Top 5 locuri ieftine din Europa în care poți merge în vacanță. Cazări sub 100 de euro de Crăciun, pe malul mării

grecia_lefkad

Dimensiune font:

| 04-12-2021 11:36

 Mulți oameni își planifică din timp vacanțele și se asigură că au, cel puțin o dată pe an, un sejur în care se răsfață și își îndeplinesc toate dorințele. Sumele la care ajung sunt adesea destul de mari, astfel că își iau gândul de la alte plimbări în afara țării în restul anului.

Cu toate acestea, dacă vânați oferte, vă puteți plimba mai mult decât vă imaginați. Există numeroase locuri în Europa cotate ca fiind ieftine, dar care pot asigura câteva zile de relaxare fără să vă afecteze bugetul.

 

Cele mai ieftine destinații din Europa

 

Albania

Dacă căutați soare și nisip mediteranean, dar bugetul nu se întinde până la Insula Capri sau Coasta de Azur, atunci destinația perfectă este Albania. Plajele de pe malul Mării Ionice aduc cerul și pământul laolaltă: pe de-o parte sunt munții abrupți și cenușii, iar pe de altă parte sunt nisipurile aurii.

Sarande este un punct de intrare la îndemână din Grecia, iar de aici puteți ajunge rapid pe plajele din Ksamil.

Am ales intervalul 23-27 decembrie, pentru doi adulți. Biletele de avion, din București până în Tirana, costă câteva sute de euro. Concret, cel mai ieftin zbor ajunge la 245 de euro, dar durează 39 de ore. Cel mai rapid zbor durează 11 ore și costă 402 euro.

Cazările în Ksamil, chiar pe malul mării, ajung la doar câteva sute de lei pentru intervalul menționat.

De exemplu, un apartament într-o vilă situată pe malul mării, ce dispune de dormitor, living și baie, costă 449 de lei, cu mic dejun inclus.

Dacă vreți să închiriați o casă întreagă, cu trei dormitoare și trei băi, trebuie să scoateți din buzunar 356 de lei.

Un hotel de trei stele cere 481 de lei.

 

 

 

 

Sarajevo, Bosnia-Herzegovina

Capitala Bosniei și Herțegovinei este locul în care Estul se întâlnește cu Vestul, unde munții se întâlnesc cu orașul și unde tradiția se întâlnește cu modernitatea.

Cicatricile trecutului ca oraș asediat sunt încă evidente, iar muzeele sunt locurile potrivite în care să aflați întreaga istorie tristă. Cu toate acestea, orașul este plin de viață, iar oamenii sunt primitori.

Pentru același interval, doi adulți, cele mai ieftine bilete de avion din București până în Sarajevo costă 244 de euro, dar durează 57 de ore. Cel mai avantajos ar ajunge la 572 de euro și durează 13 ore și 20 de minute.

Prețurile cazărilor variază. Un apartament cu două camere costă 370 de lei, iar prețul la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, costă 886 de lei.

O cameră într-o vilă costă 1.000 de lei, iar la o pensiune 454 de lei.

 

 

 

 

Bansko, Bulgaria

Bansko este cea mai bună variantă pentru o vacanță la ski, iar românii sunt foarte avantajați deoarece pot ajunge în Bulgaria cu mașina.

Pârtiile sunt ideale mai ales pentru începători și intermediari și există inclusiv unele luminate, unde puteți schia și după lăsarea întunericului.

Pe lângă sporturile de iarnă care sunt atracția principală, orașul are un farmec aparte, cu pub-uri tradiționale, ascunse printre aleile pietruite.

Dacă plecați din București, cu mașina, drumul durează circa 7 ore și jumătate.

În intervalul menționat, o garsonieră costă 786 de lei, pe când prețul la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, este 1.508 lei.

O cameră într-o vilă costă 716 lei, iar una într-un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, costă 1.093 de lei.

Citește și: Stațiunile de schi populare care sunt la doi pași de România. Peste 90% dintre turiștii autohtoni merg acolo

 

 

 

 

Cehia

Țara care a inventat Pilsner este faimoasă pe bună dreptate pentru că produce unele dintre cele mai bune beri, la prețuri destul de bune.

Berării tradiționale, taverne ale mănăstirilor și o cu totul altă generație de microberării. Practic, raiul pe pământ al iubitorilor de bere.

Continuați traseul berii cehe cu o vizită la fabrica de bere Pilsner Urquell din Plzeň, înainte de a vizita locurile mai puțin cunoscute ale țării, cum ar fi fermecătorul Olomouc, o Praga de mărimea unei halbe fără turiști.

Cel mai ieftin zbor din București până în Praga costă 157 de euro, dar durează 36 de ore. Varianta cea mai bună ar fi un zbor de aproape nouă ore, care costă 272 de euro. Pe de altă parte, cel mai rapid zbor costă 570 de euro și durează șase ore și 20 de minute.

Cazarea la un hotel de trei stele costă 921 de lei, iar la un hotel de patru stele 1.163 de lei.

O garsonieră costă 1.380 de lei, iar o cameră într-o pensiune costă 924 de lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Estonia

Micuța și frumoasa Estonia oferă zone de sălbăticie, cu porțiuni de coastă, insule împrăștiate și parcuri naționale de-a lungul litoralului baltic. Cu atât de mult concentrat pe în aer liber, este probabil cea mai ieftină țară din Europa.

La o oră de Tallinn, Parcul Național Lahemaa de 725 de kilometri este perfect pentru a fi explorat cu bicicleta. Puteți să pedalați pe traseele de coastă, să descoperi golfurile, plaje bătute de vânt și sate de pescari și chiar să dormi pe baloți de fân la o fermă. De asemenea, Insula Saaremaa oferă o pădure de pini și spa-uri foarte accesibile.

Biletele de avion până în Tallinn, Estonia, costă 149 de euro și zborul durează 24 de ore.

Pentru a sta la un hotel de trei stele în Tallinn, cu mic dejun inclus, trebuie să scoateți din buzunar 1.078 de lei, pe când la unul de patru stele suma ajunge la 1.440 de lei.

Pentru a închiria o garsonieră ar trebui să plătiți 1.647 de lei, iar o cameră într-o pensiune costă 624 de lei.

 

 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:00

Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, telefon 0232299690, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 60.765 mp, identificat cadastral în T43 HS759/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.971 mp, identificat cadastral în T43 HB760/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.988 mp, identificat cadastral în T43 HS762, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.892 mp, identificat cadastral în T43 HS763/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.401 mp, identificat cadastral în T43 HB765/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 39.907 mp, identificat cadastral în T43 HB767/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 873 mp, identificat cadastral în T43 HB767/4, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.382 mp, identificat cadastral în T43 HS768/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.986 mp, identificat cadastral în T44 P770, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 114.475 mp, identificat cadastral în T44 HB771/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 600 mp, identificat cadastral în T44 P772, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 46.159 mp, identifica cadastral în T44 HS773, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 601 mp, identificat cadastral în T44 HB774, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 4.338 mp, identificat cadastral în T44 HS777/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 42/09.06.2021, H.C.L. 84/22.11.2021, H.C.L. 87/25.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 16.02.2022, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 17.02.2022, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Greșeala pe care o fac turiștii când pleacă din camera de hotel. Nu trebuie să procedați așa
17/01/2022 20:59

Ce greseală fac turistii cand pleacă din camera de hotel. Greseala a fost semnalată de o menajeră de hotel, dezvăluind si motivul pentru care nu trebuie să o mai comiti. Dacă credeai că gestul tău tine ...

România, locul 3 în lume în topul țărilor cele mai bune pentru munca la distanță și călătorii
11/01/2022 13:15

  Romania este pe locul al treilea in lume in topul ţărilor celor mai avantajoase pentru un angajat care vrea să imbine munca la distanţă cu călătoriile in acest an, potrivit unui clasament realiza ...

Al-Qarafa, „Oraşul morţilor”, necropola istorică de la Cairo din epoca islamică, riscă să dispară
11/01/2022 11:26

Al-Qarafa, „Oraşul morţilor”, necropola istorică de la Cairo din epoca islamică cu o suprafată de aproape 1.000 de hectare, riscă să dispară, relatează Le Figaro. De vină este un proiect ...

Restaurările din Samarkand, cel mai celebru oraș de pe Drumul Mătăsii, sunt foarte contestate
11/01/2022 10:27

Samarkand este cel mai frumos si celebru oras din Asia Centrală, iar acum 7 secole a fost capitala lui Timur Lenk si au fost construite edificii monumentale islamice. În ultimii 20 de ani Uzbekistanul a ...

Hotelurile din Sovata se pregătesc de Crăciunul pe stil vechi
05/01/2022 13:00

Doar jumătate dintre pachetele scoase la vanzare pentru petrecerea Crăciunului pe rit vechi au fost vandute de hotelurile din staţiunea Sovata, pe fondul restricţiilor sanitare impuse de pandemia de COVID ...

Ninsoare abundentă în Arabia Saudită. Zăpada a fost acoperită cu nisip
05/01/2022 12:15

Arabia Saudită a fost acoperită cu o pătură de zăpadă. Nisipul s-a amestecat cu ninsoarea, iar imaginile au devenit virale. Localnicii au cantat si au dansat văzand spatiul care ii inconjoară ca pe o ...

 Peste 90.000 de români au vizitat anul trecut Castelul Balcic
05/01/2022 11:46

    „Castelul” din Balcic a fost vizitat anul trecut de 191.670 de turisti – o crestere de peste 60.000 fată de 2020 – 133.963. Se păstrează tendinta ca cei mai numerosi t ...

Focar COVID-19 descoperit pe Marea Mediterană. 45 de pasageri au fost debarcați de pe o navă
05/01/2022 07:45

Una dintre cele mai mari nave de croazieră care operează in Marea Mediterană s-a transformat intr-un focar COVID-19. Pasagerii au fost afectati de valul global al pandemiei, iar 45 dintre acestia au fost ...

Salvamontiştii avertizează turiştii să nu urce pe traseele închise din munţii Făgăraş
04/01/2022 14:30

Salvamontiştii avertizează turiştii să nu urce pe traseele inchise din munţii Făgăraş, aflate la mare altitudine, pe versantul nordic, in judeţul Sibiu, a anunţat marţi, Consiliul Judeţean (CJ), pe ...

Lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată în Italia
03/01/2022 11:37

De obicei, cand călătoresti intr-o tară străină ai tendinta să observi multe detalii mici care pot părea ciudate sau de neinteles. Unele dintre ele te pot afecta in mod pozitiv sau negativ. Iată catev ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei