Decarii ieşeni premiaţi pentru excelenţă

default

Dimensiune font:

| 16-07-2014 17:44

333 de elevi de nota 10 la examenele naţionale, absolvenţi ai claselor a VIII-a şi a XII-a, au fost premiaţi pentru excelenţă. Rezultatele tinerilor ieşeni au clasat judeţul în topul naţional al celor mai multe medii maxime. 

Cei 32 de elevi care au obţinut media generală 10 la examenele naţionale de final de etapă – 18 tineri la Evaluarea Naţională şi 14 la Bacalaureat - au fost premiaţi ieri, 15 iulie, de Ministerul Educaţiei Naţionale. Aceasta a avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, în cadrul unei videoconferinţe la care au luat parte Remus Pricopie, ministrul educaţiei, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru învăţământ superior, precum şi reprezentanţii ISJ. De asemenea, alături de elevii de 10 din fiecare judeţ au fost părinţii şi directorii instituţiilor pe care le-au absolvit.
Premiile au constat în diplome oferite de Ministerul Educaţiei şi ISJ, dar şi în bani – câte 2.000 lei pentru fiecare din cei 18 elevi care au rezolvat fără greşeală subiectele Evaluării Naţionale şi câte 3.000 lei pentru decarii Bacalaureatului.
„Avem judeţe care în mod tradiţional obţin nu numai un procent de promovabilitate mare, dar şi multe note de 10. Unele dintre ele ocupă locuri fruntaşe la ambele examene naţionale”, a punctat ministrul Pricopie, atrăgând, totuşi, atenţia şi asupra judeţelor unde există o diferenţă negativă, comparativ cu anul precedent.

Locul trei la Evaluarea Naţională
Cei 18 absolvenţi ai claselor a VIII-a de nota 10 au clasat judeţul în vârful topului naţional. Brăila, cu 24 decari, şi Clujul, cu 20, au ocupat primele două locuri, în timp ce Iaşul a fost pe cea de-a treia poziţie. „Este o bucurie pentru şcoala ieşeană să confirme încă o dată o valoare ce vine din timp şi nu este doar o întâmplare a momentului, ci este o consecvenţă în demersul şcolilor de elită”, a precizat în deschidere Camelia Gavrilă, inspector şcolar general Iaşi. De asemenea, aceasta a continuat accentuând importanţa momentului festiv şi a întâlnirii, care „nu este doar o premiere individuală a celor care se bucură de rezultatele acestea, ci ar trebui să aibă şi valoarea unui simbol, în sensul în care performanţa trebuie să genereze performanţă şi pentru generaţiile care vin în anii următori”, a conchis şefa ISJ Iaşi.
Vizibil emoţionaţi, noii liceeni, de la care se aşteaptă aceeaşi performanţă şi la finalul clasei XII-a, au primit premiile. „Contrar aşteptărilor, fetiţa mea nu a făcut vreo oră de pregătire. În plus, a ştiu foarte bine să-şi împartă timpul între şcoală şi momentele de relaxare, de distracţie, să spunem”, povesteşte mama uneia dintre elevele care a obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională.

Vârful clasamentului la Bacalaureat
Judeţul Iaşi s-a clasat şi în topul celor mai multe note de 10 la Bacalaureat, de data aceasta fiind pe prima poziţie cu cei 14 elevi. „Văd că Iaşul se menţine, aşa cum ne-a obişnuit, în linia constantă a performanţei”, a punctat ministrul delegat Mihnea Costoiu.
„Ne străduim să menţinem performanţa şi la olimpiade, concursuri şi toate aceste forme de competiţie naţională şi internaţională. Comunitatea apreciază, susţine şi cred că se dă valoarea aceasta de model, continuitate şi permanenţă, fiind o istorie neîntreruptă, care se leagă şi de spiritualitatea ieşeană”, a continuat şefa ISJ.
Pentru viitor, generaţia cu 10 la Bacalaureat din judeţ optează, în general, pentru Medicină sau pentru Drept, dorindu-şi să rămână la universităţile din oraş. „Voi continua cu Facultatea de Medicină în Iaşi pentru că îmi vreau să-i ajut pe cei de aici”, este visul unei dintre viitoarele studente. De asemenea, o parte dintre cei 14 tineri vor deveni ambasadori ai învăţământului românesc, fiind acceptaţi deja la instituţii de învăţământ superior de renume din Marea Britanie sau SUA. Cu toţii au adresat cuvinte de mulţumire persoanelor care le-au influenţat evoluţia - părinţi şi profesori -, precum şi instituţiilor în care s-au format şi au crescut.
„Este un moment deosebit, festiv, în care este premiată excelenţa. Treptat, am asistat la o seriozitate tot mai accentuată a examenelor naţionale, la şanse egale oriunde ar fi susţinute acestea. De multe ori cerinţele depăşesc nivelul programei, poate şi pe cel al unui orizont de aşteptare pentru finalul de a VIII-a sau a XII-a şi ating zona de subtilitate”, a conchis inspectorul şef ieşean amintind şi factorii ce determină un asemenea succes – dotaţia nativă, deschiderea gnoseologică, precum şi implicarea profesorilor-mentor, a părinţilor şi a calităţii managementului la nivelul unităţii şcolare şi la clasa de elevi. Andreea IGNEA
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:05

Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1445/103/2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Casa Scutaru” S.R.L., cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, str. Grigore Ureche, bl. G3, et. 3, ap. 71, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Valoare -lei-, 1. Tractor articulat forestier 690 OP, 98.460,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile scoase la vânzare este cel de mai sus. Vânzarea se va face conform hotârârilor adunării creditorilor din data de 05.05.2021 şi 02.06.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 02.08.2021, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe de licitaţie publică cu strigare la un interval de 7 zile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Sute de copii şi adulţi ieşeni, din nou la şcoală!
31/12/2019 00:05

Grupurile ţintă implicate in proiectul „A doua şansă” sunt reprezentate, la Iaşi, de 60 de copii antepreşcolari şi 200 de copii preşcolari care se află in situaţie de risc educaţional, 48 ...

Bacalaureat 2020. Cum arată calendarul complet pentru examenul din vară
16/12/2019 13:47

Cu gandul la examenele care ii asteaptă, elevii asteaptă cu sufletul la gură vesti despre Bacalaureatul, din 2020. Ministerul Educatiei, prin Centrul National de Evaluare si Examinare, a publicat calendarul ...

Rectorul Politehnicii Bucureşti: România are nevoie în următorii 10 de ani de 400.000 de ingineri
14/12/2019 18:54

 Rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat că Romania are nevoie in următorii 10 de ani de 400.000 de ingineri „faţă de ce produce astăzi”, potrivit progn ...

Scutiri Educație Fizică. Răzvan Buşneag, directorul INMS, semnal de alarmă: Este ilegal!
14/12/2019 18:16

Lectorul Răzvan Buşneag, directorul Institutului Naţional de Medicină Sportivă, a tras un semnal de alarmă, privind scutirile scolare de la Educatie fizică si Sport, in cadrul evenimentului "UPGRADE ...

PROFESORII SUNT DE AZI FUNCȚIONARI PUBLICI. CE EFECTE ARE TRECEREA LA STATUTUL DE AUTORITATE PUBLICĂ
11/12/2019 20:57

Profesorii sunt de azi pe lista functionarilor, a decis Senatul. Ca urmare cadrele didactice pot fi considerate victime ale ultrajului. Proiectul urmează să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. & ...

Lecțiile 3D, viitorul în Educație. Realitatea virtuală îi ajută pe elevi să învețe mai ușor
11/12/2019 10:52

Lectii 3D. Acesta este viitorul in Educatie, sustin reprezentantii Editurii Didactice si Pedagogice, care au incheiat un parteneriat cu o companie internatională pentru lectii gratuite timp un an. Demonstratii ...

Educația antreprenorială ar putea deveni disciplină opțională în școli și licee
11/12/2019 10:16

Elevii vor putea invăta cum să-si construiască o afacere si cum să o facă profitabilă De anul viitor in scoli si licee vor fi introduse cursuri optionale de educatie antreprenorială. Iar oamenii de aface ...

Ministrul Educaţiei anunţă modificări la examenul de BACALAUREAT: Vor fi subiecte care
11/12/2019 08:52

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că subiectele de la examenul de Bacalureat vor suferi modificări. Acestea insă nu se vor schimba in acest an şcolar. "Pentru anul acesta scolar, nu se p ...

Copilul care urma să devină luna aceasta cel mai tânăr absolvent de facultate din istorie a fost retras de părinți de la studii. Ce s-a întâmplat
10/12/2019 17:16

 Copilul belgian in varstă de 9 ani ce era pe cale să devină cel mai tanăr absolvent de facultate din lume a renuntat la studiile de la Universitatea olandeză din Eindhoven din cauza unei dispute priv ...

Cine este noul secretar de stat la Ministerul Educaţiei
10/12/2019 11:47

Actualul secretar general al PMP Prahova, Lucian Dragos Rădulescu a fost numit in funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei