10 mâncăruri ciudate considerate delicatese în jurul lumii

default

Dimensiune font:

| 12-12-2017 11:04

 Cei mai mulți dintre noi visează să călătorească în jurul lumii, să viziteze locuri fascinante, să guste mâncăruri ciudate și să întâlnească oameni noi. Să călătorești și să mănânci este întotdeuna distractiv și este incitant să îți încânți cu gusturi noi papilele gustative.

Obiceiurile alimentare variază foarte mult, în funcție de țară și comunitate. Ceea ce noi numim mâncăruri ciudate pot fi delicatese celebre pentru oamenii acelor țări.

Multor oameni li se pare cel puțin „aventuros” să guste aceste mâncăruri ciudate. Dar, dacă te documentezi puțin despre mâncarea acelei țări, ai putea găsi preparate care să îți placă foarte mult.

Lista prezentată în continuare cuprinde câteva mâncăruri ciudate din jurul lumii, care intră la categoria „îndrăznește să mănânci”. Asta, fie pentru că sunt făcute din animale vii, fie pentru că principalul ingredient este ceva dificil de înghițit, care te poate speria.

Așadar, ca să nu îți incomodezi viitoarele gazde cu o reacție de groază la vederea farfuriei de pe masa festivă, descoperă 10 mâncăruri ciudate, considerate delicatese la mare căutare în diferite părți ale lumii,

1. Insectele Jumiles

mâncăruri ciudate

Aceste insecte măsoară mai puțin de un centimetru și trăiesc sub butuci, în pădure, sau sub pietre. Insectele fac parte din dieta zilnică în Mexic, mai ales în regiunea de sud.

Ele au o aromă medicinală, datorită conținutului ridicat de iod și sunt bogate în vitaminele B2 și B3. Insectele sunt mâncate crude sau pisate cu molacajete (o unealtă din piatră) și folosite în salsa și servite cu tortilla de porumb.

Insectele sunt vândute vii, deși ele mor în timpul preparării de salsa. Crezi că te-ar ține stomacul să guști din aceste mâncăruri ciudate?

2. Mâncăruri ciudate – Sannakji

mâncăruri ciudate

Sannakji este un fel de mâncare coreean unic, cu o aromă ușoară, pentru prepararea căruia o caracatiță mică este tăiată și servită imediat, cu ulei și semințe de susan. Mâncarea poate fi servită în întregime, sau poate fi tăiată în porții mici.

Bucățile continuă să se zvârcolească în farfurie și este o adevărată luptă să le prinzi cu furculița. De asemenea, vei avea o senzație deosebită în gură, unde mâncarea încearcă să lupte cu tine.

Aroma este foarte ușoară și este dificil să înghiți acest fel de mâncare, fiindcă este suplu, alunecos și tentaculele se lipesc de cerul gurii. Este nevoie să mesteci multpentru ca mâncarea să ajungă până la urmă în stomac.

Cei care caută aventura în feluri de mâncare sunt foarte încântați de Sannakji, fiindcă le oferă senzația de a mânca hrană vie.

3. Cap de pește în putrefacție

mâncăruri ciudate

Toți iubitorii de pește se dau în vânt după delicatesa internațională somon regal, dar ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să-i mănânci capul fermentat? Da, ai citit bine.



Este o delicatesă celebră în Alaska, unde capul somonului regal este pus într-o pungă de plastic sau într-un butoi de lemn și este lăsat să fermenteze natural.

Pungile sunt apoi golite și capul este astfel consumat. Cu alte cuvinte, este mâncat capul putrezit al somonului. Încă se fac cercetări pentru a descoperi pericolele la adresa sănătății asociate cu consumul acestui fel de mâncare.

Pentru că au fost raportate câteva cazuri de botulism, în preznt se folosește o metodă nouă de a îngropa capul, într-o groapă specială din pământ.

4. Budincă de sânge sau sângerete

mâncăruri ciudate



Consumul de sânge la micul dejun este un lucru care cu greu ți-ar trece prin cap, dar el este popular în Europa și Asia, în Spania și Kenya. Felul de mâncare se numește în anumite părți budincă de sânge, budincă neagră, cârnat cu sânge sau sângerete, la noi, în România.

După cum spune și numele, este făcut din sângele animalelor, al porcilor, vacilor, oilor sau al caprelor, în funcție de țara în care este preparat. Cârnatul cu sânge este obținut, de obicei, prin amestecarea sângelui animalului cu făină de ovăz și un alt agent de legătură.

Poate fi consumat prăjit, făcut la grătar sau chiar și rece. În Irlanda, este unul dintre felurile de mâncare obișnuite la micul dejun. În Taiwan, oamenii se bucură de sângerete făcut din orez lipicios și sânge de porc.

5. Carne de animale sălbatice africane

mâncăruri ciudate



„Carne de animale sălbatice africane” sau carnea de sălbăticiuni este un termen larg, folosit pentru carnea obținută prin vânarea animalelor sălbatice, cum ar fi maimuțe, cimpanzei, gorile, șobolani, lilieci, cu scopul de a le mânca.

Acest fel de mâncare este consumat în Africa, mai ales în Africa de Vest. Există câteva amenințări serioase privitoare la sănătate, legate de consumul acestei cărni.

Se crede că boala Ebola și-a avut originea în astfel de carne. Cercetătorii cred că această carne ar fi sursa din care boala s-a transmis direct în corpul uman.

Africanii își urmează tradițiile și consumă acest fel de mâncare. Sătenii cred că este o delicatesă și singura sursă disponibilă de proteine, celelalte surse fiind prea scumpe pentru ei.


6. Mâncăruri ciudate – Khash

mâncăruri ciudate

Khash este o varietate de supă, care era mai demult consumată ca o supă nutritivă, pentru a învinge frigul iernii. Ea este acum considerată o delicatesă.

Khash este un fel de mâncare tradițional în Armenia, Georgia, Irak, Iran și Turcia. El este preparat prin fierberea picioarelor și, opțional, a creierului de vacă, într-un recipient gros și voluminos.

Apoi, se adaugă niște mirodenii pentru aromă și este lăsat să fiarbă cel puțin câteva de ore. Sarea și usturoiul se adaugă după ce felul de mâncare este servit.



Este consumat dimineața devreme, iarna, și a devenit un fel de mâncare pentru ocazii festive, unde doamnele și domnii stau împreună ca să mănânce și să sărbătorească.

Khash este consumat cu pâine lavash. Nu este recomandat să consumi kash în orice alt moment al zilei, deorece, așa cum spun și localnicii, este foarte greu de digerat.

7. Broască Sashimi

mâncăruri ciudate

Dacă te consideri cu adevărat curajos și cauți o aventură alimentară, încearcă broasca sashimi. Broasca sashimi este un fel de mâncare servit în restaurantele Asadachi din Japonia, și numai câteva restaurante din jurul lumii mai servesc acest fel de mâncare unic.



Adevărata aventură începe în momentul în care comanzi broască sashimi. Bucătarul aduce o broască vie în fața ta și îi scoate inima cu un cuțit și, în timp ce ea bate, ți-o oferă cu mândrie, cu o pereche de bețișoare.

În timp ce inima caldă, palpitând, îți ajunge în stomac, restul este feliat în farfurie de către bucătar. Broasca sashimi este considerată o delicatesă și se găsește numai în câteva restaurante.

Ea se servește la gheață, cu sos de soia și felii de lămâie. Există controverse legate de acest fel de mâncare.

Mai mult de 5.000 de oameni au trimis petiții pentru ca acest fel de mâncare să nu mai fie servit, deoarece este împotriva legii să mănânci animale vii.


8. Inimă de cobră

mâncăruri ciudate

Inima de cobră este un alt fel de mâncare pentru cei curajoși. Cobra este despicată în fața ta și ți se oferă inima palpitând și niște sânge de cobră.

Inima continuă să bată pentru un timp, după ce este pusă în farfurie. Bătaia inimii poate fi simțită în laringe.

Acest fel de mâncare este foarte popular în Vietnam, unde consumul de șerpi este asociat cu virilitatea.



El este disponibil în puține restaurante. Inima de cobră este servită cu lichior de orez în unele localuri.

9. Mâncăruri ciudate – Shirako

mâncăruri ciudate

Shirako este numele elegant al unui fel de mâncare delicios. Este un fel de mâncare celebru și este considerat „un fel de mâncare japonez special”.

El arată ca niște bulbi albi cremoși, care au o textură moale și buretoasă. Shirako, care mai este numit și kiku și tachi, este de fapt membrana cu spermă a peștelui cod mascul.



Acest fel de mâncare este ușor de găsit în toate restaurantele din Japonia. Organele genitale ale mascului mai sunt consumate și în România (lapți de pește), Rusia și Italia.

În japoneză, shirako înseamnă „copii albi”. Acest fel de mâncare este servit la aburi sau prăjit și este disponibil mai ales iarna.

Gustul de shirako seamănă cu cel al creierului de porc, dar este mai ușor și are o textură mai fină. Peștii folosiți pentru prelevarea spermei sunt codul, fugu și peștele – undițar.

10. Cap de oaie întreg

mâncăruri ciudate



Capul de oaie întreg este una dintre delicatesele Islandei. Întreg capul oii este mâncat, cu excepția creierului.

Celelalte feluri de mâncare populare în Islanda sunt mieii și mâncarea marină.  Este o aventură să îl consumi din cauza aspectului: întregul cap de oaie îți este adus în farfurie.

Obrajii și limba sunt considerate cele mai gustoase părți. Acest fel de mâncare poate fi găsit în magazinele mici și mari.

El este preparat prin fierberea capului de oaie în apă cu sare și este servit rece. Din cauza aspectul capului de oaie, oamenii trebuie să-și adune curajul ca să-l guste.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei