Tămâia, leac anticancer

2tamaie

Dimensiune font:

| 22-09-2022 17:02

Tămâia provine extractul de Boswellia care este găsită India, Pakistan și Africa de Nord. Arborele boswellia, de asemenea, ne oferă ulei de tămâie, care este cunoscut pentru varietatea sa enormă de beneficii pentru sănătate și este investigat pentru abilitățile sale de a trata cancerul.

Tămâia este cunoscută de mii de ani. Se spune că era comercializată în Orientul Mijlociu și Africa de Nord acum mai bine de 5.000 de ani. Sacii de tămâie apar în picturile murale care decorează zidurile templului reginei Hatshepsut, care odinioară a condus Egiptul și a murit în jurul anului 480 î.Hr. În Sfânta Biblie, tămâia și smirna erau componente ale tămâiei sfinte care erau arse ritual în templele sacre din Ierusalim. Dar tămâia are mai multe proprietăți care aduc beneficii pentru sănătate.

Tâmâia benefică în afecțiunile inflamatorii
Inflamația este chiar în centrul majorității bolilor, inclusiv boli severe, cum ar fi boli de inimă, boli de ficat și cancer. Din fericire, boswellia a prezentat acțiuni antiinflamatorii impresionante datorită compușilor naturali, cum ar fi acizii boswellici și terpenele.

Terpenele care se găsesc și în plantele aromatice precum citricele, menta și busuiocul sunt antioxidanți puternici. În același mod în care protejează plantele din care sunt derivate, ele pot proteja, de asemenea, sănătatea umană împotriva deteriorării radicalilor liberi, arată Healty Focus.

Un alt compus care se găsește în tămâie, cunoscut sub denumirea de AKBA, funcționează într-un mod similar cu medicamente nesteoridiene deși cercetările au constatat că aceasta provoacă mult mai puține efecte secundare și riscul de toxicitate este mult redus. AKBA s-a dovedit a fi eficient împotriva unei serii de afecțiuni inflamatorii, inclusiv colită, astm, artrită, cancer și boala Crohn.

Tâmâia pentru artrită și dureri articulare
Tămâia extrasă din arborele de boswellia are capacitatea de a reduce durerea, inflamația și dificultățile de mișcare la persoanele care suferă de artrită și osteoartrită. Numeroase studii au confirmat utilizarea sa tradițională ca un tratament pentru artrita.

Un studiu a demonstrat că persoanele care suferă de artrită au experimentat reduceri semnificative în durere comparabile cu medicamente populare bază de prescripție medicală.

Într-un alt studiu, publicat în 2003, cercetătorii au demonstrat că tămâia a fost capabilă de a îmbunătăți în mod semnificativ o serie de simptome ale artritei, inclusiv durerile de genunchi, convulsie.

Tămâia benefică pentru îmbunătățirea stării de spirit
Tămâia este benefică pentru a îmbunătăți starea de spirit. Aceasta reduce stresul, anxietatea și diminează disconfortul spiritual. Astfel, are capacitatea de a îmbunătăți starea de spirit, potrivit Journal of Oleo Science.

Rășina de Boswellia are efecte calmante atunci când este arsă. Aceleași proprietăți calmante fac bine și în cazurile de anxietate. Pentru că relaxează te poate ajuta și să dormi mai bine.

Uleiul de tămâie - efect antibacterian
Uleiul de tămâie pare să ucidă unele tipuri de bacterii și ciuperci (drojdii). Acesta este frecvent utilizat ca un parfum în săpunuri, loțiuni, și parfumuri.

Oamenii folosesc tămâie pentru a preveni îmbătrânirea pielii, vindecarea rănilor, și multe alte condiții, dar nu există dovezi științifice bune pentru a sprijini orice utilizare, arată WEB.MD.

Tămâia - tratament pentru astm
Medicina tradițională a folosit tămâia pentru a trata bronșita și astmul timp de secole. Cercetările sugerează că unii compuși pot împiedica producerea de leucotriene, ceea ce face ca mușchii bronșici să se contracte în perioada crizelor de astm.

Într-un studiu mic, persoanele care au luat un supliment zilnic de 500 mg de extract de boswellia în plus față de tratamentul lor standard de astm au fost capabili de a diminua simptomele astmului, arată Healthline.

Tămâia menține sănătatea orală
Tămâia poate ajuta la îmbunătățirea igienei orale și la prevenirea bolilor gingivale. Acizii boswellici par să aibă proprietăți antibacteriene puternice, care pot ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor orale. Într-un studiu de eprubetă, extractul de tămâie a fost eficient împotriva Aggregatibacter actinomycetemcomitans, o bacterie care provoacă boli gingivale agresive, mai notează Healthline.

Tămâia - proprietăți anticancer
Tămâia poate avea proprietăți anticancerigene. Studiile de eprubetă sugerează că acizii boswellici pe care îi conține ar putea împiedica răspândirea celulelor canceroase. Acizii boswellici pot preveni, de asemenea, formarea de ADN-ul în celulele canceroase, care ar putea ajuta la limitarea dezvoltării cancerului.

Până în prezent, studiile de eprubetă sugerează că tămâia poate lupta împotriva cancerului de sân, prostata, a cancerului pancreatic, cancerului de piele și a cancerului de colon.

Într-un studiu pe oameni tratați pentru tumori cerebrale, 4,500 mg de extract de acid boswellic luate în fiecare zi au ajutat la reducerea edemului cerebral - o acumulare de lichid în creier, mai arată Healthline. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:06

Bancul Zilei

06:21

BANCUL ZILEI

04:39

VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in datele de 12.10.2022 si 26.10.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei celor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Fructele de goji combat depresia
29/09/2022 17:37

Fructele goji sunt trecute adesea pe lista celor mai sanatoase alimente, alaturi de avocado, spanac, andive, quinoa sau varza Kale. Bogate in nutrienti si antioxidanti si prezente in salate, deserturi si bău ...

Reduce glicemia, protejeaza ficatul de toxine, reduce absorbtia colesterolului rau si trigliceridelor
29/09/2022 16:48

 Radacina de Brusture reduce glicemia, protejeaza ficatul de toxine, reduce absorbtia colesterolului rau si trigliceridelor Planta cu totul extraordinara, Brusturele are proprietati detoxifiante de e ...

Fructul care este un adevărat elixir pentru oameni. Te menține tânăr, ce spune ultimul studiu
29/09/2022 16:30

  Care este fructul care prelungeste viata. Rezultatele se văd după ce il consumi timp de 2 luni Un studiu făcut de curand de o echipă de cercetători de la o universitate din Statele Unite ale ...

 Limba soacrei liniștește durerile
29/09/2022 16:15

  Cunoscută drept plantă decorativă, Limba soacrei (Sansevieria) este folosită si ca leac. Planta vine din vestul Africii tropicale. Vracii triburilor africane o folosesc de secole ca leac  impot ...

Khosta-2, un nou virus declanșat în Rusia. Carmen Dorobăț: Ne putem aștepta să-și facă simțită prezența în sezonul rece
28/09/2022 18:28

Khosta 2, virusul descoperit in Rusia si similar cu COVID-19, s-ar putea răspandi in intreaga lume. Khosta 2, noul virus respirator descoperit printre lilieci, este acoperit cu proteine de tip spike care po ...

Rafila: „Serviciile de medicină de urgenţă trebuie profesionalizate”
28/09/2022 09:30

Serviciile de medicină de urgenţă trebuie profesionalizate, iar ambulatoriile de specialitate de „bună calitate” şi medicina de familie – dezvoltate, a declarat marţi ministrul Sănăt ...

Medicamentele expirate şi cele neutilizate sunt încadrate ca deşeuri periculoase
28/09/2022 09:15

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia medicamentele expirate şi cele neutilizate sunt incadrate ca deşeuri periculoase. Proiectul de lege modifică şi completeaz ...

Sucul care dizolvă şi elimină pietrele la rinichi. Se bea de două ori pe zi
27/09/2022 10:36

Sucul care dizolvă pietrele la rinichi. Pietrele la rinichi reprezinta acumulari de săruri minerale la nivelul rinichilor. Ele se formează in general din cauza hidratării necorespunzătoare, dar pot apărea ...

România, pregătită pentru valul de gripă
26/09/2022 17:30

  Ministrul Sănătăţii a anunţat, luni, despre campania de vaccinare impotriva gripei, că au fost achiziţionate in acest moment 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, din care 1 milion a fost de ...

Beneficiile Terapiei Gerson. Poate vindeca tuberculoza și cancerul
26/09/2022 17:14

Terapia Gerson este o formă de tratament natural, bazat pe o dietă organică ce include plante, sucuri si clisme, si care activează si stimulează capacitatea organismului de a se vindeca. Medicul Max Ger ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei