Începe bătălia pentru Moldova

default

Dimensiune font:

| 16-03-2013 05:15

* „voievodul” Moldovei va avea peste 50% din voturi doar dacă va fi impus de către o alianţă politică * „Evenimentul Regional al Moldovei” vă prezintă patru scenarii cu intenţiile de vot ale aleşilor locali, primul şef de regiune urmând a fi ales de primari şi consilieri judeţeni * cel mai confortabil scor l-ar avea un candidat PSD-PDL, apoi unul propus de USL sau de către PNL-PDL * la candidaturi separate, PSD ar avea câştig de cauză, dar cu un scor de sub 40% * numele vehiculate în prezent în mediul politic pentru poziţia de „voievod” sunt Gheorghe Nichita  ,Romeo Stavarache ,Cristian Adomniţei ,Gheorghe Flutur , sau Culiţă Tărâţă ,

Partidele politice au început să-şi calculeze şansele pentru controlul regiunilor ţării. „Evenimentul Regional al Moldovei” a realizat o simulare a intenţiei de vot a primarilor şi consilierilor judeţeni din cele şase judeţe ale Moldovei în baza actualei apartenenţe politice. Reporterii noştri au analizat patru scenarii, cea mai importantă concluzie fiind că doar o alianţă politică poate să impună un candidat care să adune peste 50% dintre voturile aleşilor locali. Cele mai multe voturi, în număr de 517, le-ar obţine o alianţă PSD-PDL (67,93%), în timp ce actuala USL ar aduna 494 voturi (64,91%), iar o uniune a forţelor de dreapta (PNL - PDL) ar strânge 425 de voturi (55,8%). Dacă fiecare partid şi-ar impune candidatul, social-democratul nominalizat ar avea 293 voturi (38,5%), democrat-liberalul 224 voturi (29,4%), liberalul 201 voturi (26,4%), iar o persoană trimisă în luptă de celelalte forţe politice (PPDD, PRM, PC, UNPR, PER şi un ipotetic grup al primarilor independenţi) ar cumula 43 voturi (5,6%).


Luptă Nichita - Stavarache în USL cu Adomniţei la pândă


Printre posibilii pretendenţi la şefia regiunii Moldovei se află social-democratul Gheorghe Nichita, lider al PSD Iaşi şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. Despre o candidatură a acestuia se vorbeşte în mediul politic încă de anul trecut, Nichita având, între timp, mai multe apariţii mediatice care confirmă o astfel de tendinţă. Deocamdată, primarul Iaşului nu a confirmat oficial că va candida, dar surse politice dau ca sigură intenţia sa. Nichita are însă de luptat în USL cu liberalul Romeo Stavarache de la Bacău, unul din favoriţii liderului PNL, Crin Antonescu. Tot din rândul liberalilor nu este exclusă o candidatură a şefului Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei. Calculele social-democraţilor şi liberalilor ar putea fi încurcate de ambiţiile politice ale lui Culiţă Tărâţă (UNPR) de la Neamţ. „În cazul în care PSD va veni cu propriul candidat la alegerile prezidenţiale în anul 2014 şi nu-l va mai sprijini pe Crin Antonescu, PNL va nominaliza candidaţi pentru şefia regiunilor. Chiar dacă USL va rezista, PNL tot va propune un candidat în cadrul USL, PSD nu va fi lăsat să alerge de unul singur. Domnul Stavarache de la Bacău este o opţiune, el vrea acest lucru şi face presiuni la nivel central pentru a obţine nominalizarea, intenţia sa va deveni oficială în perioada următoare. Un alt candidat ar putea fi domnul Adomniţei de la Iaşi”, ne-a declarat recent un lider liberal din Moldova. Acesta a dezvăluit că raportul de forţe în USL ar putea fi de 5-3 la nivel naţional în favoarea social-democraţilor, iar liberalii ar putea ceda regiunea Moldovei pentru a-şi adjudeca alte trei zone ale ţării, unde PNL are mai multe judeţe pe care le controlează. Din partea PDL, este aproape sigură candidatura senatorului Gheorghe Flutur de la Suceava, care ocupă şi funcţia de secretar general al partidului.
Cum va fi ales „voievodul” Moldovei


O declaraţie recentă a primului ministru Victor Ponta confirmă proiectul de dezvoltare regională propus în cursul anului trecut de către USL, respectiv o împărţire a României în opt regiuni având la bază zonele istorice. „Soluţia cea mai bună care se poate aplica imediat după modificarea Constituţiei este să avem alegeri indirecte, adică preşedintele Consiliului Regional şi Consiliul Regional să fie ales de toţi primarii şi consilierii judeţeni din regiunea respectivă”, a spus Ponta. În cele şase judeţe ale Moldovei, ar rezulta un număr de 761 de electori, dintre 293 sunt social-democraţi, 224 sunt democrat-liberali, 201 sunt liberali, 26 aparţin de PPDD şi alţi 17 de alte forţe politice (şase independenţi, cinci conservatori şi câte doi de la PRM, PER şi UNPR). Surprinzător, PDL are mai mulţi electori decât PSD şi PNL în trei judeţe (Suceava, Neamţ şi Botoşani). În schimb, PSD are cei mai mulţi votanţi în judeţele Bacău şi Vaslui, iar Iaşul este câştigat la limită de PNL cu un singur vot în faţa PSD. Potrivit proiectului USL de regionalizare, Consiliul Regional (CR) ales în 2014 va funcţiona timp de doi ani, urmând ca în anul 2016 să fie schimbată metoda de desemnare a conducerii zonale. „Odată cu alegerile locale, au loc alegeri pentru desemnarea preşedinţilor de consilii regionale, alegeri directe prin vot uninominal. Au loc, de asemenea, alegeri pentru desemnarea Parlamentelor regionale, care vor funcţiona ca legislative regionale şi vor intra în funcţiune şi Curţile de Apel regional, pentru a funcţiona şi puterea judecătorească la acest nivel”, se arată în actualul proiect al USL. Documentul susţine că preşedintele CR va avea atribuţii asemănătoare unui prim-ministru, fără a exemplifica însă care vor fi acestea. Bugetul regiunii va fi format din bugetele locale, fonduri europene şi fonduri de coeziune de la bugetul central. „Va genera proiecte de dezvoltare pentru regiune, inclusiv pentru a reduce decalajele din interiorul regiunilor”, descrie USL unul din rolurile pe care îl va avea preşedintele CR.

Regiunea Moldovei va avea un singur prefect

O altă prevedere importantă a proiectului USL este că regiunile vor avea câte un singur prefect, urmând ca Guvernul să aibă doar opt reprezentanţi în teritoriu. „Prefectul îşi păstrează atribuţiile actuale, dar îşi extinde zona de manifestare a compentenţelor”, spun liderii USL, adăugând că scopul scăderii numărului de prefecţi (de la 42 în prezent până la 8) constă într-o „mai mare coerenţă în implementarea programului de guvernare în teritoriu şi reducerea birocraţiei”. Cu toate acestea, USL propune păstrarea actualelor consilii judeţene.
Proiectul alianţei social-liberale a fost făcut public în urmă cu peste un an de zile ca un răspuns la tentativa pe care a avut-o PDL de a reorganiza administrativ teritoriul ţării. Potrivit unor surse din USL, vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, are termen sfârşitul lunii februarie pentru prezentarea proiectului final al regionalizării României. În programul de guvernare al USL există o singură menţiune cu privire la reorganizarea administrativă. „Introducem un nou nivel administrativ - regiunea - compatibil cu cel european. Este vorba despre o reformă mai amplă a aparatului administrativ, care nu presupune desfiinţarea judeţelor. Susţinem un proces de regionalizare decis prin referendum, de către cetăţenii României. Orice modificare trebuie discutată cu cetăţenii, agreată politic şi acceptată de Uniunea Europeană”, se arată în documentul citat. Potrivit planului USL, modificarea Constituţiei ar putea fi făcută în prima parte a acestui an şi, ulterior, va fi pus în aplicare proiectul de reorganizare teritorial-administrativă. (Alex Andrei)


Cum ar arată votul într-o regiune cu opt judeţe

Un scenariu vehiculat în mediul politic constă în includerea şi judeţelor Vrancea şi Galaţi în regiunea Moldovei. O simulare făcută de reporterii noştri arată că două lucruri importante care se schimbă în context politic constau într-o echilibrare a votului între PNL şi PDL, liberalii apropiindu-se doar la un singur vot de democrat-liberali (254 PNL faţă de 255 PDL) şi o consolidare a intenţiei de vot pentru PSD (peste 40%). De asemenea, un candidat USL ar avea doar cu 0,31% mai puţine voturi decât unul propus de către o potenţială alianţă între PSD şi PDL. Un candidat PNL-PDL ar avea 52,58%, iar dacă partidele ar face propuneri separate rezultatele ar arăta astfel: PSD 399 voturi (41,47%), PDL 255 voturi (26,34%) şi PNL 254 voturi (26,23%). Celelalte forţe politice ar cumula 60 de voturi (6,23%). Numărul electorilor ar ajunge la 968 de votanţi în cele opt judeţe.

*** Regiunile vor avea dreptul de a decide cu privire la folosirea fondurilor provenite din taxe şi impozite. Principalele atribuţii vor ţine de dezvoltarea echilibrată a regiunilor. Guvernul central va gestiona doar proiectele naţionale, urmând ca toate celelalte proiecte să fie transferate către regiuni, inclusiv în ceea ce priveşte fondurile europene existente

*** 761. Acesta este numărul de primari şi consilieri judeţeni care îl vor alege pe viitorul „voievod” al Moldovei

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

prometheus

Jan 17, 2013

iasul ca de obicei,bolsevic,incult si servil.daca nu suntem in stare sa vedem,adevarata democratie si nu pe cea cu sula/n coaste,inseamna ca suntem ratati si din cauza noastra vor suferi tinerii,care nu au viitor in aceasta tara de pupincuristi imbecili

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr.120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 24.06.2021, 01.07.2021, 08.07.2021, respectiv 15.07.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31, et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobile, proprietatea debitoarei: BUNURI IMOBILE, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA), Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 96,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, nr. cad. 77045,CF nr. 77045 a Mun. Brăila și Construcția C1-grup social, nr. cad. 77045-C1, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, Sc la sol=93,00 mp și Sc desf=279,00 mp, cu regim de înălțime S+P+1E; 19.279,60. Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, s ituată în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, CF nr.72141 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 580,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, nr.cad.3362, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Construcția C1-spațiu producție și sediu, nr.cad.3362-C1, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=367,89 mp și Sc desf=735,78 mp, cu regim de înălțime P+1E,Construcția C2-centrală electrică, nr.cad.3362-C2, CF nr.72141a Mun. Brăila, Sc la sol=13,99 mp, cu regim de înălțime P și Construcția C3-atelier, nr.cad.3362-C3, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=36,67 mp, cu regim de înălțime P. 43.048,00. Proprietate imobiliară, teren și construcții cu destinație nerezidențială, situată în Localitatea Eforie Sud, Str. Eternității nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 950,00 mp din acte (972,00 mp măsurat), amplasat în Loc.Eforie Sud, Str. Eternității, nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, nr.cad.102530, Construcția C1(construcție fără acte)-locuință, nr.cad.102530-C1, Sc=123,00 mp, Construcția C2(construcție fără acte)-magazie, nr.cad.102530-C2, Sc=8,00 mp, Construcția C3(construcție fără acte)-spații cazare, nr.cad.102530-C3,Sc=32,00 mp, Construcția C4-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4, Sc=43,00 mp, Construcția C5-umbrar, nr.cad.102530-C5, Sc=26,00 mp, Construcția C6-grup sanitar, nr.cad.102530-C4, Sc=10,00 mp; Construcția C7-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4,Sc=6,00 mp, Construcția C8-spații de cazare, nr.cad.102530-C8, Sc=90,00 mp, Construcția C9-magazie, nr.cad.102530-C9, Sc=5,00 mp, Construcția C10-spațiu comercial și locuință, nr. cad.102530-C10, Sc=57,00 mp și Construcția C11(construcție fără acte)-spații de cazare, nr.cad.102530-C11, Sc=58,00 mp. 79.807,60. Prețurile nu includ TVA, urmând a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2),l it.F, din Codul Fiscal,în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON,TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON,deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini,urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail :vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activelor imobile este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, mail: vanzari@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
Cereri trăsnite în justiţia ieşeană
08/06/2021 10:45

Una din cele mai trăsnite cereri de chemare in judecată inregistrate anul ăsta la Iaşi a fost cea din data de 19 decembrie, prin care reclamanta Maria C. a solicitat instanţei să-l oblige pe Sorin M. la r ...

 Super concert și focuri de artificii în noaptea de Revelion
31/12/2019 15:29

  Cu ocazia trecerii in Noul An Primăria Municipiului Iasi va oferi din nou iesenilor traditionalul concert si focuri de artificii. Din păcate, programul anuntat initial al concertului a suferit o modi ...

FOTO - întâietatea la pețitul fetelor din Ruginoasa, tranșată de jandarmi!
31/12/2019 14:50

 Bătălia de la Ruginoasa, binecunoscuta incăierare de la sfarsit de an dintre deleni si văleni nu a mai avut loc! Cetele de urători, la fel ca in ultimii ani, au iesit pe ulite de la răsărit, doar c ...

Iaşul va avea un spital competitiv cu orice mare spital din lume
31/12/2019 14:22

Construcţia Spitalului Regional Iaşi va fi demarată mai repede decat ne-am fi aşteptat. Contractul de finanţare a fost semnat cu o zi inainte de incheierea anului 2019. „Am semnat, astăzi, contractu ...

Doar 949 ieşeni mai încasează indemnizaţie de şomaj
31/12/2019 14:20

* Iaşul inregistrează 8.242 şomeri, din care 3.723 sunt femei * dintre aceştia, doar 949 mai incasează indemnizaţie de şomaj, restul beneficiind doar de servicii de ocupare gratuite Conform ultimelor da ...

AJOFM Iaşi găseşte, lunar, de lucru pentru aproape 1.000 de oameni
31/12/2019 00:17

* principalii beneficiari sunt şomerii cu varste de peste 45 de ani, 3.221 dintre aceştia reuşind să-şi facă un rost in acest an * 2.711 sunt tineri intre 35 şi 45 de ani, 2.767 au intre 25 şi 35 de ani ...

„2020 ar putea fi anul creşterii gradului de integrare pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”
31/12/2019 00:08

DA-IS Club (supranumit şi Club de Dezvoltare a Autonomiei şi facilitare a Integrării Sociale) este un proiect de suflet al Asociaţiei Nevăzătorilor din Romania, Filiala Judeţeană Iaşi, promovat de Oana ...

Sănătatea ieşenilor a devenit, în sfârşit, o prioritate
31/12/2019 00:03

La nivelul judeţului Iaşi au fost implementate, in acest an, mai multe programe de screeing prin care a fost evaluată starea de sănătate a populaţiei. Printre ele se numără afecţiunile canceroase, cele ...

Ultima săptămână din an, cea mai incendiară dintre toate
30/12/2019 21:13

După aproape două săptămani de aşa-zisă acalmie, pompierii ieşeni au fost ultra solicitaţi in acest sfarşit de an. Nu vorbim aici despre intervenţiile „casnice”, gen scos căţei de prin f ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei