De ce bucătăresele din Moldova adaugă mălai în omletă
Dimensiune font:
România este plină de rețete regionale delicioase, pe care ar trebui să le încercăm măcar odată în viață. De exemplu, în Moldova, există o metodă cu totul inedită de a pregăti o omletă! În această rețetă simplă se adaugă un ingredient cu totul neașteptat, care schimbă complet gustul preparatului!
Este destul de simplu să pregătim o omletă, însă, chiar dacă rețeta de bază este una banală, acest lucru nu înseamnă că ea nu are numeroase variațiuni regionale. De la diferite condimente, până la mezeluri și sosuri, putem pune mai orice într-o omletă, iar aceasta tot va avea un gust deosebit. Însă, în zona Moldovei, unele gospodine folosesc chiar și mălai!
Omleta cu mălai este un preparat destul de rar, pe care nu foarte mulți români îl cunosc. Însă, o cantitate mică din acest ingredient poate schimba complet gustul unei omlete, cât și textura acesteia! Ea va fi mai densă și mai sățioasă, dacă o vom pregăti cum trebuie!
Ingredientul inedit folosit în Moldova pentru omletă
După ce o postare făcută pe TikTok a menționat această variațiune a rețetei de omletă, mulți români au fost surprinși să afle de existența ei. Însă, unii internauți și-au amintit de acest tip de omletă din copilăria lor. Mai mult decât atât, unii români au spus că părinții lor pregăteau această rețetă, chiar dacă nu erau originari din Moldova.
De asemenea, o altă metodă de a adăuga mălai în omletă este să îl punem atunci când acesta deja a fiert. Practic, începem să facem mămăligă, însă vom lua o lingură din conținutul acesteia și o vom adăuga în ouăle bătute, din care vom pregăti omleta în mod obișnuit.
Unii români își amintesc de această rețetă tradițională
În timp ce unii internauți au mărturisit că nu au auzit niciodată de omletă cu mălai, chiar dacă sunt din Moldova, alții au spus că își amintesc cu drag de rețetă. Chiar și români din alte regiuni au recunoscut această metodă inedită. „Și la Constanța se mănâncă așa, mie una îmi place”, spune o utilizatoare de pe platforma TikTok.
De asemenea, alți români au spus că bunicii și părinții lor nu puneau mălai crud în omletă, ci lăsau mămăliga să fiarbă foarte puțin. Apoi, când era făcută îndeajuns de mult, luau o lingură și o adăugau în ouăle bătute. „Se pune mămăligă fiartă foarte subțire”, a mai scris o persoană.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau