Înalta Curte trimite acasă pensionarii din administrația publică. Statul nu știe câți funcționari vor pleca și care vor fi efectele

000000   05500

Dimensiune font:

| 06-02-2025 13:20

 Un funcționar public care are și o decizie de pensionare nu mai poate lucra în administrație. Contractul lui de muncă încetează imediat, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), chiar dacă funcționarul a cerut suspendarea pensiei. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, marți, 29 ianuarie, și a intrat deja în vigoare. Nu e clar ce efect va avea în administrație această decizie, însă mii de funcționari publici ar putea fi obligați să plece din sistem.

 

Decizia a fost luată după ce Tribunalul Suceava, într-un litigiu de muncă, a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție să lămurească dacă un funcționar public care are o decizie de pensionare – chiar și suspendată –mai poate fi angajat ca funcționar public.

În prezent – potrivit art. 517, alin. 2 din Codul Administrativ – „în mod excepțional”, un funcționar public care ajungea la vârsta de pensionare putea fi „menținut în funcția publică deținută maximum trei ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu”.

Hotărârea ICCJ lămurește situația în care funcționarul public are emisă o decizie de pensionare.

Judecătorii de la Tribunalul Suceava au ajuns la această dilemă legislativă după ce pe masa lor a ajuns dosarul dnei A.M.

Consilieră la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Suceava, ea a dat în judecată instituția după ce contractul său de muncă a fost încheiat de angajator, unilateral, ca urmare a emiterii deciziei de pensionare – deși femeia voia să lucreze în continuare.

A.M. ajunse la vârsta de pensionare în septembre 2022 dar, conform Codului Administrativ, beneficiase de prelungirea perioadei de activitate.

Pe 11 septembrie 2023, consiliera a făcut o nouă cerere pentru prelungirea raportului de serviciu, admisă din nou. Prin urmare, i-a fost emisă o decizie pentru menținerea în funcție până la data de 14 noiembrie 2024.

Doar că femeia a cerut și Casei Teritoriale de Pensii emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă. Decizia a venit pe 3 ianuarie 2024. A.M. a cerut suspendarea plății pensiei, care i-a fost aprobată pe 5 februarie 2024.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a considerat că angajata este deja pensionară și, printr-o decizie, a încheiat raporturile de serviciu începând cu 8 februarie 2024.

A.M. a mers în instanță și a cerut reîncadrarea pe post și plata drepturilor restante. A pierdut, iar rezoluția dată de ICCJ în dosarul său va produce efecte mult mai mari decât lămurirea situației fostei consiliere de la APIA Suceava.

„În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 517 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, în situația menținerii la cerere a raportului de funcție publică după îndeplinirea condițiilor de pensionare, emiterea deciziei de pensionare determină încetarea de drept a raportului de serviciu, chiar dacă funcționarul public ceruse suspendarea plății pensiei”

Sursa: ICCJ

Cu alte cuvinte, toți funcționarii publici care încă lucrează deși au o decizie de pensionare vor pleca acasă. Câți? Nu e clar, momentant.

Primăria Iași a acționat deja. 38 de oameni au plecat acasă de la 1 ianuarie 2025

Decizia ICCJ a fost luată în noiembrie și era doar o chestiune de zile până la apariția motivării, publicarea în Monitorul Oficial și intrarea sa în vigoare.

La Primăria Iași, anul trecut erau 38 de angajați în situația descrisă – aveau decizii de pensionare emise și erau angajați ca funcționari publici.

Tuturor le-au fost încheiate raporturile de serviciu începând cu 1 ianuarie 2025.

„În momentul în care a fost publicată decizia ICCJ, atunci s-a făcut analiza la nivelul departamentelor primăriei. Și, în urma analizei, s-a decis ca de la 1 ianuarie persoanele respective, care erau și cu pensionare, și cu angajare, să plece acasă”, spune pentru Europa Liberă Sebastian Buraga, purtător de cuvânt la Primăria Iași.

La Primăria Iași, 38 de funcționari publici care cumulau pensia cu salariul au plecat acasă, de la 1 ianuarie 2025.
La Primăria Iași, 38 de funcționari publici care cumulau pensia cu salariul au plecat acasă, de la 1 ianuarie 2025.

