Ninsorile au închis Centura Iaşului şi alte 19 drumuri judeţene!

1zapada
1zapada2

Dimensiune font:

| 07-04-2023 15:59

Două camioane au rămas blocate pe carosabil pe DE 85, la Târgu Frumos, iar alte zece maşini nu s-au putut urni din loc din cauza nămeţilor care au blocat drumul dinspre pădurea Bordea. Bilanţul unei zile în care zăpadă a continuat să producă neplăceri participanţilor la trafic a fost întregit de răsturnarea unui autocamion în mijlocul unui drum şi de copacii din municipiu, care s-au rupt sub greutatea zăpezii şi au blocat trecerea pietonilor şi a maşinilor. De parcă toate acestea nu ar fi fost îndeajuns, aseară, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a solicitat Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi închiderea a 20 de tronsoane de drumuri judeţene. Printre acestea, şi centura ocolitoare a Iaşului...

Din cauza vremii nefavorabile, miercuri dimineaţa erau impracticabile traficului rutier mai multe drumuri judeţene. Au fost blocaje pe DJ281 Lespezi - Sireţel-Sticlăria, DJ281C Blăgeşti-Coasta Măgurii, DJ208G Kogălniceni-Oboroceni-Movileni, DJDJ208 O Ciohorăni-Cozmeşti, DJ208I Blăgeşti-Vânători, DJ282D Podu Iloaiei - Româneşti, DJ282D Podu Iloaiei - Mădârjac, DJ281B+281D Belceşti -Coarnele Caprei-Bulbucani, DJ207A Storneşti - Popeşti, DJ248 Iaşi - Rebricea, DJ248A Iaşi - Ţibăneşti, DJ248B Bogonos, DJ282 Iaşi - Gropniţa, DJ249D Prisăcani -Gropniţa. Mai mult, unul dintre utilajele de deszăpezire a fost avariat de un TIR şi a fost nevoie de intervenţii pentru repunerea lui în funcţiune.

De dimineaţă, drumarii de la DJDP au lucrat pe mai multe trasee cu zece sărăriţe, trei autogredere şi două freze care lucrează la degajarea drumurilor de zăpadă. În urma avertizărilor de ninsori şi viscol, cei de la DJADP Iaşi au iniţiat şi semnat un contract subsecvent pentru prestarea de servicii de deszăpezire. Au fost contractate toate utilajele disponibile pentru a operaţionaliza drumurile judeţene. Având în vedere condiţiile meteo extreme, cu ninsoare abundentă şi viscol  dar şi faptul că mai multe vehicule neechipate corespunzător au derapat, intervenţia este îngreunată. Unul dintre utilajele de deszăpezire a fost avariat de un TIR şi se lucrează pentru repunerea în funcţiune. Mai multe sectoare de drum judeţean sunt blocate în acest moment şi se fac eforturi pentru a se interveni cu prioritate în zonele unde sunt semnalate maşini blocate. Evaluarea făcută arată că fenomenele meteo se vor intensifica, codul portocaliu urmând a fi prelungit până mâine. De aceea, facem apel la populaţie să limiteze deplasările între localităţi”, au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.

Zeci de drumuri închise

Lucrurile s-au complicat în cursul serii. Printr-un comunicat, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a solicitat Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi închiderea a 20 de tronsoane de drumuri judeţene. „Având în vedere condiţiile meteorologice, cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite şi strat consistent de zăpadă în cea mai mare parte a zonei Moldovei, solicităm închiderea următoarelor tronsoane de drumuri judeţene, începând cu orele 18.00 din data de 5 aprilie: 1. DJ207A: Bocniţa- intersecţie DJ282D (Popeşti), 2. DJ208G: Kogălniceni - Oboroceni- Movileni, 3. DJ208I: Blăgeşti – Vânători, 4. DJ208L: Paşcani- Mirosloveşti-DN2, 5. DJ208O: Ciohorani – Cozmeşti, 6. DJ208R: Mirceşti-Pod Şcheia, 7. DJ246: Scânteia-Şcheia- Drăguşeni - Ipatele – Ţibăneşti, 8. DJ247: DN24-Dobrovăţ, 9. DJ248A: Centura ocolitoare a Iaşului (intrare Valea Ursului) - Voroveşti – Ţibăneşti, 10.DJ248B: Vânători - Horleşti- Bogonos- Leţcani, 11.DJ280: Strunga- Oţeleni, 12.DJ281: Lespezi - Sireţel – Sticlăria, 13. DJ281B: Belceşti - Coarnele Caprei şi Boroşoaia- Plugari, 14.DJ281C: Blăgeşti - Coasta Măgurii, 15.DJ281D: Coarnele Caprei – Gropniţa, 16.DJ282: Horleşti –Gropniţa, 17.DJ282C-DJ282B-DJ282H: Tigănaşi - Vlădeni - Şipote – Plugari, 18.DJ282D: Româneşti - Podu Iloaiei - Popeşti – Mădârjac, 19.DJ282F: Vlădeni – Andrieşeni, 20.DJ 282H: Şipote – Ergoterapie”.

„Este o măsură de urgenţă. Efectiv nu reuşim să menţinem aceste tronsoane în stare de viabilitate şi riscăm să avem foarte multe maşini blocate. Am avut astăzi trei echipaje la Horleşti. Cu greu am reuşit să deschidem un kilometru. La jumătate de oră drumul a fost blocat la loc. Sunt cantităţi foarte mari de precipitaţii, iar vântul bate cu viteză foarte mare. Prin urmare, drumurile care sunt pe direcţia vântului au fost închise. Şoferii nu respectă indicaţiile noastre. Tot timpul am avut situaţii în care au blocat drumul şi nu am putut interveni cu utilajele pentru deszăpezire”, a spus Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iaşi.

Alte două drumuri vitale, DJ 208 zona Paşcani şi DJ248 spre Vaslui, riscă să fie închise în următoarele ore. „Încercăm să le ţinem deschise cât putem de mult. Dacă situaţia o va impune, le vom închide pentru a putea acţiona cu utilajele aflate la dispoziţie doar la solicitarea ISU şi la situaţiile de urgenţă”, a spus directorul DJADP Iaşi.

Bolnavi transportaţi cu şenilata

ISJU Iaşi a avut şapte intervenţii în judeţ, unul din ele fiind în zona Pașcani - Gâștești și Moţca, un altul pentru degajarea unui microbuz cu copii care a rămas blocat în nămeţi în comuna Ciurea. Echipele ISJU Iaşi au intervenit şi în Horleşti, unde o mașină a rămas înzăpezită, pe drumul Belcești-Coarnele Caprei, unde şase maşini nu au putut avansa printre troienele de zăpadă, pe şoseaua Iași-Voinești şi în comuna Grajduri, unde din cauza drumului blocat, 10 autoturisme au rămas ţintuite în pădurea Bordea. Tot în urma unui apel primit la Serviciul 112, cei de la ISU Iaşi au intervenit cu autospeciala de transport victime multiple pentru a prelua mai mulţi pacienţi din Voineşti, care trebuiau să ajungă la dializă. Însă din cauza viscolului, care spulbera zăpada, ATVM-ul a avut probleme în comuna Grajduri. Astfel, pentru a nu fi puse în pericol vieţile bolnavilor, în zonă a fost trimisă şi o şenilată. Salvatorii s-au deplasat şi în localitatea Piciorul Lupului, unde medicul din comună nu a reuşit să ajungă la un pacient din cauza drumului blocat.

Copaci căzuţi pe maşini

Şi cetăţenii din oraş au avut neplăceri. În Iaşi, serviciul de urgenţă 112 a fost asaltat de zeci de persoane care au dorit să sesizeze că mai mulţi copaci au căzut peste maşinile parcate pe străzile Sărărie, Tabacului, Costăchescu,  V. Lupu, Fântânilor,  Cloșca, Aleea Rozelor şi în proximitatea Ambulatoriului Spitalului CFR din Iaşi. Situaţia cea mai gravă s-a înregistrat pe strada Vasile Lupu, în dreptul  numărului 90. Aici, un copac a căzut peste un autoturism şi a blocat circulaţia în zonă. Tot din cauza greutăţii zăpezii s-au rupt şi stâlpii stradali pe V. Lupu,  Titu Maiorescu şi Aleea Rozelor. 

O sută de oameni trimişi în lupta contrta nămeţilor   

În Iaşi, a fost mobilizat un număr impresionant de angajaţi pentru a rezolva problemele cauzate de ninsori. Peste 100 de muncitori au lucrat pentru limitarea efectelor ninsorii abundente şi vântului puternic, astfel încât să fie asigurate condiţii rezonabile pentru traficul rutier şi, în special, pentru mijloacele de transport public, precum şi pentru a degaja căile de acces la unităţile de învăţământ şi spitale.

Cei de la SC Citadin SA, companie care asigură şi coordonarea Comandamentului de Iarnă al municipiului Iaşi, au intervenit cu 13 autocamioane, 9 sărăriţe cu lamă, 2 buldoexcavatoare şi un încărcător frontal şi au folosit 233 de tone de sare şi 8 tone de clorură de calciu. La rândul lor, salariaţii SC Servicii Publice SA a lucrat în special pe zonele de versanţi, poduri şi scări pietonale, intervenind cu două autocamioane, două tractoare cu lamă şi 16 tone de material antiderapant. Nu în ultimul rând, SC Salubris SA a intervenit pe trotuare şi alei pietonale cu şapte utilaje şi a folosit 7,1 tone de clorură de calciu, iar Compania de Transport Public SA a asigurat viabilitatea liniilor de tramvai şi a reţelei de fir contact. „Peste 100 de muncitori au lucrat noaptea trecută. S-au utilizat în total 233 de tone de clorură de sodiu, 16 tone de material antiderapant şi 15,1 tone de clorură de calciu. Până astăzi dimineaţă, la ora 8.00, echipele municipalităţii au rezolvat deja mai multe probleme cauzate de zăpada abundentă şi vânt: avarii la reţeaua fir contact în zona CET şi intersecţia dintre şos. Nicolina şi strada Sălciilor, precum şi copaci prăbuşiţi pe drumul spre Aeroport (patru arbori căzuţi), strada Columnei, Calea Galata, aleea Mihail Sadoveanu, strada Dr. Vicol, bulevardul Socola. Echipajele Poliţiei Locale patrulează în permanenţă şi transmit societăţilor municipale situaţiile care necesită intervenţii punctuale. Echipele municipalităţii sunt pe teren şi lucrează pentru a rezolva problemele care continuă să apară din cauza vremii”, au transmis oficialii Primăriei Iaşi. Laura RADU, Lucian STATE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Noi curse de pe Aeroportul Iași
02/05/2024 12:15

Din această lună au devenit operationale, de pe Aeroportul Iasi, cursele companiei aeriene EuroWings. Pentru inceput se vor opera curse regulate către Stuttgart si Dusseldorf, Germania, a anuntat managerul ...

Controale la toate legumele și fructele din toate piețele agro-alimentare
02/05/2024 12:13

Legumele si fructele din toate pietele agro-alimentare iesene vor fi verificate in vederea stabilirii nivelului de nitriti pe care le-ar putea contine. Directorul Societătii „Eco-Piata”, Radu Bot ...

Teatru liric din Iași, participare importantă la două festivaluri
02/05/2024 11:37

  Opera Natională Romană din Iasi va participa in acest an la SymphOpera Fest. Manifestarea la care vor fi prezenti, printre altii, solisti ai Operei Nationale Cluj-Napoca, precum si Filarmonica Nationa ...

Nouă candidaturi pentru funcția de primar al Iașului au fost admise de biroul electoral
02/05/2024 11:25

 Nouă candidaturi pentru functia de primar al Iasului au fost admise de biroul electoral. Dosarele altor trei candidati au fost respinse din cauza problemelor legate de listele de semnături de sustinere. ...

Nutriționiștii recomandă prudență maximă!
02/05/2024 09:00

Sărbătorile pascale ne bat la usă si, impreună cu acestea, mesele luate impreună cu familia si cu prietenii, din care nu lipsesc, aşa cum e tradiţia, meniurile elaborate, bogate in grăsimi si in zaharur ...

Dilema de Paște: luăm ouă gata vopsite, sau le vopsim acasă?
02/05/2024 08:45

Cu cateva zile inainte de Paste, in supermarketuri este forfotă. Romanii merg să se aprovizioneze si de pe listele de cumpărături nu lipsesc ouăle. Nu există Paste fără ouă vopsite, iar in comert găsi ...

Un deţinut din Penitenciar scapă de brăţara eletronică, deoarece mamei sale i se descarcă mereu telefonul
02/05/2024 08:45

Pană pe 2 mai a.c., C.I.R. din Coarnele Caprei a fost, probabil, singurul deţinut din penitenciarele ţării, obligat, printr-o sentinţă judecătorească, să poarte brăţară electronică prin care să-i ...

Un nou tramvai personalizat, de Ziua Națională a Tineretului
02/05/2024 08:30

Ziua Natională a Tineretului va fi marcată in acest an la Iasi prin inaugurarea unui nou tramvai personalizat, in cadrul proiectului initiat de Compania de Transport Public (CTP) impreună cu Asociatia Pasion ...

Drogurile din duba polonezului i-au adus o condamnare de şapte ani
02/05/2024 08:26

Jacek Andrzejczak e de loc din oraşul Strumiany, regiunea Borek, Polonia. Pană in toamna trecută, a lucrat ca agent internaţional de livrări pentru o firmă din oraş. Acum e in Penitenciarul Iaşi, unde v ...

Campania „grebla și lopata” continuă și în luna mai!
02/05/2024 08:20

Chiar dacă, oficial, campania de curătenie de primăvară a orasului s-a incheiat, municipalitatea va continua si in această lună programul de infrumuseţare a cartierelor şi de plantare de material dendro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei