8 sfaturi și pași pentru construirea unui viitor financiar sigur înainte de a împlini 30 de ani

Fără titlu-1

Dimensiune font:

| 04-09-2024 16:36

Tinerețea este o fantezie trecătoare, iar fiecare tânăr înțelept ar trebui să o folosească cu înțelepciune pentru a-și pregăti viitorul. Ca tânăr din Generația Z, aveți un viitor lung. Prin urmare, ar trebui să iei măsuri timpurii pentru a-ți asigura viitorul financiar. Știm că nu ești copilul unui milionar și, uneori, te confrunți cu momente dificile care te obligă să obții un imprumut online pentru a rezolva lucrurile.

Cu toate acestea, ai destinul tău financiar în mâinile tale. Cei 20 de ani sunt ani buni pentru a te ajuta să te pregătești pentru un viitor solid înainte de a ajunge la 30 de ani. Avantajul este că nu ai nevoie de bani mulți pentru a începe călătoria. Puteți începe de unde sunteți cu ceea ce aveți.

În această postare, împărtășim opt sfaturi și pași pentru a vă ajuta să vă consolidați viitorul financiar. Continuați să citiți pentru a construi o fundație puternică pentru dvs. și pentru copiii dvs.

1. Trăiți în limitele posibilităților dvs.

Dacă nu ești căsătorit la 20 de ani și ți-ai achitat împrumuturile de studii, ai un mare avantaj la 20 de ani, deoarece cheltuielile tale sunt reduse. Trăind în limita sau sub mijloacele tale, te asiguri că nu te îndatorezi și te protejezi împotriva cumpărăturilor impulsive. De asemenea, vă lasă suficient venit disponibil pentru a investi, a economisi și a avansa în carieră. Această viață simplă te disciplinează, de asemenea, să trăiești și să faci totul în cadrul unui buget strict.

2. Nu vă împrumutați niciodată pentru a finanța un stil de viață

Similar cu punctul de mai sus, ar trebui să înveți disciplina financiară și să nu te împrumuți niciodată pentru a finanța un stil de viață. Orice stil de viață pe care trebuie să îl susții prin datorii nu este al tău. De fapt, trăiești o viață falsă și împrumutată care aparține oamenilor de la acel nivel financiar!

Atunci, datoriile sunt rele la 20 de ani? Nu. În schimb, ar trebui să te împrumuți doar pentru a investi în lucruri care vor genera dividende pe termen lung pentru viața ta. De exemplu, vă puteți împrumuta pentru a începe o afacere, pentru a investi în instrumente financiare pe termen lung și pentru a vă continua studiile postuniversitare. Tot ceea ce este în afara acestui interval nu merită o datorie. Împrumutarea pentru a finanța gadgeturi fanteziste și haine de designer este o cale lentă spre viitoare regrete financiare.

3. Stabiliți obiective pe termen scurt

Înțelegem că sunteți un muritor finit, fără niciun control asupra zilei de mâine. Cu toate acestea, vă puteți pregăti pentru incertitudinile sale, cum ar fi pierderea locului de muncă. Trebuie să vă faceți planuri pe termen scurt care să vă poată menține pe linia de plutire atunci când situația devine dificilă.

Stabilirea unor obiective mici pe termen scurt în această etapă vă încurajează să vă asumați obiective mai mari și pe termen lung, care vor depăși vârsta de 30 de ani până la pensionare. De exemplu, vă puteți determina să eliminați datoriile în următorii unul sau doi ani.

4. Investește în tine

Dacă cineva ți-ar cere să menționezi cel mai mare atu din viața ta, ce i-ai spune? În locul tău, aș spune „eu”. Da, viața ta este cel mai important activ al tău, care merită o investiție adecvată. Această afirmație nu înseamnă că ar trebui să fii egoist, nu. În schimb, înseamnă că dacă nu investești în dezvoltarea personală, vei fi dezavantajat și nu vei adăuga mai multă valoare generației tale.

Ca tânăr înțelept din Generația Z, ar trebui să investești în studiile tale și în alte lucruri legate de dezvoltarea carierei. Actualizarea competențelor și a experienței vă face mai atractivi pentru angajatori. De asemenea, îți sporește capacitatea de a supraviețui în afaceri dacă alegi această cale.

5. Îmbrățișați educația financiară

Să faci bani nu este mare lucru pentru că oricine îi poate face oricum. De exemplu, cei mai leneși și mai iresponsabili oameni pot moșteni o avere sau pot câștiga la loto. Ceea ce contează cel mai mult este ce faci din banii pe care îi câștigi. Prin urmare, ar trebui să îmbrățișați educația financiară pentru a vă ascuți abilitățile de gestionare a banilor.

Îmbrățișarea gestionării financiare te face magnetic la bani și un bun incubator. În acest fel, puteți multiplica puținul pe care îl aveți și să faceți mai mult din el. Dar fără educație financiară, devii o sită sau un incinerator care arde până la cenușă tot ce trece prin el.

Așadar, vrei să fii un incubator sau un incinerator? Răspunsul depinde de nivelul de alfabetizare financiară pe care îl ai.

6. Asumă-ți riscuri rezonabile

Cei 20 de ani ai tăi sunt cei mai buni ani pentru a învăța și a stăpâni riscul calculat. Partea bună a acestei etape este că aveți mai mult timp la dispoziție pentru a corecta greșelile înainte să apară mai multe responsabilități, cum ar fi educarea copiilor prin facultate. Așadar, fiți prudent și asumați-vă orice risc rezonabil de care aveți nevoie pentru a vă asigura viitorul financiar. Unele riscuri posibile includ:

     Mutarea într-un nou stat, provincie sau oraș pentru a profita de oportunități     mai bune de angajare sau de afaceri.

      Revenirea la facultate pentru a obține o diplomă postuniversitară.

      Acceptarea unui loc de muncă mai prost plătit la o altă organizație cu un  potențial de creștere mai mare.

      Investirea în acțiuni care au un profil de risc ridicat și randament ridicat.

Cu timpul, puteți începe să vă asumați mai multe responsabilități financiare, cum ar fi plata unei ipoteci sau economisirea pentru educația universitară a copiilor dumneavoastră. Nu uitați, vă puteți asuma mai multe riscuri atunci când aveți mai puține responsabilități financiare.

7. Începeți să economisiți pentru pensionare

Nu presupuneți niciodată că, din moment ce sunteți în vârstă de 20 de ani, pensionarea este prea departe. Dacă Dumnezeu vă favorizează cu o viață lungă, în cele din urmă vă veți pensiona și vă veți petrece restul vieții la bătrânețe. Prin urmare, începeți de astăzi să economisiți pentru pensie. Nu este niciodată prea târziu.

8. Investiți

Investițiile ar trebui să fie o prioritate pe lista ta în această etapă. Puteți solicita îndrumare înțeleaptă din partea investitorilor financiari cu privire la cele mai potrivite investiții pe care le puteți face în timp ce vă păstrați locul de muncă. Acesta este cel mai bun moment pentru a începe o afacere secundară care poate genera unele venituri suplimentare pe care le puteți folosi pentru a vă asigura viitorul.

Încheiere

Ca tânăr adult în vârstă de 20 de ani, aveți timp și multe alte oportunități care vă favorizează viitorul financiar. Am împărtășit nouă modalități de a vă proteja viitorul financiar. Depinde de tine să începi să practici aceste lucruri astăzi, astfel încât tu și copiii tăi să vă puteți bucura de o viață financiară stabilă.

 

    

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:55

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Harmanesti, cu sediul in comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi, telefon 0232.722.000, fax 0232.722.000, e-mail: harmanesti@is.e-adm.ro, cod fiscal 16570210. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata totala de 597 mp, Tarla 6, P 274/1, P 275-276, P 323/1, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului privat al Comunei Harmanesti; -teren in suprafata totala de 123 mp, Tarla 34, P 1211, 1214, 1215, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului public al Comunei Harmanesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Harmanesti nr. 36/25.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Comunei Harmanesti. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, care se achita la Casieria Comunei Harmanesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original si 2 exemplare copii. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 03.10.2024, ora 11.00, la sediul Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232.260.600, fax 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Todiresti, cu sediul administrativ in sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava, telefon 0230.539.535, fax 0230.539.543, e-mail: primaria todiresti @yahoo.com, cod fiscal 4326922. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -3 parcele de teren, in suprafata totala de 2.000 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Todiresti, situate in intravilanul comunei Todiresti: -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43156, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43157, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 1.000 mp, avand nr. cadastral 43503, sat Todiresti, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Todiresti nr. 41/14.06.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se pot consulta pe site-ul: www.comuna todiresti.ro, la sectiunea Monitorul Oficial Local -Hotarari. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 10.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.10.2024, ora 10.30, Comuna Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, din municipiul Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 62, judetul Suceava, telefon 0230.214.948, fax 0230.522.296, e-mail: trsv-arhcont @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
Premierul Marcel Ciolacu continuă intervențiile în mijlocul sinistraților: Deplasare specială la tabăra de sinistrați din Slobozia Conachi
15/09/2024 10:39

Premierul Marcel Ciolacu va ajunge in scrut timp la tabăra de sinistrati de la Slobozia Conachi. Premierul si presedintele Senatului, Nicolae Ciucă, au petrecut noaptea la Galati, unde, impreună cu autorită ...

Soldații intervin la foc continuu în zonele în care viiturile au făcut prăpăd
15/09/2024 08:35

Două detasamente ale Ministerului Apărării Nationale, dotate cu barci de salvare si camioane, au intervenit, in ultimele 24 de ore, la solicitarea autoritătilor locale, in judetul Galati, pentru sprijinirea ...

Ministrul Energiei dă vești și mai proaste după prăpădul din Galați: Se intervine de urgență
15/09/2024 08:33

In urma inundatiilor, peste 25.000 de gospodării din judetul Galati se confruntă cu intreruperi ale alimentării cu energie electrică, spune, sambătă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Burduja a spus ...

 Patru persoane au murit în urma inundațiilor. A plouat în câtebva ore de trei ori mai mult decât media lunii septembrie
14/09/2024 11:15

Creste bilantul deceselor in urma inundatiilor din noaptea de vineri si sambătă. Patru persoane au murit din cauza viiturilor din Galati, judet aflat sambătă dimineată sub avertizare Cod rosu de ploi abund ...

Premierul Ciolacu și-a întrerupt programul planificat in Botosani - Deplasare de urgență în zona afectată de inundații
14/09/2024 10:46

Premierul Marcel Ciolacu si-a anulat programul politic si guvernamental pe care il avea in Botosani si se va deplasa in judetul Galati pentru a evalua situatia cauzată de inundatii, a anuntat biroul de presă ...

Părinții care pleacă în străinătate riscă amenzi usturătoare. La ce să fie atenți, documentul care nu trebuie să le lipsească
13/09/2024 00:33

Părintii care pleacă in străinătate pentru a munci si isi lasă copiii in Romania trebuie să respecte obligatii stricte impuse de lege pentru a evita sanctiuni financiare. Conform legislatiei in vigoare, a ...

Proiect PNL: Actualizarea permanentă şi indexarea pensiilor din sistemul militar, de ordine publică şi siguranţă naţională
13/09/2024 00:26

După ce Guvernul a decis că pensiile militarilor sub 3.000 de lei scapă de impozitare, PNL iniţiază un proiect care prevede repararea greşelilor din Legea Pensiilor pentru foştii mineri, siderurgişti, c ...

Răsturnare de situație: Nadia Comăneci s-a răzgândit în cazul Sabrinei Voinea
13/09/2024 00:16

Nadia Comăneci (62 de ani) a spus, după scandalul izbucnit la finalul probei de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, că-i va da medalia sa de bronz, obtinută la Montreal, Sabrinei Voinea (17 an ...

Planuri de viitor: cum să-ți construiești siguranța financiară pentru pensie
12/09/2024 10:32

Viitorul tău financiar incepe cu alegerile de astăzi. Descoperă cum poti să-ti asiguri o pensie linistită si fără griji financiare. Planuri de viitor: cum să-ti construiesti siguranta financiară pen ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei