Beneficiile Terapiei Gerson. Poate vindeca tuberculoza și cancerul

maxresdefault

Dimensiune font:

| 28-01-2023 17:14


Terapia Gerson este o formă de tratament natural, bazat pe o dietă organică ce include plante, sucuri și clisme, și care activează și stimulează capacitatea organismului de a se vindeca.

Medicul Max Gerson, s-a născut în Wongrowitz, Germania, în anul 1881. A urmat cursurile universităților din Breslau, Wuerzburg, Berlin și Freiburg. Suferind de migrene puternice, dr. Gerson a pus la punct o dietă care să îl ajute în ameliorarea și prevenirea episoade dureroase. Unul dintre pacienții doctorului Gerson a descoperit că "dieta migrenei" i-a vindecat tuberculoza cutanată. Această descoperire l-a determinat pe Gerson să studieze în continuare dieta, continuând tratarea cu succes a mai multor pacienți diagnosticați cu tuberculoză.

În 1938, dr. Gerson a emigrat în Statele Unite și a primit autorizație de practică în statul New York. Timp de douăzeci de ani, el a tratat sute de pacienți cu cancer în cazul cărora tratamentele convenționale nu mai reușeau să determine un răspuns pozitiv.

În 1958, după treizeci de ani de experimente clinice, Gerson a publicat o carte în care a descris această formă nouă de terapie împotriva cancerului. Această monografie medicală detaliază teoriile, tratamentul și rezultatele a 50 din cazurile sale. Doctorul Gerson a murit în anul 1959.

Terapia Gerson este un regim complex, folosit pentru a trata persoanele cu cancer și alte boli. Principalele părți ale terapiei cu Gerson sunt reprezentate de o dietă strictă, administrare de suplimente alimentare și clisme.

Terapia se bazează pe ideea că boala poate fi vindecată prin înlăturarea toxinelor din organism, stimularea sistemului imunitar și înlocuirea, în celulele organismului, a excesului de sare, cu potasiu.

Cum acționează în corp
Terapia Gerson are la bază ideea că cancerul este o boală a întregului organism, tumorile fiind doar un simptom al unui organism bolnav. Gerson considera cancerul ca fiind rezultatul unei acumulări a mai multor factori dăunători care, combinați, provoacă deteriorarea întregului sistem metabolic. Scopul terapiei Gerson este acela de a readuce organismul la starea metabolică normală sau cât mai aproape de această stare și de a menține metabolismul în echilibru și parametri naturali.

Gerson a observat că pacienții cu cancer prezentau organe interne foarte degenerate, în special ficatul, cel mai probabil ca urmare a efortului intens de detoxifiere la care a fost supus în urma dezvoltării bolii. El a observat, de asemenea, că această situație s-a agravat după chimioterapie, probabil din cauza introducerii mai multor produse toxice în sânge. Regimul lui Gerson s-a concentrat pe menținerea și sprijinirea capacității ficatului de a metaboliza substanțele toxice din organism, urmată de restabilirea funcției hepatice normale.

De asemenea, dr. Gerson considera că persoanele diagnosticate cu cancer au prea multă sare (sodiu) în corpul lor, comparativ cu cantitatea de potasiu. El credea că aportul unor cantități mari de fructe și legume are capacitatea de a restabili echilibrul corect și de a curăța ficatul. Acest lucru ar permite ficatului să scape de celulele canceroase.

După tratamentul intensiv inițial, de 6-12 săptămâni, terapia Gerson cere pacienților cu cancer să adere la o dietă de întreținere săracă în sare, cu un conținut scăzut de zahăr, puține proteine de origine animală. Sunt recomandate toate tipurile de legume și fructe proaspete și organice. Tutunul, alcoolul, conservele, produsele congelate și alte alimente prelucrate sunt interzise.

Sarea și zahărul trebuie să fie reduse la minimum sau evitate complet - trebuie să provină din alimente naturale, nu din surse rafinate. Detoxifierea ficatului și producerea de hormoni tiroidieni pentru reglarea sistemului imunitar sunt cruciale în lupta cu cancerul.

Detoxifierea ficatului cu ajutorul clismelor cu cafea este o procedură foarte importantă în terapia Gerson. Această procedură reduce cantitatea de toxine din sânge, curățind totodată și celulele de bagajul toxic. Clismele cu cafea provoacă dilatarea canalelor biliare, facilitând eliminarea celulelor canceroase moarte din ficat si a produșilor toxici din vasele de sânge din peretele colonului.

Terapia Gerson nu vizează nici un simptom sau boală specifică. În schimb, dorește tratarea cauzei care stă la baza acestei boli, restabilind astfel sănătatea întregului organism. Prin furnizarea de substanțe nutritive despre care se crede că sunt "absorbite cu ușurință" și utilizate de organism, se creează condițiile optime pentru vindecare.

Este important de menționat faptul că terapia Gerson reprezintă o formă de terapie alternativă, ce nu este compatibilă cu tratamentul chimioterapic convențional. Aceasta deoarece pacienții care urmează tratamentul medicamentos suferă de o suprimare a funcției imunitare. Utilizarea radioterapiei este considerată mai compatibilă cu terapia Gerson.

Procedura medicală
Controlul total a tot ceea ce intră și iese din organism este principiul de guvernare al regimului Gerson. Cele trei componente principale sunt dieta strictă, suplimentele nutritive și clismele regulate.

Terapia Gerson implică trei etape importante care trebuie efectuate simultan. Primul pas este detoxifierea cu ajutorul clismelor cu cafea. Al doilea pas este administrarea de substanțele nutritive esențiale, inclusiv enzimele din cele 13 pahare zilnice de sucuri obținute din legume și fructe proaspete. Al treilea pas este suplimentarea cu anumiți nutrienți, în special potasiu, iod și hormoni tiroidieni. Sunt utilizate și suplimente care includ niacină, pancreatină, ulei de ricin, coenzima Q10, enzime Wobe-Mugos, laetril, vitamina B12.

În mod normal, un pacient care urmează această dietă trebuie să consume, într-o zi, treisprezece pahare de suc proaspăt din fruncte și legume, să consume, la mese, salate, legume gătite, supe, iar între mese, să aibă fructe și legume proaspete ca gustări.

Pregătirea preparatelor alimentare este de asemenea controlată. Alimentele pot fi preparate numai în vase din fontă. Nu sunt permise vase de aluminiu. Sucurile trebuie să fie preparate folosind un anumit tip de storcător care zdrobește fructele sau legumele. De asemenea, toate fructele și legumele trebuie să provină din culturi organice, crescute fără pesticide sau îngrășăminte.

Restricția pentru proteine și lapte poate fi ridicată pentru a include zerul.

Clismele cu cafea sunt a treia componentă a terapiei Gerson. Clismele determină dilatarea canalelor biliare de la nivel hepatic, permițând astfel ficatului să elibereze mai ușor produșii de metabolism și să accelereze eliminarea lor intestinală. La începutul terapiei, un pacient poate efectua patru sau mai multe clisme cu cafea pe zi. Literatura sugerează că clismele cu cafea ajută la ameliorarea durerii asociate cu cancerele gastro-intestinale. Totuși, există încă dezbateri cu privire la efectul pe care clismele cu cafea îl au asupra canalelor biliare.

Gerson a mai observat că, de îndată ce pacienții cu cancer începeau acest regim alimentar, în urină erau eliberate cantități mari de sodiu. El a mai observat că celulele din corpurile pacienților care au fost umflate cu lichid au început să se micșoreze pe măsură ce lichidul a fost eliberat. El a dedus că motivul acestei eliminări masive de sodiu era faptul că dieta sa corecta leziunile tisulare generalizate cauzate de excesul de sodiu. Celulele sănătoase au un raport mare de potasiu / sodiu. Celulele bolnave au un raport scazut de potasiu / sodiu sau o abundență de sodiu.

Pe lângă sucuri și clisme, pacientul trebuie să consume și suplimente precum vitamina B12, enzime pancreatice și suplimente naturale specifice.

Recomandări
Prin această abordare terapeutică, dieta Gerson reactivează natural capacitatea corpului vindecare. Acest tratament puternic, natural, stimulează propriul sistem imunitar al organismului în lupta cu cancerul, artrita, bolile cardiace, alergiile și multe alte boli degenerative. Dr. Max Gerson a dezvoltat terapia Gerson în anii 1930, inițial ca un tratament pentru migrenele sale puternice, și, în cele din urmă, ca un tratament pentru bolile degenerative, cum ar fi tuberculoza pielii, diabetul și, cel mai cunoscut, cancer.

Terapia Gerson se bazează pe ideea că cancerul se dezvoltă atunci când există modificări ale metabolismului celular, ca urmare a acumulării de substanțe toxice în organism. Dr. Gerson credea că boala crește cantitatea de toxine din corp, iar ficatul devine suprasolicitat. Persoanele cu cancer au, de asemenea, prea mult sodiu și potasiu prea puțin în celulele din corpul lor, ceea ce provoacă leziuni tisulare și slăbirea funcției organelor vitale.

Beneficii
Terapia Gerson tratează în mod eficient o gamă largă de afecțiuni, deoarece restabilește capacitatea organismului de a se vindeca. În loc să trateze numai simptomele unei anumite boli, dieta Gerson tratează cauzele majorității afecțiunilor degenerative: toxicitatea și deficiența nutrițională.

O creștere a substanțelor nutritive, cu ajutorul sucurilor organice proaspete consumate zilnic, asigură organismului o doză mare de enzime, minerale și antioxidanți. Aceste substanțe acționează apoi în țesutul bolnav, în timp ce clismele cu cafea ajută la eliminarea toxinelor din ficat.

De-a lungul vieții, corpurile noastre sunt atacate de un număr mare de agenți cancerigeni și poluanți toxici. Aceste toxine ajung la noi prin aerul pe care îl respirăm, alimentele pe care le consumăm, medicamentele pe care le luăm și apa pe care o bem. Regimul intensiv de detoxifiere al terapiei Gerson elimină aceste toxine din organism, astfel încât vindecarea să poată fi sustenabilă.

Scopul terapiei Gerson este de a reface funcția ficatului și de a reechilibra metabolismului. Potrivit dr. Gerson, acest lucru se poate face prin eliminarea toxinelor din organism și prin ajutarea sistemului imunitar, cu o dietă specială și suplimente. Administrarea enizmelor pancreatice ajută ficatul și pancreasul, organe extrem de afectate de substanțele toxice.

Efectul antitumoral
Prin cantitatea mare de antioxidanți pe care pacientul o consumă în timpul acestei diete, efectul antitumoral poate fi explicat de acțiunea a numeroși fitocomplecși cu activitate anticancerigenă dovedită științific.

Antioxidanți precum pirolidin dithiocarbamatul și N-acetil cisteina determină, in vitro și in vivo, inhibarea parțială a creșterii celulare, în cazul cancerelor umane colorectale. În plus, la administrare concomitentă de agenți chimioterapici (ex., 5-fluorouracil și doxorubicină), antioxidanții exercită un efect de potențare a citotoxicității acestora, determinând remisia completă a tumorilor, spre deosebire de remisia parțială observată în cazul administrării exclusive a agenților chimioterapici.

Cercetările au mai demonstrat faptul că antioxidanții induc transcripția p21WAF1/CIP1, fără a fi nevoie de acțiunea p53, care, de altfel, este inactivată în peste jumătate din tumorile umane. Mai mult, analizele au mai indicat că factorul de transcripție ce activează transcripția genei p21WAF1/CIP1 este C/EBOβ (cunoscut și ca NF-IL6). În forma sa activă, C/EBOβ trece din citoplasmă în nucleu, unde stimulează transcripția p21WAF1/CIP1 prin legarea la secvența CCAAT a ADN-ului. S-a mai demonstrat și că primul pas al activării p21WAF1/CIP1 este activarea antioxidantă a protein-kinazei A. Forma redusă a protein-kinazei A se leagă de membrana plasmatică, unde este activată, fosforilând C/EBOβ. Această reacție determină translocarea moleculei la nivel nuclear și inducerea transcripției p21WAF1/CIP1.

Studiile in vitro au arătat că flavonoidele extrase din plante induc activarea p21 în celulele de adenocarcinom pulmonar uman, determinând inhibarea creșterii celulare și apariția apoptozei. Este important de menționat faptul că inhibarea dezvoltării celulare este independentă de activitatea p53. De asemenea, a fost demonstrat și efectul inductor al genisteinei, obținută din soia, asupra p21WAF1/CIP1, precum și blocarea tranziției din faza G, în faza S, a celulelor de melanom și fibrobraști.

Rezultatele altor cercetări au arătat că extractele obținute din ceaiul verde cresc capacitatea chimioterapică a doxorubicinei (atât in vitro, cât și in vivo) în celulele de cancer ovarian cu sensibilitate scăzută la doxorubicină. De asemenea, s-a demonstrat capacitatea epigalocatehinei (ECGC) de a induce, într-o manieră similară p53, acțiunea inhibitorilor CDK ai p21WAF1/CIP1 și p27KIP1, și de a inhiba activitatea CDK-2 și CDK-4, cu inducerea ulterioară a blocării ciclului celular în faza G1, în cazul celulelor tumorale de cancer de sân.

Flavopiridolul, din clasa flavonoidelor, reacționează direct cu CDK-2 și CDK-4, inhibând acțiunea antiapoptotică a acestora. În plus, flavonoidul determină blocarea creșterii celulare a celulelor tumorale de sân.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
16 alimente foarte bogate în minerale / Aceste elemente sunt necesare pentru funcționarea inimii și a creierului
28/04/2024 14:32

 Mineralele sunt elemente care se găsesc in pămant si in alimente si care sunt esentiale pentru viată. De exemplu, mineralele sunt necesare pentru functionarea inimii si a creierului, precum si pentru p ...

Cum susții sănătatea oaselor și a articulațiilor: 5 sfaturi pe care să le pui în practică din timp
28/04/2024 10:53

Cum sustii sănătatea oaselor si a articulatiilor: 5 sfaturi pe care să le pui in practică din timp.  Sănătatea oaselor si a articulatiilor este esentială pentru starea ta de bine. Ele protejeaz ...

Avertisment de la Protecția Consumatorilor de 1 mai: 'Atenție la mici și bere!'
28/04/2024 10:04

Refuzati produsele din carne tocată pentru care există indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare, iar la cumpărarea berii fiti atenti la starea ambalajelor si aspectul lichidului, aver ...

OMS avertizează asupra excesului de antibiotice, în pandemie
28/04/2024 07:18

La nivel global, trei sferturi din persoanele spitalizate au fost tratate cu antibiotice, avertizează Organizatia Mondială a Sănătătii. Atentie! In conditiile in care doar 8% aveau intr-adevăr nevoie de ...

Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
27/04/2024 12:00

Poate că este tentant să luati liftul, dar alegerea scărilor vă poate ajuta să trăiti mai mult timp, potrivit cercetărilor. Oamenii de stiintă au vrut să investigheze dacă urcatul scărilor, ca form ...

Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
27/04/2024 11:36

Un medic si triatlonist in varstă de 83 de ani, care la 40 de ani a luat decizia să-şi schimbe regimul de viaţă, a impărtăsit principiile unei diete despre care crede că l-au ajutat să trăiască o via ...

Noi propuneri de optimizare a bugetului de stat cu ajutorul medicamentelor generice și biosimilare
27/04/2024 09:55

Optimizarea costurilor in sistemul de sănătate ar putea fi posibilă cu ajutorul medicamentelor generice si biosimilare care au un pret mai mic decat al celor inovatoare. Asociatia Producătorilor de Medicam ...

28 de medicamente noi pe lista  medicamente compensate şi gratuite
23/04/2024 14:07

Guvernul a aprobat, marţi, o hotărare care prevede introducerea in lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratu ...

De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei