1Mihai Chirica, Adrian Ambrosie, Leonid Antohi

Dimensiune font:

EXCLUSIV Primarul Mihai Chirica despre situaţia actuală de la CSM Politehnica Iaşi: „Am trăit vremuri mult mai grele. Continuăm în Liga 1 fără mari emoţii”

| 06-06-2019 10:19

 

Leonid Antohi, preşedintele Consiliului Director, şi preşedintele executiv Adrian Ambrosie s-au întâlnit astăzi la Palatul Roznovanu cu primarul Mihai Chirica. „Timpul este scurt până la începe campionatul viitor şi aş vrea să ştiu care este situaţia actuală la club”, ne-a declarat Chirica înaintea şedinţei care a durat mai mult de o oră, şedinţă în care principalul subiect discutat a fost legat de datoriile de un milion şi jumătate de euro pe care le-a acumulat gruparea din Copou, grupare care, aşa cum v-am mai informat, are nevoie cât mai repede de măcar un milion de euro pentru a putea pregăti cum se cuvine viitorul sezon. Reprezentanţii CSM Poli Iaşi au părăsit şedinţa cu zâmbetul pe buze, având certitudinea că Primăria Iaşi se va implica mai consistent în susţinerea financiară a formaţiei clasate pe locul 10 în ultimul campionat al Ligii 1.

- Domnule primar, cum se prezintă situaţia actuală a clubului de fotbal?

- A fost o discuţie de analiză în special pentru ultimele două campionate şi o analiză detaliată a situaţiei financiare, a relaţiilor din interiorul clubului cu foştii jucătorii, cu actualii jucători, cu foştii antrenori, cu cei din staff-ul tehnic şi de conducere. Din toate analizele noastre, lucrurile sunt destul de simple, cel puţin pentru mine: nu suntem în situaţia cea mai rea, poate nici cea mai bună faţă de cluburile din România, sigur, cu excepţia celor calificate în cupele europene. Am trăit vremuri mult mai grele! Avem premisele să ne continuăm activitatea în prima ligă fotbalistică fără să ne facem mari emoţii, însă dorinţa este să rămânem în prima ligă într-o variantă cât mai bună din punctul de vedere al situării în clasamentul viitoarei ediţii de campionat. Vom găsi soluţii pentru a satisface toate necesarurile de cheltuieli.

- Puteţi detalia?

- În afara drepturilor de televizare, sperăm să găsim şi alte surse în perioada imediat următoare şi chiar soluţii financiare care să permită stabilitate financiară pe termen lung, să nu mai discutăm de aceeaşi problemă a datoriilor de la un an la celălalt. Vom încerca să evităm pe cât posibil şi să învăţăm din greşelile asocierilor trecute, care nu ne-au fost deloc favorabile nici ca imagine, nici ca decizii, şi, din nefericire, nici ca sume de bani atrase. Clubul rămâne în continuare asociaţie sportivă, eu zic că e un lucru bun deocamdată, n-are patron, nu este o societate comercială care să fie supusă legislaţiei în vigoare, care este foarte rigidă, ceea ce este mai permisiv şi pentru noi ca municipiu. Vom continua să finanţăm Centrul de copii şi juniori, dar anul acesta vom finanţa şi activitatea directă a CSM Politehnica Iaşi pe secţiuni de cheltuieli pe care ni le permite legea.

 

Citeşte şi: Ne-am întors cu doi ani în urmă. Începe o nouă reconstrucţie!

 

- CSM Poli are nevoie de un milion de euro cât mai repede pentru a putea respira din nou regulat. Aţi găsit soluţii pentru acoperirea acestei sume?

- Deocamdată, nu. Nu ne putem permite nicio ieşire din conţinutul legislaţiei noastre specifice. Toţi suntem foarte atenţia asupra acestui lucru. Treptat, vor fi găsite soluţii pentru a asigura finanţare pentru sezonul viitor.

- Clubul poate aşadar pregăti sezonul viitor având în spate suportul dumneavoastră şi financiar?

- Având în spate şi suportul financiar al municipiul Iaşi pe bugetul anului în curs prin aplicarea legislaţiei permisive doar pentru activităţile neprofesioniste, dar şi alte surse pe care încercăm să le atragem de la investitori sau alte surse de finanţare.

- Când estimaţi că va vira Primăria primii bani?

- În luna iulie dacă lucrurile nu intră într-o sincopă, şi n-aş vedea de unde, va fi virată o primă tranşă direct către asociaţia sportivă. Să nu uităm că avem sume alocate pentru aprobarea proiectării unui nou stadion, şi deja o să avem zilele viitoare lansarea licitaţiei de proiectare, şi pentru o sală de sport polivalentă. Am ajuns la o concluzie şi ţin la ea foarte mult: niciodată acest oraş nu va avea un club de ligă europeană până când nu va avea o infrastructură de ligă europeană. Se leagă totdeauna mână în mână, nu se poate una fără cealaltă. Vrem şi visăm acest lucru, trebuie să dăm drumul şi la stadion.

- Cine va fi succesorul antrenorului Flavius Stoican?

- Reprezentanţii clubului răspund de acest capitol, nu mă bag eu peste acest subiect. Eu vreau să-i mulţumesc public lui Flavius Stoican! Nu cred că n-a făcut tot ce-a putut. A făcut tot ce-a putut! Poate era loc de mai bine, dar poate era loc şi de o finanţare mai bună, poate era loc şi de o infrastructură mai bună. Îi mulţumesc sincer, n-am avut ocazia să ne vedem, dar îl aştept când va reveni la Iaşi pentru a discuta. Din punctul meu de vedere, poate fi antrenor la orice echipă din România şi la orice echipă din Europa având în vedere că este serios şi îşi iubeşte echipa. Dragostea sa pentru jucători şi pentru echipă este foarte mare! Dragoş GAŞPAR

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Rusii lanseaza acuzatii grave dupa retragerea Mariei Sharapova
25/05/2020 20:40

Fostul tenismen rus Andrei Chesnokov a lansat acuzatii grave la adresa Agentiei Mondiale Anti-Doping, dupa ce Maria Sharapova s-a retras. Cesnekov acuza WADA ca o protejeaza pe Serena Williams si ca ii permite ...

Avertismentul unui fost conducator de la Rangers dupa anuntul transferului lui Ianis Hagi
25/05/2020 20:37

 Fostul fotbalist si director sportiv al lui Glasgow Rangers, Gordon Smith, spune ca gruparea de pe Ibrox face o mutare riscanta prin transferul lui Ianis Hagi. Smith spune ca Ianis nu este inca un ...

Milioanele de la Consiliul Local Iași nu pot fi folosite pentru actualele restanţe salariale de la CSM Politehnica Iași!
25/05/2020 19:40

Antrenorul Mircea Rednic a semnat la mijlocul săptămanii trecute prelungirea contractului scadent la 30 iunie 2020 pană la sfarşitul actualului sezon, dar n-a ezitat să precizeze ce anume l-ar determina s ...

Autoritatile din SUA iau o decizie care o poate ajuta si pe Simona Halep
25/05/2020 14:59

 Autoritatile din SUA au luat o decizie care ii poate permite Simonei Halep sa revina in competitii. Aceasta tara este cea care organizeaza cele mai importante competitii de tenis de antrenament din ace ...

A doua săptămână de chin la CSM Politehnica Iași!
25/05/2020 11:06

Trupa lui Mircea Rednic intră de astăzi in a doua săptămană de pregătire şi de stat in cantonament la hotelul „Il Primo”. Rezultatele celei de-a doua testări pentru COVID-19, desfăşurată ...

Bianca Andreescu face o dezvaluire neasteptata
25/05/2020 08:45

 Bianca Andreescu a facut o dezvaluire neasteptata despre unele situatii care apar inaintea meciurilor. Tanara sportiva a marturisit ca uneori nu isi doreste sa faca incalzirea inaintea partidelor, ...

Rednic este al Iaşului doar până la finalul sezonului! Ce vrea ca să semneze mâine pentru măcar încă un sezon!
22/05/2020 12:08

Antrenorul Mircea Rednic a semnat joi prelungirea contractului său cu CSM Politehnica Iaşi pană la sfarşitul actualului sezon, aşa cum in precedentele două zile iscăliseră Frăsinescu şi A. Cristea, re ...

Griji noi în lupta pentru promovare. Liderul Ligii a IV-a a judeţului Iaşi ar prefera reluarea competiţiei
21/05/2020 10:53

Liga a IV-a a judeţului Iaşi este şi ea cuprinsă de amorţeala pauzei forţate pe care fotbalul romanesc a luat-o la jumătatea lunii martie. Liderul Unirea Mirceşti (49 de puncte, fără nicio infrangere ...

Mihalache și Rusu au semnat „la buturugă”!
20/05/2020 19:32

CSM Politehnica Iasi a anuntat miercuri pe pagina oficială de pe o retea de socializare că Marius Mihalache si Denis Rusu au semnat prelungirea contractelor pană la sfarsitul actualului sezon. Ca si in cazur ...

„Practic o luăm din nou de la zero!” Pandemia a pus pe chituci o echipă abia reînfiinţată!
20/05/2020 11:29

Federaţia Romană de Handbal a decis să ingheţe ligile naţionale in acest sezon. Nu vor fi acordate titluri de campioană, dar nici nu va retrograda nimeni. Viitorul an competiţional se va disputa cu şais ...