Locul celor plecați a fost ocupat de alți angajați – prin delegare, deocamdată. Dar atât de mulți oameni lipsă ar putea afecta activitatea instituției, spune primarul Iașului, Mihai Chirica. Pentru că așa-zisa „Ordonanță-trenuleț”, emisă de Guvernul Ciolacu la sfârșitul lui decembrie 2024, restricționează noile angajări.

„Ordonanța are restricții în ceea ce privește ocuparea posturilor eliberate prin pensionare sau alte cauze într-un procent din numărul total de posturi vacantate, practic doar unul din șapte se poate scoate la concurs, ceea ce poate crea probleme. Vedem cum ne vom descurca”, declară el, pentru Europa Liberă.

Primarul Chiria afirmă, însă, că după părerea lui, decizia ICCJ mai avea nevoie de lămuriri în plus.

„Trebuia lămurit, din perspectiva mea, termenul de aplicare a acestei decizii. Când intervine termenul de aplicare, de astăzi? Dacă decizia de încheiere a raporturilor de serviciu intervine de la data publicării în Monitor sau de la data la care a intervenit decizia de pensionare?”.

În hotărârea ICCJ, într-adevăr, nu se specifică termenul de aplicare – decât că e definitivă.

La Primăria Bistrița un angajat are 75 de ani

În noiembrie 2024, la Primăria Bistrița și instituțiile din subordine, 51 de angajați din aproape 1.050, aveau și decizii pe pensionare. Nu toți erau funcționari publici, deci care ar intra sub incidența deciziei ICCJ, scrie bistriteanul.ro.

Cei mai mulți lucrau la Direcția de Infrastructură și Servicii – 23 de persoane.

Între timp, celor care le-au expirat contractele nu le-au mai fost prelungite, spune pentru Europa Liberă primarul municipiului, Gabriel Lazany.

„Eu vreau să fac restructurare, să reduc cheltuielile”, răspunde edilul la întrebarea cum se va descurca fără ei.

Gabriel Lazany, primarul municipiului Bistrița.
Gabriel Lazany, primarul municipiului Bistrița.

Are, însă, altă problemă. Cea a angajaților pensionari care au contracte de muncă pe durată nedeterminată și care nu sunt funcționari publici. Cel mai în vârstă are 75 de ani.

„Am cazuri în care sunt angajați pe perioadă nedeterminată, adică după pensionare s-au scos posturile la concurs și s-au angajat, după aia s-au reangajat pe perioadă nedeterminată. Acolo va trebui să intervenim pe legea pensiilor care spune că nu mai pot face activitate după 70 de ani”, spune Gabriel Lazany.

Nici plecarea acestora nu va afecta activitatea primăriei.

„Dacă mâine pleacă toți pensionarii, eu n-am o problemă”, spune el.

Agenția Funcționarilor Publici nu știe care va fi impactul în administrație

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), instituție care asigură evidența și managementul funcţiei publice şi funcţionarilor publici, va emite în curând un punct de vedere privind decizia ICJJ, spune pentru Europa Liberă președintele agenției, Vasile Felix Cozma.

Nu există statistici la nivel național privind numărul de pensionari încă activi ca funcționari publici.

„E foarte greu de știut câți funcționari la stat vin din pensie. Nu am avut cum să fac un calcul de genul acesta, pentru că nu se declară la datele de concurs, de exemplu, pentru cineva care candidează să intre pe funcția publică. E dreptul lui conform legii să se prezinte la concurs și nu se face o statistică că a venit din pensie sau nu”, explică Vasile Felix Cozma.

Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici - Vasile Felix Cozma.
Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici - Vasile Felix Cozma.

Chiar și în agenție sunt câteva cazuri.

„Suntem oricum într-o perioadă de reducere a cheltuielilor în aparatul administrativ. Probabil că vor rămâne posturi libere. Cred că în mare parte din plecările din sistem se vor regăsi și aceste persoane”, spune Vasile Felix Cozma.

El recunoaște, însă, că printre cei care vor pleca sunt și oameni valoroși.

„Am un angajat din sistemul de apărare a statului, de la ministerul Apărării, care a ieșit la pensie și care în momentul de față este la [departamentul] juridic. E o persoană de excepție, lucrează foarte bine, a terminat Științe Juridice, chiar aveam nevoie de el. Foarte greu am găsit oameni. Va fi un minus”, recunoaște președintele ANFP.

Cine sunt funcționarii publici? Ce avantaje au

Conform legii, funcționarii publici sunt persoanele angajate într-o funcție publică din cadrul autorităților și instituțiilor publice. În categoria funcționarilor publici intră parte dintre angajații:

  • ministerelor;
  • organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale (ex.: agenţii, autorităţi etc);
  • structurilor de specialitate ale Administraţiei Prezidenţiale;
  • structurilor de specialitate ale Parlamentului României;
  • autorităţilor publice autonome prevăzute în Constituţia României;
  • altor autorităţi administrative autonome;
  • structurilor autorităţii judecătoreşti.
  • instituţiei prefectului;
  • serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ- teritoriale (ex.: direcţii, agenţii etc.);
  • instituţiilor publice din teritoriu, aflate în subordinea/coordonarea/sub autoritatea Guvernului, a ministerelor şi a celorlalte organe ale administraţiei publice centrale (ex.: direcţii, agenţii etc.).
  • aparatului propriu al autorităţilor administraţiei publice locale şi al instituţiilor publice subordonate acestora (ex.: primării, consilii judeţene, servicii publice locale – taxe şi impozite, evidenţa persoanelor etc).

 

Pentru a deveni funcționar public, e nevoie de parcurgerea unui proces de recrutare specific - îndeplinirea unor criterii de eligibilitate, un concurs scris și interviu, o perioadă de stagiu și un examen de definitivare.

După promovarea examenului, funcționarul public va fi numit prin ordin sau decizie a autorității publice și vei depune jurământul de credință.

Ce avantaje vin cu funcția publică?

  • Stabilitate – Contract pe perioadă nedeterminată
  • Salariu fix + sporuri + bonusuri (vechime, condiții speciale)
  • Drept la pensie specială în unele cazuri (diplomați, polițiști locali etc.)
  • Posibilitatea de promovare în funcții de conducere.

Agenția Națională a Funcționarilor publici a publicat, în februarie 2024, o analiză privind angajații din administrație, mai exact funcționarii publici și personalul contractual. Studiul a fost făcut cu bani europeni și a fost necesar pentru implementare unor măsuri cerute de prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

42% dintre angajații din administrația publică au statul de funcționari publici, restul fiind personal contractual.

Conform analizei, la sfârșitul lui 2023, în România erau 178.841 funcții publice, din care vacante erau 28.403 (15,9%). Cele mai multe funcții, 158.688, sunt posturi de execuție.

Studiul a mai scos la iveală și că, în ultimii cinci ani (2019-2023), a crescut constant numărul de funcții publice ocupate prin transfer și ocupate temporar prin detașare.

Iar detașările și transferurile au acoperit peste 90% din totalul funcțiilor publice rămase vacante prin pensionare sau demisie, în 2023.

Cu alte cuvinte, puțini români au reușit să intre în sistemul public în 2023.

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:41

FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, Judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza 4 licitatii publice cu strigare, in vederea valorificarii urmatoarelor active aflate in patrimoniul debitoarei, astfel: in datele de 27.03.2025, 03.04.2025, 10.04.2025 si 17.04.2025, de la orele: Ora 12:00: Cladire 2 Camere -Volanschi- Pret pornire: 1.595,94 Lei; Ora 13:00: Proprietate imobiliara „Ferma Coroiesti” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 77.090,64 Lei; Ora 14:00: Proprietate imobiliara- „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 117.805,79 Lei. Orele anuntate pentru fiecare Activ se respecta pentru fiecare zi in care se vor organiza licitatii. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Activele pot fi vizionate prin programare prealabila dupa achizitionarea caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor, la pretul de 3.570 Lei (TVA inclus) pentru fiecare Activ in parte, mai putin pentru Activul-„Cladire 2 Camere -Volanschi” pentru care Caietul de sarcini are pretul de 595 (TVA inclus) si ulterior, semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Caietul de sarcini poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five- advisory.ro. Licitatia va avea loc la sediul Five Administration S.P.R.L. din Bucuresti, Str. Romulus nr. 23, sector 2 sau prin corespondenta / videoconferinta, dupa cum va decide Administratorul judiciar de la caz la caz. Documentatia de participare la licitatie va fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five- advisory.ro, pana cel tarziu cu o zi inainte de data fiecarei licitatii, ora 16:00. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice nu vor fi luate in considerare. Informatii suplimentare privind activele si pentru vizionarea activelor pot fi obtinute la nr. 0744.950.751 sau e-mail: office@agro- complex.ro.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, cu sediul in sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt, telefon 0233/787.050, fax 0233/787.050, e-mail: timisesti@ nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: Teren in suprafata totala de 2.340 mp, avand carte funciara 52140 si numar cadastral 52140, identificat astfel: teren situat in intravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 512 mp si teren situat in extravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 1.828 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 12/11.03.2025 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 07.04.2025, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 15.04.2025, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 16.04.2025, ora 11.00, la sediul Caminului Cultural Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de Contencios Administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/219.493, fax 0233/210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.03.2025.
CTP, despre zborurile private ale lui Klaus Iohannis: „Asta se numește Iohăneală”
23/03/2025 16:13

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat zborurile de 113 milioane de lei efectuate de Klaus Iohannis cu avioane private de lux, criticand absenta unor rapoarte in care să explice ce a făcut acesta in resp ...

Marcel Ciolacu compară candidatura lui Victor Ponta cu cea a lui Mircea Geoană: Este o copie la indigo a ceea ce se întâmplă!
22/03/2025 18:22

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sambătă că Victor Ponta va rupe din electoratul PSD, la alegerile prezidenţiale, atat de mult cat a rupt şi Mircea Geoană, el menţionand că este o copie la ...

Ciolacu a izbucnit la adresa 'boţilor şi tiriboţilor' care bălăcăresc politicienii: Măi oameni, prea am avut bun simţ, hai să îi înjurăm şi noi pe ei!
22/03/2025 18:03

Preşedintele PSD remarcă „un asalt” şi dezinformări din zona suveranistă şi cere susţinătorilor partidelor aflate la guvernare să riposteze. „Stăm şi ne speriem cand scrim pe Facebook că apar ...

Marcel Ciolacu, a răbufnit, la Suceava, la adresa criticilor săi și ai Guvernului: Cine face agenda publică acum? Cei care au 6%, cei care au 8%
22/03/2025 17:52

Marcel Ciolacu a vorbit, sambătă la o reuniune politică a PSD şi PNL la Suceava despre faptul că, impreună cu preşedintele PNL, a constatat că politicienii de la putere se află „intr-o defensivă”. ...

Dîncu, laude la adresa lui Bolojan: 'În postura de preşedinte interimar face o figură frumoasă, corectă' / Ce spune despre varianta 'Bolojan premier'
22/03/2025 17:14

Eurodeputatul PSD Vasile Dincu susţine că liberalul Ilie Bolojan era singurul politician din opoziţie cu care se intalnea in librăriile din Bucureşti sau Cluj. De altfel, Vasile Dincu este de părere că I ...

Tudose vorbește despre cel mai negru scenariu dacă Antonescu pierde alegerile: 'Ne ducem pe drumul acela unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin'
22/03/2025 17:03

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, atrage atenţia că o victorie a partidelor extremiste in alegerile prezidenţiale din Romania ar putea arunca economia ţării in criză. El a declarat ...

SG-ul PSD își avertizează colegii: 'Dacă Crin Antonescu nu e preşedinte, se întâmplă două lucruri grave de tot / Nu avem scuze'
22/03/2025 16:46

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, le atrage atenţia social-democraţilor că, dacă alegerile prezidenţiale din acest an vor fi pierdute de către candidatul susţinut de PSD, există posibilitatea c ...

Sorin Grindeanu îi pune în gardă pe colegii din PSD: 'Orice vot spre Victor Ponta înseamnă un vot dat ca Nicuşor Dan să intre în turul doi'
22/03/2025 16:37

Sorin Grindeanu admite faptul că PSD nu are candidat propriu nu este „cea mai fericită soluţie”, dar spune că susţinerea pentru Crin Antonescu este „un compromis” care nu trebuie interpretat in sen ...

Vasile Dîncu îi dă asigurări lui Crin Antonescu: 'Nu am emoții, PSD va vota. Am emoţii pentru electoratul PNL' / De ce l-a numit 'ultimul romantic'
22/03/2025 16:11

Sociologul Vasile Dincu susţine că electoratul PSD este disciplinat şi va vota, in mare parte, cu Crin Antonescu, in pofida faptului că actualul candidat comun al coaliţiei de guvernare nu provine dintre s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei