Răceli la copii, recuperarea depinde de bacterile din nas

copil  54007559865_1943983356_n

Dimensiune font:

| 26-06-2019 16:39

 Mortalitatea infantilă a scăzut în România

Mortalitatea infantilă a scăzut în România

Răcelile la copii pot dura mai mult, în funcție de bacteriile care locuiesc în nasul acestora, arată noi cercetări. Tipurile de bacterii care trăiesc în nasurile bebelușilor ar putea oferi indicii privind motivul pentru care unii se recuperează rapid după la prima lor răceală sau tuse, în timp ce alții suferă mai mult timp.

Studiul sugerează că bebelușii care au o largă varietate de bacterii diferite, care trăiesc în nasul lor, tind să se recupereze mai repede după prima infecție cu virus respirator, comparativ cu cei care au mai puțină varietate și mai multe bacterii din familia Moraxellaceae sau Streptococcaceae.

Cercetătorii spun că descoperirile lor nu oferă o soluție imediată pentru a ajuta bebelușii să se recupereze mai repede după tuse și răceală. Cu toate acestea, rezultatele ar putea ajuta oamenii de știință să înțeleagă importanța bacteriilor care trăiesc în tractul respirator, precum și modul în care acestea influențează infecțiile și bolile pe termen lung, cum ar fi astmul.

"Este bine cunoscut faptul că diferite tipuri de bacterii trăiesc în intestinul nostru. Tractul respirator este, de asemenea, casă pentru o mare varietate de bacterii și începem să înțelegem că tipurile și numerele acestor bacterii, ceea ce noi numim microbiota, pot influența sănătatea noastră respiratorie. Știm că bebelușii suferă adesea de dureri de gât și infecții ale urechii, prezintă tuse, iar la unii copii simptomele par să țină câteva săptămâni. Am vrut să investigăm dacă microbiota nasului ar putea avea un rol în ceea ce privește durata simptomelor. Acest lucru este important și pentru că infecțiile respiratorii în primii ani sunt legate de dezvoltarea astmului în viața ulterioară", a declarat dr. Roland P Neumann, de la Spitalul Universitar de Copii din Basel, Universitatea din Basel, Elveția, unul dintre cercetătorii implicați în studiu.

Cercetarea a făcut parte dintr-un studiu mai amplu care urmărește un grup de copii de la naștere pentru a investiga interacțiunile complexe dintre factorii genetici și de mediu și influența lor asupra sănătății pulmonare. Părinții incluși în această parte a studiului au fost rugați să contacteze cercetătorii imediat ce copiii lor au dezvoltat simptome ale primei infecții respiratorii. Aceasta a inclus mai mult de două zile consecutive, când copiii lor tușeau, aveau un nas înfundat, semne de o infecție a urechii sau durere în gât. Cercetătorii au luat probe din nasul copiilor la acel moment și din nou la trei săptămâni mai târziu. Ei au analizat probele, prin testarea prezenței virusurilor respiratorii.

Probe de la 183 de copii

În medie, simptomele copiilor au durat aproximativ două săptămâni. Bebelușii care nu aveau simptome în momentul în care le-a fost luată proba, la trei săptămâni după aveau mai multe șanse de a avea un o varietae mai largă de bacterii în nas și o microbiotă care nu era dominată de bacterii din familia Moraxellaceae sau Streptococcaceae.

În rândul copiilor ale căror simptome au durat trei săptămâni sau mai mult, cercetătorii au descoperit mai puțină varietate în ceea ce privește tipurile de bacterii care trăiesc în nasurile lor și microbiota a fost dominată de bacterii din familia Moraxellaceae sau Streptococcaceae. Aceste familii includ tipuri specifice care sunt cunoscute ca fiind legate de boli respiratorii. Nu a existat o legătură clară între tipul de virus respirator și persistența simptomelor, potrivit Eurekalert.org.

Antibioticele și factorii de mediu, impact asupra sănătății

Cercetătorii au luat în considerare și alți factori despre care se știe că au un impact asupra sănătății respiratorii, inclusiv vârsta bebelușilor, sezonul anului, indiferent dacă au avut frați sau au participat la grădiniță și dacă au fost expuși la fumul de țigară.

Ei spun că acest studiu nu poate explica de ce există legătură, dar o posibilă explicație este că anumite tipuri de bacterii pot avea mai multe șanse de a provoca inflamații și o agravare a simptomelor. Sau, ar putea fi faptul că un set mai divers de bacterii oferă un efect protector. Potrivit profesorul Urs Frey, președintele Spitalului Universitar pentru Copii din Basel, antibioticele și factorii de mediu, cum ar fi sezonul și îngrijirea copiilor, pot modifica numărul și tipurile de bacterii din nasul bebelusului.

,,Nu știm încă ce combinație de bacterii ar fi "ideală" și acest lucru ar trebui să fie cunoscut înainte, ca să înțelegem cum putem manipula aceasta".

Președintele Societății Europene a Respiratorii, profesorul Tobias Welte, de la Universitatea Hannover, Germania a subliniat că există o asociere între simptomele respiratorii la copii în primul an de viață și dezvoltarea astmului după vârsta școlară.

 

,,Încă nu înțelegem complet această legătură, dar bacteriile care trăiesc în căile respiratorii superioare ar putea juca un rol. Trebuie să facem mai multe cercetări pentru a înțelege relația dintre aceste bacterii, infecțiile respiratorii și sănătatea pulmonară pe termen lung."

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei