throne este un festival care lansează, la nivel internaţional strategia Iaşiului de a deveni o capitală globală a sportului digital, artei, educaţiei şi divertismentului. Ca parte a Digital Throne, Iasi2023 găzduieşte cea de-a 15-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Esports, eveniment la care vor fi prezenţi peste 700 de jucători din peste 120 de ţări vor concura pentru trofeul competiţiei într-un oraş care radiază o cultură unică şi o istorie bogată.

"Evenimentul Digital Throne are ca punct central Palatului Culturii din Iaşi, cu trei scene dedicate competiţiilor esports, o scenă principală pentru concerte şi o zonă dedicată proiecţiilor video mapping. În cursul lunii mai vor fi dezvăluite primele nume mari de artişti internaţionali şi naţionali care vor urca pe scena Digital Throne. De asemenea, Digital Throne va aduce la Iaşi Comic Con, eveniment dedicat fanilor benzilor desenate, animaţiilor, jocurilor video şi serialelor TV. La Comic Con vor fi prezenţi artişti şi actori cunoscuţi din filme şi pop culture. Zona de food va aduce la festival bucătăriile specifice ţărilor participante la eveniment. Vizitatorii vor găsi o selecţie deosebită de preparate din ţări precum Mongolia, Sudan sau Peru, rar întâlnite în meniurile restaurantelor de la noi din ţară, dar şi vendori cu cea mai bună selecţie de street food internaţional: indian, american, chinezesc, vietnamez, italian, spaniol, sârbesc şi românesc şi multe altele. Cele 12 zile de festival vin cu o mulţime de surprize în materie de entertainment. Cei prezenţi vor avea parte de nenumărate activităţi. Pe lângă scenele principale, acolo unde se vor desfăşura concertele şi competiţiile de esports, publicul va putea lua parte la conferinţe şi talk-uri cu experţi din industria esports şi cea dezvoltatoare de jocuri video, workshop-uri, sesiuni de meet & greet cu jucători pro şi întâlniri surpriză cu artiştii prezenţi la Comic Con", au explicat organizatorii, în timpul conferinţei de presă.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Regina Camilla a Marii Britanii renunță la hainele de blană
15/05/2024 19:35

Regina Camilla a Marii Britanii şi-a luat angajamentul că nu va mai achiziţiona noi haine de blană, conform unui comunicat al organizaţiei pentru protecţia animalelor PETA (People for the Ethical Treatmen ...

Fiindcă școala nu avea numărul minim de elevi cerut de minister, o școală din Franța a înscris la cursuri și 4... oi
15/05/2024 14:03

 Profesorii dintr-un sat din Franta pun oi in bancă, ca să tină scoala activă. Sunt prea putini elevi, e justificarea oficială. 94 de elevi are institutul, cu 4 mai putini decat pragul impus de Minist ...

Lavinia Pîrva dezvăluie adevărul despre verighetă
15/05/2024 07:43

Lavinia Pirva a starnit recent interesul publicului prin faptul că nu mai poartă verigheta, alimentand speculatiile despre starea relatiei lor. Cu toate acestea, adevărul din spatele absentei simbolului căs ...

Margareta Paslaru, artista indragita, a plecat din Romania in 1983
15/05/2024 07:42

In anul 1983, una dintre cele mai indragite soliste din perioada comunismului, Margareta Paslaru, a luat o decizie surprinzatoare pentru multi: a parasit Romania pentru a se stabili in America alaturi de sotul ...

Monica Tatoiu avertizează: „Femeile sunt parșive”
15/05/2024 07:40

Monica Tatoiu, femeia de afaceri cunoscută pentru cariera sa de succes si pentru sfaturile de viată pe care le oferă, si-a surprins fanii cu o declaratie sinceră despre femeile parsive. Fosta profesoară de ...

Violatorul incestuos Josef Fritzl va fi eliberat condiționat
14/05/2024 15:01

Justiţia austriacă a confirmat marţi că a autorizat transferul violatorului incestuos Josef Fritzl spre un regim de detenţie clasic, prealabil unei cereri de eliberare condiţionată, apreciind că el nu m ...

Iubita lui Gică Popescu, prinsă când îl înșela pe președintele Farului Constanța. Despărțirea „Baciului” a făcut deliciul presei în anii 90
13/05/2024 20:45

Gică Popescu este un nume extrem de cunoscut in lumea fotbalului, insă, putină lumea stie povestile din viata acestuia. A trecut printr-un dezastrul sentimental atunci cand a vrut să isi facă pentru prima ...

Un panda uriaş brun, filmat în condiții speciale
13/05/2024 14:33

Un panda uriaş brun care trăieşte in sălbăticie a fost surprins de camerele de filmat in Munţii Qinling din provincia Shaanxi, situată in nord-vestul Chinei, fiind doar pentru a 11-a oară cand un exempl ...

Scandal ENORM la Eurovision. Reprezentanta Israelului, Eden Golan, a fost huiduită de spectatori
11/05/2024 17:02

Bambie Thug, care reprezintă Irlanda la Eurovision, a făcut apel la Uniunea Europeană de Radio si Televiziune (EBU) să „aibă constiintă„ si „umanitate”, in timp ce sefii concursulu ...

„Sexul din filme este foarte real”: Schimb de replici spumos între Stormy Daniels și avocata lui Donald Trump în timpul procesului de la New York
10/05/2024 13:33

 A doua zi de audieri a fostei actrite de filme pentru adulti Stormy Daniels, in cadrul procesului in care Donald Trump este acuzat la New York că a efectuat plăti ilegale pentru a-i cumpăra tăcerea, a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei