INCHIDE

Uleiul de bergamotă, ajutor în psoriazis

 Uleiul de bergamotă, ajutor în psoriazis

 

Cunoscută la noi destul de puțin, bergamota este folosită de sute de ani în Orientul Mijlociu pentru efectele de calmare, relaxare, capacitatea de a genera buna dispoziție și pentru efectele de tratare a problemelor caracteristice tenului gras. Fructul de bergamotă este bogat în polifenoli, substanțe care stimulează secrețiile hormonale, activează metabolismul, împiedică producerea grăsimilor în sânge, reduce riscul de diabet și a altor boli metabolice, este un stimulent puternic al stomacului, splinei și al ficatului. Bergamota nu este un fruct comestibil, el este cultivat pentru obținerea uleiului esențial, utilizat pe scara largă în parfumuri pentru aroma deosebită, proaspătă, delicată și dulce de lămâie. Este folosit în fitoterapie ca ajutor digestiv, calmant și antidepresiv. În cosmetică este utilizat în tratarea tenurilor grase, acneice, are efecte revitalizante, usucă ușor, răcorește și calmează pielea, are efecte antibacteriene, antiinflamatoare și previne infecțiile datorită calităților antiseptice. Uleiul esențial de bergamotă este benefic în tratarea infecțiilor de la nivelul pielii, psoriazis, herpes, herpes genital, varicelă, în infecții ale tractului urinar.

Maura ANGHEL

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari stiri, direct pe telefon!

Esti mereu pe fuga? Noi îti trimitem zilnic cele mai importante 3 stiri din Iasi, Moldova si tara – scurt, clar, fara spam.

Plus: alerte locale de urgenta, noutati exclusive si acces rapid la anunturi importante.

Intra pe canalul nostru oficial: WhatsApp Ziarul Evenimentul

⇒ Încearca 3 zile. Daca nu-ti place, poti iesi oricând.

Esti martorul unui eveniment care poate fi o stire de interes pentru comunitate?

Trimite-ne detalii si imagini la numarul de WhatsApp    0752 266 264  si noi le facem cunoscute!