Autoritățile caută medici de familie pentru șapte comune ieșene

NDQwJmhhc2g9ZjYyNjVjNDdmYjNmNzg4NzhiZDc2ZDZiNWI5MDAyN2U=.thumb

Dimensiune font:

| 03-08-2021 08:02

* mii de locuitori din mediul rural sunt nevoiți să facă naveta kilometri buni pentru o consultație sau o simplă rețetă * acest lucru se întâmplă pentru că nu au medic de familie * potrivit datelor furnizate de Casa de Asigurări de Sănătate Iași, localitățile cu deficit de medici sunt Heleșteni, Răchiteni, Sirețel, Tătăruși, Ipatele, Ion Neculce și Lungani, motiv pentru care autoritățile au anunțat că va rămâne deschisă contractarea de furnizori care doresc să intre în relaţii contractuale cu CAS Iaşi

Se facilitează accesul persoanelor la servicii medicale decontate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași, prioritate urmând a avea cabinetele de medicina familiei din mediul rural și cele din zonele deficitare din mediul urban. Sesiunea de contractare a serviciilor medicale, a medicamentelor în tratamentul ambulatoriu, a dispozitivelor și echipamentelor medicale pentru anul 2021 s-a încheiat, motiv pentru care CJAS a prezentat principalele segmente din domeniul sănătății care vor avea prioritate la servicii medicale decontate. Cele mai multe dintre acestea sunt pentru asistența medicală primară, având în vedere faptul că medicii de familie au în evidență pacienți cronici.

La nivelul județului Iași sunt înscriși 399 de medici de familie cu liste proprii aflați în relație contractuală cu CJAS Iași, listă care a fost elaborată pe baza criteriilor privind necesarul de cadre medicale din județ.

Pentru a acoperi deficitul de medici, CJAS a dispus înființarea posturilor de medicină de familie în cadrul comunelor Lețcani și Costești, pentru ca locuitorii din zonă să aibă acces mai ușor la servicii medicale. „A fost stabilit numărul minim de persoane asigurate înscrise pe listele medicilor de familie din mediul rural, pe unităţi administrativ -teritoriale, pentru care se încheie contract de furnizare de servicii medicale din asistenţa medicală primară cu casele de asigurări de sănătate, respectiv 500”, a transmis CJAS Iași.

Există zone de la nivelul județului Iași unde pacienții trebuie să parcurgă zeci de kilometri pentru a ajunge la un cabinet de medicină. Astfel, unele cabinete de medicină de familie au în evidență un număr mare de persoane, cum ar fi medicul din comuna Lespezi, care are înscriși pe listă un număr de 366 asigurați. Acolo, Serviciul Evaluare - Contractare din cadrul CJAS Iași a analizat situația și a decis să aprobe încheierea contractului de furnizare de servicii medicale din asistenţa medicală primară pentru CMI dr. Buiuc Doina Ecaterina.

Localitățile deficitare privind asistența medicală primară, la 30 iunie 2021, sunt Heleșteni, Răchiteni, Sirețel, Tătăruși, Ipatele, Ion Neculce, Lungani, motiv pentru care autoritățile au anunțat că va rămâne deschisă contractarea de furnizori care doresc să intre în relaţii contractuale cu CAS Iaşi.

Trei comune au rămas fără medic de familie

Mai multe comune din județ suferă de deficit de medici, în timp ce unele nu au nici măcar unul care să asigure asistența medical primară. În aceste condiții, oameni, unii dintre ei, în vârstă, măcinați de boli, sunt nevoiți să facă naveta pentru o simplă rețetă, trimitere sau consultație. „Din cunoștințele mele, trei comune nu au deloc medic de familie, fiind vorba în principal de comune unde nu se poate aduna numărul minim de persoane asigurate, astfel încât acei medici care merg acolo să poată rămâne. Sunt, de regulă, comune în care medicii au plecat și pacienții s-au transferat în alte localități în acest timp. În unele cazuri, fiind vorba de ani de zile, oamenii au mers în altă parte, iar când vine un medic nou în comună, ei nu se mai schimbă înapoi, ci rămân la medicul la care s-au înscris și astfel cel venit nu-și poate susține cabinetul”, a declarat Liviu Oprea, președintele Colegiului Medicilor Iași.

Potrivit acestuia, principala problemă a deficitului de medici din mediul rural, o constituie si faptul că se scot foarte puține locuri la rezidențiat pentru medicina de familie, în condițiile în care sunt mulți tineri dornici să aleagă această specialitate.

„Medicina de familie este defavorizată și principala problemă o constituie faptul că se scot extrem de puține locuri la rezidențiat. Dacă nu mă înșel, anul trecut au fost doar 15 locuri, ceea ce este un număr infim iar din acest motiv, din cauza lipsei locurilor, în ultimii ani numărul medicilor de familie a scăzut cu 9%”, a mai spus acesta.

La nivelul municipiului Iași există un singur medic care are înscriși pe listă un număr de 761 asigurați la data de 01.07.2021, respectiv CMI dr. Popovici Evelina Sorina. „Comisia a analizat situația și a decis faptul că se aprobă încheierea contractului de furnizare de servicii medicale din asistenţa medicală primară pentru CMI dr. Popovici Evelina Sorina, însă medicul de familie are un termen de 6 luni de la data încheierii contractului de a înscrie pe listă numărul minim de asigurați, conform prevederilor legale în vigoare. Până la data de 30.09.2021, se vor aplica sporurile stabilite în cadrul ședinței comisiei mixte pentru asistența medicală primară din data de 25.08.2020 urmând ca acestea să fie revizuite”, a mai transmis CJAS Iași.

Noi servicii medicale pe lista celor decontate

Pentru a veni în sprijinul pacienților cronici, Casa de Asigurări a anunțat că au fost introduse noi servicii medicale pe lista celor decontate. Acestea sunt consultaţiile pentru afecţiunile cronice şi consultaţiile pentru bolile cu potenţial endemoepidemic ce necesită izolare pot fi acordate şi la distanţă, prin orice mijloace de comunicare, cu respectarea acelorași condiții de acordare ca și consultațiile în cabinet pentru afecțiunile cronice. „Documentele vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică; consultaţiile la domiciliu acordate de către medicul de familie pentru un asigurat înscris pe lista proprie – pentru boli cronice: se decontează o consultaţie pe lună pentru toate afecţiunile cronice/asigurat (în prezent maximum patru consultaţii/an pentru bolile cronice). În categoria serviciilor adiţionale au fost introduse servicii noi (ce pot fi acordate conform curriculei de pregătire a medicului): efectuarea spirometriei, măsurarea ambulatorie a tensiunii arteriale timp de 24 de ore, măsurarea indicelui de presiune gleznă – braţ, efectuare și interpretare EKG pentru monitorizarea bolilor cardiovasculare confirmate; decontarea acestor servicii se realizează din fondul aferent asistenței medicale primare, fiind cuantificate prin puncte pe serviciu medical”, a mai transmis Casa de Asigurări. Corina ISTRATI, Oana POPA

 

 

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:51

Prin prezentul anunț TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. – societate în insolvență, face cunoscut faptul că organizează licitație publică în data de 23.09.2021, orele 14:00, pentru vânzarea, în conformitate cu prevederile art. 154 si următoarele din Legea 85/2014 și cele ale Regulamentului de vânzare întocmit de către Administratorul judiciar și aprobat de Adunarea creditorilor din data de 19.04.2021, a următoarelor autoturisme: Marca An de fabricație Preț pornire licitație (EUR, fără TVA) HYUNDAI iX35 2.0L CRDI 4WD A/T 2012 7.200,00 TOYOTA HILUX 4X2 SINGLE CAB 2.5L D-4D 2009 4.400,00 PEUGEOT PARTNER VTC 1.6 HDI 92 CP 2011 4.700,00 LEXUS RX 450H PRESIDENT 2009 8.400,00 TOYOTA HILUX 4X4 DOUBLECAB 3.0 L D-4D 2011 9.300,00 HILUX DOUBLE CAB SILVER METTALIC 2011 9.400,00 TOYOTA HILUX 3.5 ALB 2011 9.200,00 Licitația va avea loc în data de 23.09.2021, orele 14:00 la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Ședința de licitație se va desfășura in următoarele condiții: A. Vânzător: TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L., cu sediul social în Iași, Șos. Păcurari nr. 128, Jud. Iași, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/3277/1994, având CUI 6658553, prin administrator judiciar consorțiul format din KPMG Restructuring S.P.R.L., societate profesională cu sediul în București, DN1, Șos. București – Ploiești, nr. 69-71, sector 1, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0499, tel. 40 372 377 800/fax +40 372 377 700, prin reprezentant permanent Mihai Nicoleta și EuroBusiness LRJ S.P.R.L. cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0022/2006, tel/fax: +40 232 220 777, prin reprezentant permanent Eduard Pascal, desemnat conform Încheierii de ședință din data de 12.08.2020, pronunțată de Tribunalul Iași, Secția a II - a Civilă în Dosarul nr. 3516/99/2020. B. Dată si locație ședință licitație: 23.09.2021, orele 14:00. Ședința de licitație va avea loc la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Înscrierea la licitație se face cu cel puțin 24 de ore înainte de data fixată pentru începerea licitației prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al vânzării, adică cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Documentele depuse cu depășirea acestui termen nu sunt luate în considerare. C. Tip licitație: procedura de vânzare prin licitație publică cu strigare, cu preț în urcare si scădere. D. Dosar de prezentare/documente care trebuie să fie incluse în dosarul de înscriere la licitație: Oferta va conține cel puțin următoarele informații/documente și va fi depusă la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, în plic închis pe care vor fi înscrise, datele de identificare ale ofertantului și mențiunea „Documente de participare la licitație”, data și ora depunerii documentelor de către ofertant (fără a se depăși data limită de 22.09.2021, ora 15:00): (i) Scrisoare de intenție privind participarea la licitație care va trebui să cuprindă datele complete de identificare ale ofertantului, persoanele care reprezintă legal ofertantul, precum și bunul/bunurile pentru care se înscrie; (ii) Dovada plății garanţiei de 20% din prețul de pornire fără TVA (ordin de plată procesat de bancă), în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO43 BREL 0002 0011 7901 0100, deschis la Libra Bank, suc. Iași; (iii) Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant la ședința de licitație (dacă este cazul); (iv) Pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; (v) Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; (vi) Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; (vii) Pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport; (viii) Declarația, în original, a ofertantului in sensul că înțelege să cumpere bunurile în starea în care se găsesc, după principiul “unde este, în starea în care este” – nu există un model predefinit. (ix) Acordul ofertantului de acceptare a prezentului Regulament (original) – nu există un model predefinit. (x) Pentru persoanele juridice declarația că nu este insolvent, în insolvență sau în perioada de reorganizare – nu există un model predefinit. (xi) Declarația că deține fondurile disponibile pentru cumpărarea activului la cel puțin prețul ofertat – nu există un model predefinit. (xii) Pentru persoanele juridice hotărârea AGA/Consiliul de Administrație privind aprobarea măsurii de achiziționare a activelor. Plicul va fi însoțit de intenția de participare la licitație, în dublu exemplar, pe care vor fi menționate numărul de înregistrare, data și ora înregistrării. Un exemplar pe care va fi înscris numărul de înregistrare, data și ora, va fi restituit ofertantului. E. Alte informații: - Activele se vând libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii, conform dispozițiilor art. 91 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; - Pasul de urcare/scădere este stabilit la valoarea de 10% din prețurile de pornire enunțate mai sus; - Diferența dintre prețul de adjudecare și garanția depusă va putea fi achitată în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data ținerii licitației (considerând garanția plătită de adjudecatar ca fiind avans din prețul de adjudecare) Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitație și modul de organizare a procesului de vânzare, precum și descrierea bunurilor supuse procedurii de valorificare pot fi solicitate administratorului judiciar al TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. până cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Pentru informații suplimentare despre activele scoase la vânzare conform Regulamentului de vânzare disponibil la cerere persoanele de contact sunt: Anabella Pădurariu - reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0232.220.777,0733.683.702, Fax: 0232.220.777 E-mail: office.is@lrj.ro, vanzari@lrj.ro. Loredana Preda – reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0372.377.800, Fax: 0372.377.700 E-mail: loredanapreda@kpmg.com.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., , în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 23.09.2021 și 07.10.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31 ,et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni ,Jud.Brăila, CF nr.70378 a Com. Vădeni, astfel: 842.386,30 1.Teren și construcții cu destinație nerezidențială 636.747,30 a.Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud.Brăila, nr.cad.70378, CF nr.70378 a Com.Vădeni 26.880,00 b.Construcția C1,cu destinație secție producție, nr.cad.70378-C1, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp,cu regim de înălțime P+1E 37.286,90 c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr.cad.70378-C2, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp,cu regim de înălțime P+1E 37.313,50 d.Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr.cad.70378-C3, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp,cu regim de înălțime P 15.310,40 e.Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr.cad.70378-C4, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp,cu regim de înălțime P+1E 34.392,40 f.Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr.cad.70378-C5, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 4.648,70 g.Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr.cad.70378-C6, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp,cu regim de înălțime P 4.619,30 h.Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr.cad.70378-C7, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp,cu regim de înălțime P+1E 64.824,90 i.Construcția C11,cu destinație hală producție, nr.cad.70378-C11,CF nr.70378,a Com.Vădeni,cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp,cu regim de înălțime D+P+1E+M 314.309,80 j.Construcția C12,cu destinație anexă tehnologică, nr.cad.70378-C12, CF nr.70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 97.161,40 2.Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 89.523,00 3.Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 86.016,00 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 30.100,00 Activul imobil,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2), lit.F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A.Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail:vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află.Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, e-mail:vanzari@lrj.ro, manuel.stoica@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail:stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
Copil în stare critică la „Sf Maria”, după ce a căzut în găleata cu apă
19/09/2021 11:43

 O fetiţă de un an şi o lună, din judeţul Vaslui, se zbate intre viaţă şi moarte la Spitalul de Copii din Iaşi. Ea a fost adusă la Iaşi vineri noaptea, de un echipaj medical al Serviciului de Am ...

Producătorii de alimente şi băcanii cer sprijinul profesorilor de la USV
19/09/2021 11:41

A crescut numărul solicitărilor venite din partea producătorilor de alimente, agenţilor economici sau băcăniilor pentru opiniile specialiştilor Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu d ...

Autorităţile au depistat 44 de cerşetori „profesionişti”
19/09/2021 11:15

  Lansată pe 25 august 2021 de Primăria Municipiului Iasi prin Directia de Asistentă Socială (DAS) si in parteneriat cu Universitatea „Al. I. Cuza”, Directia Generală de Asistentă Social ...

ApaVital a scos la licitaţie lucrările de aducțiune pe traseul Bălțați – Belcești
19/09/2021 11:00

    ApaVital continuă să lanseze licitatii in cadrul proiectului major de investitie privind extinderea retelei de apă si canalizare in judetul Iasi. Proiectul, denumit „Proiect Regional de ...

Incredibil! Un fotbalist român a marcat cel mai rapid gol din lume! A doborât recordul detinut de Rafael Leao, jucătorul lui Milan VIDEO
19/09/2021 10:52

Uluitor! Radu Ungurianu a dat cel mai rapid gol din istoria fotbalului mondial, in secunda patru! S-a intamplat in meciul Bucovina Rădăuti - Somuz Fălticeni, din Liga 3. Ungurianu a marcat direct de la cen ...

Au fost majorate impozitele pe case în Valea Lupului. 30 la sută în plus
19/09/2021 10:47

In ultima şedinţă a Consiliului Local Valea Lupului, aleşii au fost de acord cu majorarea taxelor şi impozitelor cu pană la 30 la sută in cazul imobilelor, respectiv cu cateva procente in rest. A fost in ...

Sala de sport a Şcolii „Ion Creangă” prinde contur
19/09/2021 10:00

În cadrul programului municipal de modernizare a facilitătilor sportive ale unitătilor scolare, continuăm lucrările de construire a unei săli de sport la Scoala Gimnazială „Ion Creangă” ...

Ieşenii cu venituri mici primesc ajutor pentru căldură
19/09/2021 09:30

Un proiect de lege promulgat ieri va oferi posibilitatea celor cu venituri de pană la 1.386 lei pe membru de familie şi de 2.053 lei pentru persoanele singure să solicite un ajutor pentru incălzire in sezon ...

Firmele ieșene au „importat” aproape 1.000 de muncitori străini
19/09/2021 08:59

* cei mai multi angajati străini care au primit drept de muncă la Iasi provin din Nepal – 232, Republica Moldova – 182 si Bangladesh – 121, insă sunt si foarte multi lucrători din Turcia, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei