Cine sunt interlopii care conduc Iașiul și cum sunt ei cu adevărat în ”civilie”. Corduneanu, Tănase, Gologan, Gangal, cei mai temuți din zona Moldovei

0000000  news-alert-graphic-new-as-of-3-21-11-27279469-e1351416678191

Dimensiune font:

| 23-01-2022 22:02

 Cine sunt interlopii care conduc Iașiul și cum sunt ei cu adevărat în ”civilie”. Corduneanu, Tănase, Gologan, Gangal, cei mai temuți din zona Moldovei

Sunt zeci de grupări de crimă organizată în România. Unele și-au luat titulatura de clanuri interlope și și-au ”ridicat” numele prin infracțiuni sângeroare, ajungând să fie considerate periculoase de autorități și cetățenii de rând.

Mulți capi ai lumii interlope au ajuns la închisoare în urma unor anchete de mare amploare ale poliției și procurorilor. Însă, săgeți ale acestora continuă afacerile ilegale.

Unii dintre cei mai periculoși interlopi se găsesc în zona Moldovei. Corduneanu, Tănase, Gangal sunt cunoscuți opiniei publice prin infracțiunile cu violență pe care le-au comis de-a lungul timpului.

Interlopii, respectuoși cu vecinii

Chiar dacă doar auzind numele lor mulți se tem de aceste persoane, pentru că toată lumea știe cu ce se ocupă ei, interlopii sunt respectuoși cu cei care nu au nicio treabă cu afacerile lor murdare.

Însă aici nu vorbim de infractorii mărunți care fac scandal în scara blocului.

De multe ori, în cazul unor anchete, investigatorii au aflat că vecinii, de exemplu, nici nu știau cu ce se ocupau cei pe care îi căutau. Mai mult acei oameni sunt respectuoși și, nu de multe ori, s-au oferit să îi ajute în chestiuni mărunte. Știu despre ei că au foarte mulți bani, că probabil nu fac afaceri curate însă niciodată nu au avut probleme cu acești indivizi.

Nu de multe ori, l-am văzut pe Adian Beleaua- fratele mai mic al lui Costel Corduneanu, în live-urile pe care le face pe rețelele sale de socializare, jucându-se cu animale sau dând mâncare câinilor străzii. Dar în alte videoclipuri nu se sfiește să-și amenințe rivalii.
Ads

Insă tocmai aceste amenințări îi fac să devină ”apreciați” de oamenii simplii care văd în ei modele de viață.

Criminalistul Liviu Chesnoiu explica într-un interviu acordat Ziare.com de ce astfel de persoane ajung să fie simpatizați de cei din jur.

”Informatia negativa atrage.Toți interlopii și manelistii sunt pe prima pagină. Cancanul atrage, însă cel mai mult faptele cu violență, pentru că acolo este sânge, durere, teamă. Este raul, iar acest rău atrage.

Oamenii caută senzaționalul”, a explicat colonelul de poliție în retragere.

Cine sunt clanurile interlope care au speriat Iașul

Cel mai cunoscut și mai ”puternic” clan de interopi este clanul Cordunenilor. Acum aceștia își duc războaiele cu rivalii mai mult pe rețelele de socializare însă unele dintre acestea se materializează în atacuri reale care se termină cu spitalizări.
Ads

Istoria clanului Corduneanu, cea mai periculoasă grupare de interlopi din Moldova, a început undeva în jurul anilor '90. În anul 2002 Costel Corduneanu s-a retras din activitatea sportivă, însă deja era cunoscut că lider al grupării de numele căreia avea să se lege infracțiuni grave de crimă organizată.

Clanul Corduneanu activează în Iași, iar numele membrilor grupării au ajuns celebre în toată țara și chiar peste hotare din cauza scandalurilor, a actelor de violență și a furturilor.

Înainte de a fi cunoscut drept liderul celui mai de temut clan de interlopi din Iași, numele lui Costel Corduneanu era legat de performanța sportivă. A fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași, fiind campion mondial la cadeți, vicecampion european și participant din partea României la două ediții ale Jocurilor Olimpice. La Barcelona, în 1992, unde a obținut locul nouă și la Atlanta, în 1996, când s-a clasat pe locul 14.
Ads

Scandalurile Clanurilor Tănase și Corduneanu. Primii conduc rețele de prostituție în afara țării

Printre cei mai importanți rivali ai fraților Corduneanu sunt membrii clanului Tănase.

Scandalurile s-au dus în ultima vreme mai mult în mediul virtual, Jean și Vandam (Brăilenii) provocându-i în repetate rânduri pe rețelele de socializare de frații Corduneanu. Apoi, unul dintre Corduneni s-a filmat înjurându-i Brăileni și pe tatăl acestora decedat.

Într-un final, acesta și-a cerut scuze, tot pe internet. Iar ca urmare, Brăilenii au postat un video în care scuzele erau acceptate.

La începutul anului, unul dintre membrii clanului Corduneanu a fost ridicat și reținut pentru 24 de ore după ce a transmis amenințări printr-un live pe Facebook. Ștefan Boncu le-a adresat injurii și amenințări celor din clanul rival. În tot acest timp Jean Brăileanu și fratele său Vandam Constantin desfăceau o șampanie în fața Palatului Culturii din Iași.
Ads

Clanul Tănase este cunoscut pentru afacerile lode de proxenetism din Belgia, România și Marea Britanie.

La începutul acestui an, Clanul Tănase din Iași a fost ținta unor percheziții domiciliare efectuate de oamenii legii. Astfel, anchetatorii au efectuat 5 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, scrie BZI.ro.

Membrii clanului Gandal, condamnați definitiv pentru trafic de persoane

O altă grupare de interlopi care a băgat spaima în ieșeni este clanul Gandal. Trei dintre interlopi au fost condamnați recent pentru trafic de persoane și de minori. Aceeștia racolau și trimiteau tinere să se prostitueze în atât România, cât și în Anglia sau Germania.
Ads

„În perioada iunie-octombrie 2018, împreună cu alții, inculpatul a recrutat-o prin inducere în eroare și, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla, a transportat-o, transferat-o și exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituției în municipiile Iași și București pe persoana vătămată minoră D.B.

Totodată, în perioada iulie – decembrie 2018, împreună cu alții, a recrutat-o prin inducere în eroare, și profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla, a primit-o și a transportat-o în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției, exploatare ce a avut loc ulterior în mai multe orașe din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester și Preston) pe persoana vătămată F.F.”, au afirmat oamenii legii, potrivit BZI.

Discuții incendiare între membrii clanului și tinerele care se prostituau:”Am făcut aproape 30 de milioane azi, de la 12 până acum!”

Conform procurorilor, în ziua de 8 septembrie 2018, la ora 22:49:12, I.L. este contactat de D.B. și poartă următoarea discuție:

„I.L.: – Da!

D.B.: – Alo, dar ce faci?

I.L.: – Mâncam.

D.B.: – Ah! Poftă bună!

I.L.: – Mersi, și ție la fel!

D.B.: – Ah! P…a, n-am mâncat, de acum trebuie să mănânc.

I.L.: – N-ai mâncat nimic?

D.B.: – N-am avut timp deloc azi. Am avut prea multă treabă, nu mai pot.

I.L.: – Uăi, băiatule!

D.B.: – Am stat… am făcut aproape 30 de milioane azi, de la 12 până acum!

I.L.: – 30 de milioane ai făcut?!

D.B.: – Da!

I.L.: – Bravo! (…) Înseamnă că merge treaba acolo, ah?

D.B.: – Măi sunt 60 de fete, în tot orașul (Iași – n.r.), aici.

I.L.: – Și cât plătești casă acolo?

D.B.: – 180.

I.L.: – Și acolo e scumpă casa! (…) Băieții, unde sunt băieții?

D.B.: – Afară. Eu stau într-o cameră și asta are client acum.

I.L.: – Ai rămas singură?

D.B.: – Da. Și stau în casă.”

Clanul Gologan, liderul traficului de droguri

Un alt clan, pe care anchetatorii au reușit în urmă cu cinci ani să-l anihileze, iar totți membrii acestuia să fie băgați la pușcărie pentru o perioadă scurtă de timp este gruparea Gologan.

Judecătorii susţin că traficanţii ar fi adus în ţară cantităţi impresionante de canabis, în special din Italia, OIanda şi Spania, potrivit ziardeiasi.ro. Gangal, de pildă, ar fi reuşit să aducă la Iaşi 2,5 kilograme de canabis, jumătate din această cantitate reuşind să o vândă cu ajutorul celor trei inculpaţi condamnaţi acum definitiv.

Pe lână aceste grupări infracționale, de-a lungul timpului și-au mai împărțit influența clanul Plugaru și Clanul Hârtopeanu. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei MEGA EDILE IAȘI SRL – societate în faliment, dosar nr. 2517/99/2019 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele active : Nr. crt. Denumire activ Buc Preț de pornire 90% (lei-fără TVA) 1. Mobilier 1 2.507 2. Bena cu descarcare centrala 1 1.877 3. Masina de curatat panouri 1 4.981 4. Masina de taiat 1 2.864 5. Masina de taiat caramida 1 2.951 6. Masina de fasonat 1 9.470 7. Aparat suduraMAX 403 1 10.434 8. Compresor de aer AB 300/808F 1 3.667 9. Masina de sudat carcase tip PILEMASTER IIIDF200/1500/12 si accesoriile aferente 1 554.088 10. Masina de confectionat etrieri tip TWINMASTER 12S, Model 031 si accesoriile aferente 1 355.857 11. Masina de fasonat 1 9.743 12. Compresor trifazat stationar AB300/808F 1 3.574 13. Masina de legat fier RB441T 1 8.228 14. Pistol sudura MIG,DC-00020 1 4.393 15. Radiocomanda macara 1 5.401 16. Bos furca macara auto 1 4.066 17. Uscator de aer prin refrigerare QNOM=900 L/M 1 3.001 18. Bena 1000 l descarcare centrala cu tub 1 3.646 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 03,17.06.2022 respectiv 01 și 15.07.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine :  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 595 lei;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO25PIRB2400776062003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Cererile de participare se vor depune cu cel târziu cu 1 zi înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termen de 30 zile, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel:0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei RESIDENT EST COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 5539/99/2020 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Autoutilitară marca Ford, model Transit, fabricat în anul 2002, capacitate cilindrică 2.402 cmc, putere 66 kw, 90 CP, norma de poluare E3 - Preț de pornire 2.000 Euro reprezentând 100% din valoarea de piață/de lichidare stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în zilele de 27.05.2022 respectiv 03, 10 și 17.06.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 595 lei;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO54PIRB2400764684002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la: tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Primaria Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani, telefon 0231/561.946, fax 0231/561.936, e-mail: primariacotusca@ yahoo.com, cod fiscal 3372157. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: a) teren in suprafata de 7.900 mp, din Parcela Cadastrala 677, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; b) teren in suprafata de 680 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; c) teren in suprafata de 7.210 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 1, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; conform H.C.L. nr. 22/08.04.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Primariei Comunei Cotusca. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei, se achita numerar la Casieria institutiei sau in contul concedentului: RO60 TREZ 1195 006X XX00 0330, deschis la Trezoreria Saveni, cod fiscal al concedentului 3372157. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2022, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2022, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 30.05.2022, ora 12.00, la sediul Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Botosani, oras Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, e-mail: tr-botosani-reg@ just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2022.
Declarația despre România și Republica Moldova aplaudată de sute de oameni la Iași:
28/05/2022 20:38

Vicepremierul pe probleme de Digitalizare al Republicii Moldova, Iurie Ţurcanu, a declarat vineri, 27 mai, prezent la un eveniment desfăsurat la Iaşi, că este greşit să se vorbească despre două naţiuni ...

 Medicul din Rădăuți internat la Socola, plângere penală pentru sechestrare!
28/05/2022 11:10

  „Să sechestrezi un medic aducand 2 maşini de poliţie - una cu geamuri fumurii se deplasa in spatele tău cu 3 poliţişti şi să incătuşeze un medic sau... să incerce să ii rupă coloana s ...

Proiect unic în ţară, la Liceul de Informatică
28/05/2022 09:50

  Cu puţin inainte de sfarşitul anului şcolar, la Liceul de Informatică a fost inaugurat un spatiu de invătare modern, flexibil, care să inspire solutii si lectiie creative si să transmită va ...

 Invenții din peste 40 de țări, prezentate la Iași!
28/05/2022 08:52

  Timp de trei zile, la Palatul Culturii se desfăsoară Festivalul Creativităţii Euroinvent. La eveniment sunt prezentate peste 400 de invenţii şi proiecte. Euroinvent reuneşte, sub umbreala creativ ...

 Concurenţă acerbă la ultima sesiune de testări pentru admiterea în clasa a V-a la liceele ieșene
28/05/2022 08:42

La Liceul "Dimitrie Cantemir" sunt 5,4 candidaţi pe un loc, iar la Colegiul "Eminescu" 5,2 pe un loc Astăzi va avea loc ultima sesiune de testări pentru admiterea in clasa a V-a la ...

Medicii ieșeni au efectuat o prelevare de rinichi la un spital din Chişinău
28/05/2022 08:34

Medicii ieseni au efectuat o prelevare de rinichi la un spital din Chişinău, in baza unui acord de colaborare incheiat intre Romania şi Republica Moldova. Donatorul a fost o persoană de sex masculin, in ...

 Romanian Fashion Week începe, în acest weekend, în parcul Palas:  Peste 100 de designeri, 40 de show-uri de modă, un catwalk impozant
28/05/2022 08:10

Romanian Fashion Week, cel mai mare festival de modă din Romania, cu un istoric de mai bine de un deceniu, incepe, in acest weekend, la Iasi. Peste 100 de designeri, 40 de show-uri de modă si un catwalk impre ...

DNA a extins ancheta în dosarul de la Serviciul de Ambulanţă; opt persoane propuse pentru arestare preventivă
27/05/2022 15:44

Procurorii DNA Bacău au extins ancheta in cadrul dosarului de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SJA) Neamţ şi au pus sub acuzare opt persoane pentru infracţiunea de dare de mită, care vor fi prezent ...

Alertă cu bombă într-o piață din Vaslui
27/05/2022 15:42

Activitatea in Piaţa Traian din municipiul Vaslui, unde au fost inregistrate vineri in decurs de cateva ore două alerte cu bombă, a fost reluată, in incinta halei nefiind găsit niciun dispozitiv exploziv, ...

Caravana „Sănătatea vine la tine” a ajuns la Iași
27/05/2022 15:15

    În perioada mai – iulie, peste o mie de persoane din mediul rural vor beneficia de investigatii medicale gratuite in cadrul caravanei „Sănătatea vine la tine”, organiza ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei