vaccinul_meningococic__vaccin_meningita_94363900

Dimensiune font:

Vaccinul meningococic. Tot ce trebuie să știi despre meningococ și vaccinul pentru meningită

| 19-04-2019 13:44

Vaccinul meningococic. Vaccin meningită. Boala meningococică este cauzată de bacteria Neisseria meningitides, cunoscută și ca meningococ.

 

 Vaccinul meningococic. Vaccin meningită. Boala meningococică implică 13 tipuri de bacterii; totuși, doar cinci sunt responsabili pentru boală (tipurile A, B, C, Y și W135). În Europa, în special, cele mai frecvente tipuri prezente includ tipurile B și C.

Unele persoane sunt purtătoare ale bacteriilor în partea din spate a nasului și în gât, fără a prezenta semne sau simptome ale bolii; totuși, uneori, bacteria poate invada organismul, cauzând anumite boli (cunoscute sub numele de boala meningococică).

Vaccin meningită. Transmiterea se face prin picături sau excreții faringeale sau nazale, eliberate de persoanele infectate, prin schimb de secreții respiratorii și din gât, sau prin contact îndelungat. Boala meningococică este responsabilă pentru diverse infecții și poate apărea la orice vârstă, dar cel mai frecvent la copiii cu vârsta sub 5 ani.

Infecțiile meningococice sunt adesea asimptomatice sau provoacă inflamații ale tractului respirator superior. În cazurile severe, însă, bacteria poate duce la meningită, sau sepsis, o complicație care poate pune în pericol viața, al cărui rezultat poate fi chiar fatal.

Caz șocant în Capitală. Eleva colegiului Gheorghe Lazăr din Capitală diagnosticată cu meningită a murit. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva viața, însă boala a debutat brusc. Fata a ajuns în această noapte la spitalul Universitar după care a fost trimisă la Institutul Matei Balș, iar câteva ore mai târziu a murit. Preventiv, elevii colegiului Gheorghe Lazăr au fost trimiși astăzi acasă, iar de mâine liceul intră în carantină. Reprezentanții DSP București au început ancheta epidemiologică. Toți cei care au intrat în contact cu eleva au primit, deja, tratament.

Vaccin meningită. Aproximativ 1 din 5 pacienții care se recuperează au tendința de a se confrunta cu dizabilități pe termen lung, cum ar fi surditatea, pierderea membrelor, leziuni cerebrale și probleme care implică sistemul nervos. Vaccinul meningococic poate ajuta la prevenire pentru tineri în timpul anilor cu cel mai mare risc de a contracta boala meningococică.

Vaccin meningită. Ce compoziție are vaccinul meningococic?
Există două tipuri principale de vaccin meningococic disponibile:

Vaccinul conjugat tetravalent împotriva meningococului tip A, C, Y, W135 (MCV4): un vaccin care poate fi administrat în două modalități: prima de la vârsta de 12 luni, iar a doua de la vârsta de doi ani. Acest tip de vaccin este adesea recomandat atunci când călătoriți în țări cu risc crescut de prezență de meningită. Se administrează subcutanat, în partea superioară a brațului.

Vaccinul conjugat împotriva meningococului tip C (MenC): un vaccin comun, care poate fi administrat de la vârsta de trei luni. Acesta asigură o protecție prelungită și eficientă. După 9 ani, se administrează în regiunea antero-laterală a coapsei.

Vaccin meningită. Când se recomandă administrarea vaccinului meningococic?
Vaccinul meningococic nu este obligatoriu, dar este foarte recomandat. În mod obișnuit, el implică administrarea de MenC la copiii cu vârste între 13 și 15 luni, în asociere cu vaccinul ROR (rujeolă, oreion și rubeolă). MCV4 este administrat în cazurile în care o persoană intenționează să călătorească în țări cu risc crescut de prezență a meningococului A, C, Y și W135.

Vaccinul meningococic este, de asemenea, recomandat persoanelor care sunt expuse riscului unor afecțiuni sau în condiții speciale.

Care sunt efectele secundare ale vaccinului meningococic?
Vaccinul meningococic este bine tolerat. După administrare, poate fi simțită doar o ușoară durere la locul injectării. Simptomele ușoare care pot apărea includ următoarele:

Roșeață la locul injectării
Durere la locul injectării
Inflamare
Febră

Vaccin meningită. Ca la toate vaccinurile, există posibilitatea apariției unor probleme grave, cum ar fi reacțiile alergice severe și, deși rare, există astfel de cazuri care se pot manifesta. Aceste probleme pot apărea după câteva minute sau câteva ore după vaccinare, în funcție de sistemul imunitar individual.

Meningită simptome. Iată care sunt primele semne ale meningitei! Mergi de urgență la medic!
Vaccinul meningococic. Principalele simptome ale acestei boli sunt că și cele ale unei gripe severe, adică dureri în zona cervicală, gât înțepenit, febră, frisoane, dureri de cap și, în mod special, vărsături, somnolență sau dureri musculare.

Medicii trag un semnal de alarmă, susțînând că meningita se manifestă în special la copii sau la adulții tineri, dar ea poate afecta și persoanele mai în vârstă.

Vaccin meningită. Tipuri de meningită
Vaccin meningită. Meningită acționează oricum asupra persoanelor cu un sistem imunitar scăzut. Specialiștii au ajuns la concluzia că există mai multe tipuri de meningită, în funcție de ceea ce o provoacă.

Astfel, există meningită virală, bacteriană, meningococica, pneumococica, stafilococica, streptococica, cu bacili gram negativi, tuberculoasă, coriomeningita limfocitara benignă, meningită urliana, meningită cu HIV și meningită fungice, potrivit Doctorulzilei.ro.

Meningita virală
Meningita virală este cea mai răspândită. Potrivit statisticilor, aproximativ 80% dintre copii riscă să facă acest țipe de meningită. Afactiunea se ia prin mâncare, apă sau prin atingerea unor obiecte contaminate. Copiii mici sunt cei mai expuși, mai ales cei care se află în colectivitate.

Meningita bacteriană
Vaccinul meningococic. De asemenea, meningită bacteriană, mai rar întâlnită, este cauzată de un meningococ sau pneumococ, bacterii care se găsesc la nivelul gâtului sau nasului înfundat. Ele nu cauzează probleme mari, decât atunci când ajung în sânge, declanșând boală necruțătoare.

Meningită se transmite de la om la om prin salivă sau secreții nazale. În cazul în care nu este tratată, meningită poate să provoace afecțiuni ireversibile ale creierului și poate produce decesul unei persoane în 24 de ore.

Deoarece simptomele sale sunt asemănătoare unei gripe, meningita poate evolua foarte rapid fără că pacientul să se alarmeze.

Vaccinul meningococic. Vaccin meningită. Cum se diagnostichează?
Vaccinul meningococic. Este important totuși, că în cazul în simptomele asociate răcelii sunt însoțite și de vărsături sau dureri de cap, pacientul să se prezinte de urgență la medic.

Meningita poate fi diagnosticată printr-o serie de analize, cum ar fi testele de sânge, tomografie sau RMN. Aceste teste sunt importante pentru identificarea tipului de meningită și tratarea ei cât mai rapid. REALITATEA.NET

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Abia acum s-a aflat adevăratul motiv pentru care s-a enervat criminalul de la Săpoca! ”Nicolae a făcut o criză de nervi când a auzit că familia i-a vândut o mașină cu pepeni!”
26/08/2019 11:44

 Pe 18 august, la ora 3:30 dimineata, Nicolae Lungu (38 de ani), internat la spitalul de psihiatrie Săpoca, a atacat mai multi pacienti aflati cu el in salonul 206, omorand cu stativul 5 dintre ei si răn ...

Cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
25/08/2019 21:04

 Cand vine vorba de ulei de gătit, rafturile supermarketurilor sunt pline de diverse sortimente. Dintre toate acestea, există unul la care este posibil să nu vă fi gandit niciodată să il folosiţi da ...

Cum arată de fapt Ambrozia, cea mai nocivă buruiană care apare în august și septembrie. E confundată cu pelinul
25/08/2019 11:38

 Ambrozia, iarba de paragină pe care oamenii o confundă cu pelinul, este cea mai alergenică plantă din Romania. Tot mai multi oameni fac alergii grave. Una dintre cele mai răspandite specii de buruie ...

În corpul uman există un organ de care cercetătorii nu știau. Acum a fost descoperit
25/08/2019 11:07

Corpul uman este plin de mistere pe care nici cei mai priceputi oameni de stiintă nu le pot rezolva si mereu se descoperă lucruri noi despre acesta. Probabil ai impresia că iti cunosti anatomia, insă nici ...

Tu speli carnea de pui inainte sa o gatesti? Experimentul care arata cum ar fi bine sa procedezi
25/08/2019 00:12

 Pentru ca te gandesti ca cine stie cum a fost manipulata inainte sa ajunga la tine acasa, probabil esti una dintre persoanele care spala carnea de pui inainte de a o gati. Numai ca aceasta decizie este un ...

Atenție! Alcoolul afectează serios performanța sexuală!
24/08/2019 19:49

Spui că bei un pahar ca să te dezinhibi, dar in final performanta sexuală lasă de dorit. Iată cand alcoolul devine prieten sau dusman… Cum este vorba aceea din popor? Vinul rosu este bun pentru f ...

GROAZNIC SUA anunta primul deces in urma unei boli provocate de tigara electronica
24/08/2019 19:36

 O persoana a murit in statul american Illinois in contextul valului de afectiuni pulmonare asociate consumului de tigarete electronice, au anuntat vineri oficiali din domeniul sanatatii din aceasta tara. ...

Cum se curăţă rănile şi tăieturile
24/08/2019 19:32

Chiar şi cei mai atenţi şi mai grijulii dintre noi vor avea de-a face la un moment dat cu inevitabilele julituri, zgarieturi, tăieturi sau inţepături cu obiecte ascuţiţe. În astfel de situaţii, ...

Depresia, prevenire si remedii
24/08/2019 15:39

Depresia, prevenire si remedii Afectiunea secolului nostru, depresia, este o tulburare a starii afective, care duce la aparitia unei trairi de tristete , de pierdere a sperantei  si aparitia gandurilor ...

Turismul medical
24/08/2019 12:24

  In mod traditional, turismul medical a fost asociat cu acele calatorii in strainatate in cautarea tratamentelor de relaxare, de cosmetica dentara sau chirurgie plastica. Destinatii precum Brazil ...